שאלה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/10/2012 | 14:53 | מאת: רוית

אבי בן 70 בריא עם ערמונית מוגדלת נתנו לו דודארט שלפי מה שהבנתי זה אומניק ואבדרט ביחד זה גורם לו לעייפות ולטשטוש , שמעתי על כדור בשם קסטרל השאלה שלי היא מה ההבדל בין הכדורים והאם הומר המעיל בקסטרל הוא אחד החומרים בדודארט

שלום רוית. אכן בדואודרט יש שתי תרופות: אחת ממשפחת חוסמי אלפא-"אומניק", שתפקידה להרפות את שריר הסוגר ולאפשר ריקון תקין של השתן, והשניה ממשפחת מעכבי 5 אלפא רדוקטז- "אבודרט", שתפקידה להקטין את הערמונית. ככל הנראה מה שגורם את הסחרחורת וירידת לחצי הדם הוא מרכיב ה"אומניק" בתרופה. "קסטראל" היא תרופה שדומה ל"אומניק"(גם היא מאותה משפחה של חוסמי אלפא) ועשויה גם היא לגרום תופעות לוואי דומות. אפשר בכל זאת לנסות להחילף את הטיפול מדואודרט לטיפול משולב של קטסרל +אבודרט ולראות איך הוא מגיב. כל זאת כמובן בניטורו של הרופא המטפל ובמרשם רפואי רשמי. אם תופעות הלוואי משמעותיות ואינו יכול לקחת את התרופות יש לשקול ניתוח להסרת הערמונית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת