שלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

10/06/2012 | 18:16 | מאת: טל

שלום,אני סובלת משלפוחית רגיזה כבר תקופה ניסיתי וסיקר וכעת אני לוקחת ספזמקס ואני לא מרגישה שינוי. אני הולכת בתדירות גבוהה להפנות התחושה של דחיפות במתן שתן עדיין קיימת ואיתה גם האי נוחות. מה עלי לעשות שמעתי על תרופה בשם טוביאז האם ההשפעה שלה היא מיידית וניתן יהיה לראות תוצאות משמעותית בלקיחת התרופה? אני מעונינת לבקש זאת מהאורולוגית בתקווה שהיא תאשר

שלום לך טל, כל התרופות שציינת- וסיקייר, ספזמקס וגם טוביאס- הן מאותה משפחה של אנטיכולינרגים- שמטרתן להרגיע את התכווצויות היתר בשלפוחית, שגורמות לך את הצורך לרוץ לשרותים כל הזמן. טוביאס היא התרופה הכי חדשה שיש היום בשוק והיא מצויה בכל קופות החולים במרשם. עליך להבין שהטיפול בבעיתך הוא ממושך ואינו טיפול פלא עם תוצאות מיידיות וצריך להמשיך לקחת תרופות לתקופה ממושכת כדי להתחיל לראות יעילות. במקביל לטיפול תרופתי רצוי להקפיד על הרגלי אכילה ושתיה נכונים כמו המנעות מקפאין או חומרים מגרים לשיתון יתר, הקפדה על שתית מים והתרוקנות מלאה וירידה במשקל במקרים של השמנה. גם לחץ נפשי משמעותי נכול לגרופ לתופעות שציינת, וגם תרופות שונות.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה