שלפוחית רגיזה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

15/07/2012 | 15:08 | מאת: סמי

אני בן 46 בחודש האחרון כאשר אני שותה מים לאחר מכן אני מרגיש גירוי ולחץ בקצה הפין לשתן שהולך לצאת, כשפועל יצאו כמה טיפות ולרוב כלום, וזה נמשך שעות, עד שמרוקן את כל השלפוחית, ונמנע מלשתות מים שמתי לב כשיש לי ההרגשה הזאת ועושה הליכה של שעה, במשך ההליכה לא מרגיש שום דבר, ובלילה מתעורר פעם אחת לכל היותר בחודש האחרון עשיתי US כל הבטן כולל דרכי שתן תקין, נשללה פרוסטטה מוגדלת, ואין דלקות, אורודינמיקה תקינה, הערכת הרופא שיש לי שלפוחית רגיזה וקיבלתי ויסקר 10מ"ג כבר חמישה ימים ללא שיפור הרקע שלי בד"כ בריא ולא נוטל שום כדור, ומלפני כ- 15 שנים מאובחן כסובל מהמעי הרגיז שלמדתי לחיות איתו נדרשתי לעשות שתן לציטולוגיה, רופא המשפחה התעלם מזה כשהו בטוח שזה מהמעי הרגיז והאופי שלי מה עלי לעשות? זה פשוט מפריע, מלבד כשלושה ימים לא רציפים במשך החודש ששתיתי חופשי ולא הרגשתי דבר, זה מפריע לי אשמח לשמוע המלצות

שלום סמי, הייתי ממליצה לך לבדוק שאין לך דלקת בשתן או זיהום כלשהו שיכול לגרום לגירוי. אין סיבה לא לשלוח בדיקת שתן לציטולוגיה- זו בדיקה פשוטה. בנתיים להמנע מקפאין ומאכלים חריפים וחמוצים. לנסות לשתות בהדרגה יותר מים ולהמשיך בטיפול שנתנו לך, לא תמיד זה משפיע מיד.. אם הגירוי לא יפסק תצטרך אולי לעבור ציסטוסקופיה. יש משהו נכון בכך שמעי רגיז יכול להחמיר תסמינים של שלפוחית רגיזה, וגם מתח נפשי מציק לרוב.. רצוי לנסות להרגע ולטפל בכיוון זה גם כן.

28/07/2012 | 21:01 | מאת: סמי

אין דלקת, שתי בדיקות אין צמיחה שותה רק מים לאחר 10 ימים ללא שיפור, החליפו תרופה לטביאז 8מ"ג, בכדור הרביעי זה כבר עזר, ולאחר 4 ימים שהתופעה נעלמה שוב חזר, בתדירות פחות ממה שהיה. הרופא ביקש ממני לרדת במינון לחצי כדור (4 מ"ג) וטען שזהו זה יעבור לי בנתיים זה עוד לא הפסיק האם זה בסדר

מנהל פורום שלפוחית רגיזה