דלקת ערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

03/10/2012 | 21:59 | מאת: עודד

האם לצורך איבחון דלקת בערמונית יש הכרח בבדיקת 4 כוסות. היכן מתבצעת הבדיקה? והאם הבדיקה כוללת תרבית זרע? אם לא איך מפיקים נוזל ערמונית ללא הוצאת זרע? ומה הבדיקות הנדרשות במקרה של כאב\רגישות באשך. מצב שנמשך זמן רב מאד. גילי 58

שלום רב, איבחון של דלקת בערמונית הוא בעייתי וקשה ולא תמיד אכן מוצאים שיש זיהום. ניתן ראשית לשלוח בדיקות שתן כללית ותרבית שתן רגילה, או תרבית לזרע. בדיקת תרבית 4 כוסות לרוב מבוצעת במרפאות- חוץ אורולוגיות בבתי החולים. נבדק שתן, תרבית מהשופכה ונוזל המופק מהערמונית בבדיקה באצבע דרך פי הטבעת. כאבי אשך מחייבים בדיקת גופנית ואולטראסאונד לאשכים

07/10/2012 | 14:53 | מאת: עודד

אני מטופל בקסאטראל10. גיל 58 למרות ההגדלה של הערמונית, לא קמתי בלילות!!. בלילות האחרונים קם כל שעתיים\שלש. האם זה יכול להיות בגלל אותה דלקת ויחלוף?? או שיש צורך להבדק ואולי לשנות הטיפול? כפי שאכן כתבת איבחון הדלקת אינו מוכח! לפחות לא נמצאה בבדיקות דם ושתן שבוצעו בבית חולים,אך אורולוגית חשבה לפי הסיפור הכללי שקיימת דלקת...אולי לקחת אנטיביוטיקה למניעת החמרה?? תודה מראש על יעוצך!

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת