תסמינים כרוניים של דרכי שתן תחתונות ללא אבחון

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

29/08/2012 | 05:29 | מאת: תמה

ד"ר שלום, אני בן 26, מאז גיל 19 חווה סימפטומים של דרכי שתן תחתונות הקיימים ללא הפסק במשך כל היממה - תחושה תכופה ולפעמים גם דחופה (ככל שאני מתאפק יותר) להטיל שתן, נוקטוריה (בשל הדחף/גירוי סנסורי שמעיר אותי מהשינה. ככל שאני מתאפק יותר (מעבר לחצי שעה, שעה ומעלה) כך הסימפטומים מתגברים בעוצמתם ולפעמים גם בהיקפם (מיחושים כמו של לחץ או כאב עמום בכל אזור השלפוחית, אגן ובטן תחתונה. מאז שהסימפטומים החלו עברתי בירורים שונים ואצל אורולוגים שונים. כל הבדיקות לא הראו ממצאים שיכולים להסביר את הסימפטומים. בדיקות דם ושתן היו תקינות, צמיחות שתן תקינות, בדיקות US של דרכי שתן עליונות תקינות, בדיקה פלומטרית תקינה (זרימת שתן מירבית באזור המינימום של הנורמה - כ-18mm/s, שארית שתן קטנה של כ-60mm). לאחר התייעצות חוזרת אחרונה אצל אורולוג הוא הפנה אותי לבדיקה ציסטוסקופית, מפי השופכה ועד מוצא השופכנים - שהיתה גם היא תקינה. בפגישה האחרונה אמר לי שלאור כך הטיפול בי "הסתיים". שאלתי אותו האם יש משהו נוסף שאפשר לקדם באבחון או לטפל תומך בסימפטומים שלי. הוא אמר לי ש"לא" ובזה נסתיימה הפגישה. אני תוהה, האם זה הכל? עליי לציין שהיו שתי תקופות שבהן לזמן מה ניהלתי יומן מעקב אחרי ההשתנה שלי (תדירות וכמות). גיליתי שזה עזר לי רק בהורדת מספר ההליכות לשירותים במשך היממה (בערך מכ-10-15 פעמים ביממה לכ-6-9 פעמים ביממה) ע"י "אימון" השלפוחית, אך לא הועיל מעבר לזה (במידת מה אף החמיר את הסימפטומים של תחושת הלחץ/מיחושים באזור אגן). אודה לדעתך בעניין.. מה באפשרותי עוד לעשות כדי לנסות לשפר איכות חיי לפי מה שידוע בידע הקליני הקונבציונלי. אם יש לך גם התייחסות על בסיס ידע פחות קונבציונלי אשמח לשמוע. תודה ומצטער על האריכות.

29/08/2012 | 05:37 | מאת: תמה

שהסימפטום הכי מורגש (ומוזר לדעתי) הוא תחושה של מעין גירוי בשופכה, בעיקר בקצהה, כאילו יש בה כל הזמן נוכחות של שתן (התחושה נחלשת לכמה דקות בד"כ אחרי שאני נותן שתן אבל מיד חוזרת). כאמור בדיקה ציסטוסקופית היתה תקינה... גם ערמונית נראתה תקינה.

שלום לך, אתה מתאר בעיה מוכרת ומציקה ובודאי מתסכלת. אפשר להגדיר את התסמינים שלך כחלק מ"תסמונת הכאב הכרוני באגן", מה שפעם נקרא "דלקת כרונית בערמונית", וכמובן, זה יכול להכלל גם ב"תסמונת שלפוחית רגיזה". עברת כנראה את רוב ועיקר הבדיקות. תמיד ניתן לשלוח משטח מהשופכה עצמה, לנסות לתרבת את הנוזל מהערמונית(תרבית 4 כוסות), לשלוח בידקות שתן PCR למחלות מין ולבצע גם אורודינמיקה- בדיקת לחצים בשלפוחית והתרוקנות- כדי להשלים מידע- אם חסר. בעיקרון כרגע מה שצריך זה למצוא לך מענה להקלת התסמינים. בעיקר- שאתה תשלוט בהם ולא הם בך. לא ציינת מה קיבלת כדי להקל על התסמינים- יש היום הרבה תרופות שיכולות לעזור לך. כמובן, שינוי הרגלי אכילה שתיה (המנעות מקפאין ואלכוהול, ומאכילת חריף),ביצוע טכניקות הרגעה והרפייה גם עשויים לעזור, ותמיד ניתן לפנות לרפואה משלימה כמו ביופידבק, דיקור סיני ועוד.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה