קושי בהתאפקותבמתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

13/03/2012 | 16:46 | מאת: רבקה

לפני כחצי שנה , בבת אחת , ראיתי שאני לא מצליחה להאפק כשאני צריכה לתת שתן. בדיעבד קישרתי את זה לכדורי האלטרוקסין החדשים שהוחלפו ללא ידיעתנו. מיד כשהגיעו הכדורים החדשים , יוטירוקס, נטלתי אותם והיתה הקלה אולם לא משמעותית . אני גם נוטלת נקסיום בגלל חומציות בקיבה , האם זה יכל לגרום לתופעה הזאת ?. אני לא רצה לשירותים לעיתים תכופות ולא קמה בלילה אבל כשאני מרגישה לחץ אינני יכולה להתאפק ולכן לפני שאני יוצאת אני הולכת לשירותים ולא שותה .כמו כן אני עושה פילאטיס כבר שנים דבר שמאד אמור לעזור . אודה על עזרתך/ עצתך . בתודה מראש

שלום רבקה, מה שאת מתארת נקרא איבוד שתן מדחיפות. כלומר, ברקע שאת מרגישה צורך להתרוקן קשה מאוד להתאפק. אכן תרגול רצפת אגן יכול לעזור אבל אם לא, כדאי לשקול תרופות . ממליצה לך לגשת להבדק אצל אורולוג ולקבל ממנו מרשם. בד"כ מדובר בתרופות אנטכולינרגיות כמו דטרוסיטול, וסיקייר או ספזמקס. התרופות שאת אינן אמורות להשפיע על שלפוחית השתן.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה