טרוספיום כלוריד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טרוספיום כלוריד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

גבר מעל 80 חולה לב אמור לקבל בהנחיית הרופא זריקת פרוליה פעם ראשונה(לאוסטופורזיס). הניתן באיזו צורה/בדיקה לדעת מראש אם יהיה רגיש לחומר? אם מופיעים תופעות לוואי לאחר כמה זמן הם צפויות? כיצד ניתן לטפל בהם?. הזריקה היא לחצי שנה ובתאוריה אין אפשרות להפסיק כפי שאפשר להפסיק עם כדור יומי.בינתיים מה שידוע שהוא אלרגי (עשו לו גרד ופריחה בעור כשלקח בעבר וכמובן הפסיק מיד )לתרופות הבאות: neobloc , lopressor 95 mg' , פרולול 10(prolol), ספזמקס 15(spasmex). האם יש בזריקה פרוליה מרכיבים שיש בתרופות הללו? שאלה נוספת- האם טיפול שיננית ,סתימות, ניתן לעשות בתקופה שלאחר הזריקה. במידה ויתגלה בעתיד טיפול שניים יותר מורכב ודוחים אותו לאחר חצי שנה מיום קבלת הזריקה, האם מיד אחרי החצי שנה ניתן לעשות הטיפול וכמה זמן יש להמתין עד לזריקה הבאה אחרי הטיפול שיניים הזה.

Prolia, אשר החומר הפעיל בו הינו Denosumab, הינו תכשיר המכיל נוגדן המעכב אוסטאוקלסטים (תאים הורסי עצם), ומותווה לאוסטאופורוזיס ולאיבוד עצם. כמו בכל תרופה, השימוש בProlia עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. שכיחותן ומשכן של תופעות הלוואי המקושרות לשימוש בתכשיר הינן מגוונות ומשתנות בין מטופל למטופל. תופעות הלוואי השכיחות ביותר המקושרות לשימוש בתכשיר הינן כאבים בעצם ו/או במפרקים ו/או בשרירים, וכאבי גפיים (בדיווחים לאחר שיווק הכאבים הופיעו בין יום לאחר מתן עד מספר חודשים לאחר המתן). תופעות לוואי נוספות יכולות להיות תגובות אלרגיות ותגובות עוריות, מחלות זיהומיות, ירידה ברמות הסידן (ירידת השיא נצפית כ-10 ימים לאחר המתן), ושברים מסוג מסוים בעיות בעצם הלסת (שתי האחרונות עלולות להופיע גם בטיפולים אחרים לאוסטאופורוזיס). להלן קישור לעלון לצרכן של התרופה במאגר התרופות של משרד הבריאות, המכיל את המידע המלא אודות תופעות הלוואי הצפויות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_3_19182817.pdf (אל תיבהל למקרא רשימת תופעות הלוואי, יתכן והמטופל לא יסבול מאף אחת מהן ). יש לציין כי כיסוי המחט על המזרק המוכן לשימוש מכיל לטקס, ועל כן יש לדווח לרופא המטפל במידה וידועה אלרגיה ללטקס. כאמור מעלה במהלך הטיפול בתרופות מסוימות, המשמשות לטיפול באוסטאופורוזיס כגון פרוליה עדיף להימנע מטיפולים שיניים פולשניים כמו עקירות וניתוחים, כיוון שמעלים סיכון להתפתחות נמק של עצם הלסת במהלך טיפול. שמירה על היגיינת שיניים הינה בין הדרכים להפחית את הסיכון של נמק בעצם הלסת. לעיתים יש צורך בביצוע טיפולים (כך ניתן גם למנוע לעיתים את הצורך בפעולות פולשניות יותר). יש ליידע את רופא השיניים בטיפול בתרופה לפני תחילת הטיפולים. בנוסף, יש לפנות לרופא במידה ומופיעים תסמינים בפה ובשיניים כגון שיניים רופפות, כאב, נפיחות או פצעים שאינם מחלימים או מפרישים, כיוון שאלה עלולים להיות סימנים לנמק של עצם הלסת.

שלום אני משתמש בספזמקס 30 מ"ג פעם ביום בערב לפני השניה לטובת דחיית מתן שתן זה עוזר יחסית אבל אני עדייין קם 1-2 פעמים במהלך הלילה ומעבר לכך התחיל לי כאב עמום באשך שמאל, עשיתי אלטרסאונד שיצא תקין האם זה יכול להיות תופעת לוואי של הכדור? תודה

ספזמקס - אנטיכולינרגי, גורם ליובש בפה, עצירות, ולעיתים אצירת שתן

בן 60. ב10 השנים האחרונות תכיפות במתן שתן. בזמן האחרון- בלילה קם רק פעם אחת להשתין ( אם בכלל ) ביום משעה 10:00 ועד 20:00 תכיפות השתנה בערך כל שעה ! (+- 1.2 שעה ) מדי פעם יש יום "נורמלי " שאני משתין "רק" כל שעתיים , שעתיים וחצי. בדיקת אולטרסאונד נראה הכל תקין - כליות בסדר(ציסטות לא משמעותיות לדברי האורולוג ), כיס השתן בסדר מכיל לפני ההתרוקנות 100 סמ"ק אין שארית אחרי התרוקנות ערמונית בעלת משקל 32 גרם. PSA 1.27 . בבדיקה של האורולוג ידנית לדבריו הערמונית בסדר. ניסיתי כחודש לקחת אומניק 0.4 ללא שינוי משמעותי. אין לי בעיות בזרם השתן (בעיה רק בהתחלת מתן שתן - לוקח זמן להתחיל אבל אחרי זה שוטף ) העניין מפריע לי בחיי היום יום . כל יציאה זה חיפוש אחרי שרותים. באמצע סרט קולנוע אני כבר מתחיל להרגיש לחץ שמטריף אותי. האורולוג בפעם האחרונה אמר לי "להשלים" ולהתרגל למצב כי לא נראה לו שיש לי בעיה משמעותית - מה שלא נראה לי בכלל. בקיצור- מה עוד אפשר לבדוק או לנסות?

שלום רב, לפי מה שתיארת הערמונית תקינה וזרם השתן סדיר אבל יש לך תסמינים של שלפוחית רגיזה (תכיפות ודחיפות וקימות להתרוקן בלילה-נוקטוריה). ממליצה לך לדבר עם האורולוג שלך על טיפול בתרופות אנטיכולינרגיות, אלו תרופות שמרגישות את הצורך להתרוקן כל הזמן ויקלו עליך. למשל תרופה כמו ספזמקס, טוביאס, וסיקייר . כולן כמובן במרשם רופא.

1. אולי לא הסברתי את עצמי טוב- אני לא קם בלילה כלומר אין נוקטוריה !!! הבעיה היא רק לאורך היום ! 2.משהו בתשובתך לא מובן -" אלה תרופות שמרגישות " ???

אני בת 60.זה זמן רב אני חשה הרגשת כובד,מתח ולחץ באזור שלפוחית השתן ורצון עז להטיל שתן. אין דליפת שתן. למרות הצורך הזה, שעות רבות בזמן עבודתי בישיבה אני לא הולכת לשרותים . הלחץ הזה קטן בישיבה או בשכיבה ומתגבר בזמן הליכה. יש לי צניחת רחם מעטה .הבדיקות US בטן עליונה ותחתונה והבדיקה גינקולוגית כולן תקינות. הנסיון עם ספזמקס ווסיקר-ללא תוצאות +תופעות לוואי. בדיקת שתן תקינה. אני מאוד סובלת זה כמעט חצי שנה והרופאים לא נותנים לי פתרון. מדברים אתי ,משום מה , על שלפוחית רגיזה על אף שהסמפטומים אחרים.אגב ,לפני מספר שנים סבלתי מאותם סמפטומים,עשיתי בדיקה אורוגנקולוגית,אשר התבררה כתקינה. אני מבקשת עזרה מכל אחד שמכיר את הביעה וכמובן. מרופא. הרי לא יתכן שרק אני מכל העולם סובלת מהבעיה.

הפורום פרש לטובת קמפינג עד סוף השבוע. ישוב במרץ לפעילות אחרי החגים או בקיצור ביום א חג שמח

רונה שלום, שלפוחית רגיזה הינה אפשרות אחת (אכן לא לחלוטין מתאימה) וקיימות אפשרויות נוספות (לדוגמא דלקת כרונית שאינה קשורה לזיהום חיידקי וקרוייה Interstitial cystitis), אנדומטריוזיס שמערב את השלפוחית ועוד. גם אם מדובר בשלפוחית שתן רגיזה, בהחלט קיימים טיפולים נוספים ומתקדמים מעבר למתן תרופות (לדוגמא הזרקת בוטוקס לדופן שלפוחית השתן, נוירומודולציה ועוד). לא כל שכן אם מדובר באבחנה אחרת. נראה לי שאין מנוס מהערכה אורוגינקולוגית חוזרת על מנת להתקדם באבחנה ובטיפול. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il