זיהום בכבד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

פעמיים כי טוב: על חשיבותו של חיסון מספר 2

החיסון השני: למה חשוב לקבל אותו בזמן ותוך כמה זמן מתקבלת הגנה? השבוע החל סבב המנה השנייה של חיסוני הקורונה. מדוע לפי ההנחיות יש צורך בשתי מנות ותוך כמה זמן אפשר לזכות להגנה כמעט מלאה? מומחה עונה על השאלות הבוערות בנושא עד כה חוסנו בישראל קרוב לשני מיליון אנשים נגד קורונה. במקביל, נערכת מערכת הבריאות לקבלת משלוח נוסף של מאות אלפי חיסונים נוספים. השבוע החל סבב חיסוני המנה השנייה, ומחוסנים שקיבלו את המנה הראשונה לפני כשלושה שבועות זומנו בשנית. מדוע בעצם חשוב להתחסן פעמיים ומתי אפשר לחוש מוגנים? פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה וסגן דיקן הפקולטה למדעי החיים באונ' בר אילן עם ההסבר המלא. פרופ' כהן, למה בעצם חשוב לקבל מנה שנייה? "מה שבעצם קובע את יעילות החיסונית הוא מידת ההשפעה שלהם על מערכת החיסון – כלומר המידה שבה הם מצליחים 'לעורר' אותה. למעשה, הגוף שלנו מגיב בצורה שונה גם לחיסון כנגד גורם מחלה מסוים, אבל גם לשיטת החיסון עצמה. עד כה, למדנו ממחקרים שונים שנעשו לגבי חיסונים מסוימים, שכדי...
ללמוד עוד על זיהום בכבד
פעמיים כי טוב: על חשיבותו של חיסון מספר 2-תמונה

החיסון השני: למה חשוב לקבל אותו בזמן ותוך כמה זמן מתקבלת...

מאת: מיכל הלפרין...
12/01/2021
הפטיטיס C: טיפול חדשני ופורץ דרך-תמונה

במשך שנים ארוכות, לא היה טיפול לנגיף הקטלני הפטיטיס C....

מאת: פרופ' זיו בן...
22/07/2019
סל התרופות 2018: ההחלטות-תמונה

סל שירותי הבריאות לשנת 2018 פורסם. בין התרופות שנכנסו:...

מאת: מערכת zap...
31/12/2017
רפואת ילדים: מדריך לילדי הגן-תמונה

ילדים עד גיל 3, שהולכים לגן, חולים יותר מילדים שגדלים בבית....

מאת: ענת זיו
03/12/2008
אולי יענין אותך לדעת...
פענוח בדיקות דם ומעבדה - תמונה
פענוח בדיקות דם ומעבדה
קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן...
בדיקת תפקודי כבד  - תמונה
בדיקת תפקודי כבד
בדיקת תפקודי כבד

זיהום בכבד: רופאים מומלצים

פרופ' אלון בר ששת

פרופ' אלון בר ששת

רופא קרדיולוג ,מומחה לקרדיולוגיה
מנהל השירות להפרעות קצב ביחידה לאלקטרופיזיולוגיה של המערך לקרדיולוגיה במרכז הרפואי רבין
(0 דירוג ממוצע)
(0 חוות דעת)
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לזיהום בכבד?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

זיהום בכבד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בדיקה אחרונה מפברואר 2019 CMVIGG 233.8 AU/ml CMVIGM חיובי חלש מומלץ מעקב. שאלתי היא, האם אני מדבק? אני ואשתי מעוניינים להיכנס להריון, יש לציין כי אני חיובי מאז יולי 2018 וזה המון זמן, אשתי מאוד מודאגת, וכל רופא אומר לי משהו אחר. בנוסף בדיקת צהבת Hepatitis B Surface Ag NEGATIVE Hepatitis B Surface Ab Undetectable :אינטרפרטציה של התוצאות .10 - מחוסן mIU/ml-גדול מ שאלתי, האם אני מחוסן מצהבת B, אני יליד 1980 ואין לי דרך לדעת האם התחסנתי, האם אני יכול לעשות חיסון לצהבת B כדי להיות מחוסן? אודה לתגובתך

שלום, 1. בדיקות סרולוגיות ל- CMV אינן מיועדות לענות על השאלה האם הנבדק הוא מדבק. כדי לנסות לענות על שאלה זו יש לבצע בדיקה אחרת, למשל לשלוח דגימת שתן ל- CMV בטכניקה הנקראת PCR. 2. לפי התוצאה ששלחת אינך מחוסן כנגד 'הפטיטיס' B, ואני מניח שאתה יכול לקבל את סדרת החיסונים כנגד מחלה זו בקופת החולים בה אתה חבר. הרבה בריאות אפי

תודה רבה

רציתי לברר האם ניתן להידבק משחמת הכבד ואם כן כיצד ניתן להידבק? תודה

שחמת הכבד איננה מדבקת, השאלה היא מה הסיבה לשחמת, באם הסיבה הינה מחלה וירלית, הפטיטיס B או C הרי ניתן להדבק בוירוסים אלה.

שלום. מזה כשנתיים אני לוקח תרופת אנטקאביר עבור הפטיטיס B ואני מבקש לדעת האם תרופה זו מחסלת את הנגיף ןהאם יש מצב שכיום אני בריא בגלל שתפקודי הכבד שלי תקינים?

תרופה זו מדכאת את פעילות הנגיף לעיתים נדירות ישנה הבראה מהנגיף העובדה שאנזימי הכבד תקינים מראה שישנה שליטה בנגיף וזאת החשיבות הגדולה בטיפול

שלום ד"ר, לאחרונה עשיתי בדיקות דם. התוצאות היו: gpt alt - 631 כשהטווח הוא 0-34 got ast - 137 כשהטווח הוא 0-31 ggt - 608 כשהטווח הוא 0-38 ilk.phosphatase - 193 כשהטווח הוא 35-105 והאשלגן יצא נמוך 3.4 הרופאה הפנתה אותו ל-c.t והדיקות אולטרסאונד. הייתי מעוניינת לדעת מה זה יכול להיות? האם יש לי מחלת כבד ואם כן, מהי? חשוב לציין שאני חמישה חודשים לאחר לידה.ואני סובלת לפעמים מכאבי בטן תחתונה, העיניים שלי צהובות והלשון שלישינתה צבעה לשחור.אשמח לקבל תשובה בהקדם היות ואני מודאגת מאוד.... תודה רבה

למרות שהייתי רוצה לקצר תקופת מודאגותך, איני יכול לתת לך אבחנה, ויותר מכך- להרגיעך. פשוט אין לי דרך לדעת מה האבחנה. יש מעורבות של הכבד- וזה מתבטא בעליית אנזימים- שהיא קלה (עד פי שלשה מהנורמה, זה נחשב למשהו קל ודורש רק מעקב. בדלקת כבד למשל זה עולה למאות ואף אלפים). את מציינת שעינייך צהובות, אך אינך מציינת מה ערך הבילירובין. אחד הדברים שאפשריים הוא למשל אבן בכיס מרה, שגם גורמת לחסימה חלקית (כאב, צהבת בלחמיות). אין לי שום מידע עלייך למעט שאת אחרי לידה (מז"ט), מצב בריאות, תרופות, הסיבה לבדיקות הדם...האם ילדת בניתוח עם הרדמה או לידה רגילה? נראה לי שבחירת הרופאה בבדיקות נכונה, וכמובן גם מעקב בדיקות דם לראות אם חל שינוי עם הזמן. איני יודע אם נלקח דם לוירוסים (מחלת הנשיקה, דלקת כבד), לבילירובין, ספירת דם...

פורומים בנושא זיהום בכבד
פורום שפעת
ד"ר הלפרין ישיב לשאלות בנושא שפעת
פורום רפואת מטיילים
ד"ר אבי יצחקי יענה על שאלות הגולשים בכל הנושאים הנוגעים לרפואת מטיילים,...