שלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

12/10/2012 | 16:35 | מאת: ד.

ראשית אני רוצה להגיד ששמתי לראות שיש פורום ספציפי לתלונה זו אני בת 39 והתופעה התחילה לאחר הלידה (היחידה) לפני 9.5 שנים מאז ניסיתי אינספור תרופות עם אינספור תופעות לוואי כגון מיגרנות ויובש שמנוע ממני להמשיך לשהתמש בהם אבל גם המצב כמות שהוא מונע ממני איכות חיים ביום ובעיקר בלילה + ניסיתי גם ביופיבק ופיזיותרפיה שלא עזרו שמעתי על תרופה בשם טוביאז בגלל מחירה הגבוה טרם ניסיתי אותה במיוחד בשל חשש שהיא יכולה לגרום למיגרנות שלי להחמיר וסתם קניתי אותה לא מצאתי מידע מפורט עליה מהם תופעות הלוואי העיקריות שלה ואם לא תרופה זו מה עוד ניתן לנסות? גם נמנעתי כל השנים מכניסה לעוד הריון שהרי בהריון אין אפשרות לקחת כ"כ תרופות בנתיים אני נעזרת בתרופות הרגעה שעוזרות חלקית אבל גם להן יש את תופעות הלוואי שלהן ואני לא רוצה להיות תלויה בהן כל החיים סליחה על האורך

12/10/2012 | 16:37 | מאת: ד.

סליחה אך שכחתי לציין כי לפני 4 שנים סבלתי מאבן בדרכי השתן עקב שתייה מועטה בגלל הריצות התכופות לשירותים

שלום שוב, אם לא עברת בירור לאחרונה ממליצה לך לחזור על US דרכי שתן לשלול שאין שוב אבן שאולי היא הגורם לתסמינים. שווה גם לבצע בדיקת שתן לציטולוגיה ולשקול עם האורולוג המטפל שלך אולי צריך אורודינמיקה וציסטוסקופיה להשלמת הבירור.

שלום לך, למרות שלא הסברת מה הבעיה אני מאמינה שאת סובלת מתופעות של שלפוחית רגיזה והתרופות השונות שניסית לא הקלו עליך וגרמו לך תןפעות לוואי טוביאז היא התרופה החדשה בשוק, מכילה גם היא חומרים דומים לתרופות האחרות שניסית (אנטיכולינרגים) אך היא עוברת ישירות להשפעה על השלפוחית ולא דרך הכבד ולכן השפעתה מהירה ואולי פחות תופעות לוואי אבל לא תמיד זה כך. דעי שהיום התרופה כן בסל הבריאות ואינה יקרה ובמרשם רופא את יכולה להשיגה בכל בתי המרקחת. אם בכל זאת אין לך הטבה כדאי לנסות לבדוק שאין לך דלקות בשתן, ולנסות טיפול צמחי עם רווטינקס, תה קמומיל, שתיה מרובה של מים וטכניקות הרפיה וביופידבק.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה