תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

05/08/2012 | 11:28 | מאת: לנוסיק

שלום רב.אני בת 32 בריאה בדרך כלל.בשנים האחרונות אני סובלת בתכיפות במתן שתן.אני קמה בלילה לפחות 6 פעמים.יש לילות שאפילו יותר.יש לציין שבערבים אני נמנעת מלשתות משהו בכלל.עישיתי בדיקת שלפוחית-תקין,אולי שלפוחית קטנה אבל תקינה.מה עליי לעשות?למי לפנות?אורולוג נתן לי כל מני כדורים אבל שום דבר לא עזר.אני כבר בחוסר שינה הרבה זמן.אשמח לקבל תשובתכם.תודה רבה מרא

שלום לך תבדקי בצורה משויידקת כמה ומה את שותה במהלך היום והלילה- ממש לרשום מה (קפה, תה, שוקו וכודמה) וכמה בסמ"ק. כך גם מתי (באיזו שעה) וכמה -את מרוקנת שתן. יש כל מיני תרופות שיכולות לעזור- או בלהרגיע את הצורך להתרוקן( תרופות כמו וסיקייר, ספזמקס , טוביאס וכדומה) או תרופות שימנעו שיתון יתר בלילה כמו מינירין. כמובן שאלו תרופות מרשם ומחייבות מעקב וניטור. אם את סובלת מעודף משקל ודום נשימה בשינה חשוב לטפל גם בזה כי יש קשר להשתנות ליליות(נוקטוריה).

מנהל פורום שלפוחית רגיזה