שלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

02/08/2012 | 17:19 | מאת: אמיר

בן 47 אובחנתי שסובל משלפוחית רגיזה, נכנס לשירותים מספר רב של פעמים לעשות פיפי, לפעמים כל 10 דקות כאשר הזרם חזק US הבטן ודרכי שתן, לא הראה דבר, נשללה פרוסטטה, אין דלקות (שלחתי בדיקת שתן פעמיים) אורודינמיקה תקינה, שתן לציטולוגיה נקי. התופעה התחילה למשך שבועיים ואז הייתה הפסקה חודשיים (ללא רתופה) וחזרה קרוב לחודשיים ללא הפסקה – בלילה כמעט ולא מתעורר (אין דליפה ), ביום מרגיש לפעמים גם דליפה של טיפה שתיים כיום מטופל ב TOVIAZ, התחלתי 8 ועברתי 4, יש שיפור אבל זה לא הפסיק בימים האחרונים מרגיש קצת שורף אחרי הטלת שתן, אני בד"כ לא שותה קפאין, לא אוכל מתוק ולא חמוץ, ולא מעשן, ללא שום רקע במשפחה במחלות . האם אני צריך לעבור בדיקת ציסטוסקופיה, למרות שלדעת האורולוג הציטלוגיה לא הייתה נחוצה ?

שלום רב, אם כלך הבדיקות שלך תקינות כפי שציינת, לא בטוח שציסטוסקופיה תוסיף משהו לאבחנה.. יכול להיות שזה משהו שקשור ב STRESS. אם טוביאס עוזר לך פשוט תמשיך לקחת. יכול להיות שתכנס לתקופה "טובה" בה התלונות יעלמו או ייפחתו מאוד- ומה טוב. בתקופות "רעות" אתה יכול לחדש את הטיפול התרופתי. אם כלום לא עוזר וזה רק מחמיר אזי אפשר גם לשקול טיפול כמו הזרקת בוטוקס לשלפוחית, בהרדמה.

07/08/2012 | 10:54 | מאת: אמיר

תודה על התגובה המהירה אני מרגיש גם כאב מדי פעם בבטן תחתונה או באשכים, גפ מרגיש בהם בעת הנהיגה ובמישוש האשכים הרגשתי באשך ימין בליטה, - יכול ללהיות שזה "לצינור שיוצא ממנו" כאשר באשך שמאל אין את זה אשך ימין גדול קצת מהשמאלי, ושניהם בגודל הנורמה האם הכאב והרגישות כתוצאה מהשלפוחית הרגיזה, או זה משהו דורש טיפול תודה מראש

מנהל פורום שלפוחית רגיזה