בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

29/10/2012 | 17:54 | מאת: איציק

אני בן 68 בבדיקת דרכי שתן לגבר: כליה ימין באורך 12.5 סמ. כליה שמאל באורך: 12.4 סמ. הכליות בגודל תקין, ללא עדות לגושים סולידים, אבנים או הידרונפרוזיס. בכליה ימנית הודגמו שתי ציסטות, 22 ממ ו-34X37 ממ קוטרן. משמאל הודגמה ציסטה עם מחיצה, 72X74 ממ קוטרה, נצפו ציסטות זעירות נוספות. הערמונית מוערכת כ- 30-35 סמק. רצפת כיס השתן ואזור השופכנים מעובה ולא סדירה, טרבקולרית???, הודגמה אבן מובילית בתוך הכיס, 12 ממ קוטרה, מומלץ ציסטוסקופיה להשלמת הבדיקה. נמדדה שארית שתן של 40 סמק לאחר התרוקנות . הכבד שומני מאוד, באונה ימנית הודגמה ציסטה בקוטר 1 סמ. מבקש לדעת מה זה אומר ומה אני צריך לעשות.

שלום איציק רצוי שתקבע בהקדם תור לאורולוג עליך לעבור בירור כולל בדיקה גופנית וציסטוסקופיה (הסתכלות ישירה לתוך השלפוחית)- ככל הנראה בשל הפרעות במתן השתן נוצרה לך אבן בשלפוחית שצריך להוציאה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת