שלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

29/04/2012 | 09:53 | מאת: ורדי

בוקר טוב, אמי בת 84 ביקרה אצל גניקולוג כירוג והתלוננה על כך שאין לה שליטה על שלפוחית השתן ניתנה לה תרופה בשם "ספזמקס" זה עוזר לה מעט. הבוקר קראתי בפורום שלוקחים תרופה בשם דטרוסיטול או טוביאס מה ההבדל והאם כדאי לדבר עם הרופא על תרופות אלו??? אודה לתגובתך בברכת יום נפלא

שלון רב, ספזמקס, דטרוסיטול וטוביאס הן כולן תרופות מקבוצה שנקראית אנטימוסקרינות/אנטיכולינרגיות ומטרתן להקל על תכיפות ודחיפות במתן השתן בכך שמרגיעות את התכווצויות היתר בשלפוחית. ספזמקס נחשבת תרופה בטוחה במבוגרים עם פחות תופעות לוואי, אבל גם שתי האחרות בטוחות באותה מידה. ההחלטה היא של הרופא המטפל ובהתאם לתגובה של המטופל. כל התרופות הללו היום בסל הבריאות ונגישות לכל.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה