הפגת מתחים: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שעון קיץ 2024: השפעות בריאותיות והתאמות לחיי היומיום

ביום שישי הקרוב, 29 במרץ, נעבור לשעון קיץ בישראל. האם שעון קיץ בריא עבורנו? מהי המשמעות של שעון קיץ ולמה בכלל מזיזים את השעה קדימה? נראה  ששעון קיץ הוא האח הפחות פופולרי של שעון החורף, ובצדק: אם בשעון חורף אנו מזיזים את השעון שעה אחת אחורה וכך מתאפשר לנו לישון עוד שעה אחת בבוקר, שעון הקיץ המרושע מקיץ אותנו שעה אחת קודם, ואנו מתנהלים כמו זומבים במשך היום - לפחות בימים הראשונים, עד שאנחנו מתרגלים לשעון החדש.  למה בכלל מזיזים את השעון? הזזת השעונים בקיץ ובחורף שעה אחת קדימה ואחורה, בהתאמה, נהוגה במדינות רבות בעולם וגם בישראל מאז קום המדינה במטרה להתאים את שעת זריחת השמש לשעת היקיצה וכדי לנצל יותר זמן תאורה טבעית ובכך לחסוך בחשמל.  מהי השפעתו של שעון קיץ על הבריאות? האם שעון קיץ בריא? תתפלאו, אבל השפעת שעון הקיץ על הבריאות גבוהה יותר מכפי שאתם חושבים. מחקרים מצאו קשר בין המעבר לשעון קיץ לבין הסיכון בטווח קצר...
ללמוד עוד על הפגת מתחים
ביופידבק - מה הגוף שלך מספר לך-תמונה

מהי שיטת הביופידבק? למי היא יכולה לעזור וכיצד היא מתבצעת?...

מאת דורון...
19/07/2005
ביופידבק: טיפול בחשיבה-תמונה

ביופידבק, שיטה קוגנטיבית התנהגותית, מלמדת את המטופלים כיצד...

מאת: מערכת zap...
18/07/2011
הזרקות בוטוקס: מה עוד לא נאמר עליו?-תמונה

בוטולינום טוקסין שינה לחלוטין את פניה של הרפואה האסתטית...

מאת: ד"ר בת שבע...
15/06/2017
אנמיה בראייה סינית - בדיקות דם ועוד-תמונה

איבחון וטיפול ברפואה סינית על פי בדיקות דם ומעבדה - איך...

מאת: צוות אתר...
20/10/2004

הפגת מתחים: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, חברה שלי בת 27 עובדת בחברת הייטק. היא עובדת כ 10 -11 שעות ביום תחת לחץ רב ותחומי אחריות רבים. דיי ממורמרת שלא משלמים לה טוב. באופן כללי קשה לה להתמודד עם מצבי לחץ ובתקופה האחרונה בגלל העבודה ומשבר משפחתי שקרה לפני מספר חודשים. זה מתבטא בזה שקשה לה לנשום, קוצר נשימה. בלילה היא מתעוררת וסובלת מקוצר נשימה, זה נורא מפחיד אותה וגורם לה להתקף חרדה. באופן כללי היא סובלת מקוצר נשימה קל אבל מצבי לחץ מחמירים עם התופעה והיא לא מסוגלת להירגע אלא נלחצת ומחמירה עם המצב. בנוסף היא נפגשת עם פסיכולוגית בשנתיים האחרונות כפעם בשבוע כדי להתגבר על בעיות אחרות, לא ממש עוזר כי התקפי החרדה החלו בחודשים האחרונים. אני שואל מה אני יכול עשות כדי לעזור לה ? האם יש טיפול שמלמד איך להתמודד עם התופעה הזאת, שיטת הרפיה כל שהיא ? אולי יוגה, מדיטציה ? תודה רבה.

שרון,טיפול CBT (התנהגותי-חשיבתי), עשוי להיות רלבנטי, אלא שבכל מקרה מן הראוי שחברתך תברר זאת עם הפסיכולוגית אצלה היא בטיפול. יתכן בהחלט שעל פי התרשמותה והיכרותה המקצועית איתה, היא חושבת שראוי לעבוד יותר על התשתית ופחות על הסימפטומים. בינתיים ובמקביל, היא יכולה להעזר באחת מטכניקות ההרפיה באתרו של ד"ר אליצור המצ"ב. האתר : http://www.toornet.co.il/baruch-elitzur/

שלום וברכה אנו זוג 50/47(אני 50 אשתי 47) סיימנו להביא ילדים ואשתי בין היתר עובדת כמעסה מקצועית בקליניקה בבית(יש חדר ייעודי לשם כך) שמתי לב שזה מדליק אותי כשהיא מספרת על לקוחות שהיא עושה להם במסגרת העיסוי גם הרפיה וגם מקיימת יחסים עם חלק מצומצם מהמטופלים ואני מבקש מימנה לשתף אותי בהנ"ל אם בשמיעיה על מה שקורה בטיפול בלי שהמטופל יידע שאני מאזין,ויש גם מטופל אחד שאנחנו מקיימים במסגרת הטיפול מין בשלישייה. האם כל הדברים הנ"ל הם"נורמליים"או שזו סטיה ואני זקוק לטיפול כלשהו?

פנזטיות מיניות כאשר קורות בין בני זוג בהסכמה, אין כול בעיה איתן. כאשר זה לא נעשה בהסכמה זו בעיה אם הפנטזיה מסבכת את החיים אז זה מתייל להיות בעיה.

תופעת קוקהולד היה ידועה ונורמלית... גם לי יש פנטזיה כזאת...

דני שלום, צור קשר, באותו עניין, תודה.

יאיר שלום, צור קשר עימי, באותו עניין, תודה.

[email protected] צור קשר במייל

הי אני אשה בת 56 סובלת מנדודי שינה השתמשתי בסליפ אייד יותר משנתיים אבל לא לוקחת כל יום .3 או 4 פעמים בשבוע חצי כדור לאחרונה רכשתי מחול מלטונין 1 מ"ג ועוזר לי לישון טוב אבל שאלתי מה עדיף שאמשיך בסליפ אייד או מלטונין? האם המלטונין ממכר???

התכשיר sleep aid מכיל את החומר הפעיל Doxylamine succinate, השייך למשפחת האנטי ההיסטמינים. ככלל, השימוש באנטיהיסטמינים מהדור הראשון כ- Doxylamine succinate יעילים במידה מסוימת בטיפול קצר מועד בהפרעות שינה. השימוש הכרוני אינו מומלץ עקב חוסר במידע על יעילות ובטיחות. מלטונין שייך לקבוצת ההורמונים, המיוצרים ע"י הגוף. לא ידוע על תסמיני גמילה לאחר סיום הטיפול במלטונין, אך גם במקרה זה, המידע על בטיחות ויעילות ארוכות טווח, מוגבל. לא ברור מהפנייה, מהו הבירור שבוצע למקור הפרעת השינה (האם ניתן ליחסה למצב מחלה מסוים או לתרופות שהנך נוטלת), מהו דפוס הפרעת השינה (קושי להירדם/יקיצה מוקדמת וכו), שממנה את סובלת והאם את משתמשת באסטרטגיות לא תרופתיות לטיפול בהפרעת השינה כגון הימנעות מצריכת קפאין, מזעור גירויים, שמירה על שינה בשעות קבועות ורק בלילה, שימוש בטכניקות הרפיה ועוד. כדאי לפנות לרופא לבירור (במידה ולא בוצע) ועל פיו להתאים לך טיפול. כמו כן, לשלב אמצעים לא תרופתיים לשיפור השינה (אשר יכולים להועיל ללא צורך בטיפול תרופתי נוסף או במידת הצורך איתו).

שלום דוקטור! הלילה התעוררתי בערך ב4-5 בבוקר ממין כאבים/התכווצויות בפי הטבעת עם כאב בטן קצת שנמשכו בערך חצי שעה כמעט.אין לי מושג ממה זה! זה קרה לי לפניי כמה חודשים מספר פעמים בהפרשים של חודש ויותר גם וחשבתי שזה נעלם והלילה עוד פעם זה קרה, למה זה קורה ? אשמח לתשובה , תודה מראש! נ.ב מצבי הבריאותי ככל הידוע לי תקין לאחר בדיקות כלליות שעשיתי לפניי חצי שנה.אני בת 35, רווקה.(ללא ילדים)

שהיציאות שלי דיי סדירות (כל בוקר, כשעה בערך לאחר הקימה) והם לא מלוות בכאבים כלשהם.לרוב הם רכות וכמעט איני סובלת מעצירות.

האם לפנות למומחה לגאסטרונולוגיה או פרוקטולוג? לאיזה רופא לפנות? תודה

ליאה שלום, תלונות כפי שאת מתארת יכולות להתאים לבעיה רפואית הנקראת פרוטאלגיה פוגקס, בה אופייני כאב לילי עז בפי הטבעת המופיע פתאום, חד כסכין, וחולף לאחר מספר דקות. הסיבה לבעיה זו אינה ידועה אולם התופעה אינה מסוכנת, וניתן לנסות טיפולים שונים (ששיעור ההצלחה שלהם בינוני) אם התופעה פוגעת באיכות החיים במידה ניכרת. עם זאת, ישנה גם אבחנה מבדלת ויתכן כאב מסיבות אחרות כגון פיסורה או הרפיה לקויה של שרירי רצפת האגן, לצערי אין באפשרותנו וגם לא יהיה אחראי מצידנו לבצע אבחנות פרטניות או לתת יעוץ פרטני באינטרנט ללא בדיקה. באם תחליטי לפנות לבדיקה, מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי / פרוקטולוג לבדיקה והכוונת הטיפול.

זו מחלה/תופעה בפניי עצמה או משהו שאני עשיתי ? תודה