שאלה לגבי תוצאות psa

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

14/10/2012 | 09:08 | מאת: יעקב

שלום ד"ר לפני חודשיים כתבתי לך לגבי בדיקת psa עם תוצאה של 5.4 וכו אחרי שעברתי הפטיטיס בחודש יולי עם עלייה ניכרת בתפקודי כבד לאחר ההחלמה הייתי אצל אורולוג ששלח אותי לבדיקת psa כאמור .עקב התוצאה נתן לי אופלודקס ל10 ימים בשבוע שעבר מס ימים לאחר גמר הטיפול האנטיביוטי עשיתי אולטרה סאונד שם נמצא גודל 51 סמק ערמונית אני בן 59 בזמנו ייעצת לי להמתין 3 חודשים לפחות עד לבדיקה נוספת מהארוע של ההפטיטיס בדיקת psa חדשה מיום רביעי האחרון יצאה גרועה מהקודמת בהפרש חודשיים ל 7.8 ורטיו גרוע של 11.4 עלי לציין שאני שותה 4-5 כוסות קפה ביום ועברו כשלושה חודשים מההפטיטיס האם אני חייב לבצע ביופסיה או שיש להתרחק יותר מההפטיטיס עליי לציין כי ערכי תפקודי כבד חזרו לנורמה רק בשבועיים האחרונים וקודם לכן מאז המחלה הם היו בסימן חזרה לנורמה באיטיות עוד דבר בעת בדיקת הדם יום רביעי הייתה לי קצת צריבה במתן השתן שנמשכה עד יום שישי בתודה יעקב

14/10/2012 | 09:26 | מאת: יעקב

תיקון טעות הבדיקה הקודמת הייתה לפני חודש ושבוע והערכים היו 5.26 בדיקה נוספת שנערכה באותו זמן ca19-9 יצאה תקינה עם ערך של 2.8

שלום רב, לא הבנתי האם התכוונת ל PSA או ל CA-19 ? אם ה PSA שלך עלה ל-7 גם 3 חודשים אחרי , ממליצה שכן תעשה ביופסיות ערמונית, אבל שווה לברר גם עם רופאי הכבד מה המלצתם בעקבות ההפטיטיס.אתה תמיד יכול להמשיך טיפול אנטיביוטי לשבוע נוסף ושוב לחזור על PSA .

14/10/2012 | 15:16 | מאת: יעקב

שלום ד"ר. תודה על התייחסותך המהירה. התכוונתי שהpsa עלה בתוך חודש מ5.26 ל7.8 תודה על התשובה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת