דלקת ערמונית ופוריות

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

05/07/2012 | 16:13 | מאת: חסון

שלום ד"ר שירה, אני בן 34 שנים. נשוי מזה שנה וקצת. כמה חודשים לאחר הנישואים התחלתי להרגיש תחושת "שריפה" קלה באשכים, בעיקר באשך השמאלי. לא התייחסתי יותר מדי וקישרתי את התופעה לישיבה המרובה והנסיעות הרבות באוטו. אחרי חצי שנה וכחלק מבדיקת פוריות עשיתי בדיקות זרע שהראתה לוקיציטים בנוזל הזרע, עם צורות פתולוגיות 96%. בדיקת. US אשכים תקינה. עם הזמן אני מרגיש החמרה בתסמינים, ותחושת השריפה התפתחה לתחושת כאבים, בעיקר באגן ומסביב לפי הטבעת. איני מרגיש תכיפות במתן שתן לא ביום ולא בלילה. ללא שריפה וללא הפרעה בשתן ובשפיכת זרע, ללא הפרעה בתפקוד המיני. טופלתי ע"י אורולוג בתרופות ציפרודיקס למשך 3 חודשים ללא הועיל, עברנו לדיקסין למשך כשבועיים ללא שיפור. בבדיקה הרקטלית זה מאד שרף בפין. לקחתי דיספטיל ואביטרן למשך כ 10 ימים. הסימפטומים לא נעלמים ולא נעשים קלים יותר. לציין שאיני שותה אלכוהול, לא צורך קפאין, אך גם ממעיט בשתיית מים!! שאלתי אלייך היא בבקשה: האם יש קשר בין דלקת הערמונית לפוריות? האם התרופות הנ"ל שקיבלתי לא יכולות לפגוע באיכות הזרע? בראש מעיינינו, אני ואישתי, זה כניסה להריון. מה הסיכויים להריון ספונטני במצב שלי, והאם כדאי לבחון טיפולי פוריות? אני מתנצל מאד על האורך של ההודעה, אך יש בזה להביע את התסכול והחשש שלי. אני מודה לך מאד על תגובתך בהקדם, בברכה, חסון

שלום רב לך חסון. ממה שאתה מתאר זה נשמע מתאים לדלקת כרונית בערמונית או לתסמונת הכאב הכרוני באגן. לרוב אין מוצאים גורם מזהם (כלומר חיידק) בבדיקות הרגילות. זה שמצאו לויקוציטים בזרע אכן מרמז על דלקת. מה שחשוב לפוריות הן הספירות עצמן- כמה נפח השפיכה, כמה תאי זרע וכמה צורות תקינות.לפי צורך ניתן להתייעץ במרפאת פוריות ויש דרכים לעזור אם כדרך הטבע זה לא יקרה.. אם עדיין יש לך תסמינים כפי שציי- ברור ששתית מים מרובה ונטילת נוגדי כאב/דלקת יכולות לעזור, אבל צריך לזכור שאם זו דלקת כרונית זה משהו ממושך ומתסכל שלא תמיד מוצאים לו את המקור וקשה לטפל בו בצורה משביעת רצון, וזה מתסכל את הרפאים כמו את החולים. אם אתה ממשיך לסבול כדאי לך לבקש מהאורולוג הפניה לבדיקת תרבית 4 כוסות שאולי תראה אם יש חיידק בנוזל הערמונית ויוכלו להתאים לך אנטיביוטיקה. דלקות חוזרות בערמונית עשויות לפגוע בזרע, אך כפי שציינתי היום דרך מרפאת פוריות ניתן לעזור לכם לפי צורך- וזה יעוץ בפורום אחר.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה