פורום שלפוחית רגיזה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
'שלפוחית רגיזה' אינה מחלה, אלא מכלול של תופעות הקשורות בהפרעה להשתנה תקינה. מדובר בתופעה ידועה ומציקה שפוגמת מאוד באיכות החיים ומפריעה לתפקוד היומיומי. נמצא כי בסביבות 17% מהאוכלוסייה הכללית יסבלו מהפרעות בנקיטת שתן. בקרב נשים, הסיבות המוכרות לבעיה הן משקל יתר, ירידה ברמות האסטרוגן, לידות מרובות או ניתוחים באגן. אצל גברים היא מוכרת כחלק מהתסמינים של הגדלה שפירה של הערמונית, אך גם שינויים הורמונאליים כמו ירידה בטסטוסטרון משפיעים על מתן שתן. בנוסף, אצל נשים וגברים גם יחד, מחלות כרוניות כגון סוכרת, עצירות ועישון, והשפעת תרופות שונות על תפקוד השלפוחית - כולם תורמים לתופעה בעיתית זו, שאולי לא מסכנת את החיים, אך בהחלט עשויה למרר אותם. הגדרה הרשמית של "שלפוחית רגיזה" היא "פעילות יתר של השלפוחית - OVERACTIVE BLADDER OAB. הגדרה זו מתייחסת למכלול תסמינים, שעיקרם תחושת דחיפות - צורך ניכר ומיידי בהשתנה; תכיפות - מתן שתן מרובה (יותר משמונה פעמים) ביממה; קושי בהתאפקות, וקימה לילית לצורך מתן שתן - נוקטוריה. במצבים מסוימים הדחיפות להתרוקן כל כך משמעותית עד מצב של טפטוף או דליפה, היות ופשוט "לא מספיקים להגיע לשירותים". בושה, דעות קדומות וחוסר ידע מונעים מרבים הסובלים מבעיה זו פתרונות יעילים ופשוטים הנגישים לכולם. בואו לשאול להתעניין ולקבל מידע על הבעיה ודרכי הטיפול בה - בפורום שלפוחית רגיזה.
398 הודעות
384 תשובות מומחה

מנהל פורום שלפוחית רגיזה

15/10/2012 | 21:16 | מאת: איתן

שלום רב אני התחלתי לנטול טוביאז נגד תכיפות בשתן 4 מ"ג. האורולוג אמר לי שלוקח חודש חודשיים עד שארגיש השפעה אופטימלית. האם זה נכון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתן. כן- למעשה מומלץ לפחות 3 חודשים לקחת את הטיפול כדי לראות תגובה.

14/10/2012 | 19:06 | מאת: לירן

שלום ד"ר. אני בן 33 בריא בדר"כ. מזה כעשרה ימים תכיפות במתן שתן, בדיקת שתן ותרבית תקינות. האורולוג טוען שאין מה לדאוג מפאת גילי ונתן לי כדור שיקל על התופעה. התכיפות הינה בערך פעם בשעתיים, מתעורר פעם אחת ללילה. ההרגשה היא כאילו נשאר שתן בקצה הפין (ולאו דווקא ממש לחץ בשלפוחית). אציין כי בשמונת החודשים האחרונים עברתי תקופת לחץ-חרדתית מאוד קשה עבורי. הרופא טוען כי זו הסיבה. שאלתי: האם עליי לדאוג מסרטן ערמונית? האם יש קשר ללחץ בו אני מצוי, ואם כן - כיצד הוא משפיע על השתן (משהו פיזי ממש לוחץ על השלפוחית)? מודה לך על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירן. חרדה ולחץ נפשי מאוד משפיעים על הגוף, ובמקרים רבים גורמים לתחושות של תכיפות ודחיפות במתן השתן, ובהחלט יכול להיות שזה חלק מהגורמים לתלונתיך. אם אתה שותה הרבה, בעיקר קפאין (שיש בקפה, תה קולה, שוקולד וכדומה), או אלכוהול- זה כמובן גם משפיע ורצוי למתן או להמנע לחלוטין מחומרים אלו, ולשתות מים באופן מתון (ליטר וחצי ליממה). אם אתה פעיל מיני וקיימת יחסים ללא קונדום, בוודאי אם יש לך הפרשות מהאיבר- יכול להיות שמדובר במחלת מין ומומלץ לבצע בדיקות שתן לשלול זאת. בגיל 33 אין לך מה לדאוג מסרטן ערמונית, זו מחלה של מבוגרים (ממוצא מגיל 60 ומעלה). אם מישהו במשפחה שלך(אבא, אח) סבל מסרטן ערמונית מגיל 45 רצוי שתהיה במעקב חד שנתי אצל אורולוג. כרגע באמת ממליצהלך בעיקר לנסות להוריד את החרדות והחששות.

16/10/2012 | 12:26 | מאת: לירן

תודה על המענה המהיר. בצעתי בדיקת שתן והיא תקינה. אין היסטורייה משפחתית של סרטן ערמונית. בכל זאת, ם זה אכן נובע ממתח נפשי, מה לוחץ לי על השלפוחית וגורם לתכיפות למרות שבפועל אין לי הרבה שתן לתת?

13/10/2012 | 06:49 | מאת: שמעון

שלום אני בן 24 שנה האחרונה נתקלתי בבעיה מוזרה בכל פעם שאני משתכר ומקיים יחסי מין, לאחר מכן אני מרגיש צורך להשתין (עד כאן הכל תקין) הבעיה היא שלאחר שאני משתין , הצורך לא עובר... אני עדיין צריך להשתין. ברוב הפעמים אני נרדם עם תחושת הצורך הזו או משתין שוב לאחר רבע שעה בערך. חשוב לציין שהבעיה נוצרת רק כשאני שיכור ורק לאחר קיום יחסי מין (שני התנאים יחדיו) האם יש הסבר\פתרון? תודה מראש

שלום שמעון. אלכוהול ידוע כמשתן פשוט תמנע משתיה אלכוהולית מופרזת לפני מגע מיני, זה כנראה הפתרון.

12/10/2012 | 16:35 | מאת: ד.

ראשית אני רוצה להגיד ששמתי לראות שיש פורום ספציפי לתלונה זו אני בת 39 והתופעה התחילה לאחר הלידה (היחידה) לפני 9.5 שנים מאז ניסיתי אינספור תרופות עם אינספור תופעות לוואי כגון מיגרנות ויובש שמנוע ממני להמשיך לשהתמש בהם אבל גם המצב כמות שהוא מונע ממני איכות חיים ביום ובעיקר בלילה + ניסיתי גם ביופיבק ופיזיותרפיה שלא עזרו שמעתי על תרופה בשם טוביאז בגלל מחירה הגבוה טרם ניסיתי אותה במיוחד בשל חשש שהיא יכולה לגרום למיגרנות שלי להחמיר וסתם קניתי אותה לא מצאתי מידע מפורט עליה מהם תופעות הלוואי העיקריות שלה ואם לא תרופה זו מה עוד ניתן לנסות? גם נמנעתי כל השנים מכניסה לעוד הריון שהרי בהריון אין אפשרות לקחת כ"כ תרופות בנתיים אני נעזרת בתרופות הרגעה שעוזרות חלקית אבל גם להן יש את תופעות הלוואי שלהן ואני לא רוצה להיות תלויה בהן כל החיים סליחה על האורך

לקריאה נוספת והעמקה
12/10/2012 | 16:37 | מאת: ד.

סליחה אך שכחתי לציין כי לפני 4 שנים סבלתי מאבן בדרכי השתן עקב שתייה מועטה בגלל הריצות התכופות לשירותים

שלום שוב, אם לא עברת בירור לאחרונה ממליצה לך לחזור על US דרכי שתן לשלול שאין שוב אבן שאולי היא הגורם לתסמינים. שווה גם לבצע בדיקת שתן לציטולוגיה ולשקול עם האורולוג המטפל שלך אולי צריך אורודינמיקה וציסטוסקופיה להשלמת הבירור.

שלום לך, למרות שלא הסברת מה הבעיה אני מאמינה שאת סובלת מתופעות של שלפוחית רגיזה והתרופות השונות שניסית לא הקלו עליך וגרמו לך תןפעות לוואי טוביאז היא התרופה החדשה בשוק, מכילה גם היא חומרים דומים לתרופות האחרות שניסית (אנטיכולינרגים) אך היא עוברת ישירות להשפעה על השלפוחית ולא דרך הכבד ולכן השפעתה מהירה ואולי פחות תופעות לוואי אבל לא תמיד זה כך. דעי שהיום התרופה כן בסל הבריאות ואינה יקרה ובמרשם רופא את יכולה להשיגה בכל בתי המרקחת. אם בכל זאת אין לך הטבה כדאי לנסות לבדוק שאין לך דלקות בשתן, ולנסות טיפול צמחי עם רווטינקס, תה קמומיל, שתיה מרובה של מים וטכניקות הרפיה וביופידבק.

10/10/2012 | 20:52 | מאת: איריס

ד"ר שירה שלום, לבני בעיה מאוד דומה כפי שתארה אחת האמהות בהודעה ששלחה לפורום. ספורטאי שלפתע החל להטיל שתן כל חצי שעה, כל הבדיקות שעשינו תקינות כולל איסוף שתן , אולטראסאונד, בדיקות דם שונות. אני אחות ומבינה שבנתיים "הכל בסדר" אבל הילד מאוד סובל, גם עומד לקראת גיוס. אנחנו חברי הכללית ומבקשים לדעת לאיזה מרכז רפואי או איזה רופא יוכל לתת מענה בהקדם האפשרי. בנתיים יש לנו תור לסוף החודש לאורולוג באשקלון. הבן מאוד מוטרד וכנראה שיש גם אלמנט רגשי מעורב, הוא לא ישן בלילות, לומד לבגרויות ומאוד עייף. אנא עזרי בבקשה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך איריס. יש הרבה מאוד סיבות לדחיפות במתן השתן , גם בבחורים צעירים. הבדיקות שצריך לבצע הן בדיקות שתן לשלול דלקת, בדיקות דם לרמות סוכר ותפקוד כליות, והדמיה בסונר. אם הכל תקין, צריך לראות מה שותה ואוכל- זה כמובן מאוד משפיע: שתיה מרובה, בעיקר של קפאין, משקאות דיאט , שוקו וכמובן אלכוהול- מאוד משתנים ולכן כדאי להמנע מהם להעדיף מים (וגם כאן- אין צורך ביותר מ 2 ליטר ליממה).צריך לראות אם נוטל ויטמינים או תוספי מזון שגם עשויים לשתן. מרכיב לחץ-נפשי, בין אם בשל הבגרויות ובין אם בשל הגיוס הקרב -חד משמעתית משפיע, וחשוב לנסות לתרגל קצת הרפיות,מנוחה ושינה מספקת, ואולי שווה להתייעץ עם בעל מקצוע בתחום ( כמו פסיכיאטר/פסיכולוג), לפני שנותנים תרופות לטיפול בתלונות ההשתנה. בקופ"ח כללית יש אורולוגים מצויינים גם באזור הדרום ובוודאי במרכז. כרגע לא היתי מבצעת שום בדיקות פולשניות שרק יחריפו את הבעיה. תקפידו עמו על מזון בריא, שתיה נכונה ומנוחה, שוחחו עמו על פחדיו חששותיו ואני מאמינה שהדברים יירגעו.

09/10/2012 | 12:36 | מאת: הגר

בעבר אבנים בדרכי השתן שרוסקו. באיסוף סידן - 380 בשתן לויקוציטים, תרבית תקינה. כאבים חזקים במותניים, בטן תחתונה ומפשעה. כאבים דוקים עם תחושת חום. תכיפות רבה במתן שתן 8-9 פעמים בלילה ,ביום פחות אבל תחושה שכל הזמן השלפוחית מלאה. מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

הגר שלום לך, אם בעברך סבלת ממחלת אבנים, וכעת יש לך רמות סידן מוגברות בשתן, כאבי מותניים ודחיפות- יש סיכוי גבוה שיש אבן חוזרת במערכת השתן. חשוב לפנות בהקדם לאורולוג לבצע הדמיה של מערכת השתן, הכי טוב ב CT ללא חומר ניגוד- כי אולי יש אבן בשופכן ולאו דווקא בכליה, ובאולטראסאונד קשה לראת את השופכנים. אולי גם יש לך דלקת למרות התרבית השלילית(יש לויקוציטים בשתן) כך ששתית מים מרובה ואנטיביוטיקה גם יכולה לעזור. כמובן שחשוב לטפל ביתר הפרשת הסידן- את צריכה תרופות ובירור אנדוקריני. אל תזניחי- גשי להבדק!

08/10/2012 | 22:12 | מאת: סיון

דר שלום, בת 54 - אתמול הרגשתי "פעילות חשמלית" באיזור צינור השופכה. מין כמה שניות של זרם והפסקה שוב זרם והפסקה - כך חמש פעמים ואז זה נפסק. מאז יש תחושה כמו של דלקת באיזור (בתוך הצינור), אני הולכת בערך כל שעה וחצי לשירותים ומרגישה את זה כל הזמן, אבל אין צריבה בזמן או אחרי מתן שתן. זה קרה לי לפני שנה באותה צורה וסבלתי 6 חודשים מאותם סימפטומים עד שזה נעלם (עשו לי בדיקות שתן, סי טי ולא מצאו כלום). האם נתקלת בתופעה דומה? כמו מה זה נשמע? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיוון כל אחד מתאר אחרת תחושות של כאב. לפי מה שאת מתארת זה בהחלט יכול להתאים לדלקת, ולעיתים קשה לזהות חיידק.אולי בכל זאת שווה לך לקבל טיפםול אנטיביוטי. להקלה ניתן לבצע גם אמבטיות ישיבה עם תה קמומיל. מקורות לתחושת "זרם" יכולות להיות גם עצבי- אולי מבעיה בחוליות עמוד השדרה? אולי חבלה לאיזור?- אם זה לא חולף כדאי להבדק גופנית אצל אורולוג, גניקולוג ואולי גם נוירולוג.

28/09/2012 | 18:16 | מאת: RONI

בן 62 עשיתי ניתוח קטרקט לפני שנתיים בדרך כלל בריא ללא תרופות. מזה כשלושה שבועות יש לי כאבי בטן חזקים ושלשולים כמו כן השתן צהוב כהה (עכור) . לאחרונה מזה כשבוע נאמר לי שהעיניים שלי צהובות בלבן של העין מה זה יכול להיות ולאיזה רופא אני צריך לפנות תודה RONI

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית לפנות לרופא משפחה! אולי יש לך זיהום במערכת העיכול? אולי צהבת? דלקת בשתן? יש הרבה סיבות.. אל תזניח- גש לבדיקות מיד!

04/10/2012 | 22:54 | מאת: RONI

התאשפזתי בבית חולים ולאחר בירור התברר שיש לי גוש בפפילה של 2.5 ס"מ . אני אמור לעשות ביופסיה השאלה שלי האם אצטרך ניתוח ? איזה סוג ?מה מורידים? האם הניתוח נעשה בלייזר? מה זמן ההחלמה תודה RONI

14/09/2012 | 11:13 | מאת: המיואש מהשרון

שלום, אני בן 41, לאחרונה זה כמה שבועות ורק בלילה, אני קם להשתין 2-3 פעמים בלילה. כל לילה!! השינה שלי כבר אינה איכותית ואני מתעורר עייף. אני גם תמיד צמא לפני השינה ומשתדל מאוד להתנזר משתיית קולה כ3 שעות לפני השינה, אך עדיין מתעורר בערך כל שעתיים להשתין. מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כל חומר שמכיל קפאין- קפה, תה, קולה, שוקולד וכו', ובוודאי אלכוהול- יכולים לגרום לשיתון יתר ויש להמנע מהם לפני השינה. יכול להיות שאתה ישן עם מזגן וקר לך מדי, ואז גם זה משפיע ורצוי להמנע מ"הקפאת" החדר בלילה. אם עדיין שום דבר לא עוזר לך וזה ממשיך להפריע גש לבדיקת אורולוג ואולי הוא ימצא לנכון לתת לך תרופה שתקל עליך.

12/09/2012 | 22:30 | מאת: מאיה

שלום אני בחורה בת 55 , אשר בזמן האחרון מותקלת בתופעה מוזרה ... אני מרגישה שאין לי צורך בלתת שתן אבל אני הולך לשירותים ובסוף נותנת שתן בצורה סדירה , ההרגשה נעלמה .. מה זה אומר ?! תודה רבה

שלום מאיה. לא תמיד אנחונ רגישים צורך לתת שתן ובכל זאת אם יושבים על האסלה כן יוצא. פשוט כי שתן מופק כל הזמן מהכליות ונאגר בשלפוחית. כשיש כמות של לפחות 200 סמ"ק אזי מתחילים להרגיש בצורך. ב 300-400 סמ"ק כבר תחושי בצורך ניכר להתרוקן. אם אין לך שום הפרעה לא היתי דואגת. אבל אם את שותה הרבה או אוכלת ואחרי 3-4 שעות אין לך כלל תחושת צורך לרוקן שתן זה מצדיק בדיקה. בוודאי באם במקביל את רואה שהבטן שלך קצת מלאה.. לא כדאי להתאפק ממושכות אם זה משהו שאת עושה באופן קבוע.

06/09/2012 | 13:08 | מאת: אדוארד

שלום לכם. אני פונה אליכם, כי כבר פרסמתי אליכם הודעה. רציתי לשאול אם אפשר לעשות ייעוץ טלפוני עם רופא אורולוג מומחה לגבי שיטות של טיפול כי לאחרונה בעיה החריפה. כיוון שיש הגבלה לגודל ההודעה אני באמת אשמח לייעוץ טלפוני או פניה למייל של הרופא. אומנם אני יכול לכתוב מה אני אגיד לרופא, אבל מה שאני רוצה לציין כמה דברים ואיך אפשר לטפל בזה: 1) אם קורה לפעמים שאני מרוקן את שלפוחית פעם אחת ולא שותה ושוב פעם בעוד שעה עוד פעם אני הולך לשירותים אזי כנראה לשלפוחית שלי יש בעיה של התרוקנות מלאה - זה מצביע על דלקת. האמת אני הייתי אצל רופא אורולוג שלי לפני שבועיים והוא היה מאוד קצר סובלנות. אני לוקח טוביאז 8 מ"ג וטמסולין, ובנוסף לזה אני לוקח גם ד-מאנוז אני לא חושב שזה ממש עוזר. אני רוצה לדעת אילו טיפולים יכולים לעזור בבעיה - משהו בנוסף לתוספות מזון, אולי טיפול אלטרנטיבי. אין לי הרבה מקום לכתוב, אזי אול

לקריאה נוספת והעמקה

אדוארד שלום לך, בכל קופות החולים בארץ בוודאי דרך הביטוחים המשלימים או הפרטיים אתה יכול להגיע לאורולוג מומחה, וחשוב שתבין שיעוץ אינטרנטי א ינ ו תחליף לשיחה פנים אל פנים ובדיקה אצל רופא. לתלונות שלך יכולת להיות הרבה מאוד סיבות שקשורות בהרבה דברים. צריך לדעת את גילף מחלות הרקע שלך התרופות כדי להבין מה הבעיה שלך ולהמליץ לך על מה ואיך איך לטפל. אתה תמיד יכול להחליף אורולוג אם לא הסתדרת עם זה שאליו פנית.

01/09/2012 | 15:13 | מאת: אדוארד

שלום, לפעמים יוצא לי שתן צהוב בהשתנה. האם זה מצביע על דלקת בדרכי השתן וצריך לקחת אנטיביוטיקה? תודה, אדוארד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אדוארד. צבע השתן תלוי בכמות השתיה ובחומרים שאכלת. אם מתן השתן מלווה בצריבה,כאבים, ריח רע -זה יותר מרמז על דלקת ושווה שלשלוח בדיקות שתן כללית ותרבית. אם תקפיד לשתות הרבה מים השתן שלך יצטלל ויהפך שקוף.

31/08/2012 | 12:01 | מאת: עמי

בן 60, סובל מתכיפות בהשתנה כולל פעמיים בלילה, התרוקנות איטת ולא סדירה ,בבדיקת US נמצא: שתי כליות במקומם,מנח צורה וגודל תקינים,הרחבה קלה של אגנון כליה ימני ,משמאל אגן חוץ כליתי 1 סמ, שלפוחית שתן בעלת דפנות חלקים וללא שארית לאחר התרוקנות,ערמונית אינה מוגדלת 28 גרם. קבלתי בעבר אומניק, טמסולין ללא שיפור. מפריע לי מאד ביחוד קימה בלילה והשתנה ארוכה. אשמח לקבל חוות דעת מה ניתן עוד לעשות.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עמי. ה US שציינת סה"כ תקין. למרות תחושתך להפרעת התרוקנות אין לך שארית, והערמונית קטנה. אם אומניק/טמסולין לא עוזר- אפשר לנסות תרופות אחרות מאותה קבוצה - קסטרל, אלפא-קל, קדקס ודומיהם. וגם אפשר לנסות תרופות אחרות כמו אנטיכולינרגים - למשל ספזמקס, דטרוסיטול או וסיקייר, שמקילים את תחושת הצורך לרוץ לשירותים; או לנסות מינירין- למנוע שיתון יתר בלילה. כל התרופות האלו הן כמובן במרשם ומחייבות ניטור ומעקב. אם כלום לא עוזר ואתה כל כך סובל- שווה לשקול ניתוח להסרת הערמונית. פנה לאורולוג שלך להתייעצות בנושא. אם זה לא עוזר- שווה להתייעץ עם אורולוג

29/09/2012 | 08:54 | מאת: עמי

תודה לתשובתך המלומדת. לאור העובדה שהערמונית לא מוגדלת 28 גרם מה יכולה להיות הסיבה לזרם מקוטע ואטי ? בברכה, עמי

ד"ר שלום, אני בן 26, מאז גיל 19 חווה סימפטומים של דרכי שתן תחתונות הקיימים ללא הפסק במשך כל היממה - תחושה תכופה ולפעמים גם דחופה (ככל שאני מתאפק יותר) להטיל שתן, נוקטוריה (בשל הדחף/גירוי סנסורי שמעיר אותי מהשינה. ככל שאני מתאפק יותר (מעבר לחצי שעה, שעה ומעלה) כך הסימפטומים מתגברים בעוצמתם ולפעמים גם בהיקפם (מיחושים כמו של לחץ או כאב עמום בכל אזור השלפוחית, אגן ובטן תחתונה. מאז שהסימפטומים החלו עברתי בירורים שונים ואצל אורולוגים שונים. כל הבדיקות לא הראו ממצאים שיכולים להסביר את הסימפטומים. בדיקות דם ושתן היו תקינות, צמיחות שתן תקינות, בדיקות US של דרכי שתן עליונות תקינות, בדיקה פלומטרית תקינה (זרימת שתן מירבית באזור המינימום של הנורמה - כ-18mm/s, שארית שתן קטנה של כ-60mm). לאחר התייעצות חוזרת אחרונה אצל אורולוג הוא הפנה אותי לבדיקה ציסטוסקופית, מפי השופכה ועד מוצא השופכנים - שהיתה גם היא תקינה. בפגישה האחרונה אמר לי שלאור כך הטיפול בי "הסתיים". שאלתי אותו האם יש משהו נוסף שאפשר לקדם באבחון או לטפל תומך בסימפטומים שלי. הוא אמר לי ש"לא" ובזה נסתיימה הפגישה. אני תוהה, האם זה הכל? עליי לציין שהיו שתי תקופות שבהן לזמן מה ניהלתי יומן מעקב אחרי ההשתנה שלי (תדירות וכמות). גיליתי שזה עזר לי רק בהורדת מספר ההליכות לשירותים במשך היממה (בערך מכ-10-15 פעמים ביממה לכ-6-9 פעמים ביממה) ע"י "אימון" השלפוחית, אך לא הועיל מעבר לזה (במידת מה אף החמיר את הסימפטומים של תחושת הלחץ/מיחושים באזור אגן). אודה לדעתך בעניין.. מה באפשרותי עוד לעשות כדי לנסות לשפר איכות חיי לפי מה שידוע בידע הקליני הקונבציונלי. אם יש לך גם התייחסות על בסיס ידע פחות קונבציונלי אשמח לשמוע. תודה ומצטער על האריכות.

29/08/2012 | 05:37 | מאת: תמה

שהסימפטום הכי מורגש (ומוזר לדעתי) הוא תחושה של מעין גירוי בשופכה, בעיקר בקצהה, כאילו יש בה כל הזמן נוכחות של שתן (התחושה נחלשת לכמה דקות בד"כ אחרי שאני נותן שתן אבל מיד חוזרת). כאמור בדיקה ציסטוסקופית היתה תקינה... גם ערמונית נראתה תקינה.

שלום לך, אתה מתאר בעיה מוכרת ומציקה ובודאי מתסכלת. אפשר להגדיר את התסמינים שלך כחלק מ"תסמונת הכאב הכרוני באגן", מה שפעם נקרא "דלקת כרונית בערמונית", וכמובן, זה יכול להכלל גם ב"תסמונת שלפוחית רגיזה". עברת כנראה את רוב ועיקר הבדיקות. תמיד ניתן לשלוח משטח מהשופכה עצמה, לנסות לתרבת את הנוזל מהערמונית(תרבית 4 כוסות), לשלוח בידקות שתן PCR למחלות מין ולבצע גם אורודינמיקה- בדיקת לחצים בשלפוחית והתרוקנות- כדי להשלים מידע- אם חסר. בעיקרון כרגע מה שצריך זה למצוא לך מענה להקלת התסמינים. בעיקר- שאתה תשלוט בהם ולא הם בך. לא ציינת מה קיבלת כדי להקל על התסמינים- יש היום הרבה תרופות שיכולות לעזור לך. כמובן, שינוי הרגלי אכילה שתיה (המנעות מקפאין ואלכוהול, ומאכילת חריף),ביצוע טכניקות הרגעה והרפייה גם עשויים לעזור, ותמיד ניתן לפנות לרפואה משלימה כמו ביופידבק, דיקור סיני ועוד.

27/08/2012 | 10:14 | מאת: דן

סובל שנים רבות מצורך בהטלת שתן מרובה ביום ובעקר בלילה. בטיפול שוטף של אורולוג אשר לדעתו יש גידול בערמנית אך לא מצדיק התערבות. כך גם חוות דעת שני אורלגים מומחים נוספים התופעה מחמירה באווירה של מיזוג אוויר. בלילה יכול להגגיע לתדירות של 20 -30 דקות. כשבערב נמנע משתייה להוציא קצת מים. עברתי בדיקות אולטאסונד, ציטוסקופיה,אורדינמיקה חלקית. קבלתי את כל סוגי התרופות. מה עוד מוצע לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דן אם לדבריך קיבלת כבר "את כל סוגי התרופות" כנראה שאין מה להמליץ מהכיוון התרופתי. אם קור מחמיר את התלונות- תדאג שיש לך חם... ממליצה להמנע מקפאין אתה יכול לנסות טיפול משלים עם דיקור סיני, ביופידבק וכדומה.

24/08/2012 | 16:50 | מאת: אדוארד

שלום רב, שמי אדוארד. מאז שנים רבות אני סובל משלפוחית רגיזה. התחלתי טיפול אצל אורולוג עם טוביאז 8 מ"ג וטמסולין. למרות זאת, לא ממש חל שיפור וקרה הרבה פעמים ששהייתי צריך לתת לללכת לשירותים פעם אחת ועוד פעם נוספת - בין פעם ראשונה לשניה בטח לא שתיתי אפילו כוס אחת. לאחרונה, אני שותה משקאות אנרגיה (מגביל אחת ליום כי זה הרבה משתן). האם מי שסובל משלפוחית רגיזה -שתיית משקאות אנרגיה יכולה להחריף את המצב. בכל אופן, אני רציתי האם יש טיפול טבעי (בנוסף לתרופתי) שיכול לשפר את המצב. אני התחלחתי לקחת דמאנוז ולא ממש חל שיפור וכבר כמה ימים יש צריבה בדרכי השתן. עשיתי בדיקת שתן לפני כמה שבועות ויצאה תקינה - אזי איך ייתכן שעדיין יש כזאת דחיפות. אני גר ברחובות, האם יש טיפול אלטרנטיבי שממש יכול לעזור בבעיה? מה שעוד רציתי להוסיף, שרק לפני כמה שנים חלה אצלי החמרה עם שלפוחית השתן - לפני זה לא ממש סבלתי מזה. תודה מראש ושבת שלום, אדוארד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אדוארד. ראשית -כל משקאות האנרגיה מכילים כמויות אדירות של קפאין שעשוי להחמיר מאוד את הפרעות ההשתנה שלך ועליך להמנע מהם לחלוטין! בוודאי ששינוי תזונתי יכול לעזור- המנעות מקפאין (בכל צורותיו: קפה, תה,ף קולה, שוקו, שוקולד, משקאות אנרגיה ועוד..), המנעות מכל "גריינים" לשלפוחית כמו חריף או חמוץ מדי. להקפיד על שתיה מרובה של מים וסיבים תזונתיים. להפסיק לעשן ולהקפיד על פעילות גופנית. גן STRESS יכול להפריע להשתנהתקינה ולכן רצוי להרגע ולתרגל טכניקות הרפיה שונות. אתה יכול להתייעץ גם לגבי דיקור ודמיון מודרך, ביופידבק וכדומה. יש הרבה תוספים צמחיים שמפורסמים כמקילי השתנה (אך רובם לא באמת נבדקו מחקרית..)- אתה יכול לנסות: פרמיקסון או רווטינקס (במרשם) או תוספי מזון כמו פרוסטמד, פרוסטה-סייף, פרוסטראגרד ודומיהם..

28/08/2012 | 23:57 | מאת: אדוארד

אני אקח קצת הפסקה ממשקאו אנרגיה (רק פעם בשבוע ולא יותר) רק כדי לסיים שקניתי. בכל אופן, רציתי רק שאלה : אני לוקח ד-מאנוז כתוספות מזון. תוספות מזון שציינת אני לא מכיר, אבל איפה אפשר להשיג אותם, אבל קודם אני רוצה לדעת אם ד-מאנוז הוא הכי חזק מהם. תודה שוב פעם. אדוארד.

שלום לך רציתי בבקשה לשאול מה המלצתך אם הייתי באבחון על שלפוחית רגיזה והתרקונות שאינה מלאה. בוצע ניתוחון להרחבת הפין וגם קיבלתי תרופה שאמורה הייתה למנן את העניין אולם ללא הצלחה. טופלתי אצל האורלוג חיים מסקין. האם בשנה האחרונה יצאו טיפולים חדשנים ותרופות חדשות שעשויות לההקל עלי? האם כדאי להגיע לחווד דעת נוספת אצל מומחה אחר? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיא, ממה שאתה מציין כאן לא ברור לי אם הבעיה שלך היא אכן שלפוחית רגיזה. אם היתה לך היצרות בשופכה שהצריכה ניתוח, יכול להיות ששווה לחזור לאורולוג שניתח אותך לבדיקה ולראות האם אכן השופכה פתוחה ולא מוצרת. זאת ניתן לבצע או בבדיקת ציסטוגרפיה (שיקוף של השופכה עם חומג ניגודי) או בציסטוסקופיה (הסתכליות ישירה עם טלסקופ לתוך השופכה).

20/08/2012 | 20:21 | מאת: גיא

זו אכן שלפוחית רגיזה.במידה ואין צורך בשום הרחבה, האם יש תרופות יעילות וחדשות לאחרונה? ואם כן האם ניתן לקחת זאת גם באמצעות רופא משפחה, תודה מראש

08/08/2012 | 07:52 | מאת: אמיר

תודה על התגובה המהירה אני מרגיש גם כאב מדי פעם בבטן תחתונה או באשכים, גפ מרגיש בהם בעת הנהיגה ובמישוש האשכים הרגשתי באשך ימין בליטה, - יכול ללהיות שזה "לצינור שיוצא ממנו" כאשר באשך שמאל אין את זה, במימוש פני השטח של שני האשכים לא הרגשתי משהו חריג אשך ימין גדול קצת מהשמאלי, ושניהם בגודל הנורמה האם הכאב והרגישות כתוצאה מהשלפוחית הרגיזה מהויסקר שלקחתי לשבועים או הטוביז שלןקח עכשיו או זה משהו דורש בירור תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אמיר שלום, אם יש לך אי נוחות רגישות או כאבים באשכים ובוודאי אם אתה ממשש משהו - גש לבדיקה גופנית אצל אורולוג. אם הטוביאס עוזר לך- תמשיך לקחת. חשוב שתבין שתרופות אלו צריך לקחת לתקופה (לעיתים אפילו מס' חודשים) כדי לקבל תגובה טובה. בנוסף בהחלט יכול להיות שהתלונות שלך אינן כלל "שלפוחית רגיזה" אלא סוג של ביטוי לדלקת כרונית של הערמונית. ועליך פשוט למצוא את מה שמרגיע לך את התסמינים, -ובעיקר להיות סבלני- זה חולף בסופו של דבר.

06/08/2012 | 20:36 | מאת: לנוסיק

שלום רב,קודם כל תודה רבה לך על התייחסותך המהירה.רופא אורולוג נתן לי לנסות את טוביאס וזה לא עזר לי כלל.אני שותה בערך 1.5-2 ליטר נוזלים ביום-1.5 מיים ועוד 2 כוסות של תה ירוק.לא סובלת מעודף משקל.בלילה לא שותה בכלל-משתדלת לא לשתות בערבים בכלל.בעבר התבקשתי לרשום כמה פעמים אני מתרוקנת במיימה-יש ימים שהגעתי ל-31 פעמים בתוך 24 שעות.אורולוג לא רואה בעיה מבחינתו-עשיתי בדיקות של שלפוחית-יצא תקין.למי אני יכולה לפנות?מה עליילעשות?תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שוב, אולי תנסי להוריד בכמויות השתיה, ולהקפיד על התרוקנות ע"פ שעון,כלומר לנסות להתאפק עד שעה בין ההתרוקנויות. זה הרבה פעמים בסופו של דבר התנהגותי ולא בגלל בעיה כלשהי. יכול להיות גם ששווה לחזור לטיפול תרופתי יומי ממושך (זה לא תמיד עוזר בשבוע הראשון אלא לוקח יותר זמן..)

05/08/2012 | 11:28 | מאת: לנוסיק

שלום רב.אני בת 32 בריאה בדרך כלל.בשנים האחרונות אני סובלת בתכיפות במתן שתן.אני קמה בלילה לפחות 6 פעמים.יש לילות שאפילו יותר.יש לציין שבערבים אני נמנעת מלשתות משהו בכלל.עישיתי בדיקת שלפוחית-תקין,אולי שלפוחית קטנה אבל תקינה.מה עליי לעשות?למי לפנות?אורולוג נתן לי כל מני כדורים אבל שום דבר לא עזר.אני כבר בחוסר שינה הרבה זמן.אשמח לקבל תשובתכם.תודה רבה מרא

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך תבדקי בצורה משויידקת כמה ומה את שותה במהלך היום והלילה- ממש לרשום מה (קפה, תה, שוקו וכודמה) וכמה בסמ"ק. כך גם מתי (באיזו שעה) וכמה -את מרוקנת שתן. יש כל מיני תרופות שיכולות לעזור- או בלהרגיע את הצורך להתרוקן( תרופות כמו וסיקייר, ספזמקס , טוביאס וכדומה) או תרופות שימנעו שיתון יתר בלילה כמו מינירין. כמובן שאלו תרופות מרשם ומחייבות מעקב וניטור. אם את סובלת מעודף משקל ודום נשימה בשינה חשוב לטפל גם בזה כי יש קשר להשתנות ליליות(נוקטוריה).

03/08/2012 | 11:53 | מאת: אסף

אני מטופל בבעית שלפוחית רגיזה כבר זמן רב כשנה וחצי ,ובמסגרת הטיפול אני נוטל אומניק 0.4 על בסיס יומי....,ומבצע ביופידבק להשתנה בחצי השנה האחרונה ,עכשיו אני צריך לבצע בדיקת עוצמת זרימת שתן(אורפלומטריה פשוטה) ואני לא זוכר מה האורולוג אמר לי ,האם בימים שלפני הבדיקה אני צריך להפסיק ליטול את האומניק או לא? אשמח לתשובה כמה שיותר מהר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא נראה לי שצריך להפסיק אומניק לפני הבדיקה. פלומטריה זו בדיקה פשוטה בה אתה מרוקן שתן לתוך אסלה חשמלית שמודדת נפח ולחצים. זו בדיקה שאינה מצריכה קטטר (זה לא אורודינמיקה מלאה).

02/08/2012 | 17:19 | מאת: אמיר

בן 47 אובחנתי שסובל משלפוחית רגיזה, נכנס לשירותים מספר רב של פעמים לעשות פיפי, לפעמים כל 10 דקות כאשר הזרם חזק US הבטן ודרכי שתן, לא הראה דבר, נשללה פרוסטטה, אין דלקות (שלחתי בדיקת שתן פעמיים) אורודינמיקה תקינה, שתן לציטולוגיה נקי. התופעה התחילה למשך שבועיים ואז הייתה הפסקה חודשיים (ללא רתופה) וחזרה קרוב לחודשיים ללא הפסקה – בלילה כמעט ולא מתעורר (אין דליפה ), ביום מרגיש לפעמים גם דליפה של טיפה שתיים כיום מטופל ב TOVIAZ, התחלתי 8 ועברתי 4, יש שיפור אבל זה לא הפסיק בימים האחרונים מרגיש קצת שורף אחרי הטלת שתן, אני בד"כ לא שותה קפאין, לא אוכל מתוק ולא חמוץ, ולא מעשן, ללא שום רקע במשפחה במחלות . האם אני צריך לעבור בדיקת ציסטוסקופיה, למרות שלדעת האורולוג הציטלוגיה לא הייתה נחוצה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם כלך הבדיקות שלך תקינות כפי שציינת, לא בטוח שציסטוסקופיה תוסיף משהו לאבחנה.. יכול להיות שזה משהו שקשור ב STRESS. אם טוביאס עוזר לך פשוט תמשיך לקחת. יכול להיות שתכנס לתקופה "טובה" בה התלונות יעלמו או ייפחתו מאוד- ומה טוב. בתקופות "רעות" אתה יכול לחדש את הטיפול התרופתי. אם כלום לא עוזר וזה רק מחמיר אזי אפשר גם לשקול טיפול כמו הזרקת בוטוקס לשלפוחית, בהרדמה.

07/08/2012 | 10:54 | מאת: אמיר

תודה על התגובה המהירה אני מרגיש גם כאב מדי פעם בבטן תחתונה או באשכים, גפ מרגיש בהם בעת הנהיגה ובמישוש האשכים הרגשתי באשך ימין בליטה, - יכול ללהיות שזה "לצינור שיוצא ממנו" כאשר באשך שמאל אין את זה אשך ימין גדול קצת מהשמאלי, ושניהם בגודל הנורמה האם הכאב והרגישות כתוצאה מהשלפוחית הרגיזה, או זה משהו דורש טיפול תודה מראש

24/07/2012 | 22:05 | מאת: יסמין

עברתי בדיקות מקיפות אצל אורולוג בכיר כולל ציסוטוקופיה, והאבחון הוא שיש לי שלפוחית רגיזה.כל התרופות שניסיתי משפיעות עלי רע מאוד וניסיתי כמעט את כולם. אני סובלת ממתן שתן תכוף, קמה בלילה לפחות 3 4 פעמים. חוץ מתרופות רגילות האם תוכלי להפנות אותי לאלטרנטיבות נוספות? אולי ברפואה האלטרנטיבית? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יסמין את בהחלט יכולה לנסות טיפול בדיקור סיני או ביופידבק ולימוד טכניקות הרפיה ואיפוק אצל פיזיותרפיסטית של רצפת אגן. גם שינוי הרגלי אכילה ושתיה יכול לעזור- להקפיד על שתית מים ולהמנע מגריינים כמו קפאין, אלכוהול, שוקולד, חריף וכדומה.

26/07/2012 | 19:10 | מאת: יסמין

23/07/2012 | 15:07 | מאת: יעקב

שלום ד"ר חתומי אני בן 55 ובשנים האחרונות נהגתי כחלק מבדיקות שגרה שנתיות לעשות בדיקת PSA. לאחרונה רופא המשפחה אינו מאפשר לי לעשות את הבדיקה בטענה שהוכח שהיא אינה מסייעת לגילוי סרטן הערמונית לדבריו גם בארה"ב הפסיקו לעשות את הבדיקה בטענה שהיא אינה מוכיחה דבר והיא מיותרת. שאלתי היא האם אכן זה המצב או זו פשוט תוצאה של מדיניות חיסכון חדשה שנכפתה על הרופא בגלל עלות גבוהה של הבדיקה? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יעקב. זו שאלה לפורום ערמונית ולא לפורום שלפוחית רגיזה אבל אענה לך בכל מקרה: נגעת בנקודה שהיא היום המחלוקת החמה ביותר בין האיגודים האורולוגים השונים בעולם. האמריקאים כידוע מודדים הכל בכסף, ובבירור עלות-ממול-תועלת לא הצליחו להראות שביצוע בדיקות סקר לסרטן הערמונית עם PSA אכן שיפר שרידה מסרטן ולכן אינם ממליצלים לבצע את המעקב. הטענה היא גם שהרבה מאוד אנשים עוברים "סתם" בירור מקיף ופולשני כולל ביופסיות שהוא לא בירור טריוויאלי ועשוי לגרום סיבוכים- ולכן צריך להיות זהיר..בנוסף, רוב חולי סרטן ערמונית שנמצאו בגילוי מוקדם הם ב"כ כאלו עם סרטן קטן וממוקם שאינו מסכן חיים ולא מחייב טיפול.. בקיצור- זו דילמה אמיתית. סה"כ אם אתה איש בריא, וללא סיפור משפחתי של סרטן ערמונית, ובבדיקות עד כה הכל היה בסדר, אתה יכול לעקוב אח PSA אחת לשנתיים- שולש ולא כל הזמן. תמיד אפשר לבצע בדיקות גם אם רופא ספציפי לא נותן לך הפניה אבל באמת אם אין צורך משמעותי אזי ניתן לבצע אותן באופן ספורדי בלבד או לפי צורך.

24/07/2012 | 22:16 | מאת: יעקב

אכן אני יודע שפורום זה אינו מתאים לסוג השאלה אולם בהכירי כבר את סגנון תשובותייך המאופיין בתגובה מהירה, יסודיות אנושיות וסבלנות מרובה העדפתי לקבל ממך את התשובה. רב תודות עבור נכונותך להשיב ועבור תשובתך המפורטת והמספקת !!! יעקב

15/07/2012 | 15:08 | מאת: סמי

אני בן 46 בחודש האחרון כאשר אני שותה מים לאחר מכן אני מרגיש גירוי ולחץ בקצה הפין לשתן שהולך לצאת, כשפועל יצאו כמה טיפות ולרוב כלום, וזה נמשך שעות, עד שמרוקן את כל השלפוחית, ונמנע מלשתות מים שמתי לב כשיש לי ההרגשה הזאת ועושה הליכה של שעה, במשך ההליכה לא מרגיש שום דבר, ובלילה מתעורר פעם אחת לכל היותר בחודש האחרון עשיתי US כל הבטן כולל דרכי שתן תקין, נשללה פרוסטטה מוגדלת, ואין דלקות, אורודינמיקה תקינה, הערכת הרופא שיש לי שלפוחית רגיזה וקיבלתי ויסקר 10מ"ג כבר חמישה ימים ללא שיפור הרקע שלי בד"כ בריא ולא נוטל שום כדור, ומלפני כ- 15 שנים מאובחן כסובל מהמעי הרגיז שלמדתי לחיות איתו נדרשתי לעשות שתן לציטולוגיה, רופא המשפחה התעלם מזה כשהו בטוח שזה מהמעי הרגיז והאופי שלי מה עלי לעשות? זה פשוט מפריע, מלבד כשלושה ימים לא רציפים במשך החודש ששתיתי חופשי ולא הרגשתי דבר, זה מפריע לי אשמח לשמוע המלצות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סמי, הייתי ממליצה לך לבדוק שאין לך דלקת בשתן או זיהום כלשהו שיכול לגרום לגירוי. אין סיבה לא לשלוח בדיקת שתן לציטולוגיה- זו בדיקה פשוטה. בנתיים להמנע מקפאין ומאכלים חריפים וחמוצים. לנסות לשתות בהדרגה יותר מים ולהמשיך בטיפול שנתנו לך, לא תמיד זה משפיע מיד.. אם הגירוי לא יפסק תצטרך אולי לעבור ציסטוסקופיה. יש משהו נכון בכך שמעי רגיז יכול להחמיר תסמינים של שלפוחית רגיזה, וגם מתח נפשי מציק לרוב.. רצוי לנסות להרגע ולטפל בכיוון זה גם כן.

28/07/2012 | 21:01 | מאת: סמי

אין דלקת, שתי בדיקות אין צמיחה שותה רק מים לאחר 10 ימים ללא שיפור, החליפו תרופה לטביאז 8מ"ג, בכדור הרביעי זה כבר עזר, ולאחר 4 ימים שהתופעה נעלמה שוב חזר, בתדירות פחות ממה שהיה. הרופא ביקש ממני לרדת במינון לחצי כדור (4 מ"ג) וטען שזהו זה יעבור לי בנתיים זה עוד לא הפסיק האם זה בסדר

14/07/2012 | 11:40 | מאת: מיואש

שלום , אני בן 39 סובל מתכיפות במתן שתן כבר עשור !!! מדובר בכ20 פעם ביום גיחה לשרותים , שהדבר המתסכל ביותר זה הקימה בלילה כ 7 פעמים.. כל הבדיקות תקינת כולל ארודינמיקה שעברתי האם יש תקווה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תמיד יש תקווה- זה תלוי בעיקר בך. לא ציינת אם ניסית איזשהו טיפול- ויש הרבה אופציות. משינויים הרגלים (אכילה שתיה עישון פעילות גופנית), דרך אימון השלפוחית להתרוקנות יזומה,ביופידבק ואימון רצפת אגן, תרופות אנטיכולינרגיות להקלה על התכיפות ועד הזרקת בולטולינום לשלפוחית ואפילו ניתוחים.. כדאי לך להתייעץ עם מומחה בתחום,להבדק על ידו בבדיקה גופנית, להראות לו את כל הבדיקות הרלוונטיות שביצעת ולהשלים מה שצריך במידה וחסרות בדיקות שיכולות לקדם את הטיפול בך, ובהתאם לבעיותיך ולממצאים- הוא יוכל גם להתאים לך טיפול. צריך להבין שבקבוצת "שלפוחית רגישה" יש תסמונות רבות ולא תמיד ניתן לרפא אותן באופן מוחלט אך המטרה היא להגיע למצב בו אתה שולט בתסמינים של ההשתנה ולא הם בך..

08/07/2012 | 23:51 | מאת: רוני

שלום אני בן 45 ובשנה האחרונה כאשר אני שותה כוס מים לאחר מכן אני חייב להתפנות לאחר כ- 10 דקות ואח"כ עוד פעם לקחתי מספר תרופות ובדיקת האולטרה סאונד של דרכיי השתן הייתה תקינה וראו שהשלפוחית שלי יחסית קטנה (לפני כן אף פעם לא היו לי בעיות כאלה) המינון של הקסטרל הוגדל מ- 5 ל- 10 מ"ג ובתוספת ספזמקס 30 מ"ג תכיפות השתן ירדה ואני מתפנה כל חצי שעה - שעה ונמנה מלשתות מים האם ניתן להגדיל את תווך התכיפות ? האם כתוצאה ההתרופות הנ"ל יכולות להיות בעיות בזיקפה (חוסר זיקפה או זיקפה לא מלאה/חזקה) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום לך, קסטראל 10 מג' הוא המינון המקסימאלי היומי. ספזמקס ניתן לעלות ל-45 מג' ליום. בכל מקרה רצוי שאתה תנסה "לאמן" את השלפוחית שלך- כלומר לנסות להתאפק מעל חצי שעה בין ריקון לריקון, וכל פעם בהדרגה להגדיל את הטווח, עד שעה ויותר. התרופות אמורות להקל עליך. בנוסף היתי ממליצה לך להמנע ממשקאות שמגרים לייצור שתן כמו קפאין לסוגיו(קפה, תה, קולה, שוקולוד)ואלכוהול, ולהמנע מאכילת מאכלים חריפים או חמוצים מדי. כדאי גם שתבדוק רמות סוכר בדם.

05/07/2012 | 16:13 | מאת: חסון

שלום ד"ר שירה, אני בן 34 שנים. נשוי מזה שנה וקצת. כמה חודשים לאחר הנישואים התחלתי להרגיש תחושת "שריפה" קלה באשכים, בעיקר באשך השמאלי. לא התייחסתי יותר מדי וקישרתי את התופעה לישיבה המרובה והנסיעות הרבות באוטו. אחרי חצי שנה וכחלק מבדיקת פוריות עשיתי בדיקות זרע שהראתה לוקיציטים בנוזל הזרע, עם צורות פתולוגיות 96%. בדיקת. US אשכים תקינה. עם הזמן אני מרגיש החמרה בתסמינים, ותחושת השריפה התפתחה לתחושת כאבים, בעיקר באגן ומסביב לפי הטבעת. איני מרגיש תכיפות במתן שתן לא ביום ולא בלילה. ללא שריפה וללא הפרעה בשתן ובשפיכת זרע, ללא הפרעה בתפקוד המיני. טופלתי ע"י אורולוג בתרופות ציפרודיקס למשך 3 חודשים ללא הועיל, עברנו לדיקסין למשך כשבועיים ללא שיפור. בבדיקה הרקטלית זה מאד שרף בפין. לקחתי דיספטיל ואביטרן למשך כ 10 ימים. הסימפטומים לא נעלמים ולא נעשים קלים יותר. לציין שאיני שותה אלכוהול, לא צורך קפאין, אך גם ממעיט בשתיית מים!! שאלתי אלייך היא בבקשה: האם יש קשר בין דלקת הערמונית לפוריות? האם התרופות הנ"ל שקיבלתי לא יכולות לפגוע באיכות הזרע? בראש מעיינינו, אני ואישתי, זה כניסה להריון. מה הסיכויים להריון ספונטני במצב שלי, והאם כדאי לבחון טיפולי פוריות? אני מתנצל מאד על האורך של ההודעה, אך יש בזה להביע את התסכול והחשש שלי. אני מודה לך מאד על תגובתך בהקדם, בברכה, חסון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לך חסון. ממה שאתה מתאר זה נשמע מתאים לדלקת כרונית בערמונית או לתסמונת הכאב הכרוני באגן. לרוב אין מוצאים גורם מזהם (כלומר חיידק) בבדיקות הרגילות. זה שמצאו לויקוציטים בזרע אכן מרמז על דלקת. מה שחשוב לפוריות הן הספירות עצמן- כמה נפח השפיכה, כמה תאי זרע וכמה צורות תקינות.לפי צורך ניתן להתייעץ במרפאת פוריות ויש דרכים לעזור אם כדרך הטבע זה לא יקרה.. אם עדיין יש לך תסמינים כפי שציי- ברור ששתית מים מרובה ונטילת נוגדי כאב/דלקת יכולות לעזור, אבל צריך לזכור שאם זו דלקת כרונית זה משהו ממושך ומתסכל שלא תמיד מוצאים לו את המקור וקשה לטפל בו בצורה משביעת רצון, וזה מתסכל את הרפאים כמו את החולים. אם אתה ממשיך לסבול כדאי לך לבקש מהאורולוג הפניה לבדיקת תרבית 4 כוסות שאולי תראה אם יש חיידק בנוזל הערמונית ויוכלו להתאים לך אנטיביוטיקה. דלקות חוזרות בערמונית עשויות לפגוע בזרע, אך כפי שציינתי היום דרך מרפאת פוריות ניתן לעזור לכם לפי צורך- וזה יעוץ בפורום אחר.

שלום ד"ר חתומי אני בן 55 מטופל ב - קומדין(נטיה לקרישיות יתר), ליפיטור,אמלודיפין( כ- 4 חודשים) ואלטרוקסין. סך הכל (למרות כל הכדורים...) שומר על אורך חיים בריא ומרגיש טוב כולל פעילות גופנית אינטנסיבית יומיומית בחדר כושר - ריצה ומשקלות. בימים האחרונים חשתי כעין רגישות ולחץ בשלפוחית השתן שגרמה לי ללכת בדחיפות יותר גדולה לשירותים. בבדיקת שתן כללית כל הערכים היו תקינים חוץ מ ERYTHROCYTES-U STRIP שתוצאתו - 10. ראיתי שבבדיקות קודמות בעבר התוצאה הייתה - 0 והאמת...נלחצתי. מה המשמעות? האם אפשר להירגע? מה צריך לעשות? בתודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך יעקב, אריטרוציטים (ERYTHROCYTES) הם תאי דם אדומים, שניתן לעיתים לזהות בבדיקות שתן. לממצא של 10 תאים כאלה, בעיקר במי שמתאמן באופן תדיר בחדר כושר, לרוב אין שום משמעות. מומלץ להקפיד על שתיה מספקת ולבצע בדיקות שתן חוזרות ולראות שהכל נעלם, או להשוות האם בעבר היו לך ממצאים כאלה. מה שאתה מתאר מבחינת התסמינים יכול להגרם מסיבות רבות כמו אבן קטנה במערכת השתן, או דלקת, או הפרעות מהערמונית שזה מוכר מאוד בגילך. גם טיפול בקומדין יכול לגרום להופעה של דם בשתן. ולכן פשוט צריך לעקוב ולהחליט אם זה מחמיר בוודאי- להמשיך בירור בבדיקות נוספות. כי לבצע לפחות עו שתי בדיקות שתן כללית עוקבות בחודשים הרובים ואם זה מחמיר לפנות לאורולוג

21/06/2012 | 10:32 | מאת: צ'

שלום אני בן 48 לוקח ויסקר מספר חודשים בגלל שלופחית רגיזה שהחלה על רקע לא ברור של זיהום במערכת השתן .מאז שאני לוקח היתה הטבה בחצי שנה האחרונה אבל בזמן האחרון לאט לאט הגוף מתגבר על התרופה מהרגשה שלי והמערכת השתן שוב מציקה ואני סובל מתקשה להרדם בלילה ולהתנהל ביום יום . השאלה האם זה זמני , או שפוט הגוף מתרגל לכדור ואז הוא פחות ופחות משפיע .? ומה עושים במקרה כזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תסמיני הפרעה במתן השתן יכולים לנבוע מסיבות רבות ושונות כ מו דלקת, הגדלה שפירה של הערמונית, חסימת שופכה מסיבות אחרות, בעיות בשלפוחית ועוד ועוד.. אם תרופה מסויימת שנטלת כבר לא משפיעה בצורה מיטבית צריך תמיד לבדוק אם יש מקום להגברת מינון או החלפה, ובוודאי להעריך כעת מה הסיבה להחמרה ממנה אתה סובל. רצוי לגשת לבדיקת אורולג מקיפה כולל בדיקה גופנית, בדיקות דם ושתן ואולי בדיקות נוספות כמו אולטראסאונד ועוד- כדי להחליט מה הטיפול היעיל ביותר עבורך.

18/06/2012 | 12:13 | מאת: טליה

שלום,אני בת 25. אני שנתיים אחרי לידה שניה. לפני פחות משנה עשיתי פיזוטרפיה של רצפת האגן כך שאני ממש חזקה בשירים שם ובכל אופן בזמן האחרון.ברגע שאני צריכה. וזה יכול להיות גם 5 טיפות אני חייבת לטוס לשירותים כי אחרת זה בורח.ואין לי שום יכולת לעצור את זה. אני חייבת לציין שה התחיל בחודש האחרון ושיש פעמים שכ"כ כואב לי להטיל שתן שהכאב חזק וגורם לכל הגוף שלי ךהתכווץ לכאב להגיע עד לקצות הידיים. (זה לא שורף ואין לי דלקת בדרכ השתן, עשיתי לא תרבית, משטח ואת כל הבדיקות הנדרשות) ואני לא בהריון. יש לי גם מידי פעם תחושת סחרחורת, חולשה ועייפות מטורפת ולפעמים דפיקות לב חזקות עם קושי קל לנשום. מישהו יכול לעזור לי???????????

לקריאה נוספת והעמקה
18/06/2012 | 12:22 | מאת: טליה

שכחתי לציין שאני שותה הרבה קפה אך לא יותר מהרגיל בשנים האחרונות וכן שאני לא קמה בלילה בכלל בשביל לתת שתן (אבל אם אני קמה לתינוק אז אני חייבת כר ללכת לשירותים) כפי שציינתי, בדיקות דם ושתן יצאו תקינות חוץ מהפלייטליס שלי שיצא 567 עם!!!

שלום טליה, נשמע שאת סובלת מדחיפות ניכרת יש פתרונות לכך- ראשית להוריד את הקפאין באופן מלא! שנית להקפיד על התרוקנות יזומה ומלאה קצובה לפי שעון שלישית לפנות לאורולג לבדיקה והתאמה של טיפול תרופתי שיריגע את התלונות שלך

24/06/2012 | 14:20 | מאת: טליה

קראתי תשובות לשאלות אחרות בפורום ורציתי להוסיף שאני באמת בתקופה מאד מליחצה וקשה נפשית בחיי, אני בקונפליקט שגורם לי להרבה לחץ, כאב ואפ' דכאונות קלים מידי פעם (אני נעזרת בשיחות עם מאמן אישי-פסיכלוג) האם נראה לך שאם אוריד את הקופאין (שאני שותה פי 7 בגלל הלחץ) ואקפיד על התרוקנות יזומה. יש מצב שאחזור לעצמי? האם נותנים תרופה כשמודעים לכך שהמטופל במצב לחוץ וטרוף? האם המצב הנפשי שלי הוא הבסר לכל התופעות שכתבתי בפני הראשונה?

שלום, מזה תקופה ארוכה אני סובלת מתכיפות במתן שתן, שפוגעת בעיקר באיכות השינה שלי עקב התעוררות, תחושה עזה וצורך להטיל שתן וקימה לשירותים. אציין כי אין לי בעיית משקל, אני עוסקת בפעילות גופנית, שותה כליטר וחצי ביום וכוס קפה אחת או שתיים בלבד. אדגיש כי התכיפות במתן שתן היא בעיקר (אך לא רק) במהלך הלילה ובשעות הבוקר המוקדמות. למשל, הלכתי לישון ב-12 בלילה, קמתי לשירותים ב-4-5 בבוקר, ואח"כ עוד מספר פעמים בין 7 ל-11 בבוקר, למרות שלא שתיתי כלל בשעות אלו (וכמו כן אני מקפידה להפסיק לשתות לפחות שעתיים-שלוש לפני השינה). שאלתי היא - לצורך קבלת טיפול יעיל (ומהיר, מבלי "להתרוצץ" בין רופאים), האם לפנות קודם לכן לרופא משפחה? לרופא נשים או שזה בסדר לפנות מיד לאורולוג? והאם עליי לעשות בדיקות שתן מוקדמות כלשהן? תודה מראש על כל עזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אילנה, את יכולה לפנות לכל אחד מהנ"ל. אולם, עצתי לך לפנות ישירות לאורולוג כי עיקר ההפרעה היא נוקטוריה(קימות בלילה לריקון שתן), תכיפות ודחיפות. אם שינוי בהרגלים לא יעזור(הורדת הקפאין, התרוקנות יזומה ומלאה)- אולי צריך לתת לך טיפול תרופתי. כדי לשבצעי בדיקות שתן לשלול דלקת, דיקות דם לתפקוד כליה ורמות נתרן וUS דרכי שתן - לפני הפניה לרופא.

10/06/2012 | 18:16 | מאת: טל

שלום,אני סובלת משלפוחית רגיזה כבר תקופה ניסיתי וסיקר וכעת אני לוקחת ספזמקס ואני לא מרגישה שינוי. אני הולכת בתדירות גבוהה להפנות התחושה של דחיפות במתן שתן עדיין קיימת ואיתה גם האי נוחות. מה עלי לעשות שמעתי על תרופה בשם טוביאז האם ההשפעה שלה היא מיידית וניתן יהיה לראות תוצאות משמעותית בלקיחת התרופה? אני מעונינת לבקש זאת מהאורולוגית בתקווה שהיא תאשר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך טל, כל התרופות שציינת- וסיקייר, ספזמקס וגם טוביאס- הן מאותה משפחה של אנטיכולינרגים- שמטרתן להרגיע את התכווצויות היתר בשלפוחית, שגורמות לך את הצורך לרוץ לשרותים כל הזמן. טוביאס היא התרופה הכי חדשה שיש היום בשוק והיא מצויה בכל קופות החולים במרשם. עליך להבין שהטיפול בבעיתך הוא ממושך ואינו טיפול פלא עם תוצאות מיידיות וצריך להמשיך לקחת תרופות לתקופה ממושכת כדי להתחיל לראות יעילות. במקביל לטיפול תרופתי רצוי להקפיד על הרגלי אכילה ושתיה נכונים כמו המנעות מקפאין או חומרים מגרים לשיתון יתר, הקפדה על שתית מים והתרוקנות מלאה וירידה במשקל במקרים של השמנה. גם לחץ נפשי משמעותי נכול לגרופ לתופעות שציינת, וגם תרופות שונות.

28/05/2012 | 18:17 | מאת: טל

שלום, רציתי לשאול מאחר ונמצא שאני סובלת משלפוחית רגיזה וניסיתי כבר וסיקר וכרגע אני לוקחת ספזמקס 30 ואני לא מרגישה שינוי. האם יש תרופה אחרת שיכולה לעזור לי לחזור ולתפקד כרגיל כי המצב הוא בלתי נסבל. ראיתי בפורם התייחסות לתרופה שלא נמצאת בסל שנקראת טוביאז עד כמה היא שונה מהתרופות הנ"ל בנוגע לזמן השפעה לאחר לקיחת התרופה והאם ניתן לרכוש אותה בסופר פארם. אני אובדת עצות אני לא מצליחה לתפקד בעבודה ונמנעת מללכת למקומות לאור המצב.(בת 26) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טוביאס היא תרופה אנטיכולינרגית חדשה יחסית, שכעת כבר נמצאת בסל התרופות, אינה יקרה וניתן לרכוש אותה במרשם רופא בכל בתי המרקחת. ניתן לקבלה במינון של עד 8 מג'. צריך לזכור שאף אחת מהתרופות האלו אינה תרופת פלא ויש לפעמים שצריך לקחת אותן לאורך זמן (לפחות 3 חודשים ברציפות לקבל מידע האם היא עוזרת). שלפוחית רגיזה הוא מצב כרוני שצריך ללמוד להקל על התסמינים אבל לא תמיד ניתן להפסיק אותם באופן מלא. יכול להיות שטיפול תרופתי בשלוב של שינויי התנהגות והרגלי שתיה ואכילה יכול לעזור לך.

20/05/2012 | 12:40 | מאת: פלונית

אני בת 41 קרוב לשנה סובלת משלפוחית רגיזה, התחלתי ליטול לפני כמה חודשים תרופות, ספמקס - עזר לחודשיים, כרגע נוטלת TOVIAZ, התרופה משפרת את הדחיפות והתכיפות אך עדיין לא בצורה מספקת, עלי לציין שבלילה אין לי בעיה, הבעיה המשמעותית היא בשעות הבוקר עד אחה"צ ובמיוחד בזמן שאני מתרגשת או בלחץ כלשהו. אני נוטלת את הכדור בבוקר. כבר בגיל 33 אובחנתי עם מנופאוזה מוקדמת. בדיקת אולטרסאונד כליות יצאה תקינה. איזה בדיקות להערכתך עלי לבצע? האם המצב הפיך או שעלי ללמוד לחיות עם המגבלה שמשבשת לי מאוד את איכות החיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, כפי שעצמך ציינת- בהחלט יכול להיות שהתגובות הגופניות שלך הן בהשפעה מלחץ נפשי. היתי ממשיכה עם הטיפול התרופתי ומנסה גם לעבוד על הכיוון הנפשי כולל טכניקות להפריה והרגעות. יכול להיות שזה רק תקופתי ולרוב את תסתדרי בלי הטרדה מרובה. לצערי שלפוחית רגיזה היא תסמונת שיש ללמוד לחיות עמה ברמת תסמינים כזו שהם ברי שליטה ולא מפריעים באופן ניכר לאיכות החיים.

16/05/2012 | 20:51 | מאת: יעל

שלום, בחודשים האחרונים (כ-5 חודשים) הבטן שלי נפוחה, בעיקר בצהריים-ערב. בדיקות דם ושתן תקינות. בדיקה להליקובקטר פילורי - תקינה. בדיקות גניקולוגיות - תקינות. אני מרגישה פעמים רבות לחץ ולעיתים מעין כאב וצורך ללכת לשירותים לעיתים קרובות - תופעות אלה אינן כל היום וכל הזמן אלא מדי פעם. רק הבטן הנפוחה היא כל יום בחודשים האחרונים. יש לציין שעד כה בכל בדיקות השתן שלי בשנים האחרונות היו אריטרוציטים ודווקא בדיקה שעשיתי היום הייתה תקינה לחלוטין. לפי תחושתי הבעיה היא בשלפוחית השתן (מה גם ששאר הבדיקות - גסטרו, גניקולוגית - תקינות). מה ניתן לעשות, ולמה הנפיחות הזו בבטן ? האם זה מוגדר כשלפוחית רגיזה ? אילו עוד בדיקות היית ממליצה לי לעשות ? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלון רב, צריך להבדיל פה בין תסמינים שונים: 1. תפיחות/נפיחות בטנית: זה משהו ששייך למערכת העיכול- ואם יש לך גזים או שינויים ביציאות צואה (עצירות או שלשלולים) עליך לפנות לגסטרואנטרולוג לבדיקה כולל קולונוסקופיה. 2. תכיפות במתן השתן(צורך לרוץ הרבה פעמים) או דחיפות להתרוקן (תחושה עזה של צורך דחוף להטיל שתן) : אלו תלונות שמראות יותר לכיוון הפרעות בשלפוחית אך לאו דווקא שלפוחית רגיזה. אם לא נמצאו סימני דלקת בבדיקות השתן אזי ממליצה לך לבצע אולטרסאונד לשלפוחית ולכליות, ולראות אם יש לך אבנים, ואם נשארת לך שארית שתן לאחר התרוקנות. רצוי גם לבדוק מה את שותה וכמה- ריבוי שתיה, בעיקר של קפאין או חומרים מכילי קפאין- גורם לריבוי השתנה. גם לחץ נפשי,תרופות שונות, עצירות ודלקות יכולים להיות סיבות לתופעות אלו. רצוי לעבור גם בדיקות כולל רמת סוכר בדם ולשלול סכרת. תמיד כדאי להבדק גם אצל אורולוג /כירורג/גניקולוג- בדיקה גופנית מקיפה. נוירולוגיות.

21/05/2012 | 20:11 | מאת: יעל

תודה רבה על תשובתך. 1. הבטן נפוחה בעיקר מהצהריים - אין גזים, אין שינויים ביציאות. 2. התכיפות במתן שתן אינה על בסיס יום-יומי. אך מרגישה לעיתים מעין לחץ בבטן - שאני משערת שזה מהשלפוחית. עשיתי u.s כליות ושלפוחית שתן - תקין. שותה בעיקר מים ותה. בדיקות דם, כולל סוכר - תקין. מפריעה לי מאוד הנפיחות בבטן בעיקר בשל הצד האסטטי, שכן אני רזה וזה מפריע. עשיתי אף בדיקת דם לציליאק celiac screen 3.5 . אודה לך אם תוכלי לכוון אותי אילו בדיקות או לאילו רופאים עליי לפנות לבירור העניין. ושוב תודה מראש !

14/05/2012 | 18:46 | מאת: רונן

דוקטור שלום! אני בן 28 וסובל מזה כשנתיים בצורך עז להשתין בין 15-20 דקות יש לציין שלמרות הדחף העז כמות השתן קטנה מאוד והזרימה לא כל כך חזקה ביקרתי אצל אורולוג במשך 4 חודשים הוא הפנה אותי לבדיקות דם,שתן כללית,us מערכת השתן כולל שארית שתן והכל יצא תקין.האורולוג נתן לי מספר תרופות וסיקר,דרוטיסול,והאחרונה טוביאז כל התרופות השפיעו למשך כחודש ולאחר מכן חדלו מלהשפיע על המצב כמו כן האורולוג טען שיש לי פעילות יתר בשריר השלפוחית יש לציין כי לאחרונה בנוסף לשתן המרובה שאני נוטל אני מרגיש מיחושים וכאבים מעל מפשעה בצד ימין מה דעתך בנושא דוקטור? והאם יכול להיות שלא מדובר בשלפוחית רגיזה? אשמח לקבל את תשובתך תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונן הדרך היעילה ביותר להבין אם מדובר בשלפוחית רגיזה היא לשלוח אותך לאורודינמיקה- זו בדיקה בה נמדדים לחצים בשלפוחית בעת מילוי והתרוקנות ורואים אם אכן יש פעילות יתר של השריר או לא, וגם ניתן לבדוק את ההתרוקנות ואם יש הפרעה לכך. אם אכן מדובר בפעילות יתר של השלפוחית אזי כל אחת מהתרופות שניסית תעזור, רק שצריך לקחת אותן לאורך זמן. אם יש לך כאבים במפשעות או באשכים, ראשית כדאי לעבור בדיקה גופנית לשלול בקע או דלקת באשכים. עדיין, אולי בכלל מדובר בדלקת כרונית בערמונית או בשופכה שביטוייה תחושת דחיפות. אזי כדאי להשלים בדיקות כמו תרביות לשופכה או לזרע, תרבית ארבע כוסות - מנוזל הערמונית, בדיקות שתן PCR למחלות מין ולטפל באנטיביוטיקה בהתאם לממצאים. תמיד ניתן לשנות הרגלי שתיה - אם אתה מרבה בשתיה של קפאין, שוקו, חריף וכדומה- להמנע, ולשתות רק מים ולא מעל 2 ליטר ליום. להמנע מעישון ואכילת שוקולד, ולפי צורך לקחת תרופות נוגדות דלקת כמו נורופן או אדוויל שיכולות להקל על התסמינים.

12/05/2012 | 18:22 | מאת: יוני

אני בחור בן 30 הולך לפעמיים פעמיים בשעה להתפנות ויש קושי רב עד שהשתן יוצא. עשיתי מספר בדיקות שכוללת אולטרא סאונד עם שלפוחית מלאה ובדיקות דם ושתן הבדיקות יצאו תקינות החלפתי 3 סוגים של האנטיביוטיקה שאחרונה היתה כמות גדולה שאפילו הרוקח התקשה להאמין לכמות , אני לא שותה אלכוהול וקפה, מה לפי דעתך יש לעשות בכדי לשפר את האיכות חיים שלי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני לא כל כך מבינה למה קיבלת אנטביביוטיקה. אם אין לך צריבה או כאבים ואין ממצאים בתרביות האנטיביוטקיה לא תשנה כאן. שתבדק אצל אורולוג, כולל בדיקתה גופנית והוא יוכל לרשום לך תרופות משפרות זרימה כמו קסטרל או אומניק.אם יש לך רק דחיפות להתרוקן ולא קושי אמיתי, אז תרופות כמו סטרוסיטול, וסיקייר או ספזמקס יכולות לעזור. עליך לבצע בדיקת זרימת שתן FLOWMETRY ושארית, ולעיתים צריך גם ציסטוסקופיה לראות שאין לך היצרות בשופכה.

07/05/2012 | 10:21 | מאת: b

שלום שירה, אני בת 25 וכל חיי הצעירים היו בין השירותים, אין לי דליפות אך התדירות ללכת לשירותים היא מאוד גדולה ובכל טיול מתלווה בשאלה האם יש שם שירותים?. הבעיה העיקרית היא לאחר השתיה אני רצה לשירותים וזה גורם לי שיום שלם אני שותה אולי שני כוסות.. לפני 4 שנים עשו לי צילום וראו שיש לי שלפוחית מאוד קטנה לגילי וכשיש לי כמה מילימטרים של מים אני ממהרת לשירותים. מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רצוי לקבל מידע מלא יותר על הנפח המדוייק של השלפוחית. במקרים מסויימים גם ממליצים לבצע ציסטוסקופיה בהרדמה ולנסות לראות עד כמה ניתן למלא לך את השלפוחית. הרבהפעמים לאחר ההגיקה יש הטבה בתסמינים. ברוב המקרים יש גם צורך בסוג של "אימון שלפוחית"- לנסות להתאפק ולהרגיל את השלפוחית לנפח גדול יותר ממה שעד כה התרגלת להחזיק. בסופו של דבר ניתן גם לנסות תרופות שיקלו על תחושת הצורך להתפנות כל הזמן- וזה דרך מרשם מאורולוג

01/05/2012 | 10:14 | מאת: אור

שלום אני בת 19 ואני חושבת שיש לי שלפוחית רגיזה אני צריכה להיכנס המון פעמים ביום אני מרגישה שהשלפוחית מתמלאת לא עד הסוף ויש לי צורך להיכנס שיוצא לי ממש קצת אחרי כל כוס מים אני צריכה שירותים אני רוצה לציין שפעם הייתי מתאפקת המון לפיפי האם יכול להיות שהתוצאה היא מההתאפקות? ואיך אפשר לטפל בזה עשיתי בדיקת שתן והבדיקה יצאה תקינה אין לי דלקת ..אשמח אם תעני תודה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, היתיה ממליצה לך ללכת לבדיקת אורולוג כולל בדיקה גופנית, בדיקה של אולטראסאונד מערכת השתן ושארית לאחר התרוקנות וגם רישום שתיה והתרוקנות כולל מדידה של כמויות. ניתן לברר בעזרת כל הדברים הללו מה הבעיה וכיצד לעזור.

29/04/2012 | 11:43 | מאת: שירה

בעלי בחור צעיר מטיל שתן אחת ל10 דקות!!!זה פוגע לו באיכות החיים,ומדכא אותו.הוא ביצע אולטראסאונד בטן -שיצא תקין לגמרי, בדיקות דם תקינות.והוא היה אצל נפרולוג ואורולוג. נתנו לו לקחת כדורים (לא זכור לי שמם)שכלל וכלל לא עוזרים לו...אשמח לשמוע את חוות דעתכם!בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שירה, יש הרבה מאוד סיבות לתכיפות ודחיפות במתן השתן בבחורים צעירים. אצלם לרוב לא מדובר בהגדלה של הערמונית (שקורית בגברים מבוגרים יותר, סביב גיל 50 ..) אלא יותר בדלקות או זיהום,בשימוש בתרופות או מחלות אחרות כמו סכרת או בעיות נוירולוגיות ואפילו בהפרעה רגשית או התנהגותית. ממליצה לו להבדק אצל אורולוג ולעבור תשאול מלא ובדיקות כלליות, כולל רישום מדוייק של שתיה יומית וסוגיה(יותר מדי קפה גם משפיע!) ובהתאם לקבל טיפול שיעזור. אם הוא בלחץ נפשי זה גם משפיע וכדאי לפתור גם את הנושא הזה.

29/04/2012 | 09:53 | מאת: ורדי

בוקר טוב, אמי בת 84 ביקרה אצל גניקולוג כירוג והתלוננה על כך שאין לה שליטה על שלפוחית השתן ניתנה לה תרופה בשם "ספזמקס" זה עוזר לה מעט. הבוקר קראתי בפורום שלוקחים תרופה בשם דטרוסיטול או טוביאס מה ההבדל והאם כדאי לדבר עם הרופא על תרופות אלו??? אודה לתגובתך בברכת יום נפלא

לקריאה נוספת והעמקה

שלון רב, ספזמקס, דטרוסיטול וטוביאס הן כולן תרופות מקבוצה שנקראית אנטימוסקרינות/אנטיכולינרגיות ומטרתן להקל על תכיפות ודחיפות במתן השתן בכך שמרגיעות את התכווצויות היתר בשלפוחית. ספזמקס נחשבת תרופה בטוחה במבוגרים עם פחות תופעות לוואי, אבל גם שתי האחרות בטוחות באותה מידה. ההחלטה היא של הרופא המטפל ובהתאם לתגובה של המטופל. כל התרופות הללו היום בסל הבריאות ונגישות לכל.

26/04/2012 | 15:13 | מאת: גדי

שלום ד"ר חתומי, ראיתי שהמלצת על אימון שלפוחית רגיזה ע"י השתנה בזמנים קבועים מראש.האם תוכלי לפרט קצת יותר? כל כמה זמן מומלץ להשתין? תודה וחג שמח, גדי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גדי. מה שהתכוונתי אליו נקרא "התרוקנות קצובה" או TIMED VOIDING- כלומר לקבוע ע"פ השעון את פרקי הזמן בהם אתה מתרוקן. אם אתה ממש כל 5-10 דקות רץ לשירותים, אזי לנסות להחזיק ולהתרוקן רק אחת ל 1/2 שעה ואפילו רק אחת לשעה. בהמשך לאחר שהרגלת וזה כבר לא קשה להתאפק חצי שעה או שעה , ניתן להרחיב את המרווח בין ההתרוקנויות לשעה וחצי ועד שעתיים (שזה כבר די סביר ).

17/04/2012 | 12:19 | מאת: טל

שלום, אני בת 26 ואני מרגישה צורך ללכת בדחיפות לשירותים כל כמה דקות כבר תקופה ארוכה. הייתי עשיתי בדיקות שתן והן היו תקינות הייתי אצל אורולוגית והיא רשמה לי תרופה בלי שעברתי בדיקה כלשהי היא רשמה לי וסיקר 5 מ"ג שאני לוקחת קרוב לחודש. אך אני עדיין מרגישה צורך ללכת לשירותים כל כמה דקות . ואני מרגישה צורך להתפנות גם לאחר שיצאתי מהשירותים אני מרגישה שאני לא מתרוקנת עד הסוף והשתן יוצא בכמויות קטנות. מה אפשר לעשות. (יש לי מרשמים נוספים האם להמשיך בנטילת התרופה או שיש משהו אחר כי קשה לי לתפקד ככה ביום יום) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום לך יש הרבה סיבות לתלונת שאת מתארת, למשל שתיה מרובה, בעיקר של קפאין; מחלות שונות דוגמת סכרת, השמנת יתר, דלקות בדרכי השתן, ואפילו לחץ נפשי. גם שלפוחית רגיזה היא חלק מהאבחנה המבדלת לתלונותיך.מציעה לך לפנות לבדיקת אורולוג בצורה מקיפה כולל בדיקות דם, שתן ואולטראסאונד, כדי לברר את ההפרעה שלך ולתת לך טיפול הולם, ויש הרבה אפשריות (מהגבלת שתיה ושינוי הרגלים, ירידה במשקל, הרגעות, לימוד התרוקנות תקינה ועד תרופות ועוד..)

18/04/2012 | 11:09 | מאת: טל

הייתי אצל אוורלוגית והיא רשמה לי וסיקר 5 מ"ג שאני לוקחת קרוב לחודש וחוץ מיובש בפה אין שיפור משמעותי ואני עדיין הולכת בדחיפות כל כמה דקות לשירותים זה משבש לי את שיגרת היום. הייתי אצל רופא נשים שעשה לי אולטרסאונד ואמר שהכל תקין גם בדיקת שתן לא הראתה דלקת והיא תקינה. אין לי סכרת אני לא שותה הרבה ובכל הנוגע לקפאין אני שותה רק תה פעם ביום, ואני לא שמנה כלל. בנוסף אני אנמית אני לא יודעת אם יש קשר רציתי לדעת אם אני סובלת משלפוחית רגיזה ואיזה תרופה תעזור לי לחזור לתפקד כרגיל בהקדם.כי כשהייתי אצל אורולוגית לא עברתי בדיקה היא פשוט רשמה לי וסיקר כי לפני 3 שנים בערך גם סבלתי אבל לא בצורה משמעותית כמו עכשיו וזו התרופה שקיבלתי. האם אפשר לאבחן שלפוחית רגיזה על סמך הסממנים שלי ולקבל תרופה אחרת שמועילה יותר

23/04/2012 | 13:51 | מאת: טל

שירה שלום, הבדיקה "אירודינמיקה" אני אמורה לעשות אותה מה משמעות הבדיקה והאם היא לא נעימה כפי ששמעתי שזו בדיקה פולשנית ואולי מסוכנת האם לאחר הבדיקה אני אדע בוודאות מה הבעיה ואוכל לטפל אחת ולתמיד בצע פעילויות מסוימות כי אני מעוניינת לחזור לתפקוד רגיל אני מווה שאחרי הבדיקה אני אוכל לחזור ולתפקד כרגיל ולא אצטרך לדאוג כל פעם שזה יחזור ואני ארגיש אי נוחות כמו שאני חשה בתקופה האחרונה

30/03/2012 | 21:04 | מאת: מיכל

כאשר אני רצה, יש לי טיפטופים ורצון להטיל שתן. אותו דבר כשאני קופצת. כשאני שותה מים אני רצה המון לשירותים. אני בת 41 האם זו שלפוחית רגיזה? מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מיכל, מה שאת מתארת זו דליפת שתן במאמץ משולבת עם דחיפות. רצוי להבדק אצל אורולוג ולפי צורך להחליט על טיפול- חיזוק שרירי רצפת אגן בפיזיותרפיה, תרופה לשיפור הדחיפות או אפילו ניתוח בהמשך אם הפעולות השמרניות לא הועילו והדליפה מציקה.. ממליצה לפני פעילות גופנית ידועה להתרוקן היטב בשירותים, ולהמנע משתית חומרים משתנים כמו קפאין, אלכוהול ודומיהם.

21/03/2012 | 10:02 | מאת: אנונימי

שלום, בת 27. רציתי לדעת - אני חשה מזה 4 ימים דגדוג בלתי נסבל בעת מתן שתן, ללא שום כאבים פרט לזה, כמו כן כל הזמן חשה בצורך בהטלת שתן לשווא. קראתי שדלקת בדרכי השתן מלווה בכאבים, לא כואב לי כלום. מה זה יכול להיות? תודה רבה..

שלום רב, לא כל אחד סובל כאבים בעת דלקת. גם תחושת "דגדוג" או צריבה יכולות לרמז על דלקת. מציעה לך לפנות לרופא המשפחה לבצע בדיקות שתן כללית ותרבית ולקבל אנטיביוטקיה לפי צורך. אם עיקר הבעיה זו תחושה של צורך בהתרוקנות צריך לבדוק שאת מתרוקנת עד הסוף, ולפי צורך להשלים בירור גם באולטראסאונד. לדחיפות בלבד ניתן לתת טיפול תרופתי גם כן, או פשוט להמנע מחומרים שמגרים לייצור שתן כמו קפה, תה, שוקו ואלכוהול.

19/03/2012 | 21:51 | מאת: לילך

שלום. שמי לילך בת 34 ואחרי לידה שלישית. לאחרונה התחילה אצלי דחיפות במתן שתן,עד כדי אי יכולת להתאפק, וגם לאחר ההשתנה עדיין איו תחושת התרוקנות . המצב מאד מאד מביך אותי ואני לא יודעת מה לעשות. יש לציין שזה ממש התחיל בפתאומיות. האם יש לי שלפוחית רגיזה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לילך שלום, היתי ממליצה לך ראשית להבדק: אולי יש לך דלקת בשתן? אולי בעקבות הלידה השלישית יש חולשה מסויימת של שרירי רצפת האגן? אולי יש לך אבן בדרכי השתן? יש הרבה סיבות לתלונות שלך ולאו דווקא שלפוחית רגישה. ןכל אלו יכולים להפתר בטיפול נכון. אם עיקר ההפרעה היא רק הדחיפות אזי יש גם תרופות יעילות לנושא הספציפי הזה. זה לא בהכרח שלפוחית רגיזה, אבל זה מרגיז.. אנא פני לבדיקה אצל רופא המשפחה ולפי צורך גם אורולוג.

13/03/2012 | 16:46 | מאת: רבקה

לפני כחצי שנה , בבת אחת , ראיתי שאני לא מצליחה להאפק כשאני צריכה לתת שתן. בדיעבד קישרתי את זה לכדורי האלטרוקסין החדשים שהוחלפו ללא ידיעתנו. מיד כשהגיעו הכדורים החדשים , יוטירוקס, נטלתי אותם והיתה הקלה אולם לא משמעותית . אני גם נוטלת נקסיום בגלל חומציות בקיבה , האם זה יכל לגרום לתופעה הזאת ?. אני לא רצה לשירותים לעיתים תכופות ולא קמה בלילה אבל כשאני מרגישה לחץ אינני יכולה להתאפק ולכן לפני שאני יוצאת אני הולכת לשירותים ולא שותה .כמו כן אני עושה פילאטיס כבר שנים דבר שמאד אמור לעזור . אודה על עזרתך/ עצתך . בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רבקה, מה שאת מתארת נקרא איבוד שתן מדחיפות. כלומר, ברקע שאת מרגישה צורך להתרוקן קשה מאוד להתאפק. אכן תרגול רצפת אגן יכול לעזור אבל אם לא, כדאי לשקול תרופות . ממליצה לך לגשת להבדק אצל אורולוג ולקבל ממנו מרשם. בד"כ מדובר בתרופות אנטכולינרגיות כמו דטרוסיטול, וסיקייר או ספזמקס. התרופות שאת אינן אמורות להשפיע על שלפוחית השתן.

12/03/2012 | 14:28 | מאת: רחל

לד"ר שלום יש לי שלפוחית רגיזה, התחלתי לקחת טוביאז( שבוע). תסמונים של שלפוחית רגיזה יש לי רק לאחר יחסי מין.(תרבית שלילי). בנתיים טוביאז לא עוזר. מה היית ממליצה ? בתודה רחל

לקריאה נוספת והעמקה

רחל שלום לך, אם לדבריך יש לך "שלפוחית רגיזה רק לאחר מגע מיני" אז כנראה שלא מדובר באמת בשלפוחית רגיזה. לעיתים מגע מיני גורם תחושה של צורך לתת שתן ולכן ממליצה לך להתרוקן היטב לפני המגע המיני. אם התלונות שלך הן בכל שעות היום או הלילה אזי זה סיפור אחר. אם התלונות ממשיכות ואינך מגיבה לתרופות עליך לפנות לאורולוג להבדק באופן מסודר, כולל בדיקה גופנית, אולטראסאונד ולפי צורך בדיקות נוספות כמו אורודינמיקה או ציסטוסקופיה

05/03/2012 | 13:52 | מאת: א

שלום רב נוטל פרומניקס 0.4 אחד ביום רציתי לשאול תופעות לואי ומה הכדור הזה עושה ושנית אפשרות לקיחת כדור ויאגריה או משהו דומה יש בעיה עם זה ? או כמה זמן צריך לקחת אחד מהשני ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, פרומניקס היא תרופה מקבוצת חוסמי אלפא שמטרתה לשפר את מתן השתן בכך שמרפה את השריר של הסוגר ומאפשר לשתן לצאת בקלות רבה יותר. היא נחשבת מאוד יעילה ובד"כ מאוד בטוחה. עיקר תופעות הלוואי המוכרות שלה- אבל לא כל אחד בהכרח חווה אותן- הן ירידה לחץ הדם (שיכולה להתבטא בתחושת סחרחורת או התעלפות), ו"שפיכה אחורית" - כלומר שיצא פחות זרע בעת שפיכה כי חלקו חוזר אחורה לשלפוחית ולא יוצא קדימה בשופכה כמו בד"כ, היות וצוואר השלפוחית פתוח בשל השפעת התרופה. אין למצב זה שום השפעה על התפקוד המיני(זה לא מפריע לזקפה או לאורגזמה) אבל אם אתה מתכנן ילדים זה עלול להיות בעייתי.. אין שום בעיה לקחת ויאגרה עם הטיפול הנ"ל. בעלון לצרכן בד"כ כתוב שיש להמנע מלקחת אותם ממש יחד אז רצוי שתרווח מס' שעות בין נטילת הפרומניקס לויאגרה.

1 ... < 2 3 4 5 6 7 8 >