פורום שלפוחית רגיזה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
'שלפוחית רגיזה' אינה מחלה, אלא מכלול של תופעות הקשורות בהפרעה להשתנה תקינה. מדובר בתופעה ידועה ומציקה שפוגמת מאוד באיכות החיים ומפריעה לתפקוד היומיומי. נמצא כי בסביבות 17% מהאוכלוסייה הכללית יסבלו מהפרעות בנקיטת שתן. בקרב נשים, הסיבות המוכרות לבעיה הן משקל יתר, ירידה ברמות האסטרוגן, לידות מרובות או ניתוחים באגן. אצל גברים היא מוכרת כחלק מהתסמינים של הגדלה שפירה של הערמונית, אך גם שינויים הורמונאליים כמו ירידה בטסטוסטרון משפיעים על מתן שתן. בנוסף, אצל נשים וגברים גם יחד, מחלות כרוניות כגון סוכרת, עצירות ועישון, והשפעת תרופות שונות על תפקוד השלפוחית - כולם תורמים לתופעה בעיתית זו, שאולי לא מסכנת את החיים, אך בהחלט עשויה למרר אותם. הגדרה הרשמית של "שלפוחית רגיזה" היא "פעילות יתר של השלפוחית - OVERACTIVE BLADDER OAB. הגדרה זו מתייחסת למכלול תסמינים, שעיקרם תחושת דחיפות - צורך ניכר ומיידי בהשתנה; תכיפות - מתן שתן מרובה (יותר משמונה פעמים) ביממה; קושי בהתאפקות, וקימה לילית לצורך מתן שתן - נוקטוריה. במצבים מסוימים הדחיפות להתרוקן כל כך משמעותית עד מצב של טפטוף או דליפה, היות ופשוט "לא מספיקים להגיע לשירותים". בושה, דעות קדומות וחוסר ידע מונעים מרבים הסובלים מבעיה זו פתרונות יעילים ופשוטים הנגישים לכולם. בואו לשאול להתעניין ולקבל מידע על הבעיה ודרכי הטיפול בה - בפורום שלפוחית רגיזה.
396 הודעות
384 תשובות מומחה

מנהל פורום שלפוחית רגיזה

06/07/2013 | 10:22 | מאת: שרון

שלום אני בחור בן 39 כבר שנים אני סובל מזה שאני כל 10 דקות רץ לעשות שתן כל הבדיקות תקינות אני מתוסכל האיכות חיים שלי נפגעת מה עלי לעשות בברכה שרון

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2013 | 21:57 | מאת: ניר

דיקור סיני יכול להואיל ואוריבוכו תוסך תזונה ל

שלום לך שרון. יש אנשים שיש להם שלפוחית רגישה, או שלפוחית בנפח קטן שמתקשים להתאפק וסובלים מתכיפות דוחיפות במתן התשןץ יש לכך פתרונות רבים- אבל צריך לעבור בירור ולבדוק זאת כדאי לשלוח בדיקות שתן לשלול זיהום, כדאי לבצע אולטראסאונד לראות את מבנה מערכת השתן ולפי צורך אולי אתה צריך הערכה בבדיקה אורודינמיקת שתראה את התפקוד . לאחר מכן ניתן להתאים לך טיפול - בין אם שינוי התזונה והשתיה שלך(המנעות מקפאין ושוקולד למשל) ובין אם בתרגול לשלוחית שניתן ללמוד בעזרת ביופידבק או טיפול עם תרופות.

01/07/2013 | 08:07 | מאת: אורנה

כבר 5 ימים שאני כל הזמן מרגישה צורך להשתין למרות שהשלפוחית מרוקנת (כל פעם יוצאות רק כמה טיפות) בשכיבה וישיבה המצב פחות גרוע אבל בהליכה או ריצה (אני מתאמנת) הצורך קבוע וזה פשוט הפך את העניין לבתי אפשרי. אני הולכת לשירותים בממוצע פעמים בשעה. לפעמים יותר.. עשיתי בדיקת שתן והכל תקין. אני בת 37, מה יכול לגרום לזה ? מעולם לא היה לי משהו דומה.. מלבד אולי צורך תכוף יותר (לא ברמה כזאת אבל) בזמן מחזור.

02/07/2013 | 12:03 | מאת: אורנה

קיבלתי סדורל, טבעקוטן ואנטיביוטיקה. הסדורל לא משפיע לצערי. לא ראיתי שינוי בתכיפות (כאב לא היה לי גם קודם) עשיתי עוד בדיקת ססיק שגם היא יצאה תקינה. זה כבר 6 ימים ואין הקלה...

שלום רב אורנה, ממליצה לך לשלוח בדיקות שתן כללית ותריבת ואולי גם לבדוק שתן למחלות מין (PCR). אפשר גם לבצע אולטראסאונד למערכת התשן לשלול שאין לך אבן. בדיקת STICK ממש לא רגישה ולא אבחנתית. אחרי שתתני את הבדיקות את יכולה לבקש מרופא המשפחה שלך טיפול אניביוטי לשבוע. בנתיים קחי ויטמין C והקפידי על שתיה מרובה של מים, המנעי מקפאין אלכוהול ושוקולד.

25/06/2013 | 18:58 | מאת: גיל

ראשית שלום , לאחר קשיים במתן שתן רשם לי הרופא משפחה צנתר , בצעתי לעצמי את הצנתור(מידה 14) ומאז יש לי פשוט חוסר רגישות בפין , אימפוטנציה , שני אורולוגים ראו לי את הפין ואמרו שהם לא רואים משהו חריג(הם הסתכלו רק מבחוץ) , מדי פעם אני מרגיש צריבה בקצה הפין שלאחריה אני רואה שם מעט דם ,וכן כשמונה חודשים היה בקצה הפין שטף דם שקשה לראותו, ראיתי שכתבת באחת התגובות שלך שישנם מקרים שצנתר יכול לגרום לסוג של טראומה (דלקת,בעיה,כאב), בדקתי רמת טסטוסרון בדם ויצא תקין , אם את יכולה לעזור לי באיזהשהיא דרך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיל. האם עברת בירור מדוע אינך מתרוקן? בכל מקרה אכן בעת צינתור עצמוני אם לא מבצעים אותו נכון זה עשוי לגרום לטרואמה קלה מקומית ולכן פנה שוב למי שהדריך אותך ובצע זאת מולו כדי לבדוק שאכן אתה מבצע את הכנסת הקטטר באופן נכון. יכול להיות שהג'ל לסיכה בו אתה משתמש הוא עזרקאין- זהו ג'ל מאלחש ואולי הוא הסיבה לירידה בתחושה. אתה יכול להחליף אותו ל ג'ל על בסיס מים כמו KY JELLY. אם יש לך כל השמן דימום אז חזור לאורולג המטפל וציין זאת בפניו- אולי תצטרך ציסטוסקופיה.

30/06/2013 | 17:37 | מאת: גיל

לגבי חוסר התרוקנות, לא הצליחו לאבחן אבל משום מה היום אני מצליח להתרוקן בלי צנתר משהו כמו 200 מ"ל בכל הטלת שתן , העניין הוא שאני כבר לא משתמש בג'ל כי אני לא מצנתר את עצמי , ובכל זאת אני מרגיש חוסר רגישות בפין לעומת מה שהיה לי לפני זה , והשטף דם שיש לי שם כמעט ולא נראה רק במקרים חריגים שכואב לי, פתאום רואים אותו. בגלל זה אני די לא יודע מה לעשות בשלב זה , כי לא כואב לי כל הזמן , אבל הרגישות שלי ירודה וכן החשק המיני שלי , באיזהשהוא שלב חשבתי אולי שהטסטוסטרון שלי נמוך אבל בדקתי והוא בסדר.

24/06/2013 | 21:51 | מאת: יוסי

כתבת לי לפני כשבועיים כי זו תרופה חדשה עם פחות תופעות לוואי ולפעמים לוקח זמן עד שמשפיעה אחי לוקח אותה כעשרה ימים פעמיים ביום כמה זמן אצורים לראות שינוי???

שלום רב, כל אחד מגיב אחרת-אבל בד"כ מומלץ לנסות לפחות חודש ימים רצוף. אם אין בכלל הטבה חזרו לרופא שמטפל ודברו איתו על שינוי טיפול.

24/06/2013 | 15:58 | מאת: מאיה

שלום, פעם רביעית בחיי שיש לי דלקת בשתן לאחר תחושות לא נעימות במשך שבוע בו הייתי במחזור ולכן לא הצלחתי להבין מה מקור התחושות, עשיתי תרבית, התגלה החיידק Citrobacter koseri בריכוז של 100,000CFU/ml. והתוצאות לגבי סוג אנטיביוטיקה מתאימה . Fosfomycin רגיש <=16 Amoxicillin/Clavul A רגיש <=2 Amikacin רגיש <=2 Cephalexin רגיש <=4 Ciprofloxacin רגיש <=0.25 Cefuroxime רגיש 4 Ceftazidime רגיש <=1 Ceftriaxone רגיש <=1 Gentamicin רגיש <=1 Meropenem רגיש <=0.25 Nitrofurantoin רגיש בינוני 64 Piperacill/tazobact רגיש <=4 Sulfamethoxa/Trimeth רגיש <=20 Ertapenem רגיש <=0.5 קיבלתי ציפרודקס 500 פעמיים ביום למשך שבוע נמצאת כבר ביום הרביעי לטיפול ועדיין לא מרגישה הקלה ישנו עקצוץ ויובש כנראה באיזור השופכה, תכיפות במתן שתן, כאבים לוחצים בבטן התחתונה ובגב שמקרינים כנראה לכליות, סחרחורות ובחילה קלה שמתגברות עם הציפרודקס וחולשה כללית, אך כל אלה היו כבר קודם מה לעשות? האם הטיפול מתאים או שיש צורך להחליף? מתי ארגיש הקלה? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מאיה שלום, לפי מה שציינת כאן, האנטיביוטיקה שניתנה לך מתאימה. עדיין, יש מצבים בהם הדלקת היא משמעותית ולכן אם את מרגישה רע גשי להבדק אצל הרופא שלך. כדאי לך גם לבקש ממנו מרשם לתרופה בשם "היפרקס" שמחמיצה את השתן ובכך עוזרת בחיסול החיידקים. בכל מקרה מומלץ לקחת ויטמין C כל יום ולהקפיד על שתיה מרובה של מים. אם עובר שבוע ודבר לא עוזר גשי לבדיקה וכמובן אם עולה החום- אולי תזדקקי לטיפול אנטיביוטי דרך הווריד.

24/06/2013 | 16:49 | מאת: מאיה

כי יש לי סדורל אבל התבנית שלו גזורה ואני לא יודעת מה התוקף..

23/06/2013 | 14:43 | מאת: לוי

שלום ד"ר האם תרופה שלעצמה יכולה לסייע בהפחתת תכיפות השתן במצב של מתח נפשי? למעט הניסיונות ההתנהגותיים -פסיכולוגיים לטפל בכך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם אתה מודע לכך שלחץ נפשי גורם לך את תסמיני- ממליצה לך לטפל במקור הרגשי של הבעיה. עדיין, בחלק מהמרים אולי חלק מהתסמינים יוקלו בעזרת תרופות. מדובר בתרופות מרשם ועליך לקבל אותן כמרשם מרופא.

23/06/2013 | 17:50 | מאת: לוי

תודה על המענה המהיר . האם יש הבדל בחומר בין וסיקר לספזמקס. אם ספזמקס המינון הגבוה לא עזר יכול להיות שוסיק ר כן יעזור? האם זה חומר שונה? תודה

שלום שוב, וסיקייר מכילה תרופה בשם "סוליפנצין סוקסינייט", ספזמקס מכילה תרופה בשם "טרופסיום כלוריד". אם ברצונך לקבל מידע נוסף בושא מבנה התרופות ודרך פעולתן המדוייקת מציעה לך לפנות לפורום פרמקולוגיה. באופן כללי- שתיהן שייכות למשפחת תרופות אנטיכולינרגיות שמטרתן להרגיע את התכווצויות היתר של שריר השלפוחית. מנגנון הפעולה דומה אך הן לא אותה תרופה. יש המגיבים טוב יותר לאחת ויש מגיבים טוב יותר לשניה. גם למינון יש משקל. פשוט כדאי לנסות. כמובן שמדובר בתרופות מרשם- פנה לאורולוג שלך ושאל אותו מה יתאים לך, וקבל ממנו מרשם לתרופה במינון היעיל לך. ובזאת נסיים.

19/06/2013 | 13:48 | מאת: א.ג

שלום, אם טוביאז לא עוזר אז וסיקר כן יכול לעזור? זה לא הרי תרופות מאותו חומר? בב"ח א.ג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שתי התרופות שציינת אינן אותו חומר אלא נמצאות באותה קבוצה של תרופות- ובעלות מנגנון פעולה דומה. יש כאלה שמגיבים לאחת ופחות לשניה ולהיפך. שווה לך לנסות.

17/06/2013 | 23:49 | מאת: יסמין

דר שלום כבר כמה חודשים סובלת מתחושת כאב (כמו תחושת דלקת) באיזור השופכה (אבל לא בזמן מתן שתן אלא במשך כל היום). הולכת לשירותים כל שעתיים. בדיקות מעבדה לא מראות דלקת/חידק. הכאב התחיל לאחר אורגזמה חזקה עם תחושת התכווצות חזקה באיזור. מאז בנוסף לתחושת הדלקת, כשאני קמה מהאסלה (שינוי תנוחה) אני מרגישה איזו תזוזה קטנה בצינור וכשאני כבר בעמידה יש קצת שתן (כמה טיפות) שכאילו משתחררות עוד קצת, למרות שסיימתי שניה קודם. כל התופעות האלה לא היו קיימות קודם. הרופא לא נותן לי אנטיביוטיקה בטענה שאין דלקת, ניסיתי וסיקר, אבל זה לא עוזר לי. על מה מצביעים הסמפטומים? מה עוד זה יכול להיות ואיזה תרופות כדאי לנסות? אני מיואשת. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התלונות שציינת מאוד לא ספציפיות ויכולות להיות סימן לדלקת אך לא בהכרח. ניתן לשלוח בדיקת שתן PCR לSTD (לשלול זיהומים בחיידקי מחלות מין), ניתן לבצע תרבית ישירה מהשופכה- כדי לראות אם יש שם חיידק. ממליצה לנסות להתרוקן באופן כפול: פעם אחת בישיבה רגילה על האסלה ופעם בישיבה הפוכה עם הפנים לכיוון הקיר או מיכל ההדחה- בכך משנים מעט את זווית השופכה וזה עשוי לעזור בריקון. כרגע תנסי לעשות מה שמקל עליך- לשתות הרבה מים, להמנע מגריינים כמו קפאין ואלכוהול, לעשות אמבטיות ישיבה במים חמימים עם תה קמומיל, ולהבדק גם אצל גניקולוג- אולי יש לך פטריה באזור הנרתיק שקרוב לפתח השתן וגורם גירוי לאיזור.

בן 35 נשוי + 2. תופעות תכיפות במתן שתן, כאבים לאורך השופכה, וזרם שתן חלש ומקוטע התחילו בנובמבר 2012. לאחרונה התופעות מלוות לפעמים גם ברגישות בבטן התחתונה (בעיקר בצדדים מקדימה) והרגשה כללית רעה ללא חום. בבירור עד כה: תרביות שתן עקרות, SDT PRC פעמיים שלילי, שתן כללית תקין. US של הכליות ודרכי השתן לפני מספר חודשים תקין. תרבית זרע - שלילית. בבדיקה אצל אורולוג לפני כחודשים - פין ואשכים תקינים בטן רכה ללא גושים חשודים ערמונית קטנה לא חשודה. בשתן לציטולוגיה: נראו לויקוציטים, אין עדות לתאים ממאירים. בציטוסקופיה הבחנתית - ב.מ.פ. לוקח SPAMEX 30MG כל בוקר כבר 16 ימים. המלצת האורולוג כעת לבצע אורופלומטריה פשוטה. אני סובל מאוד מהתופעות ואפילו מנוע מלבצע פעילות גופנית קלה כמו הלכה מהירה. האם יש עוד משהו שכדאי לעשות ע"מ להגיע להבחנה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עושה רושם שעברת בירור מלא לדלקת בערמונית או תסמונת הכאב הכרוני באגן, וכמו שקורה ברוב המקרים- לא מצאו שום דבר לא תקין, אך אתה עדיין סובל. כעת הזמן לנסות להקל על עצמך ולשפר את התסמינים: ממליצה להמנע ממגע מיני אם זה מחמיר את התופעות. להקפיד על שתיה מרובה של מים, תה קמומיל להרגעה ושימוש בנוגדי דלקת כמו נורופן או אדוויל. להמנע מקפאין או אלכוהול. להמשיך בתרופות שניתנו לך אם זה מקל על ההשתנה. צריך להבין שזו כנראה דלקת כרונית שאין לה מקור זיהומי או פתולוגיה כלשהי (עובדה שכל הבדיקות תקינות) ולכן כעת זה עניין של הרגעות ומניעת החמרה.

12/06/2013 | 12:39 | מאת: חלי

שלום רב. בת 34 סובלת כבר שבוע מדקירות בבטן התחתונה וכאבים בשני צידי המותנים האחורים . הלכתי למיון עשו לי בדיקה ברחם ואמרו שיש לי פיטריה בנרתיק , ואבנים בכליות . שאלתי היא האם אבנים בכליות גורמים לכאבי בטן התחתונה ? ומה ניתן לעשות אמרו לי לשתות משככי כאבים ולפנות לאורולוגיית יש תורים רק עוד חודש סובלת מאוד עזרי לי בבקשה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדלקת נרתיק ופטרה עליך לקבל טיפול מהגניקולוג. לא ציינת על סמך אילו בדיקות שעשו לך נקבע שיש אבנים בכליות: אולטראסאונד? סיטי? בכל מקרה אבנים בדרכי השתן יכולות לגרום לכאבים משמעותיים, אולי מדובר באסן שירדה מהכליה לשופכן ובכך גורמת לכאבי בטן תחתונה.. אם תפקוד הכליות שלך תקין ואין סימנים של הפרעה למתן שתן תקין בבדיקות שביצעת את יכולה לנסות ליטול משככי כאבים כמו אופטלגין נורופן וכדומה ולהרבות בשתית מים.. אם הכאבים מחמירים או עולה חום עליך לפנות לבדיקת רופא או לחדר מיון.

ערב טוב סליחה הוא בן 32 שכחתי לציין שלוקח אסטו פעם ביום 10 מ"ג כי אמרו אולי זה נובע גם ממתח נפשי האם יש התנקשות בין הכדורים? וכפי שציינצי התחיל עם ספזמקס 15 לאחר מכן טוביאז 4 מ"ג ולאחרונה נוביטרופן 5 מ"ג פעמים ביום שגורם לו ליובש בפה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כפי שהסברתי כבר יש הרבה סיבות להפרעות שציינת. ממליצה כן לנסות טוביאס או וסיקייר שהן התרופות הכי חדשות היום, עושות פחות תופעות מנוביטרופן, ולפעמים צריך לקחת אותן לתקופה ממושכת עד שיתחילו לעזור. לחץ נפשי מאוד משפיע וחשוב שירגע, ימנע מקפאין לחלוטין וינסה להתרוקן לפי זמנים קבועים. כדאי שתפנו לייעוץ אורולוגי מסודר כולל בדיקה גופנית וגם להערכה פסכיאטרית או נוירולוגית.

10/06/2013 | 16:40 | מאת: איתן

שלום רב, אני סובל שנים משלפוחית שתן רגיזה. לקחתי טוביאז 8 מ"ג חצי שנה התרופה פעלה מצויין. כיום היא לא משפיעה עלי בכלל. באופן עקרוני (וכמובן מעשי) ,האם הפסקה נניח של התרופה לתקופה ממושכת של כ-3 חודשים, אבעה וכו', יש בה בכדי שהשפעת התרופה תחזור להשפיע? כאילו כאשר הגוף "התנקה ממנה? תודה דרק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא יודעת אם דבר כזה נבדק מחקרית- להפסיק תרופה ואז לחדש אותה, ואתה יכול לנסות.. בד"כ מה שמומלץ הוא שאם תרופה אחרת לא עוזרת ניתן להחליפה בתרופה אחרת מאותה קבוצה. אם טוביאס עזרה והפסיקה לעזור, אתה יכול לנסות וסיקייר או ספזמקס או דטרוסיטול. כל אחת מהן במרשם מהאורולוג. אם שום תרופה לא יעילה והתסמינים מציקים מאוד אפשר לשקול טיפול בהזרקת בוטולינום לשלפוחית.

09/06/2013 | 16:56 | מאת: רפיי

שלום , בזמן האחרון אני סובל מתחושה לא נעימה לאורך צינור השופכה ועד לאיזור חיץ הנקבים , התחושה הזאת גורמת לי לרצות להשתין , ואז שאני משתין הכאב עובר וחוזר חלילה ,הזרם גם די חלש אני משתין בערך 200 מ"ל כל פעם, עשיתי בדיקות לחיידקים וזיהומים ולא נמצאו, ראיתי שכתבת שמניעה מגירוי מיני יכול להקל את הבעיה אם את יכולה בבקשה להסביר לי למה ? האם כדאי לי פשוט להזריק לעצמי חומר הרדמה דרך קצה הפין ובכך להרגיע את התכיפות במתן שתן?(כי אז אני בעצם לא ירגיש את הכאב הזה בפין)

לקריאה נוספת והעמקה

רפי שלום לך, יכול בהחלט להיות שיש לך זיהום בשופכה או בערמונית, למרות שבדיקות השתן יצאו ללא חיידק. יש בדיקת שתן שנקראת PCR שבודקת האם מדובר במחלת מין וניתן גם לשלוח תרבית זרע. מעבר לכך דבר עם רופא המשפחה או פנה לאורולוג ותוכל לקבל מרשם לאנטיביוטיקה שתקל עליך מאוד. המנעות מגירוי כמו קפאין אלכוהול וגם מגע מיני (שפיכה מגרה את האיזור וגורמת להישנות הכאב) - מומלצת. בשום אופן איני ממליצה לך "להזריק" לעצמך שום דבר לאיבר המין!!! אתה רק עלול להזיק לעצמך. אם יש כאבים קח כדור נורופן או אדוויל ,אקמול או אופטלגין.

10/06/2013 | 22:35 | מאת: רפי

תודה על התגובה , בקשר למחלת מין קצת קשה לי לחשוב שזאת הבעיה מאחר שמעולם לא הייתי עם אישה בשום סוג של מגע וכן עם גבר , העניין הוא שהכל קרה לי שהתחלתי לאונן ולעקב את השפיכה הרבה זמן משהו כמו 3-4 שעות וככה הגירוי מיני הלך וגבר זאת עשיתי לתקופה ארוכה ולאחר שהפסקתי עם זה התחילו לי כל הסימפטומים שתארתי , האם זה הגיוני שהבעיה הזאת קרתה לי בגלל זה?

09/06/2013 | 14:15 | מאת: דרק

שלום תרופת הטוביאס כבר לא עובדת עלי 8 מג לאחר חצי שנה של הצלחה ממשית. ספסמקס בעבר לא הצליח. למעט אלו לא לקחתי עוד תרופות לשלפוחית שתן רגיזה. האם את מכירה את התרופה myrbetriq ? האם יכולה לעזור כפי שעזר הטוביאס? האם היא בסל התרופות? מה ההדלפות בין זה לטוביאס? אני ממש מיואש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מירבגרון אינה משווקת עדיין בארץ. ניתן לנסות וסיקייר 5-10 מג' ליום, אם עדיין לא ניסית. אם אין הטבה כלל דבר עם האורולוג שלך על הזרקת בוטולוינום לשלפוחית, טיפול שכנראה עדיין לא בסל התרופות אך מצוי בארץ.

07/06/2013 | 21:18 | מאת: יוסי

אחי סובל משלפוחית רגיזה מהתכווצות לא רציונלית של השלפוחית לאחר בדיקת אורודינמיקה התחיל את הטיפול בספזמקס 15 לא עזר הוחלף לטוביאז גם לא עזר ולאחרונה טופל בנוויטרופן שגם לא עוזר קם פעמיים שלוש בלילה בהפרשים של לפעמים פחות משעה וגם מ\במהלך היום חצי שעה עד שעה מה ניתן לעשות הוא מתוסכל? האם יש כדור חזק יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לךף לא ציינת מה גילו של אחיך. אם הוא סביב 50 או יותר אז צריך גם להבדק אצל אורולוג ולשלול בעיות בערמונית. ממליצה שיבדוק שאין דלקת. להמנע משתיה לפני השינה ומקפאין בכלל. ספזמקס ניתן לקחת במינון עד 45 מג' ליום. טוביאס עד 8 מג' ליום.

10/06/2013 | 22:03 | מאת: יוסי

ערב טוב סליחה הוא בן 32 שכחתי לציין שלוקח אסטו פעם ביום 10 מ"ג כי אמרו אולי זה נובע גם ממתח נפשי האם יש התנקשות בין הכדורים? וכפי שציינצי התחיל עם ספזמקס 15 לאחר מכן טוביאז 4 מ"ג ולאחרונה נוביטרופן 5 מ"ג פעמים ביום שגורם לו ליובש בפה.

07/06/2013 | 09:37 | מאת: הדר

שלום רב אתמול עברתי בדיקה אורודינמית שהצביעה על שלפוחית רגיזה\ לאחר הבדיקה הרופא אמר את האפשרויות של תופעה זו והנדירה בהן הפרעה במי' העצבים.אמירה זו מאוג הפחידה אותי,האם חס וחלילה מדובר בגידול במוח משבש מע' עצבים.הוא אמר זאת מכיון שאני צעירה לדעתו לתופעה זו (47) מה דעתך תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך הדר. אני מניחה שנה שהרופא ניסה לעשות הוא להסביר לך שיש סיבות רבות ומגוונות להפרעות שנקראות "תסמונת שלפוחית רגישה". אכן אחת הסיבות היא פגיעה עצבית אבל ממש ממש ל א אומר שזוהי הבעיה אצלך! ומן הסתם לא התכוון להלחיץ אותך .. אם את כל כך מוטרדת פשוט גשי להבדק אצל נוירולוג (מומחה למחלות עצבים ומוח).

30/05/2013 | 14:04 | מאת: איתן

שלום אני סובל מזה עשור משלפוחית שתן רגיזה מה שאובחן על ידי אורולוג ולאחר בדיקות. בתחילה טופלתי בספזמקס לא עזר. לאחר מכן קיבלתי טוביאס ועד לימים האחרונים, זה עבד מעולה כחצי שנה. עכשיו יש לי תכיפות במתן שתן ובין היתר ההתכווצויות נגרמות ממתח נפשי. ברור לי שתגידי שצריך לעבוד על העניין הנפשי ואני עושה זאת כמו כן ביופידבק, אך הדבר היחיד שבאמת עזר זה הטוביאס. נראה שזה חדל לעזור. האם בדרך כלל סוג התרופות האלו להפחתת התכיפות בשתן פוסקות מלהשפיע ? אני לוקח טוביאס 8 מג כדור אחד ביום בשעה 18;00 כי התכיפות גוברת בעת העלייה לשינה. האם ניתן להגדיל את המינון ? כמו כן האם את מכירה את התרופה החדשה myrbetriq? האם היא בסל?האם ניתן לערב מספר תרופות לצורך קבלת השפעה מיטבית או לסירוגין לקחת תרופה מסוימת ואז אחרי כמה חודשים לחזור לטוביאס אחרי שהפסקתי אותה זמן מה? האם את יודעת מהי העלות הממוצעת של זריקות בוטוקס? האם סביר שהשפעה הטובה של טוביאס פסקה וזה סביר ושכיח והתרגלתי לתרופה ככה שהיא כבר לא משפיעה או שידוע כי זה קורה והתקופה הטובה תחזור על אף שאני נוטל את הגלולה יום יום? אודה למענה על כל השאלות כי אני קצת מיואש איתן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך איתן. תסמונת שלפוחית רגישה מוכרת גם בגברים וסיבותיה שונות. אצלך עד כה הטוביאס נתן פתרון אבל אם התרופה עובדת פחות חשוב קודם כל לשלול מקורות אחרים להפרעה כמו דלקת שתן או הגדלה של הערמונית (בהיותך גבר זה משפיע). ניתן במקביל לטוביאס לתת לך לפי צורך טיפול אנטיביוטי או טיפול לשיפור זרימת השתן או הקטנת הערמונית- בהתאם לממצאים בבדיקות שתבצע. מירבגרון היא תרופה חדשה לשלפוחית רגיזה, עובדת במנגנון שונה מהאנטיכולינרגים ואין בעיה לטול אותה יחד איתם אבל עדיין לא נמצאת לשיווק בארץ. בוטולינום נמצא כטיפול יעיל לשלפוחית רגיזה לפחות לתקופות ולעיתים צריך לחזור עליו. עד כמה שידוע לי אינו בסל וכנראה עולה כמה אלפי שקלים אך ניתן לברר זאת דרך קופ"ח או הביטוחים בשונים וידוע ליש שברוב בתי החולים הגדולים ניתן לקבלו כטיפול לשלפוחית רגישה. כפי שציינתי אם משהו אחר גרם להפרעה שהחמירה וירידה בתגובה לטוביאס- הטיפול בו יחזיר את המצב לקדמותו. לצערי לא ניתן לקחת יותר מ 8 מג' טוביאס ליום.

19/06/2013 | 13:44 | מאת: איתן

היי הטריגר שגורם לי לתכיפיות בשתן זה מתח נפשי., לכן שנטלתי את הטוביאז הייתי סקפטי, אולם זה כן עבד, למרות שהייתי במתח נפשי מסויים שירד יותר עם השפעת התרופה לטובה. יש מקרים בהם אורולוג יכול להמליץ על שילוב של תרופות אלכורגניות ולא רק שימוש באחד? תודה

12/02/2014 | 07:30 | מאת: יוכבד

יש כרגע מחקר חדש על שלפוחית רגיזה בבתי החולים רבין ושיבא - הערכת היעילות והבטיחות של מירבגרון וסולפנצין (וסיקייר) לעומת סוליפנצין מספר הטלפון המופיע בהודעה הוא 055-8828911 להתקשר בימין א-ה בשעות 0800-2000

29/05/2013 | 12:48 | מאת: ד

שלום, אני בת 27 ולאחרונה סבלתי מדלקת בשלפוחית השתן, הדלקת טופלה באנטיביוטיקה אולם נראה כאילו חלק מהתסמינים נשארו (דחיפות,גם התרוקנות חלקית או קטנה מרגישה דחופה מאד) ,האם יכול להיות ששלפוחית רגיזה נגרמה מהדלקת שהייתה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לעיתים לאחר דלקת נשארים חלק מהתסמינים אך זה ממש לא אומר שמדובר בשלפוחית רגיזה. תמיד כדאי לחזור על בדיקות לשלול שארית חיידקים וניתן לנסות לטפל בויטמין C לגרום לשתן להיות חומצי יותר ובכך למנוע צמיחת חיידקים. ממליצה לך להמנע מקפאין לצורותיו השונות ולהקפיד על שתיה מרובה של מים. אם שום דבר מאלה לא עוזר ואין שום עדות לדלקת ניתן לדבר עם האורולוג המטפל שלך על טיפול לשלפוחית רגיזה ולקבל ממנו במרשם תרופות שיכולות להקל על התסמינים.

27/05/2013 | 13:44 | מאת: אירה

שלום רב, פעם ראשונה הדבר תקף אותי לפני חצי שנה. אני בץ שלושים בריאה בדרך כלל מעשנת. לפני חצי שנה בבירור בוצעו תרביות שיצאו כולם תקינות. אולטראסאונד דרכי השתן תקין. לפני כשלושה חודשים בוצע MRI אגן גם הוא ללא ממצא חריג. לפני כמה ימים לאחר תקופה מאוד לחוצה וחרדתית זה חזר שוב פעם. מרגישה לחץ בבטן תחתונה. צורך קבוע להתרוקן. האם לאור כל הבדיקות שבוצעו עדיין יש סיכוי שמדובר בתהליך סרטני. או שבאמת הסיבה היא לחץ נפשי שעברתי. בתקופה האחרונה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אירה שלום לך עד כמה שניתן להבין עבר בירור די מקיף ולא נמצא דבר. התסמינים שאת מתארת אינם ספציפיים דווקא למחלה סרטנית וכדברייך קשורים גם ל STRESS, ויכולים להיות סתם דלקת או שלפוחית רגיזה. היתי ממליצה לך קודם כל להפסיק לעשן כי יש קשר ברור בין סרטן שלפוחית לעישון- אבל זה ממש לא אומר שזו הסיבה אצלך- פשוט ככל שתקדימי להפסיק לעשן תורידי את הסיכון למחלה כזו אצלך. עדיין אם התלונות לא חולפות- בקשי מהאורולוג שלך לבדוק שתן לציטולוגיה ולבצע ציסטוסקופיה.

שלום,אני בת 18 במשך שנה היו לי צריבות לסירוגין (פעם בחודשיים-שלוש)במתן שתן נמצאו הרבה לויקוציטים אך תרבית שלילית.והיו בטוחים שמדובר בדלקת דרכי השתן. לאחר שנה שהצריבות החמירו והיה לי תכיפות למתן שתן גילו לי כלמידיה בבדיקת PCR. טופלתי בחודש ינואר 2013 אך הצריבות לא הפסיקו ממש... מצבי היום לאחר כמעט חצי שנה - יש לי צריבות במתן שתן לסירוגין אך מה שמציק לי יותר זה התכיפות למתן שתן(כל שעה-שעה וחצי), לחץ מתחת לבטן ולפעמים תחושה של חוסר התרוקנות מלאה וזה תמידי- חשוב לציין כי הייתי אצל אורולוג מומחה, פרופסור למחלות זיהומיות ואצל הגניקולוג ביקרתי באופן קבוע. וכולם אומרים לי שהבדיקות תקינות ושאני בריאה- pcr, אולטרסאונד כליות+ US,תרביות חוזרות,משטחים וואגינלים -הכל תקין. אני כבר נהייתי ממש היפוכונדרית ואני בלחץ קבוע כי אני מפחדת שמה שיש לי זה כבר מצב כרוני ושאני אצטרך לחיות איתו כל חיי :( זה ממש מוציא אותי מריכוז בלימודים ואני עוד חודש מתגייסת ואני ממש מפחדת. תוכלי אולי לעזור לי ולכוון אותי מה זה יכול להיות?והאם זה יכול להיות כי אני בלחץ ומרבה לחשוב על זה? תודה מראש. :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בהחלט יכול להיות שלמרות שהדלקת חלפה ואין זיהום, נשארו תסמינים זה מצב שיכול להתאים לשלפוחית רגיזה ולכן כרגע צריך למצוא משהו שמרגיע את התלונות. דבר ראשון עליך להבין שאם כל הבדיקות תקינות אז הכל בסדר. גם לחץ נפשי ודאגה (STRESS ) הכל יכול להביא לתלונות שאת מתארת . ממליצה לך להמנע מקפאין (קפה תה קולה שוקולד) ואלכוהול, לשתות מים ותה קמומיל ולמצוא משהו נגד כאבים שיכול להרגיע. את יכולה לבקש מרשם לטיפול תרופתי צמחי - למשל "רווטינקס". את יכולה לנסות "די-מאנוז", ואם צריך יש גם תרופות להרגעת פעילות יתר של השלפוחית - במרשם- כגון ספזמקס, טוביאס, וסיקייר ודומיהם.

28/05/2013 | 19:39 | מאת: לי

האם מה שיש לי יכול להיות אינטרסטיציאל ציסטיטיס? (IC) - גירוי כרוני של שלפוחית השתן?כי לא אמרתי לך שיש לי גם כאבים באיזור האגן...צריבות בנרתיק,כאב ביחסי מין (הזהומולוג אמר שכנראה אני רגישה באיזור יותר מדי) אבל לפי מה שהבנתי זה גם תסמינים של (IC)ואם כן האם בדיקת ציסטוסקופיה מבחינה בכך? בוודאות? ואם מתברר שיש לי את זה- קיים לזה טיפול או שאצטרך לחיות עם זה לכל החיים? יש לי תור לאורגניקולוג שבוע הבא-זה הכיוון הנכון לבירור מדוייק?

22/05/2013 | 06:33 | מאת: ג'ולי

שלום אני לא בטוחה שאני כותבת בפורום המתאים, פשוט לא כל כך מצאתי איפה לכתוב ולהתייעץ בנושא.. יש לי בן זוג קבוע מזה כ-9 חודשים.. ודי מהר לאחר תחילת הקשר התחלתי לחטוף דלקות בדרכי השתן.. בהתחלה חשבתי אולי זו סתם מקריות..אבל לאחר תשאול של רופא המשפחה והעיקביות שבה זה חזר הבנתי שהדלקות חוזרות מייד לאחר קיום יחסי מין- תודה לאל, לא כל פעם (אחרת פשוט לא היתה הפוגה בדלקות).. אבל זה נהיה כל כך תכוף, שבחודש אחד זה חזר פעמיים, ומיותר לציין כמה זה מציק וההרגשה נוראית.. אני חושבת שמאז תחילת הקשר שלנו היו לי כ-5/6 דלקות, זה המון.. רופא משפחה אחד הציע שאחיה על כדורים אנטיביוטיים בערך כל החיים ואקח כדור לאחר כל סקס. קיבלתי הפניה לאורולוג ואולטראסאונד כליות ודרכי השתן (ייעשה בסוף החודש), רופאת משפחה אחרת אמרה שזה תלוי בבן זוג ואין ברירה אלא לסבול מעכשיו ועד סוף החיים (או- כל עוד אני איתו).. זה נשמע מעט מופרך. היתכן שנועדתי לסבול מדלקות ולהרוס את הגוף שלי עם אנטיביוטיקה כל החיים?! איזה מו חיים אלו?! ולמה אי אפשר לבדוק מדוע אני מגיבה כך דווקא אליו?! אולי יש בו משהו ספציפי..? למה כולם זורקים כדורים אנטיביוטיים על ימין ושמאל בלי לנסות לבדוק עוד דברים? חייבת לציין שאני עושה הכל by the book- שותה ים מים במהלך היום, בייחוד לפני הסקס, משתינה מייד אחרי, לוקחת כדורים שהם תרכיז חמוציות, שותה תרכיזי חמוציות...הכל! ועדיין העניין ממשיך להטריד באופן בלתי נסבל את חיי.. יש הצעה?

לקריאה נוספת והעמקה

ג'ולי שלום לך, ראשית אמנם זה לא מנחם אבל בנות רבות מאוד סובלות מדלקות חוזרות בשתן שרובן קורות לאחר מגע מיני. זה בעיקר בשל המבנה- צינור השופכה באיזה הוא קצר וקרוב מאוד לנרתיק ולפי הטבעת שהם איזורים מלאי חיידקים. לעיתים הזיהום מקורו בבן הזוג אבל לרוב הוא חיידק שמצוי במערכת העיכול שלך ובן הזוג פשוט "עוזר" לו במהלך המגע המיני להגיע למערכת השתן שלך. ההמלצות הן ראשית לשמור כמובן על היגיינה, בעיקר בכל מה שקשור למין אנאלי אם מבוצע. שנית להפנות גם את בן הזוג לבדיקה כי יש סיכוי קטן שהזיהום מקורו בו. שניכם יכולים לעבור בדיקת PCR לSTD- זו בדיקת שתן למחלות מין שביטויין עשוי להיות כמו דלקת בשתן. זו בדיקה ששווה לבצע בעיקר אם לא מזהים שום חידיק בשתן. אם כן מזהים חיידק, יש סיכוי שהוא עמיד או חזק ולכן חוזר ומזהם ומכאן ההמלצה לטיפול אנטיביוטי ממושך.לפחות מומלץ לנסות תקופה מסויימת לתת טיפול מניעתי באנטיביוטיקה,אבל זה ממש לא אומר כל החיים . בד"כ מומלץ למס' חודשים ואז לראות. לרוב זה עוזר מאוד, ומדובר בטיפול במינון נמוך משמעותית בהשוואה לטיפולים קצרי הטווח. במקביל מומלץ לקחת טיפול שיעזור להחמצת השתן (ויטמין C; חמוציות וכדומה)ולהמשיך כפי שאת עושה לשתות הרבה . כדאי לך לפנות לאורולוג לקבל פרוטוקול לטיפול מונע לפחות ל-3 חודשים ואז לראות.

15/05/2013 | 13:18 | מאת: שירי

שלום, אני בת 31, מגיל בית הספר היסודי החלה לי בעיה במתן שתן, היה עליי לרוץ פעמים רבות לשירותים וכל הזמן הייתי בתחושה שאני לא מתרוקנת לגמרי, תמיד התהלכתי עם תחושת פיפי. לאורך השנים הצלחתי לפתח אסטרטגיות יציאה מהבית ולפתח אורח חיים רגיל פחות או יותר אך לפני כשלוש שנים חלה החמרה, עוד טרם ההריונות, ומאז אני בקושי יכולה לצאת מהבית, ברגע שאני יוצאת מהבית החשש שלא אמצא שירותים גורם לי ללחץ ולתחושה של צורך דחוף בשתן לאורך כל זמן הימצאותי מחוץ לבית ועליי להיכנס לשירותים מדי רבע שעה, לעומת זאת בזמן שאני בבית אני יכולה לא להיכנס לשירותים במהלך שעתיים רצופות. ביצעתי בדיקת ציסטוסקופיה, בדיקת אורודינמיקה ובדיקות נוספות ועם תוצאותיהן הלכתי לפני כשנתיים לאורוגניקולוג שטען כי הכל תקין ואין איזושהי בעיה פיזיולוגית למעט שרירי קרקעית אגן חלשים מעט. הוא המליץ על טיפול באמצעות ביופידבק. מאז שהייתי אצלו לא ביצעתי כל טיפול מכיוון שעברתי 2 הריונות עם 2 בנותיי. כיום התופעה חמורה מאוד וסוגרת אותי בבית. אשמח לשמוע את דעתך, איזה טיפול מומלץ ולאן כדאי לי לפנות כי אני די הולכת לאיבוד ואין לי מושג למי לפנות. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נתן לפנות לגניקולוג שאליו פנית בערב שנית לקבלת טיפול או להבדק אצל אורולוג העוסק בהפרעות השתנה בנשים. ניתן היום לחזור לטיפול בביופידבק או לקבל תרופות ישקלו עליך מאוד.

13/05/2013 | 12:42 | מאת: לירז

שלום, אני בת 24, בגיל 19 התחלתי להרגיש את הדחיפות והתכיפות לשירותים, ולאחר בדיקת אולטרסאונד הבינו שיש לי שלפוחית עם קיבולת מאוד קטנה. אורולוג מומחה אמר לי שאין מה לעשות ועליי לחיות ככה. לצערי אני לא באמת חיה- קמה בלילות מספר פעמים, במהלך היום נצמדת לכל מקום שיש בו שירותים, נסיעות ארוכות זה סיוט בשבילי. בשבועות האחרונות זה כבר ממש החמיר ואני כבר לא ישנה בלילה, אני קמה בערך כל חצי שעה, כך גם לגבי שנת צהריים. במהלך היום אני הולכת לפחות 12 פעם ביום, עשיתי טבלה. אני ממש חסרת אונים ובמצוקה. מה עליי לעשות ולמי לפנות???

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית להחליף אורולוג. בכל קופות יש אורולוגים שעוסקים ספציפית בשלפוחית רגיזה ובבעיות אורולוגיות בנשים. שנית היום יש אופציות טיפוליות שונות ורבות שנית לפחות לנסות: אפשר לתת לך טיפול תרופתי שיקל עליך את התלונות, לפנות לטיפול בביופידבק, לשנות הרגלי שתיה ואכילה, ללמוד להתרוקן בצורה תקינה ועוד ועוד. את את בכללית או מכבי- בראש הפורום תוכלי למצא פרטים על מרפאותי. אם את בקופות האחרות חפשי אורולוג מומלץ בתחום זה. בלי קשר ברוב בתי החולים הגדולים בארץ יש מרפאות ייעודיות לאורולוגית נשים או אורו-גניקולוגיה בהן אפשר להתייעץ.

20/04/2013 | 21:39 | מאת: ortal

שלום דר רציתי לדעת מה בודקת בדיקת אורודינמיקה? והאם הבודק יכול לראות במחשב מתי באמת יש לחץ להשתנה או רק לפי תחושת המטופלת? אם המנבדקת לא בטוחה שהיא מרגישה שתן אבל אומרת שכן או שהיא לא יכולה להתאפק האם הרופא רואה זאת במחשב שזה נכון או שהתוצאה היא רק לפי הסתמכות על תחושת הנבדקת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך אורטל באורודינמיקה מבצעים בדיקת תפקוד השלפוחית עם קטטר שמודד נפח ולחצים בתוכה. הבדיקה פשוטה ולא כואבת, ומצריכה שיתוף פעולה עם הנבדקת. אכן הרופא ישאל אותך מתי את מרגישה שאת צריבה ויציין כל ממצא במהלך הבדיקה.ניתן גם לבדוק אם יש דליפת שתן. מהתרשים הממוחשב הוא יוכל להפיק מידע על ההפרעות שלך ומשם להמליץ על טיפול.

15/04/2013 | 09:24 | מאת: שירה

אני בת 62 10 שנים ללא מחזור סובלת מסכרת סוג 1 ולוקחת אינסולין ליפיטור אלטרוקסים ו3 כדורים ללחץ דם שמיתחלקים בבוקר ובערב כסימתי לקבל היה לי יובש של שנים בשנה וחצי האחרונים כל פעם שאני מטילה שתן יש לי רטיבות בניגוב אני מרגישה אותה זה כמו בצעירותי והרטיבות קורת גם אחרי שאני לוחצת לעשית צרכים בניגוב רואים כמו הפרשה לבנה אבל לא ניראה בדיוק הפרשה שאלה 2 שוב בחצי שנה אחרונה השתן שלי יוצא מידי בוקר לפחות עד שעות הצהרים ממש צהוב למרות שאני שותה 3ליטר מים אינני מבינה למה לפני שזה התחיל ליקרות בניגוב הצבע היה לבן תמיד עכשים הוא צהוב אחרי כמה ימים זה חולף וחוזר חלילה הייתי בבדיקה גנקולוגית והכל תקין מה דעתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אנא פני לבדיקה אצל הגניקולוג וגם שלחי בדיקות שתן, אולי מדובר בדלקת. אם יש לך איבוד שתן ניתן לטפל בתרופות או לבדוק אם אין צורך בניתוח.

מסיבה זו קמה בבוקר מאוד עייפה , ובמשך כל היום מותשת מעייפות. מה לעשות? ומה יכול לעזור?

ראי תשובתי הקודמת

מה הפיתרון לבעיה שיש לי והיא: מוצאת את עצמי רוב היום ניגשת לשירותים כדי לעשות פיפי,גם בבית וגם בחוץ.לפחות בערך 10 עד 15 פעם.....

שרה שלום רב, ממליצה ראשית לשלוח בדיקות שתן לשלול דלקת. שנית לבדוק בדיוק מה וכמה את שותה ומתי וכמה מתרוקנת- יכול להיות שאת מפריזה בקפאין? קולה ?או בכלל?- וזה משפיע. תרופות יכולות להשפיע. מצב נפשי ולחץ. וגם תופעות שקשורות בגיל (לא ציינת את גילך..) הכי טוב זה לפנות לבדיקה אצל אורולוג וניתן לטפל לאחר בירור הסיבה.

13/04/2013 | 20:58 | מאת: גליה

שלום רב, הנני בת 47 לאחר 2 לידות. קיימת צניחה ברמה בינונית. מספר שנים אני לוקחת דטרוסיטול 4 כטיפול בדחיפות במתן השתן (לאחר בדיקה אורודינמית שהיתה תקינה).היתי אומרת שאני לא לגמרי מרוצה מדטרוסיטול-לקראת המחזור כאשר כל הגוף יותר נפוח נדמה לי שהיעילות שלו פוחתת. אך כמובן זה יותר טוב מכלום. האם הית ממליצה לי לנסות את טוביאז שהיא תרופה חדשה (ויש אותה במינון גבוה -8)? האם תופעות לואי שלה יותר חמורים מדטרוסיטול? אפשר לנסות ומקסימום לחזור לדטרוסיטול? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הגבת טוב לדטרוסיטול אין לך מה לחשוש מטיפול בטוביאס כולל במינון הגבוה. אם זה עושה לך לא טוב- פשוט תפסיקי ודווחי לרופא שלך.

13/04/2013 | 12:57 | מאת: ערן

שלום. אני גבר בריא בסך הכל, בן 40. לפני כשבוע עברתי ניתוח לתיקון הרניה, בעקבותיו הייתה לי בעיה במתן שתן ולפני שחרורי מבית החולים נאלצו לחבר אותי לקטטר. מאז אני מצליח לתת שתן אבל לפני יומיים נוצרה בעיה חדשה - תחושה תמידית של צורך להשתין, גם אחרי שבמהלך שעתיים הייתי בשירותים ארבע פעמים. גם כשאני מתרוקן לחלוטין לפני השינה, תוך עשר דקות מופיע הדגדוג ואני נאלץ להדחיק אותו כדי להירדם. האם זה טבעי לאחר הניתוח (הבנתי שהחומרים המרדימים פוגעים במתן השתן באופן כללי) או שמא נוצרה אצלי בעיה ייחודית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תופעת הפרעות בהשתנה יכולה לקרות אחרי ניתוחים ומאוד מוכרת. בחלק מהמקרים זה רק ה STRESS, לעיתים זה קשור בהרדמה (בעיקר אם עברת הרדמה ספינאלית/אפידוראלית בזריקה בגב, אבל לעיתים זה דלקת או בעיות אחרות. בכל מקרה מה שאתה מתאר יותר קשור לזה שהכניסו לך קטטר וזה גורם לאי נוחות ותחושת צורך בהתרוקנות למס' ימים גם לאחר הוצאת הקטטר. תקפיד לשתות מספיק מים, תמנע מקפאין עישון ואלכוהול וזה ילך ויסתדר מעצמו.אם לא יש להבדק אצל אורולוג ולהשלים בירור ובדיקות נוספות.

14/04/2013 | 17:22 | מאת: ערן

תודה רבה לך. הרגעת אותי

11/04/2013 | 11:58 | מאת: שירה

שלום, אני בת 19 לפני כחודשיים התגלה אצלי סטרטופקוקס בשתן . טופלתי באנטיביוטיקה. לאחר סיומה ביצעתי כמה בדיקות שתן וכולם שליליות. נשארתי עם כאבים חזקים ולחץ בשלפוחית בנוסף דליפת שתן. ממה זה יכול לנבוע? יש לציין שאני סובלת מעצירות כרונית.

לקריאה נוספת והעמקה
11/04/2013 | 12:01 | מאת: שירה

בסוף קושי בהטלת שתן, הרגשה שאני חייבת ולא יוצא.

שלום רב, יכול להיות שעדיין יש לך דלקת. אם אין שום ממצאים בבדיקות רגילות ממליצה לך לבקש בדיקת PCR לSTD (בדיקת שתן למחלות מין) בד"כ מוצאים חיידקים שאינם החידקים הרגילים בשתן ואפר לקבל טיפול מתאים. עדיין, יכול להיות שאין לך זיהום אבל יש רגישות יתר ותחושת צורך להתרוקן-היתי ממליצה גם לבצע אולטראסאונד ולשלול אבנים בדרכי השתן. כדאי לפנות לבדיקת אורולוג ולקבל טיפול בהתאם.

14/04/2013 | 22:35 | מאת: שירה

בדיקת שתן למחלות מין - את מתכוונת לאיידס? זה הבדיקות שאת ממליצה שכדי לבקש מהרופאת משפחה או שכדי ללכת לאורולוג?

09/04/2013 | 17:52 | מאת: רוני

אחותי הקטנה בת 6 וחצי סובלת מדלקת כרונית בדרכי השתן,יוצא לה בערך כל חודשיים שהיא צריכה לקחת אנטיביוטיקה ואני רוצה שהיא תפסיק ! יש לך איזה הצעה מה אפשר לעשות? אולי לתת לה לשתות מיץ חמוציות שמעתי שזה עוזר. תודה רבה !

שלום רב, חומציות יכולול לעזור אבל לא בטוח. אם אחותך באמת סובלת כל הזמן מדלקות ונזקקת לאנטיביוטיקה חשוב שתפנו עמה לבדיקה אצל אורולוג ילדים כדי לברר מהו מקור הדלקות ולטפל בו-כך שהטיפול בבעיה יביא להחלמה והמנעות מצורך בטיפול כרוני באנטיביוטיקה.

09/04/2013 | 17:28 | מאת: יואב

ד"ר חתומי שלום, אני בן 35, בריא בדר"כ. החל מהיום בבוקר אני מרגיש תחושה שמתן השתן לא הסתיים וכי אני צריך להטילו שוב. התחושה קיימת , אך היא אינה דחופה בצורה בלתי רגילה. בנוסף לכך יש גם טפטוף מינורי ביותר. האם עליי להיבדק בדחיפות (מכיוון שהבנתי שזהו אחד הסממנים של סרטן הערמונית) או שניתן לחכות כמה ימים ולראות אם זה עובר? תוגה וכל טוב, יואב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יואב. ראשית הרגע- סרטן הערמונית הוא מחלה של גברים מבוגרים מעל גיל 55 לפחות, כך שאתה ממש לא בסיכון כרגע.. התסמינים שאתה מתאר ממש לא חייבים להיות קושרים למחלה זו, ובד"כ מקורם בדלקת בשתן או בשתיה מופרזת (בעיקר של קפאין), או אפילו בשל STRESS (לחץ מבחינות, עבודה בעיות במשפחה וכדומה..) אם זה ממשיך להציק- גש לרופא המשפחה לבידקות שתן ו/או לאורולוג.

08/04/2013 | 18:13 | מאת: שימי

האם אפשר לעשות הזרקת בוטוקס למקרים של שלפוחית רגיזה, מה זה אומר, האם זה ניתוח, אילו תופעות לוואי, האם זה יעיל. אני סובלת שנים משלפוחית רגיזה, לאחרונה החמיר מאוד, כנראה בגלל הגיל. ניסיתי ביו פידבק שזה שטויות גמורות. עכשו אני מנסה ווסיקר. ניסיתי בעבר דטרוציטול שהחמיר את הבעייה. מעוניינת מאוד להבין למה מיועד הבוטוקס, בתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השימוש בבוטוקס לטיפול בשלפוחית רגיזה מוכר בשנים האחרונות ומומלץ לאלו שלא הגיבו כלל לטיפול תרופתי (ואכן מאובחנים כסובלים משלפוחית רגיזה- לאחר אורודינמיקה).. המטרה היא להתשתמש ברעלן הבוטולינום בהזרקה מקומית לתוך שריר השלפוחית (בציסטוסקופיה) כדי למנוע את התכווצויות היתר של השלפוחית שגורמות לתחושת הצורך להתרוקן כל הזמן. את יכולה לפנות לאורולוג דרך קופ"ח או דרך מרפאות חוץ אורולוגיות בבתי החולים השונים- הטיפול הזה עד כה לא היה בסל התרופות אך מצוי וניתן לבצעו. זה מצריך כמובן הרדמה והשגחה לפחות ליממה לאחר הטיפול לראות שלא נגרמה אצירת שתן זה הסיבוך העיקרי.

08/04/2013 | 16:58 | מאת: אסף

שלום, מזה תקופה ארוכה שאני מתעורר כמעט כל לילה למתן שתן. עד עכשיו לא ייחסתי לזה חשיבות אבל בימים האחרונים חלה החמרה ואני מרגיש תחושה כמעט מתמדת של צורך במתן שתן וכך יותר שכל כמה דקות אני הולך לשירותים. הזרם שיוצא הוא כמובן חלש בגלל התכיפות. אין תחושה של צריבה או שינוי בצבע. אציין שאני בן 36, בריא בדכ. קבעתי תור לבדיקת שתן ולרופא אבל בנתיים אני מאוד מוטרד. מה יכולות להיות הסיבות לבעיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לרוב בגברים צעירים מקור התלונות הוא בדלקת בדרכי השתן או בערמונית. יכול להיות גם קשור לSTRESS (אם אתה בלחץ בעבודה או בבית מסיבות שונות), או לשתית קפאין מוגברת (כולל קולה, שוקולד ועוד) או מאלכוהול. טוב עדית שקבעת תור לבדיקות שתן ולאורולג- משם הוא יכול להמשיך בבירור ולתת לך טיפול.

08/04/2013 | 06:31 | מאת: לונה

צריך ללכת כל כך הרבה פעמים לשירותים שאין לי כבר כוח לספור. מנסה עכשו ווסיקר, האם זה יכול להועיל. לפעמים יש תקופות טובות וישנן תקופות פחות טובות. מה עוד ניתן לעשות. עשיתי ביו קר, לא עזר כלום. לא יכולה לצאת לטיולים, לא יכולה נסיעות ארוכות, בלילה קמה לפחות ארבע פעמים, האם יש משהו מעשי לבצע או לשנות כדי שארגיש טוב יותר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לונה, ראשית צריך להרגע- זה מרכיב חשוב בטיפול. יש להמנע משתית קפאין (קפה ,תה ,קולה, שולקולד), לשתות בעיקר מים או תה קמומיל. להקפיד על התרוקנות מלאה וכפולה בכל פעם. לנסות וסיקייר- זו תרופה טובה מאוד, אבל אם זה לא עוזר יש תרופות נוספות, למשל טוביאס- כמובן במרשם. כדאי להתייעץ עם אורולוג מומחה בתחום זה - את יכולה לקבל טיפול בביופידבק, או אפילו בהזרקה של בוטולינום לשלפוחית אם שום תרופה לא עוזרת, לאחר השלמת בירור מלא אצל אורולוג, כולל אורודינמיקה ואולי גם ציסטוסוקפיה.

07/04/2013 | 20:45 | מאת: לילך

רציתי לשאול מתי השעה היעילה ביותר ללקיחת טוביאס ? כמה זמן לפני השינה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום -אנא ראי תשובתי הקודמת בכל מקרה טוביאס יש לקחת לפני השינה על בטן ריקה.

07/04/2013 | 18:55 | מאת: לילך

שלום אני סובלת שנים רבות מבריחת שתן בלילה -לעיתים זה פעם בשבוע ולעיתים פעם בכמה חודשים . ניבדקתי בדיקה אורודינמית וזה היה ללא ממצא פתולוגי . קיבלתי וסיקר לאחר מכן טוביאס ושוב חזרתי לוסיקר -אני כל כך מיואשת ואיכות חיי ניפגעה ואני מבויישת -האם יש טיפול אחר שיכול לעזור ??..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לילך, לא ציינת את גילך. בכל מקרה היתי ממליצה לך לבצע רישום של כל מה שאת שותה מבחינת מתי מה וכמה, במהלך 48 שעות(כולל בלילה) ומתי וכמה את מטילה שתן (כמויות וזמנים). זה יכול לתת מידע על הרגלי השתיה וההתרוקנות שלך ולעזור באבחנה. האם סבלת מכך מילדות? יכול להיות שמדובר בשיתון יתר לילי (NOCTURNAL ENURESIS) ואז ניתן לתת לך טיפול יעיל שאינו תרופות אנטיכולינרגיות כמו שקיבלת, אלא תרופה בשם מינירין- במרשם רופא בלבד ובניטורו. כדאי שתפני להתייעצות מסודרת אצל אורולוג.

02/04/2013 | 04:26 | מאת: חיים

כשבוע יש לי צריבה לאחר מתן שתן שנמשך כשעה ולאחר מכן יש לי רגיעה ולפעמים יש לי צריבה גם ללא מתן שתן האם יש לי דלקת ואיזה כדור יכול לעזור לי ברצוני לציין כי אני לא מעשן ולא שותה משקאות חריפים ולא אוכל חריף ושותה 12 כוסות מים ביום מחכה לתשובב מהירה ותודה מראש חיים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים גש לרופא המשפחה שלך ובקש לבצע בדיקות שתן כללית ותרבית, כדבר ראשון. אם אין ממצאים ואתה עדיין סובל עליך לגשת לבדקיה אצל אורולוג. בהתאם לתוצאות הבדיקות ייקבע מה הכי יתאים לטיפול בך.

31/03/2013 | 15:03 | מאת: משה

אני מעונין בזמן האחרון אני רואה תכיפות במתן שתן מלווה במיחושים קלים יש לציין אני נוטל כדור ארקוסיה 90 מיליגרם בבעית דיסק מטעם רופא אורטופד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממליצה לך לבצע בדיקת שתן כללית ותרבית לשלול דלקת. לא בטוח שלתרופה שאתה לוקח יש קשר לתלונות, אבל הפג\רעות דל בלט דיסק בגב יכולות להשפיע על מתן התשן- כדאי לעקוב אצל אורטופד/נוירולוג

29/03/2013 | 18:01 | מאת: אלירן

שלום ד"ר אני בן 32. מזה כשנה פחות או יותר אני סובל מתכיפות במתן שתן. בזמן האחרון זה מציק לי. הזרם יותר חלש ו"מאולץ" והכמות השתן בכל פעם קטנה מבעבר. ללא כאבים או צריבות. בבדיקת שתן STD נמצא אורפלז. קיבלתי טיפול דוקסין 100 ביום כ 10 ימים אך ללא הטבה ובבדיקת שתן חוזרת אין שינוי. בינתיים קבעתי תור לאורולוג אבל זמן ההמתנה ארוך רציתי לשאול מה יכולות להיות הסיבות? רופאת המשפחה איננה בטוחה שמדובר בחיידק מכיוון שנשאות בבריאים היא נפוצה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הרופאה שלך צודקת, אבל עדיין יכולה להיות דלקת בשופכה שגורמת את התסמינים כרגע ממליצה לך להקפיד לשתות הרבה מים ולהמנע מגריינים שמחמירים את התסמינים- כמו קפאין לסוגיו(קפה, תה, קולה, שוקולד), להמנע מעישון ואלכוהול, ולהמנע ממגע מיני כל עוד יש לך תסמינים. ניתן להמשיך בירור בדיקות שונות- את זה יחליט האורולוג שלך אם לא תהיה לך הטבה.

שלום, אני בת 15 ובשבוע האחרון יש לי כל הזמן תכיפות לפיפי ואני לא נרדמת בלילות וגם לא בימים. כל 10 שניות יש לי פיפי והשלפוחית מציקה ומדגדגת, אני יושבת על האסלה במשך שעות, ישלי כמו מין עצירות בפיפי, מרגיש שיש פיפי כל הזמן, אבל יוצא קצת ובהמשכים. כבר שבוע שזה ככה, ולא שתיתי יותר מהרגיל. ניתן גם לציין שהמחזור שלי תמיד היה סדיר לחלוטין, והייתי אמורה לקבל מחזור לפני שבוע (ב19.3), ולא קיבלתי, הוא איחר והגיע רק היום (יום שלישי 26.3). עשינו בדיקות שתן ובדיקת דם ויצא שאין לי את דלקת דרכי השתן, הבדיקות יצאו תקינות. למרות שיש לי את כל התסמינים שלה לחלוטין וזה ממש מתאים. מה זה יכול להיות? מה עלי לעשות? לא יכולה לסבול את ההרגשה הזאת, בגלל שאמרתי שהיה לי ריח רע מהאזור בשבוע החולף הביאו לי משחה לפטריות למרוח שם אם זה אולי יכול להיות פטריה, וקנינו מיץ חמוציות היום. מה לעשות? מה זה יכול להיות וכיצד ניתן לבדוק?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נדמה לי שעניתי לך כבר- בכל מקרה, לנסות לשתות רק מים ולא קפאין,לטפל בפטריה בנרתיק, לבדוק שאין מחלות מין, לעשות אמבטית ישיבה עם תה קמומיל.

23/03/2013 | 03:33 | מאת: ?

אינני יודעת אם יש לי שלפוחית רגיזה או שזאת איזו שהיא בעיה אחרת. קשה לי מאד להתאפק לשירותים זה כרוך בזה שאני מתעוררת מספר פעמים בלילה לשירותים וכמו כן אני צריכה להתפנות מלא במשך היום גם אם אני לא שותה הרבה. הגניקולוג שלי נתן לי לקחת את הכדורים דטרוסיטול האם כדאי לי להתחיל להשתמש בכדורים או שאת ממליצה לי לעבור בדיקות מסוימות לפני כן? ומה נראה לך שהבעיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם את סובלת מכתיפות יומית, דחיפות (קושי בהתאפקות) ונוקטוריה ( קימות בלילה להתרוקן)- בהחלט יכול להיות שמדובר בשלפוחית רגיזה אבל לא רק. אם לא עברת שום בדיקה הדבר הראשון שיש לעשות זה בדיקת שתן לשלול דלקת. אפשר גם לעבור אולטראסאונד דרכי שתן כדי לראות שאין לך שארית לאחר התרוקנות. דטרוסיטול היא תרופה טובה ועוזרת לתסמינים שאת סובלת מהם ואם כל הבדקיות תקינות לא רואה סיבה למה לא לנסות אותה, כל עוד אין לך בעיות בכבד או גלאוקומה.

22/03/2013 | 22:16 | מאת: יהודה

קיבלתי אבחון שיש לי שלפוחית שלא מתכווצת טוב ויש היווצרות יחסית במעבר בין שלפוחית לערמונית ובינתיים נתנו לי מירשם לטומסולוסין(אלפא) לכל החיים. האם יש חלופה אחרת ? אפילו רפואה אלטרנטיבית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יש הבדל בין "שלפוחית שלא מתכווצת טוב" ל- "היצרות יחסית במעבר בין השלפוחית לערמונית". אלו שני מצבים שמצריכים טיפול שונה. אם הטיפול בטמסולין עוזר לך אין צורך בתוספת לטיפול. יש מקרים בהם דיקון סיני עוזר להפרעות במתן השתן או ביופידבק, אתה יכול לברר על כך דרך כל קופות החולים.

19/04/2013 | 21:59 | מאת: יהודה

בהמשך לשאלה הקודמת מחודש מרץ אני לוקח כבר 3 שבועות את הטמסולוסין וסובל מתופעות הלוואי כמו עייפות ותפקוד מיני וזה גם לא עזר עד כה בתדירות מתן השתן. האם כדאי להמשיך לקחת או לעבור לטיפול אחר ?

19/03/2013 | 10:04 | מאת: נעמה

שלום, מה ההבדל בין וסיקר לבין טוביאז בטיפול בשלפוחית רגיזה ?

לקריאה נוספת והעמקה

Aלום רב, שתי התרופות האלו מקבוצת תרופות אנטיכולינרגיות שמטרתן להרגיע התכווצויות יתר של שריר השלפוחית הגורמות לתחושת הצורך להתרוקן כל הזמן. שתיהן טובות ומומלצות כטיפול לשלפוחית רגיזה. יש המגיבים טוב יותר לאחת ויש שמגיבים לשניה. בעקרון עובדות באותה צורה על השלפוחית ובעיקרון אין הבדלים משמעותיים בינהן..

16/03/2013 | 04:07 | מאת: לילך

האם שלפוחית שלא נוקזה מנוזלים וגרמה לאצירת שתן חלקית שלא טופלה יכולה להביא למצב של שלפוחית היפוטונית ואם כן האם יש מה לעשות שלושה חודשים לאחר לידה כשיש תחושת חוסר התרוקנות לאחר כל מתן שתן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לילך, ארוע בודד של אצירת שתן בד"כ אינו גורם לשלפוחית היפוטונית. יכול להיות שהבעיה היא כרונית ולכן היתה אצירת שתן. יכול להיות שזה קרה בשל זיהום בשתן או בשל ההרדמה האפידורלית בלידה (אם בוצעה),ויכולות להיות הרבה סיבות נוספות. תחושת חוסר התרוקנות לא מחייבת שזה אצירת שתן באמת. כדאי לך לעבור אולטראסאונד של דרכי השתן כולל בדיקת שארית ולפי צורך אם יש הפרעות אפשר תמיד לבצע אורודינמיקה ויש דרכים טובות ויעילות לטיפול. צריך כמובן לעבור גם בדיקה גופנית ואולי אפילו הערכה נוירולוגית. יש לזכור שמדובר כאן בפורום אינטרנטי לייעוץ כללי בלבד ועלייך להגיע לבדיקה אצל אורולוג.

15/03/2013 | 15:47 | מאת: אושר

שלום ד"ר אני בן 27 .בריא.כבר שבוע שיש לי דחיפות במתן שתן ממש כל כמה דקות. ההרגשה היא של חוסר התרקנות למרות שעשו לי בדיקת סונר ונמצא שהשלפוחית שלי מרוקנת לחלוטין אך עדיין אני מרגיש שאני צריך להתרוקן כל כמה דקות. בדיקת שתן יצאה תקינה וגם תרבית שתן יצאה שלילית. נתנו לי בינתיים אנטיביוטיקה ציפרודוקס שנטלתי שבוע היום סיימתי את הטיפול ואני מרגיש החמרה. ביצעתי גם אולטרסאונד כליות דרכי שתן ושלפוחית והכל תקין לחלוטין ללא ממצאים. אני ממש מיואש והתור לאורולוג הוא עוד כשבוע מה זה יכול להיות והאם זה רק דלקת שתן שתעבור? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התלונה שאתה מתאר היא מאוד לא ספציפית. יכול להיות שיש לך דלקת בשופכה או בערמונית ואז לא תמיד מצליחים למצוא חיידק בבדיקות שתן רגילות. יכול להיות שיש לך "שלפוחית רגיזה" בגלל דלקת או מצב לחץ ולא תמיד יש לנו יכולות למצוא את הגורם. מה שחשוב הוא שתמצא משהו שמקל עליך את התלונות- שתית מים, המנעות מקפאין ואלכוהול,המנעות מאוכל חריף או מגירוי מיני- ובעיקר לנסות להרגע. זה מאוד מציק, ברור, אבל ע"פ כל הבדיקות שביצעת אין סיבה לדאגה מיוחדת. אם לא בדקת שווה לשלוח בדיקת שתן למחלות מין (זה נקרא PCR ל- STD) טיפול בנורופן או אדוויל, שתית תה קמומיל ומים רבים- יכול לעזור להרגיע את התסמינים.

13/03/2013 | 13:07 | מאת: משה

1. האם גבר עם שלפוחית ביישנית אשר ילמד להרפות את שרירי רצפת האגן יפחית את בעייתו? אם כן, כיצד לומדים זאת? יש הסבר ברשת האינטרנט? תודה! 2. האם נטילת לוסטרל (זולופט) בשל דכאון, היא תרופה מתאימה למי שיש לו גם שלפוחית ביישנית? האם יש עדיפות לפרוזאק? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן הרפייה יכולה להקל עליך. ניתן ללמוד במסגרת פיסיותרפיה של רצפת אגן וביופידבק- זה לרוב ניתן במסגרות קופות החולים, או דרך רפואה משלימה. כמובן שאתה יכול לחפש בגוגל או ביוטיוב מידע על טיפולים לשלפוחית ביישנית. התרופות שציינת עשויות לעזור, לא בטוח שאחת עדיפה על השניה. ברוב המקרים זה ניסוי וטעייה- אם אחת לא עוזרת מנסים את השניה וכדומה..

07/08/2013 | 21:52 | מאת: שמש (שם בדוי)

בזמן האחרון צצה לי בעיית השלפוחית הביישנית. איני יכולה לעשות שירותים במקומות ציבוריים אלא אם כן זה ממש ממש דחוף ואין אנשים. ואני נוסעת הרבה פעמים לחו"ל וזה משפיע עליי ועל הסובבים שלי. האם יש לזה טיפול בייתי? האם רסק יו יכול לטפל בזה? איך אני יכולה לטפל בזה בדרכים טובות ולא מזיקות?

11/03/2013 | 21:29 | מאת: משפחה

כרופאת משפחה אשמח להתייעץ עמך: 1. יש לי מטופל עם שלפוחית ביישנית שזקוק בשל חרדה ל-SSRI או דומיו. הבנתי שציפרלקס לא משפיע לטובה על השלפוחית. מה כן מומלץ? 2. יש לי מטופלת עם שלפוחית רגיזה שזקוקה בשל דכאון ל-SSRI או דומיו. הבנתי שמירו הוא אפשרות טובה עבורה מבחינת השלפוחית. איזה עוד רעיונות תרופתיים מתאימים? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שאלת שאלות קשות. ולא בטוח שאצליח לעזור.. כל משפחת ה SSRI יכולה להשפיע בצורה כזו או אחרת על שלפוחית השתן בספקטרום שבין הפרעות השתנה (למשל קושי בריקון- שלא רצוי בשלפוחית בישנית) ועד איבוד שתן וקשיי שליטה בסוגרים (שגם ככה מציק בשלפוחית רגיזה..). ככל הראה שזה עניין של ניסוי וטעייה,כי כל מטופל מגיב אחר לתרופות שונות. אולי שימוש בתרופות במינון נמוך ובכך להתאים טיפול. יש שמציעים כטיפול בשלפוחית בישנית לנסות פרוזק, קסנקס, וליום וכו'- אולי זה יעזור גם לחרדה...בנוסף חשוב מאוד לוודא התרוקנות יזומה ואולי לנסות גם ביופידבק. אנחנו לפעמים משתמשים בדולוקסטין(יינטריב/סימבלטה) לטיפול באיבוד שתן במאמץ, אבל לא בטוח שזה מתאים לשלפוחית רגיזה. גם כאן זה ענין של תגובת המטופל והתאמת תרופה ומינון וכדומה. כמובן שאפשר לתת גם אנטיכולינרגים במינון נמוך תוך ניטור בעת שימוש ב SSRI במקביל- למניעת תופעות לוואי..

01/03/2013 | 15:41 | מאת: R

שלום ילדתי לפני חודשיים בהשראת לידה. הייצתי מחוברת לקטטר אפידורל בגב ורק לאחר יומיים ילדתי. הוציאו לי את הקטטר של השתן באמצע הלידה וישנתי עד מהלידה בשעה 6 עד 11 כשרק בשעה 12 נתתי שתן חלש- וחשבתי שזה בעקבות דלקת השתן בשתן שגילו בבית החולים. בבית החולים שאלו אותי איך השתן ואמרתי בסדר... אך שאני עדיין מרגישה לחץ. כנראה שחישבו זאת לדלקת ולא התייחסו. יומיים אחרי הלידה נהיו לי בצקות מטורפות והאחיות אמרו- ככה זה זה נוזלים זה יירד. יומיים לאחר מכן היה לי לחץ דם גבוה 140/90 למרות שבד"כ יש לי לחץ דם נמוך. לא התרגשו מזה ושיחררו אותי כעבור יומיים (לחץ הדם התייצב בבוקר). יש לציין שטענתי שאני מרגישה לחץ בשלפוחית בשחרור והתייחסו לזה כדלקת. הבצקות ברגליים ירדו רק בלילה בבית חולים בו הזעתי המון. (כנראה לא הכל ירד דרך השתן. מאז אני סובלת מתכיפות שתן כל 2 דקות בעיקר בהליכה. ואני נותנת המון שתן! יש לי לחץ על השלפוחית כל היממה. ואני ממש סובלת. באולטראסאונד כליות הכיס היה 84 התרןוקנתי ונארה שארית 20. כשגם ב84 אני מרגישה צורך לשתן. נראה אגן כליה 0.9 מעט גדוש, ציסטה קורטיאלית 0.9 ודופן שלפוחית מעט מעובה. מה יהיה האם נגרם לי נזק לכליות? אני כל הזמן מטילה כמויות אדירות של שתן. ונשראת עם תחושת שארית. האם יש נזק עיצבי? האם נהייתה לי שלפוחית עצלה? מה עושים? עד פגישה עם הרופא שיגיד לי שוב שזה יעבור ושזה לחץ של הרחם הייתי רוצה לשמוע לדעתך ומה כדאי לעשות בנידון אני ממש סובלת וחטפתי התקף פניקה- בו נתנו לי קלונקס לשבועיים. אני חוששת לקחת שלא יעשה נזק יותר! בבקשה עזרה? והאם יש סיכוי שאני ארפא מזה? אני כל היום בוכה מזה לא יכולה לעשות שני צעדים בלי שירותים אולי אני בכלל צריכה קטטר עד שזה יסתדר? תודה וסליחה על האורך!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית מזל טוב! אני מאמינה שחלק ניכר מהתחושות שלך מקורן אכן מלחץ וחששות שהם ברורים ומקובלים אבל ממליצה לך לנסות להרגע. קטטר בשלפוחית ולידה ממושכת, כמו גם דלקת בשתן או הרדמה אפידורלית- כל אחד מאלה יכול להיות סיבה לתחושות ה"לחץ בשלפוחית" שאת מרגישה, בנוסף ל"לחץ" הכללי הנפשי בו את מצויה. בדיקת האולטראסאונד שציינת סה"כ תקינה ולא מראה שיש נזק כלשהו. כדי לדעת על נזק כליתי צריך לבצע גם בדיקת דם. כדאי לך לנסות לנטר את כמויות השתיה שלך ואת כמויות השתן שאת נותנה(כמותית) וגם להתרוקן באופן יזום לפי זמנים קצובים. כדאי להמנע מקפאין או דיאט ושוקולד- כולם יכולים לגרום גירוי לשיתון יתר. אם שוב יש לך בצקות או שלחץ הדם עולה ואינך מצליחה להתרוקן באופן תקין- יש לפנות לרופא לבדיקה. זה נדיר שהבעיות האלו נשארות לזמן ממושך ואני מאמינה שככל שיחלוף הזמן הדברים יסתדרו.

05/03/2013 | 18:52 | מאת: רוני

אני פשוט מודאגת כי היה לי קטטר אפידורל בגב שלושה ימים וגם כאב ראש חזק בחדר לידה אחרי הקטטר אפידורל ולכן אני מודאגת מנזק עיצבי בחוט השדרה שגורם לזה. אני מרגישה שיש לי שתן בעיקר כשאני הולכת האם זה נורמאלי להרגיש חוסר התרוקנות בהליכה ובישיבה לא? תודה ותזכי למצוות!

24/02/2013 | 10:40 | מאת: ראובן

בן 48ת חש מזה שבוע לחץ למתן שתן, אבל ללא סימני דלקת בשתן או הפרשות, ללא הדרדרות בחומרה, ובצורה מאוד לא אחידה במהלך היום. נדמה לי שזה מחמיר ככל שאני יושב יותר, הלילה עובר ללא בעיות כלל, הבוקר יחסית רגוע ובמהלך היום הלחץ הולך וגדל ומגיע לשיאו בערב. הרופאה שלחה אותי לסט של בדיקות שתן, ורציתי לדעת האם יש משהו להקהות את הסימפטום (להקל זמנית על הלחץ), וכמו מה זה נראה (חשבתי שלחץ בשתן מפריע במיוחד בלילה ...).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התסמין שאתה מתאר מאוד לא ספציפי, כלומר יכול להגרם מסיבות שונות, שחלקן כלל לא גופניות. בהחלט שווה לך באופן כללי לקום מדי פעם ולהתנועע, לחלץ איברים ולא לשבת ממושכות כל היום, זה חשוב לבריאות הכללית שלך. שנית יכול להיות שאתה במצב "לחץ" בעבודה, או במקום מאוד ממוזג או שותה הרבה קפאין לסוגין- כל אלו יכולים לגרום לתחושות שאתה מתאר.חשוב שלא תתאפק מעל 3 שעות ברציפות ותקפדי להתרוקן באופן יזום ומלא. אם זה מציק שווה גם להבדק אצל רופא ולשלוח בדיקות שתן.

25/02/2013 | 08:33 | מאת: ראובן