ביופסיה בערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/10/2012 | 10:24 | מאת: יוסף

שלום רציתי לשאול מהם הסיכונית בביצוע ביופסיה בערמונית? 1. האם ביופסיה יכולה לגרום להתפשטות התאים הסרטניים אם ישנם כאלה. 2. קראתי כי לחפש תאים סרטניים בערמונית זה כמו לחפש כדור פינג-פונג בתוך כרית עם מחט חיצוני מהי מהימנות הבדיקה ? 3. זיהום ? 4. האם תיתכן פגיעה בתיפקוד המיני כתוצאה מהדקירות הרבות? תודה

שלום יוסף. תשובות לשאלותיך: 1.מטרת הביופסיה היא למצוא תאים סרטניים ולא לגרום להתפשטות המחלה. ברוב במקרים מדובר במחלה ממוקמת לערמונית והמחט שמבצעת את הביופסיה נכנסת לערמונית עצמה ולא לאיברים אחרים. אם יש חשד למחלה מפושטת יותר זה משהו שצריך לברר בנוסף לביופסיה בהדמיה כמו CT 2. הדימוי מעניין אבל בתכלס הביופסיה נעשית בעזרת מחט בהנחיית אולטראסאונד וזה קצת יותר מדוייק מדיקור "על עיוור" כי הוא נלקח ממס' מקומות ובהתאם לממצאים באולטראסאונד. 3. זיהום בערמונית הוא הסיבוך הכי מוכר של הביופסיה ויש לו פוטנציאל משמעותי ולכן חשוב שתקבל כיסוי אנטיביוטי לפני הפעולה 4. בעקרון לא אמורה להיות פגיעה בתפקוד המיני בעקבות הביופסיה אך כאב או זיהום יכולים להשפיע. הרבה פעמים לאחר ביופסיה יכול להופיע דם בזרע גם לתקופה ממושכת של מס' שבועות אחרי הביופסיה. אנא פנה לרופא שהפנה אותך לקבלת הסברים והמשך מעקב.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת