שלפוחית רגיזה למרות כל התרופות

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

20/05/2012 | 12:40 | מאת: פלונית

אני בת 41 קרוב לשנה סובלת משלפוחית רגיזה, התחלתי ליטול לפני כמה חודשים תרופות, ספמקס - עזר לחודשיים, כרגע נוטלת TOVIAZ, התרופה משפרת את הדחיפות והתכיפות אך עדיין לא בצורה מספקת, עלי לציין שבלילה אין לי בעיה, הבעיה המשמעותית היא בשעות הבוקר עד אחה"צ ובמיוחד בזמן שאני מתרגשת או בלחץ כלשהו. אני נוטלת את הכדור בבוקר. כבר בגיל 33 אובחנתי עם מנופאוזה מוקדמת. בדיקת אולטרסאונד כליות יצאה תקינה. איזה בדיקות להערכתך עלי לבצע? האם המצב הפיך או שעלי ללמוד לחיות עם המגבלה שמשבשת לי מאוד את איכות החיים?

שלום לך, כפי שעצמך ציינת- בהחלט יכול להיות שהתגובות הגופניות שלך הן בהשפעה מלחץ נפשי. היתי ממשיכה עם הטיפול התרופתי ומנסה גם לעבוד על הכיוון הנפשי כולל טכניקות להפריה והרגעות. יכול להיות שזה רק תקופתי ולרוב את תסתדרי בלי הטרדה מרובה. לצערי שלפוחית רגיזה היא תסמונת שיש ללמוד לחיות עמה ברמת תסמינים כזו שהם ברי שליטה ולא מפריעים באופן ניכר לאיכות החיים.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה