למי לפנות קודם - לרופא נשים? רופא משפחה? אורולוג?

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

16/06/2012 | 10:58 | מאת: אילנה

שלום, מזה תקופה ארוכה אני סובלת מתכיפות במתן שתן, שפוגעת בעיקר באיכות השינה שלי עקב התעוררות, תחושה עזה וצורך להטיל שתן וקימה לשירותים. אציין כי אין לי בעיית משקל, אני עוסקת בפעילות גופנית, שותה כליטר וחצי ביום וכוס קפה אחת או שתיים בלבד. אדגיש כי התכיפות במתן שתן היא בעיקר (אך לא רק) במהלך הלילה ובשעות הבוקר המוקדמות. למשל, הלכתי לישון ב-12 בלילה, קמתי לשירותים ב-4-5 בבוקר, ואח"כ עוד מספר פעמים בין 7 ל-11 בבוקר, למרות שלא שתיתי כלל בשעות אלו (וכמו כן אני מקפידה להפסיק לשתות לפחות שעתיים-שלוש לפני השינה). שאלתי היא - לצורך קבלת טיפול יעיל (ומהיר, מבלי "להתרוצץ" בין רופאים), האם לפנות קודם לכן לרופא משפחה? לרופא נשים או שזה בסדר לפנות מיד לאורולוג? והאם עליי לעשות בדיקות שתן מוקדמות כלשהן? תודה מראש על כל עזרה.

שלום אילנה, את יכולה לפנות לכל אחד מהנ"ל. אולם, עצתי לך לפנות ישירות לאורולוג כי עיקר ההפרעה היא נוקטוריה(קימות בלילה לריקון שתן), תכיפות ודחיפות. אם שינוי בהרגלים לא יעזור(הורדת הקפאין, התרוקנות יזומה ומלאה)- אולי צריך לתת לך טיפול תרופתי. כדי לשבצעי בדיקות שתן לשלול דלקת, דיקות דם לתפקוד כליה ורמות נתרן וUS דרכי שתן - לפני הפניה לרופא.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה