ויטמין C ודלקת בערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

16/10/2012 | 11:12 | מאת: אייל

ד"ר חתומי שלום מעיון בתשובותייך השונות עולה המלצתך שבמקרים של חשד לדלקת בערמונית להשתמש וליטול ויטמין C. שאלותי: 1.האם אכן מאשרת? 2.האם תוכלי לפרט מדוע? 3.מהו המינון המומלץ של ויטמין C? 4.האם ממליצה על תוספים\ויטמינים נוספים. 5.האם ויטמין C מומלץ על ידך גם במיקרים של ערמונית מוגדלת. תודה מראש אייל

שלום אייל, המלצותי לגבי טיפול בויטמין C נוגעות בד"כ לדלקות שתן ולאו דווקא ערמונית. יש המלצה להחמיץ את השתן כדרך למניעה וטיפול בדלקת, היות וחיידקים אינם שורדים בסביבה חומצית. לא בטוח שיש מידע מסודר על שימוש בויטמין C דווקא לדלקת בערמונית, אך היות ורוב הדלקות באיבר זה נובעות מדלקת בשתן סביר להניח שזה יכול לעזור. מינון יומי לרוב סביב 500 מג' (כדור). יש תוספי מזון שונים כמו תמציות פרחי צבר, דקל ננסי וליקופן מעגבניות שעשויים לעזור במקרים של תסמינים הנובעים מהגדלה שפירה של הערמונית או לדלקת בערמונית (אבל שוב- מדובר בטיפולים צמחיים שאין עליהם עבודות מחקר מרובות ומבוססות)- יש כאלה שזה עוזר להם ויש כאלה שלא.

17/10/2012 | 11:47 | מאת: אייל

דר חתומי שלום רב בראשית ברצונילהודות על תשובתך המהירה והמעמיקה. ברשותך אשאל בנושא עוד שתי שאלות 1.ויטמין C במינון 500 מ"ג הינו כ 800% גבוה מהצריכה היומית המומלצת .האם מינון זה עשוי להזיק? 2.האם תרופת הפרמיקסון מכילה את תמציות הדקל הננסי פרחי צבר וליקופן או שאת ממליצה בנוסף לפרמיקסון ליטול תוספים נוספים המומלצים על ידך ואינם כלולים בתרופת הפרמיקסון. תודה מראש אייל

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת