פורום שלפוחית רגיזה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
'שלפוחית רגיזה' אינה מחלה, אלא מכלול של תופעות הקשורות בהפרעה להשתנה תקינה. מדובר בתופעה ידועה ומציקה שפוגמת מאוד באיכות החיים ומפריעה לתפקוד היומיומי. נמצא כי בסביבות 17% מהאוכלוסייה הכללית יסבלו מהפרעות בנקיטת שתן. בקרב נשים, הסיבות המוכרות לבעיה הן משקל יתר, ירידה ברמות האסטרוגן, לידות מרובות או ניתוחים באגן. אצל גברים היא מוכרת כחלק מהתסמינים של הגדלה שפירה של הערמונית, אך גם שינויים הורמונאליים כמו ירידה בטסטוסטרון משפיעים על מתן שתן. בנוסף, אצל נשים וגברים גם יחד, מחלות כרוניות כגון סוכרת, עצירות ועישון, והשפעת תרופות שונות על תפקוד השלפוחית - כולם תורמים לתופעה בעיתית זו, שאולי לא מסכנת את החיים, אך בהחלט עשויה למרר אותם. הגדרה הרשמית של "שלפוחית רגיזה" היא "פעילות יתר של השלפוחית - OVERACTIVE BLADDER OAB. הגדרה זו מתייחסת למכלול תסמינים, שעיקרם תחושת דחיפות - צורך ניכר ומיידי בהשתנה; תכיפות - מתן שתן מרובה (יותר משמונה פעמים) ביממה; קושי בהתאפקות, וקימה לילית לצורך מתן שתן - נוקטוריה. במצבים מסוימים הדחיפות להתרוקן כל כך משמעותית עד מצב של טפטוף או דליפה, היות ופשוט "לא מספיקים להגיע לשירותים". בושה, דעות קדומות וחוסר ידע מונעים מרבים הסובלים מבעיה זו פתרונות יעילים ופשוטים הנגישים לכולם. בואו לשאול להתעניין ולקבל מידע על הבעיה ודרכי הטיפול בה - בפורום שלפוחית רגיזה.
398 הודעות
384 תשובות מומחה

מנהל פורום שלפוחית רגיזה

30/11/2013 | 12:48 | מאת: daniel

היי שירה אובחנתי לפני כחודש כחולת IC לאחר שהרופא ראה דימומים במערכת השתן לאחר ריקון השלפוחית ..אני חייבת לציין שהתסמינים היו ממש קטנים לא היתה לי כלל תכיפות במתן שתן רק לפעמים הדבר היחידי שהרגשתי זה צורך מן צורך להטיל עוד שתן במידה והייתי פונה לשירותים גירוי כזה שאין באמת פיפי...הרופא החליט על טיפול בDMSO לאחר הכנסת הקטטר והחומר אני מרגישה כל שניה רצון לתת שתן והכאב אף החמיר כ5 ימים כבר הרופא טוען שהשלפוחית רגישה כי לקחנו תרבית שיצאה שלילית לשלול זיהום ... האם זו תופעת לוואי של החומר?כי שמעתי שישנה דלקת כימית שנוצרת לפעמים...יכולה להיות פגיעה בשופכה או גירוי בשופכה עקב ההכנסה? מיואשת אשמח לייעוץ...אגב לא נלקחה לי ביופסיה ולא נשללו מחלות אחרות לפני שהגענו לאבחנה זו...רציתי לדעת אם שחפת או פטריה בכיס השתן כן יכלות לגרום לתסמינים אלו...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, כל מה שציינת אכן יכול להיות גורם לתלונות: הפעולה עצמה, החומר שהוכנס לשלפוחית, דלקת, זיהום, פטריה, וגם STRESS ומאכלים מסויימים, קפה אלכוהול, שוקולד ועוד ועוד. כרגע התרכזי בלנסות להקל על עצמך- קחי משהו נגד כאבים, שתי הרבה מים ותה קמומיל והמנעי מאותם גריינים. אני מאמינה שלבסוף זה ישתפר. בכל מקרה עליך לחזור לרופא שביצע את הטיפול ולדווח לו על הבעיה ולקבל ממנו הוראות להמשך הטיפול. ד"ר חתומי.

29/11/2013 | 14:24 | מאת: שלמה

שלום, אני בן 27 בריא בד"כ. מאחר והשתן שלי מפוצל נערכה לי בדיקת זרימת שתן. בבדיקה התקבלו התוצאות הבאות: משך זרימה 64 שניות הגעה לזרם מירבי תוך 24 שניות זרימה מירבית: 17.6 מ"ל לשניה ממוצע זרימה: 8.4 מ"ל לשניה כמות של 543 מ"ל שתן. האם אלו תוצאות סבירות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקה שתארת תקינה אם עדין יש לך סרם מפוצל יש לדעתי צורך בציסטוסקופיה או ציסטוגרפיה. פנה לאורולוג המטפל שלך.

24/11/2013 | 16:57 | מאת: מורן

ד"ר שירה שלום, אני בת 26 רווקה, בחורה בריאה לחלוטין לא נוטלת תרופות/גלולות . סובלת מגיל צעיר משלפוחית רגיזה. עם השנים למדתי את ההשפעה של סטרס ותזונה (סוכרים, קפה, משקאות מוגזים וכאלה...) כיום אני שומרת על תזונה מצויינת,שותה רק מים\תה צמחים בלי סוכר.. כושר ועבודה מדהימה על רצפת אגן. ועדיין אני באופן כמעט תמידי מרגישה את השלפוחית (מרגישה כאילו יש לי קצת פיפי... וזה יוצר אצלי התאפקות תמידית עד שהצורך יתגבר ואני מרגישה שיש לי נפח סביר כדי ללכת להתרוקן. בעוונותי, אני מעשנת בערך 8 סיגריות ביום(מגיל 17). רציתי לדעת האם\ עד כמה חזק הקשר בין עישון לתופעה שציינתי. ובכלל, חוץ מדלקות בשתן (שאין לי) מה יכולה להיות הבעיה והפתרון (חוץ מתרופות)? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מורן. את דוגמא לנשים עם בעית שלפוחית רגישה שהצליחו בעזרת שינוי הרגלים לטפל בעצמן ולהיטיב את המצב. רוב הבעיה היא בסוג של "רגישות יתר" של האיזור, ואכן סיגריות הן גריין רציני לרירית השלפוחית ואני מאמינה שאם תפסיקי לעשן לחלוטין זה גם יעזור. חוץ מזה שסיגריות הן גורם סיכון משמעותי לתחלואה מסוכנת כולל סרטן בשלפוחית השתן. עשי כל מאמץ להמנע לחלוטין מעישון. אם התלונות מציקות מאוד ושוללים דלקת בסופו של דבר ניתן להעזר בתרופות שיכולות מאוד להקל.

24/11/2013 | 11:50 | מאת: דינה

יש לי צורך להתרוקן כל חצי שעה בבדיקת שתן אין דלקת אולטרסאונד כליות ושתן תקין שותה רק שני כוסות קפה ביום ועוד כ3 כוסות מים אורולוג נתן לי וסיקר 10 מג פעם ביום אני לוקחת כדור בלילה כבר 5 ימים ואין שינוי בתקיפות השתן וגם בקושי להתרוקן לגמרי 1 .כמה זמן לוקח עד שהוסיקר משפיע 2 .האם יכול להגרם נזק אם אין לי צורך בתרופה זו הרופא רשם לי לחודש ולחזור למעקב האם לחזור אליו קודם ולהפסיק את הוסיקר כי לא עוזר האם לפנות לגניקולוג אודה לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

תני לזה 3-4 שבועות. אם לא עוזר חזרי לרופא שלך

16/11/2013 | 06:02 | מאת: מילי

שלום רב, אני בת 43, סובלת מזה 8 שנים מתסמונת פיברומיאלגיה. לפני כשנה התחלתי לסבול מתכיפות במתן השתן, במיוחד לפני הירדמות . הבנתי שזה יכול להיות אחד התסמינים של פיברומיאלגיה ובסהכ הסתדרתי עם המצב. בימים האחרונים אני מרגישה החמרה רבה עד כדי חוסר יכולת להרדם בלילה. כל הזמן יש לי תחושה של לחץ בשלפוחית וצורך להתרוקן. כשאני נמצאת בשירותים יוצאות כמה טיפות בודדות ולפעמים כלום. גם אחרי התרוקנות אין תחושת הקלה. הלילה לא הצלחתי להירדם כלל. במהלך היום אין לי בדרך כלל בעיה להיתפק והמצב הוא יותר סביר. אין בריחת שתן. אציין שאני נמצאת כעת בתהליך גמילה ממשככי כאבים נרקוטיים ( תהליך מבוקר) וכחלק מהשינוי התרופתי הורדתי לאחרונה כ30% מהמינון של הנרקוטיקה ובמקביל התחלתי ליטול ציפרולקס, כרגע 10 מג. אני משערת כי חלק מהקשיי שינה נובעים גם מהשינוי התרופתי אך יחד עם זאת כבר חוויתי בעבר תקופות כאלה ואף פעם לא היו תופעות השתנה בעייתיות כל כך. לא נראה שמדובר בדלקת כיוון שאין צריבה ואין כאבים. מה עליי לעשות? אני זקוקה לעזרה מיידית כי חוסר שינה מחמיר מאוד את כאבי הפיברומיאלגיה ואני נכנסת למעגל קסמים של החמרה במעגלים. האם יש תרופה שיכולה לעזור במיידי? האם יש טעם לפנות למיון או מוקד מיידי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מתוך מכלל מה שציינת, אולי יש קשר לשינויים התרופתיים שעשית יכול להשפיע (נוגדי דיכאון יכולים להפריע למתן תקין של שתן), כמו גם STRESS נפשי. חשוב לבדוק שאין החמרה במחת הרקע. מה שאת יכולה לנסות זה להקפיד לשתות הרבה מים במהלך היום, להמנע מקפאין לסוגיו או אלכוהול. לנסות להתרוקן בזמנים קצובים גם לפני השינה.

15/11/2013 | 11:25 | מאת: עדנה

הבן שלי ב22 . כל החיים הייתה לו דחיפות ותכיפות במתן שתן אך לא ברמה שפגמה לו באיכות החייים. לפני חודשיים התחיל ללמוד למבחן הפסיכומטרי ומאז התופעה התגברה ובני ניגש לשירותים כל 10 דקות והוא לא מצליח להירדם בלילות בגלל התופעה . לאחר בדיקת שתן של אוסמולליות שיצאה לא תקינה ( האוסמולליות בשתן היה מעט יותר גבוה מהגבול הרצוי העליון) האורולוג רשם לבני כדור טוביאז 8 מג . דר האם זה נורמלי שילד בגיל כזה ישתמש בכדור כזה ? והאם לאחר תקופה מסוימת של טיפול ניתן להפסיק את הטיפול מבלי לגרום לתופעות לוואי ??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב נשמע שיש לבנך תלונות של שלפוחית רגיזה, שמחמירות בשל לחץ מהבחינות. ראשית כל- להוריד לחץ, להמנע מקפאין ושוקולד ולשתות מים או תה קמומיל שמרגיע. שנית אם זה ממש מפריע כן יכול לנסות את הטיפול התרופתי שהומלץ, אבל ממליצה שיתחיל קודם במינון הנמוך של 4 מג'. אין בעיה להפסיק את הטיפול או לחדשו לפי הצורך.

07/11/2013 | 18:43 | מאת: עופר

שלום קראתי באחת מתשובותייך שיש זיהום שלא ניתן לראותו בבדיקות שתן או בבדיקות אחרות. שאלתי היא האם בבדיקת ציטוסקופיה (עם מצלמה) כן יהיה אפשר לראות את הסוג של הזיהום הזה? או בנוסח אחר: אם עברתי בדיקת ציטוסקופיה והכל נמצא תקין האם זה שולל זיהום כלשהוא? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
07/11/2013 | 18:44 | מאת: עופר

שלום רב, אני לא יודעת לגבי איזהו תשובה שלי אתה מתייחס, יש לי פה מאות תשובות.. בכל מקרה דלקת יכולה להיות זיהומית (INFECTION) או לא (INFLAMMEATION ) ולא בכל בדיקה ניתן לזהות חיידק. ציסטוסקופיה יכולה להראות אם יש דלקת (זיהומית או לא) בהתאם לשינויים שונים ברירית השלפוחית שניתן לזהותם במהלך הבדיקה. אם צויין אצלך שלא היו שום ממצאים כנראה שאין לך . לא הסברת מה הסיבה לבדיקה וממה אתה סובל כך שאיני יכולה להתייחס לעומק.

10/11/2013 | 15:01 | מאת: עופר

יש לי קושי לא מוסבר בהטלת שתן , עשו לי ציטוסקופיה ולא מצאו כלום , אבל היא הייתה ממש מהירה ככה שאני לא יודע אם הרופא הסתכל על השלפוחית אולי הוא רק בדק את השופכה.

05/11/2013 | 08:53 | מאת: שירה

שלום, אני בת 18, יש לי תכיפות במתן שתן ביום ובלילה. לפעמים יש הרגשה של לחץ ויוצאת טיפת שתן, לפעמים השתן לא יוצא עד הסוף- בחלקים. עשיתי בדיקת דם לאחרונה, יצאה תקינה. לא שותה הרבה,לא עברתי ניתוח, אין לי עודף משקל או משהו דומה.. אשמח לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך שירה, האם ביצעת גם בדיקת שתן? חשוב לשלול דלקת. בעיקרון תחושת הדחיפות למתן השתן יכולה לנבוע מהרבה מאוד סיבות שהשכיחות בהן - דלקת, זיהום, אבן בדרכי השתן, גירוי יתר של השלפוחית (ממזון או שתיה כגון קפאין או אלכוהול), עצירות, שינויי טמפרטורה (אם קר מאוד- רצים יותר) , לחץ STRESS ועוד ועוד. בדקי וראי אם משהו מאלה קשור לתלונות שלך. בכל מקרה אם זה ממשיך להציק גשי לבדיקה אצל אורולוג.

04/11/2013 | 16:57 | מאת: שרית

שלום , בעלי מתלונן בפניי שקשה לו להשתין אחרי שאנחנו מקיימים יחסים. הוא עשה בדיקת פרוסטטה והערמונית שלו תקינה. זה קורה לו משהו כמו שעה-שעתיים אחרי קיום היחסים ואז פוחת בהדרגה. למה זה קורה לו ? ואיך אפשר לעזור לו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכול להיות שבעקבות המגע המיני יש רגישות באיזור וזו הסיבה לתופעות. לעיתים יש דלקת שלא ניתן לראותה בבדיקות. אם אין לו בעיות בקיבה או בכליות יכול אולי לנסות נורופן לפני המגע המיני (להוריד תגובה דלקתית). יכול לנסות גם טיפול צמחי בשם "פרמיקסון"- תרופת מרשם, לקבל מהאורולוג המטפל.

28/10/2013 | 11:46 | מאת: מיכאל

שלום אני נוטל וסיקר כבר חודש (קיבלתי אותו למשך חודשיים) רשום שאסור לעסוק בפעילות גופנית, שאלתי האם באמת חמור לא לעסוק בפעילות ספורטיבית בזמן נטילת התרופה, כגון משקולות וכו'?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עד כמה שידוע אין מניעה לבצע פעילות גופנית בעת שנוטלים את הטיפול. אולם- מומלץ לרוב לקחת אותו בסוף היום לפני השינה- יש כאלה שזה גורם להם טשטוש ראיה או סחרחורת ומכאן ההמלצה. ראשית כדאי שתנסה את הטיפול לתקופה מסויימת בלי פעילות מאומצת ותראה.

28/10/2013 | 07:48 | מאת: ניר

שאלה נוספת.לפני כחודשיים ולראשונה בחיי התעוררתי באישון לילה עם כאבים בלתי נסבלים והקאות, ונאלצתי לפנות למיון. האבחנה היתה RENAL CLINIC ובבדיקת שתן לויקוציטים 13.3 וקראטנין 1.29. צילום בטן ללא עדות לאבנים. גם בבדיקת NCCT שנעשתה לאחר שהכאבים חלפו (כחמש שעות לאחר שהחלו) לא היתה עדות לאבנים באורטר. (כליה ימנית מסובבת על צירה-פגם מולד)התמונה מתאימה למצב אחרי פליטת אבן.שוחררתי מהמיון עם טיפול אנטיביוטי, סבלתי מחום וחולשה במשך שלושה ימים נוספים וכמו כן מצמרמורת חזקה באחד הלילות. הגיל המדויק שלי 64. סובל משלפוחית רגיזה אבל התופעה לא מפריעה לנהל אורח חיים רגיל, הכוללת פעילות גופנית סדירה תזונה מאוזנת ובריאות תקינה.מתמודד עם התופעה ע"י הקפדה על לבוש חם גם בלילות, ומשטר שתיה. שאלתי היא, מה יכולות להיות הסיבות להווצרות האבן, וכיצד אפשר למנוע התרחשות ארוע כזה בעתיד.אוסיף רק שאני מסתייג מתרופות, ובגלל השקפת עולם מסוימת, משתדל להתרחק מהרפואה הרגילה ומבדיקות עד כמה שניתן. שוב תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניר, שאלותיך מתרחבות מחוץ לתחום הפורום הספציפי של שלפוחית רגיזה, אבל אענה בקצרה: היווצרות אבן תלויה בגורמים רבים כמו אנטומיה,נטיה משפחתית, סוג וכמות השתיה היומית, סודגי מזון , משקל, כמות מלח במזון ובעיות שונות במערך שינוע סידן וחומרים נוספים בדם ובשתן. להמשך בירור לפי הצורך פנה לבדיקת אורולוג בקופ"ח והוא יעיין בבדיקות שביצעת ויוכל להפנות אותך להמשך בירור כמו בדיקות דם נוספות, איסוף שתן וכדומה. כרגע הקפדה על שתיה מספקת של מים, המנעות ממלח ובשר אדום ותוספת סיבים תזונתיים תעזור לך באופן כללי להמנע מאבנים.

28/10/2013 | 10:00 | מאת: ניר.

27/10/2013 | 21:07 | מאת: דינה

אני בת 57 שנה לאחר ניתוח כריתת רחם ללא כריתת צואר הרחם סובלת מלחץ בשלפוחית כל חצי שעה יש לי שתן ולא יוצא עד הסוף בנוסף כאבים חזקים מידי פעם בבטן תחתונה בצד ימין עלי לציין שזה היה גם לפני הניתוח אבל זה יותר גרוע מיום ליום ואין דלקת במשך השנה האחרונה עשיתי בדיקות שתן רבות + קבלתי אוגמטינין לדלקת בגרון ועקב ניתוח בחניכיים והבעיות בשתן המשיכו מה לעשות איזה בדיקות לעשות חוץ מאולטרסאונד איזה רופא מטפל אורולוג או גניקולוג האם בעיה צניחת אגן או בעיה בשלפוחית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממליצה לך לחזור על בדיקות שתן כללית ותרבית, בדיקות דם לתפקוד כליות- קראטינין ואוריאה, בדיקת אולטראסאונד לדרכי השתן כולל כליות שלפוחית ושארית, ובדיקת גניקולוג. בהתאם לכל הנ"ל יוכלו לתת לת טיפול ולשקול צורך בהתייעצות אורולוג. ניתן לתת טיפול תרופתי כמניעה לדלקת או לשיפור הפרעות ההשתנה. צריך לבדוק שאין מקור לכאבים שלך בעקבות הניתוח שעברת.

28/10/2013 | 14:08 | מאת: דינה

תודה לתשובתך המהירה

שלום התחלתי לקחת טוביאז 8 מג לפני 3 ימים ואינני חש בשום שיפור, תכיפות הטלת השתן נותרה כשהיתה. הרופא אמר לי להגדיל מינון ל 2 כדורים (16 מג) למשך שבוע. אשמח לדעתך בנדון. האם השפעת הכדור יכולה לבוא רק בתום מס' ימים, או שחייבת להיות מיידית? האם מינון 16 מג אינו מופרז?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממליצה לך להמע מנטילת 16 מג' טוביאס ליום- זה מינון גבוה ועשוי לגרום לך תופעות לוואי. יש האומרים שמינימום חודש טיפול יכול לתת מידע האם התרופה יעילה או לא.

מתי השעה המומלצת לנטילת הטוביאז, האם אך ורק לפני השינה או שאפשר גם בבוקר?

27/10/2013 | 15:57 | מאת: ניר

האם תפקוד מיני תקין בגיל מבוגר (מעל 60)כפעמיים בשבוע עשוי להצביע על מצבה של הערמונית מבחינת הגודל שלה ורמת הסכון לסרטן הערמונית? או לחילופין. האם ערמונית מוגדלת או נגועה בסרטן מאפשרים קיום פעילות מינית סדירה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניר, גודלה של הערמונית אינו קשור ליכולת לתפקד מינית ולא קשור לגיל. אם בגיל 60 אתה פעיל מינית- אשריך וזה אומר שסה"כ אתה איש בריא. אין קשר בין גודלה של הערמונית או היכולת לתפקד מינית לבין הסיכון לסרטן ערמונית. אם מישהו במשפחתך הקרובה- אח או אבא חלה בסרטן ערמונית אתה בקבוצת סיכון. אם אין הסטוריה כזו ואתה חושש בכל מקרה- עליך לגשת לבדיקה אצל אורולוג- בדיקת גופנית למישוש הערמונית ובדיקת דם לסמן שנקרא PSA. גם אנשים שחוו סרטן בערמונית כולל כאלו שעברו טיפולים שונים- יכולים להמשיך לתפקד מינית.

תודה האם חובה ליטול בלילה, או שאיען זה משנה?

26/10/2013 | 21:27 | מאת: יוסי

אני רוצה לתאם פגישת ייעוץ אתך איך מבצעים זאת? דרך קופ"ח או פרטי אודה לתשובתך אפילו במייל הפרטי.

שלום לך אנא ראה פרטי המרפאות שלי בראש הפורום (לחץ על שמי ושם זה יופיע). מקבלת מטופלים דרך "כללית" או מכבי" או בפרטי.

27/10/2013 | 23:47 | מאת: יוסי

איך ניתן באופן פרטי לקבוע????

24/10/2013 | 19:00 | מאת: שיר

שלום רב, אני ב28 אחרי 2 לידות קור לי לפני השינה אני יכולה לקום 6 פעמים לשירותים אני מרגישה לא מרוקנת וזה מקשה עלי להרדם וכל פעם יוצא לי שתן. גם במהלך היום אני הולכת לשירותים לא מידי מפריעה לי בעיקר שאני שותה ולא הרבה אני ישר צריכה להתרוקן. אבל בלילה אני מרגישה כמו בהריון זה היה קורה לי המון. לקום מהמיטה עד שזה חולף זה מרגיז זה לא קורה כל לילה. האם זה נורמאלי? משהו השתבש שם אחרי לידות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
24/10/2013 | 19:22 | מאת: ד'

אני הייתי מציע לך לפנות בהקדם לרופא משפחה , ברור לי אפילו בלי להיות רופא שלקום 6 פעמים להתרוקן מצריך בירור וחבל שתחכי לתשובה בפורום.

שלום רב, זה נכון שהריון ולידה משפיע על רצפת באגן ויש כאלו שההשפעה הזו אצלן משמעותית. בכל מקרה כדאי לך לגשת לבצע בדיקות שתן לשלול דלקת, לעבור בדיקה גופנית אצל גניקולוג ולפי צורך לבצע בדיקות נוספות כמו אוטראסאונד לדרכי השתן כולל שארית. מומלץ לבצע "יומן שתיה והתרוקנות" ל-48 שעות: כלומר לרשום במדויק מתי,כמה ומה שתית במהלך 48 שעות ובמקביל כמה ומתי התרוקנות- זה יכול לתת הסבר גם על המצב בלילה.אם את שותה מעל 2 ליטר ביום זה כנראה הרבה. אם רוב השתיה שלך מכילה קפאין זה מאוד משפיע.. לפי זה ניתן יהיה להתאים לך גם טיפול תרופתי שיכול לעזור לך מאוד.

24/10/2013 | 18:20 | מאת: גדי

שלום , אני בן 19 , עם הפרעה במתן שתן כלומר: מרגיש צורך להשתין בתכיפות גבוהה נגיד בסרט (לפני בהפסקה ובסוף כאשר בכל אחת מן הפעמים אני מרגיש שאני מתפוצץ) , זרם חלש ומקוטע. עשיתי בדיקת ציטוסקופיה ואורודינמיקה ולא מצאו כלום. מכיוון שאיני מעוניין לחיות עם קטטר או לצנתר את עצמי (אני מאוד רגיש לדברים האלה). אני שואל מה עושים במצב כמו שלי? קראתי על ציסטוסטום-צינור , אם אפשר לקבל מידע באילו מצבים משתמשים בו , ולמה "לעזאזאל" האורולוג שלי נתן לי לסבול שנתיים ולא הציע לי את זה. אני די נסער אז מצטער מראש. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

גדי שלום לך. לפי מה שאתה מתאר קשה לי להבין מה בדיוק הבעיה שלך. אם מדובר בתסמונת שלפוחית רגיזה -הטיפול הוא בתרופות.לא ציינת אם ניסית משהו.יש תרופות מצויינות במרשם רופא. אולם- אם יש לך שאריות שתן גבוהות (כלומר אתה לא מרוקן) אכן קטטר עצמי לסרוגין יכול להיות פיתרון מעולה ויעיל וזה הרבה פחות גרוע ממה שאתה חושב. אין שום צורך בציסטסוטום (שזה קטטר קבוע דרך הבטן) ואם אין לך שום שאריות שתן צדק האורולוג שלא הציע לך כזה טיפול. חשוב שתמצא אורולוג מומחה שאתה יכול לבוא אליו עם כל הבדיקות שעשית והוא יבצע גם בדיקה גופנית ויעיין בכל החומר וישמע מה בדיוק הבעיה ויוכל להסיק מסקנות ולתת לך טיפול הולם.

22/10/2013 | 19:31 | מאת: ג'

התחלתי ליטול רסיטל , ונהיו לי קשיים להשתין , אני מרגיש שאני צריך להפעיל לחץ בבטן. הבנתי שזו תופעת לוואי של התרופה. אם את יכולה להסביר לי למה מבחינה פיזיולוגית קשה לי להשתין? ומה עושים במצב כזה? (חוץ מלעבור תרופה).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לתרופות SSRI יכולת השפעה על איזור מרכז ההשתנה ב PONS במוח ומכאן עשויה להיות הפרעה למתן השתן. כמוכן לחלק מתרופות אלו יש אפקט אנטיכולינרגי שמשפיע על שריר השלפוחית ועשוי לגרום להפרעת בהתרוקנות. אם יש לך תופעות לוואי אלו מתרופה זו דבר עם הרופא שלך והחלף תרופה.

22/10/2013 | 13:21 | מאת: תומר

שלום ד"ר, אני בן 27, בריא בד"כ. מזה כ 18 שנה אני סובל משתן מפוצל. הרופא נתן לי לבחור בין צילום רנטגן לבין בדיקה פולשנית ולא נעימה: הכנסת מצלמה לשופכה. האם ידועה לך אפשרות אחרת, ללא קרינה במקום הרגיש הזה, וללא חוסר נעימות וכאב? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תומר. אם אכן יש לך זרם שתן מפוצל וזה מפריע לך- צריך לבדוק מה הסיבה. זה יכול להיות מבנה השופכה או היצרות/משהו שמפריע לזרימה תקינה של השתןבתוך צינור השופכה עצמו. ולכן צריך להדגים את צינור השופכה שעובר בתוך האיבר. את זה ניתן לעשות או בצילום רנטגן שבמהלכו מוזרק חומר ניגוד לקצה האיבר בעזרת קטטר ומראה כך את המבנה של הצינור, וגם אח"כ מרוקנים את השתן ומצלמים בזמן ריקון, או שמבצעים בדיקה אנדוסקופית- מחדירים לאיבר צינור טלסקופי עדין שדרכו ניתן לראות את צינור השופכה עד לשלפוחית בעזרת מצלמה . הבדיקות הללו מוכרות וניתן לעשותן בלי חשש.אין לצערי דרך אחרת להדגים את השופכה. את הצילום אין דרך לעשות ללא קרינה והבדיקה עצמה אינה כואבת. את ההסתכלות האנדוסקופית(ציסטוסקופיה) אפשר לבקש לעבור באלחוש מקומי או אפילו בהרדמה.

שלום, אני בן 41 בריא לגמרי. בשבועיים האחרוניים ,אני הולך הרבה לשירותים כול שעתיים שלוש על מנת לתת שתן.(רק במשך היום). אני שם לב שלחץ השתן ירד . בלילה אני ישן טוב ללא הפסקות. האם אני צריך לבדוק את הנושא ומה עלי לעשות, תודה

שלום רב, התרוקנות אחת לשעתיים שלוש אינה פתולוגית וזה תקין. יכול להיות שאתה מרבה בשתיה או אכילת ירקות? אם זה מחמיר או מטריד אותך- גש לבדיקת רופא.

12/10/2013 | 10:37 | מאת: מיכאל

הייתי אצל האורולוג והוא קבע שאני סובל משלפוחית רגיזה, אציין שאני בן 24, קיבלתי תרופת וסיקר למשך 60 יום, דם כל רציתי לדעת מתי ליטול אותה? האם יש מזון או שתייה שצריך להמנע ממנו? האם התרופה הזאת יכולה לעזור לי לגמריי עם השלפוחית? בנוסף יש באפשרותי להתאפק השאלה אם מותר להתאפק ללא גרימת נזק לשלפוחית? בתודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מיכאל, חבל שאת כל השאלות האלה לא שאלת את האורולוג אצלו נבדקת ושרשם לך את התרופה. זה תפקידו. בכל מקרה אם יש לך תלונות של שלפוחית רגיזה התרופה הזו מאוד יעילה. אתה יכול לקחת אותה מתי שתרצה, לא חובה עם אוכל. מזונות חריפים מדי/חמוצים מדי/מתוקים מדי - גורמים גירוי יתר לשלפוחית ויש להמנע מהם. קפאין, אלכוהול, שוקולד- להמנע, גם הם מגרים את השלפוחית. רצוי גם להפסיק לעשן. עדיף לשתות מים או תה קמומיל שמרגיע. לעיתים רק שינוי תזונתי כבר מספיק ואין צורך בכדורים, אבל אם זה לא עוזר קח את הטיפול. להתאפק אפשר בין שעתיים-שלוש בלי בעיה. התאפקות ממושכת של מעל 5 שעות רצוף אינה מומלצת.

13/10/2013 | 23:11 | מאת: מיכאל

מאוד מודה לך על התגובה תודה!

08/10/2013 | 21:05 | מאת: יוסי

אחי סובל משלפוחית רגיזה לאחר בדיקה הירודינמיקה קיבל טיפול תרופתי באמצעות טיבאז 4 מ"ג ולאחר שלא עזר ויסקר 5 מ"ג ולאחר שלא עזר ורץ לשירותים כל חצי שעה הוחלט להחליף לכדור יינטריב יש לציין שלוקח כדור נוסף של אסטו 10 מ"ג והבנתי שהם מאותו משפחה לפי העלוןדבר היכול לגרום לתגובה בין תרופתית הוא לקח 2 כדורים ורופא המשפחה המליץ על להוריד בהדרגה את האסטו ואז להתחיל עם הכדור של יינטריב. יש מצב שהכדור האלה גורמים להזעה ברגליים ויובש בפה??? אודה לתגובתך...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אסטו ויינטריב שתיהן תרופות מסוג SSRI ולכן עדיף לא לשלבן כי זה נותן אפקט כפול ועשוי לגרום לת"ל ולהחמיר לו את התלונות. אולי בכלל כל התופעה ממנה סובל היא בשל תרופות אלו- ממליצה לדבר עם הרופא המטפל ולהוריד במינון או להפסיק. יינטריב ניתנת לאנשים שיש להם דליפת שתן במאמץ. לא לדחיפות. וכן מה ציינת יכול להיות תופעות לוואי.

30/09/2013 | 18:34 | מאת: וסיקר

היי אני נוטל וסיקר 10 מג חודשיים בלי הטבה. ספזמקס בזמנו לא עזר וטוביאס עזר חצי שנה. האם חודשיים זה מספיק להפסיק את השימוש בוסיקר? כמו כן האם ככל שאתאפק יותר במתן שתן כך תחושת ההתרוקנות תהא טובה יותר? אני לא מדבר על התאפקות של יותר משעתיים. אני סובל רק מתכיפות במתן שתן וריקון איטי והרגשת חוסר התרוקנות. כל הבדיקות הפולשניות מראות שאין בעיה אנטומית תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין חוקים, ההמלצה בד"כ לקבל מידע על יעילות התרופה היא טיפול של 3 חודשים. אם זה כלל לא עוזר אתה יכול כבר להפסיק. תמיד אפשר לחזור לטוביאס שכן עזר לך. התאפקות זה עניין אישי. אין כל פסול בהתאפקות של שעתיים. ובד"כ כשיש יותר נפח הזרם אמור להיות יותר טוב. אני ממליצה אם לא ביצעת - לעבור בדיקת אורופלומטריה לראות כיצד בדיוק אתה מרוקן שתן והאם יש סימני חסימה. לא ציינת את גילך. אם עברת את גיל 50 ויש לך ערמונית מוגדלת אולי זה השלב לדבר על טיפול בה.

01/10/2013 | 17:50 | מאת: וסיקר

שוב שלום, ערכתי בשנת 2004 ו2009 אורודינמיקה ולא מצאו משהו עשיתי גם ציטוסקופיה ועוד בדיקה פולשנית עם דיו ולא מצאו חסימה ושום ממצא, לדעתי גם לא אבחנו שלפוחית שתן רגיזה אבל כן הייתה בדיקה עם זרם חלש וקושי יחסי במתן שתן. האם זה שלא מצאו בעייה של שלפוחית רגיזה באותן בדיקות ספציפיות אולם אני סובל ממתן שתן תכוף ביותר כבר 12 שנים לא יכול להעיד על כך שכן יש לי בעיית שלפוחית רגיזה (מדובר גם בבדיקות נקודתיות שאולי באותו רגעי בדיקה לא מצאו שלפוחית רגיזה)?

29/09/2013 | 21:54 | מאת: קורל

שלום רב, שמי קורל ואני בת 20 וחצי. כבר כשלושה חודשים סובלת מתכיפות בשתן ומתחושה של חוסר התרוקנות. חשוב לציין שהתחושות באות והולכות ולעיתים מרגישה "מרוקנת". כמו כן אין קימה בלילה לשירותים ובמהלך היום לא יותר מ-8 פעמים. לעיתים קרובות יושבת על האסלה ממושכות כיוון שהשתן יוצא בחלקים, מרגישה שצריכה ללחוץ, משתדלת להימנע מכך אבל אז יש תחושה של לחץ בבטן התחתונה. חשוב לי לומר שאיני סובלת מבריחת שתן ואפילו יש הטבה מסוימת מבחינת רצפת האגן-בעבר היה בורח טיפה בעת התעטשות. כיום לא. לפני כשנה וחצי ממש לפני מתן השתן ברח לי בדיוק לפני השירותים. לאחר מכן במשך שבוע בערך פחדתי שיברח ווידאתי שאני מרוקנת בכל פעם,וכן סבלתי מאותם סימפטומים כמו עכשיו. אבל הם נעלמו ומאז הופיעו לסירוגין ולא ברמה רצינית כמו עכשיו. אני לא יודעת אם בעיה פיזית גרמה לבריחה מהתחלה, או שהדבר פשוט "קרה" ומאז אני קצת בלחץ באופן לא מודע וזה מה שגורם להכל. עשיתי בדיקת שתן, תרבית שתן, אולטראסאונד של אברי האישה ושל דרכי השתן-הכל תקין. גם בבדיקת שארית שתן נאמר לי שההתרוקנות שלי מלאה. הרופא טען שאולי יש סוכר בדם ומחר אני עושה בדיקת דם. הוא גם הפנה לאורולוג מומחה ואני מחכה לתור. במהלך השנתיים האחרונות עליתי גם במשקל, לא במידה ניכרת אבל עודף של כ-6 קילוגרמים. האם יש קשר? מצטערת על "החפירה", אני כבר ממש במצוקה ולא יודעת מה לעשות, פוחדת שהמצב יחמיד למרות שזה on and off... תודה מראש על ההתייחסות! שבוע טוב:)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך קורל. לפי מה שאת מציינת לא נשמע שיש בעיה אנטומית של מערכת השתן. לעיתים יש דחיפות להתרוקנות שמקורה בשתיה מרובה (בעיקר של קפאין) או אכילת מתוק/חריף מדי, או מתוך לחץ-סטרס. אם כל הבדיקות תקינות מה שממליצה זה לנסות לאמן את עצמך להתרוקנות נכונה- כלומר לא מיד לרוץ לשבת על האסלה כשמרגישים לחץ אלא לאפשר לעצמך להתאפק לפחות חצי שעה, אח"כ שעה, שעה וחצי, ועד שעתיים בין התרוקנות להתרוקנות. זה אימון הדרגתי שלוקח זמן. נראה לי גם שאת יכולה להתייעץ בנידון גם ברפואה משלימה ולבצע ביופידבק. אם עדיין יהיו לך הפרעות התרוקנות בסופו של דבר אולי יומלץ לבצע אורודינמיקה- שכרגע ממש לא נראה לי שאת צריבה. הכי חשוב זה להרגע ולנסות לחזור לריקון תקין.

30/09/2013 | 12:28 | מאת: קורל

שלום רב, ראשית אני ממש מודה לך על המענה המהיר! אני מסכימה עם מה שאת אומרת וכמובן הרגעת אותי כשאמרת שככל הנראה לא מדובר בבעיה פיזית. כרגע אני מנסה לעשות כפי שאת מייעצת, מה שמוזר הוא שלמשל אחרי התרוקנות אני כאילו מרגישה שיש עוד, למרות שאין, ואז התחושה הזו עוברת לאחר כחצי שעה, ואז אני לא צריכה שירותים למשך פרק זמן נורמטיבי. הבעיה היא שהאי נוחות "הקצרה" הזו מאוד מפריעה.... האם לאחר התייעצות עם אורולוג את חושבת שיהיה צורך בתרופה כלשהיא? יש משהו שיכול לעזור? בדרך כלל אני לא ממש חובבת תרופות ולכן גם חיכיתי המון עם תחילת הטיפול בבעיה כי קיויתי שזה יעבור לבד... אולי משהו טבעי? בכל אופו תודה רבה לך שוב על ההתייחסות והעזרה!

03/09/2013 | 10:55 | מאת: דני

אני רוצא לדעת למה אני מרגיש רטיבות לאורך הרגל כאילו יש בריחת שתן אני סובל מבעיות גב האם יש בעיה אורולוגית או נאורולוגית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך דני, לפי מה שאתה מציין כאן איני יכולה להבין מה הבעיה שלך. האם מיששת רטיבות באזור הרגל?האם יש רטיבות במכנסיים? האם את מאבד שתן? האם יש לך תחושת נימול או ירידה בתחושה בגפיים תחתונות? לא ברור לי. להזכירך כאן זהו פורום אינטרנטי בלבד הנותן מידע כלללי ןאינו תחליף לבדיקה מסודרת. גם אם מדובר רק בתחושה ללא רטיבות אמיתית עליך לפנות לבדיקה אצל רופא והוא יוכל להחליט האם מדובר בבעיה נוירולוגית או אחרת.

02/09/2013 | 21:44 | מאת: לילי

שלום דר' בעקבות המלצתך ביקשתי מרופא שלי הפניה למיפוי כליות וזו תשובתו:שלב הפרופוזיציה והריכוז נמצא תקין חישוב תפקוד יחסי נמצא שהכליה השמאלית תורמת ל50% מסך התפקוד הכלייתי לעומת 50% בכליה הימנית .החישוב בוצע בדקה השלישית לאחר הזרקה . בשלב הניקוז: ניקוז טוב משתי הכליות אולם קיימת רנטציה באגן הכליה מימין אגן אקסטרא רנלי . מה אומר שלב הניקוז והתפקוד ?יש לי סיבה לדאגה ? אני כמובן אגש עם תשובה זו לרופא המטפל אך דעתך מאוד חשובה לי .תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי מה שציטטת כאן הבדיקה תקינה.

29/08/2013 | 22:41 | מאת: נעמה בר

היי. בני בן השבע סובל מהרטבה ביום ובלילה (רטוב 90% מהזמן). בבדיקה אורודינאמית התגלתה שלפוחית עם קיבולת של 90, רגישות יתר, שלפוחית לא אלסטית ועוד משהו שקשור בלחצים.. הרופא המליץ על הזרקת בוטוקס לשלפוחית ובינתיים דטרוסיטול למען האמת הדטרוזיטול די עוזר - לא מושלם אבל בהחלט יש שיפור. השאלה אם אחליט להמשיך בתרופה במקום הזרקה - האם יש נזק לילד? האם יש השפעה לטווח הארוך? האם אי פעם המצב יוכל להשתפר גם בלי תרופות והזרקות? מה היית ממליצה לעשות במקומי? אציין שהילד סובל מאוד מהבעיה שכן הוא ילד רגיל למעט הבעיה הזו וסובל מדיחוי חברתי עקב כך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעמה בד"כ טיפול אנטיכולינרגי תרופתי לילדים ניתן עם נוביטרופן ואולי כדאי לברר עם הרופא המטפל על שינוי תרופתי. ללילה יכול לנסות אולי גם שלוב של מינירין. בוטוקס עשוי מאוד לעזור אך זה לא בסל ויקר וייתכן שיזדקק לטיפולים חוזרים. שווה לשקול גם טיפולים משלימים כמו ביופידבק, ולברר נושא שתיה ואוכל- יש חומרים גריניים מאוד לשלפוחית כמו חמוץ מדי/מתוק מדי/ חריף, או קפאין (שיש בקולה שוקו תה וקפה)- שכדאי מאוד להוציא מהדיאטה של הילד. גם תמיכה רגשית חשובה כולל ייעוץ מקצועי. אני חושבת שעליך להתייעץ עם אורולוג ילדים מומחה.

28/08/2013 | 18:41 | מאת: ד.

מה היעילות של הזרקות בוטוקס לשלפוחית רגיזה קראתי שיש סיכון לעצירת שתן אני כבר נואשת לאחר 10 שנים של סבל ושום טיפול שלא הועיל האם נעשה בהרדמה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אכן טיפול בהזרקת בוטולינום נחשב ליפול המשך לאלו שלא מגיבים לטיפול התרופתי הרגיל. לצערי בארץ טיפול זה אינו בסל ולכן יקר. סיכוי נמוך לחוות אצירת שתן- תלוי באיזור ההזרקה ובמיומנות המנתח. ניתן לבצע אותו בהרדמה.

25/08/2013 | 15:20 | מאת: אנונימי

היי אני בת 21 יש לי בעיה בדחיפות בשתן כבר מאז שאני קטנה כול פעם אני רצה לשירותים וגם באמצע הלילה אני קמה לשירותים הרופא אורודינמי המליץ לי לקחת כדור טוביאז אחד ביום אבל מאז שאני לוקחת אותו אני סובלת מכאבי בטן, בבטן התחתונה כואב לי אפילו שאני זזה לפעמים אני רואה קצת מטושטש ולפעמים קשה לי קצת לנשום אם אני מתאמצת מעט מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

Aלום לך. ממליצה להפסיק מיד את הטיפול בתרופה ולפנות לאורולוג המטפל וליידע אותו על כך, והוא ישקול ויראה אולי את יכולה לקבל טיפול בתרופה אחרת.

24/08/2013 | 00:34 | מאת: מאור

אם לקחתי 2 כדורי פרומינקס ביום בטעות. המינון הרשום לי הוא 1....זה מסוכן ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן המינון של פרומניקס הוא כדור בודד ליום ויש להקפיד לא ליטול מעל המינון המומלץ מחשש לתופעות לוואי. אם זה ארוע חד פעמי ולא גרם לך תופעות כלשהן כנראה שאין סיבה לדאגה. להבא הקפד ליטול נכון ורק כדור בודד ליום!

קבלתי מכה באיזור פתח השופכה , הופיע לי שטף דם שבא והולך , במיוחד אני רואה אותו במצב מיני , העניין הוא שאני לא רוצה לעשות בדיקת ציטוסקופיה , יש איזה צילום שאני יכול לעשות שבודק האם באמת קיים משהו וכן את זרימת הדם לשם? כי אני מרגיש פחות רגש בפין מאז , פחות גירוי מיני באיזור.

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום גש בהקדם האפשרי לבדיקת אורולוג! אין לך שום סיבה לפחד ועלך לטפל בבעיה הזו לא דרך פורום באינטרנט אלא בבדיקה אצל רופא!

20/08/2013 | 00:39 | מאת: שני

שלום ד"ר, אני בת 26.5, בריאה בד"כ. לא עברתי ניתוחים מעולם חוץ מהארכת כותרת לאחרונה, וכן לא עברתי הריון כלל. לא יודעת מה ההגדרה למשקל יתר, אבל אני רזה למדי. אני סובלת כבר שנים מתכיפות במתן שתן. לא דחיפות, כי להתאפק לא קשה לי גם לאורך זמן, מלבד אי הנוחות הכרוכה בכך. התכיפות היא היסטרית, יש שעות ביום בהן אני יכולה לקום לשירותים כל עשר דקות ואף פחות (רק במהלך הכתיבה עכשיו כבר קמתי שלוש פעמים.) בדרך כלל אני לא קמה לשירותים בלילה, אלא אם כן משהו העיר אותי, ואז אני מרגישה את הצורך וקמה. בדיקות המעבדה יוצאות תקינות, והסיבה היחידה שאני יכולה לקשור לתכיפות הזו, היא הצמאון... אני צמאה המון ושותה המון באופן מוגזם (בעיקר מים או תה נטול סוכר, אני לא נוגעת בממותק). אם השתייה המרובה היא הדרך היחידה להסביר את התופעה, מה יכול להיות הגורם לצימאון המוגזם, ואיך אפשר לפתור אותו? אם תוכלי לעזור לי, אהיה ממש אסירת תודה, שני.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שני, אם הכליות שלך עובדות באופן תקין הרי שבשל שתיה מרובה את תלכי הרבה לשירותים ולכן יש לנסות לשנות הרגלים ולהפחית בכמויות השתיה. ממליצה לך לפנות לבירור לריבוי השתיה דרך רופא המשפחה - האם זה יובש בפה בשל פטרת בלשון? האם בבדיקות דם רמות הסוכר בדם וגם המוגלובין מסוכרר מוגברות? האם את מרבה לשתות סתם מתוך הרגל או בשל חרדה ולחץ נפשי? כל אלו צריכים להבדק ולהשלל . זו כנראה לא בעיה אורולוגית.

21/08/2013 | 00:06 | מאת: שני

לא נראה לי שרופאת המשפחה שלי יכולה לעזור בעניין, כמדומני שהיא לא מאבחנת מוצלחת במיוחד (אני כבר מאבחנת טוב יותר) לצערי אני נעזרת בה בעיקר עבור מרשמים והפניות לרופאים מקצועיים ובדיקות דם. פטרת בלשון - הייתי יודעת אם יש לי, לא? יש לי מדי פעם אפטות בפה וגם בלשון, זה נחשב? בכל אופן התכיפות בכלל לא באה בקורלציה עם הופעת האפטה. סוכר - כמדומני שרמת הגלוקוז שלי תקינה, הסוכרת כאמור נשללה. הרגל? לא נראה לי, אני שותה מתוך צמאון מוגבר שתוקף אותי. כשזה קורה, אני יכולה לשתות גלונים של מים ועדיין להיות צמאה. חרדה ולחץ נפשי? לא יודעת, אנחנו במאה ה-21, לכולנו יש את זה, ולא נראה לי שיש לי מזה באופן חריג. נגיד וכן, איך אפשר לבדוק את זה? ואיזה אפשרויות אחרות ישנן? (יהיה טוב אם אוכל לכוון את רופאת המשפחה שלי לבדיקת אופציות שלא עלו בראשה כשהתלוננתי...) תודה רבה על עזרתך, מקווה שאמצא פתרון בקרוב! שני.

14/08/2013 | 12:33 | מאת: אבידן

שלום אני בן 19 ואני מרגיש כל כמה דקות שתן וקשה לי להתאפק

שלום לך, גש לבדיקה אצל רופא משפחה- לשלוח בדיקת שתן בנתיים לשתות הרבה מים ולהמנע לחלוטין מקפאין

13/08/2013 | 23:39 | מאת: לין

שלום רב כבר כמה שנים שאני סובלת מדחיפות במתן שתן על בסיס יום יומי צריבה בשתן כאבים בשלפוחית ולעיתים גם כאבים בכליות. לפי בדיקות שתן כללית הכול נקי תרבית שתן שלילית אך לפני שנה בבדיקת שתן התגלה שיעור ליקוציטים גבוה הרופא לא התייחס אמר שהכול בסדר, בדיקות אולטראסאונד מראות על גרגירים בשתי הכליות ושתן לא צלול (עכור) השלפוחית והשופכנים נקיים מאבנים. אך היום ביצעתי בדיק אולטראסאונד כלייתית ודרכי שתן על שלפוחית מלאה, והרגשתי דקירות מאוד חזקות בשלפוחית ותוך כמה דקות כאבים מאוד חזקים בכליות עד כדי כך שהרופא הזדרדז ע''מ לסיים את הבדיקה גילה רק גרגרים בכליות ושתן עכור, אני מיואשת ואיני יודעת על מה זה יכול להצביע , אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בבקשה.

לקריאה נוספת והעמקה

לין שלום לך, אם יש לך כאבים ואין ממצאים חריגים באולטרסאונד ממליצה לך לבצע בדיקת CT בטן ללא חומר ניגוד בפרוטוקול באבנים, יכול להיות שבאולטראסאונד לא רואים הכל ואולי יש איפשהו אבן שמפריעה.. לרוב פירורים זעירים בכליות או שתן עכור לא גורמים לכאבים, אבל כדאי לבדוק שאין לך דלקת בשתן-בבדיקות שתן כללית ותרבית ואם אין חייד אבל יש לויקוציטים יחד עם תסמינים כן היתי ממליצה לך טיפול אנטיביוטי. גשי לרופא המשפחה שלך ו/או לאורולוג ותקבלי הפניות וטיפול בהתאם.

11/08/2013 | 18:28 | מאת: לילי

שלום .אני סובלת ממתן שתן בתדירות גבוהה וכאבי גב ולכן פניתי לאורולוג וביצעתי אולטרסאונד אלא התוצאות: "כליה ימנית בגודל תקין עם אגן חוץ כליתי /ווריאנט אנטומי/ והרחבה קלה של המערכת המאספת עם אבן קטנה בתוכו. השופכן הודגם לכל אורכו ללא אבנים בתוכה. כליה שמאלית בגודל תקין עם אגן חוץ כליתי, ללא עדות לאבנים, גושים או הפרעה אורומכנית. כיס שתן במילוי חלקי ומבנה תקין, התרוקנות שלם. הודגם סילון של שתן חופשי בתוך השלפוחית דו-צדדי." האם יש לי בעיה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לילי, ממה שהצלחתי להבין לפי האולטראסאונד יש לך הרחבה קלה של אגני הכליה שכנראה זה ממצא אנטומי (המבנה שלך או בגלל שתיה מרובה לפני הבדיקה). לפי מה שציטטת מימין יש אבן קטנה. כל עוד אין לך כאבים אין לזה כנראה משמעות, אבל אם את ממשיכה לסבול חזרי לאורולוג ודברי עמו אולי כדאי שתעשי CT לבדוק האם האבן ירדה לשופכן. בנתיים מומלץ להקפיד לשתות מספיק.

26/08/2013 | 20:42 | מאת: לילי

שלום דר' בעקבות המלצתך ביקשתי מרופא שלי הפניה למיפוי כליות וזו תשובתו:שלב הפרופוזיציה והריכוז נמצא תקין חישוב תפקוד יחסי נמצא שהכליה השמאלית תורמת ל50% מסך התפקוד הכלייתי לעומת 50% בכליה הימנית .החישוב בוצע בדקה השלישית לאחר הזרקה . בשלב הניקוז: ניקוז טוב משתי הכליות אולם קיימת רנטציה באגן הכליה מימין אגן אקסטרא רנלי . מה אומר שלב הניקוז והתפקוד ?יש לי סיבה לדאגה ? אני כמובן אגש עם תשובה זו לרופא המטפל אך דעתך מאוד חשובה לי .תודה

08/08/2013 | 11:26 | מאת: דרור

שלום ד"ר. שמי דרור, בן 33, בריא בדרכ. השנה החולפת הייתה מתוחה ולחוצה מאוד מבחינתי. לפני כחצי שנה החלה תופעה של תכיפות במתן שתן, לעיתים תחושת לחץ שמתבטאת בקצה הפין. בהנחיית אורטלוג ביצעתי בדיקות לזיהום, אולטרסאונד כליות כלל הבדיקות תקינות והתופעה חלפה. הבעיה היא שבמהלך חצי השנה האחרונה התופעה חוזרת לסירוגין, מידי פעם. יכולה להופיע לשבועיים שלושה ולהיעלם לאותו פרק זמן. מדובר על תכיפות לא חזקה במיוחד, בדרכ ללא קימה בלילה, אבל ללא ספק מעט מטריד ושונה מהמצב הטבעי והרגיל שלי. אציין כי תחושת התכיפות מלווה במעין אי נוחות גם באזור חיץ הנקבים ופי הטבעת, כאילו שהכל מכווץ שם. שאלתי: האם ייתכן כי מדובר בשרירים פנימיים תפוסים והם אלה שגורמים לתכיפות בשתן? האם עליי לגשת שוב לבדיקות? אני מעט מודאג..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דרור, תופעה כמו שאתה מתאר מוכרת מאוד. הרבה דברים משפיעים על מתן השתן או מפריעים לו- מבעיות כמו דלקת זיהום ומחלות שונות ועד תרופות שונות, מאכלים או שתיה וגם מצב נפשי. אם התלונות תכופות ומציקות שווה להבדק שוב אצל רופא ולבצע שוב בדיקות שתן והדמיה לפי צורך. אם זה רק לסרוגין כדאי לך לשים לב מה בדיוק מעורר את התלונות הללו- האם שתית קפאין או אלכוהול? שוקולד? אכילת מזון חריף מאוד? תרופה שנטלת? האם לחץ נפשי? האם מגע מיני תכוף? ולפי זה אתה יכול למתן או לשנות את ההרגלים(להמנע מקפאין ואלכוהול,להמנע משוקולד ומאכילים חריפים מדי, לברר אם נטלת תרופה כלשהי האם יש לה הפשעות על ריקון השתן.. וכיוב'). באם זה כל כך מציק ניתן לפנות לבדיקת אורולוג והוא יחליט אם יש צורך בטיפול תרופתי להטבת ריקון השתן.

11/08/2013 | 13:46 | מאת: דרור

תודה ד"ר על המענה המהיר והמפורט. רק עוד שאלה אחת ברשותך. קראתי על דלקת בערמונית. האם מה שאני מתאר יכול להתאים? האם קיימת סבירות שמדובר חלילה במחלות קשות יותר שקשורות בערמונית או השלפוחית? אציין כי אין היסטוריה של מחלות כלשהן בתחום

דרור שלום שוב. לשאלתך- כן, לעיתים זו יכולה להיות דלקת בערמונית, אך ככל הנראה מדובר בדלקת כרונית שאינה זיהום פעיל ולכן לא בטוח שיש מה לעשות חוץ מלהקל על התסמינים ולהמנע ממה שגורם להם. כפי שאמרתי- אם זה מציק כל הזמן שווה להבדק שוב ולשלוח תרביות חוזרות ולפי צוך תקבל אנטיביוטיקה. יש גם בדיקות פולשניות שניתן לבצע שכלל איני חושבת שאתה צריך לעבור אלא אם שום דבר לא עוזר (כמו ציסטוסקופיה למשל). הבעיה בדלקות ערמונית שהן לרוב ללא זיהום כך שאנטיביוטיקה לא תמיד עוזרת. לגבי מחלות אחרות- הסיכוי שמדובר במחלה מסוכנת כמו סרטן ערמונית או שלפוחית- בגילך- זניח לחלוטין. אך בכל מקרה אם אתה חושש גש לאורולוג לבדיקה ציין בפניו את חששותיך והוא יחליט אילו בדיקות נוספות אם בכלל כדאי לערוך לך..

05/08/2013 | 21:50 | מאת: דן

שלום , לפעמים ישנם ימים שאני לא מרגיש כמעט צורך להשתין , למרות שאני שותה בערך 2 ליטר ביום , יום למחרת אני מרגיש פשוט לא טוב. רציתי לדעת האם קיים קשר בין השתן המועט לבין התחושה ביום שאחרי זה(נזק זמני לכליה , עומס על הכליה). בהנחה שאני שותה 2 ליטר כמה זה נורמלי להשתין? ומה אני יכול לעשות כדי לגרות את הצורך להשתין?

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום רב לך. בגברים בריאים שהכליות שלהן מתפקדות היטב, כמות הפרשת השתן צריכה להיות דומה לכמות השתיה ומעט גבוהה ממנה היות ויש יצור שתן גם מתהליכים שונים בגוף ללא קשר לאכילה ושתיה. עדיין יש גורמים שונים המשפיעים על כמות השתן ועל יכולת ההפרשה. כדי לדעת בדיוק את הכמויות פשוט ערוך יומן למשך 48 שעות ברציפות (גם בלילה): לרשום מתי שתית (שעה), מה שתית (מים, מיץ, קפה, קולה וכו), וכמה שתית (בסמ"ק, למשל כוס=150 סמ"ק, פחית= 300 סמ"ק וכדומה). במקביל, רשום מתי וכמה התרוקנת. אתה יכול לקנות כוס מדידה ולהתרוקן לתוכה ולאחר שרשמת מה כמות השתן שהפרשת, אתה יכול לרוקן אותה לאסלה. בסיכום ניתן להשוות בין כמה נכנס לכמה יצא. באופן תקין צריך סביב 1.5-2 ליטר לשתות וכ 2-2.5 ליטר להפריש. בצורה זו ניתן לדעת מהן כמויות השתיה והפרשת השתן היומית שלך, באופן די מדוייק.לפי מה שיצא תדע האם אתה שותה הרבה/מעט ומפריש הרבה/מעט. צריך לזכור שכמות השתן תלויה גם בפעילות הגופנית שלך, בבריאותך ובתרופות שאתה נוטל, במזסון שאתה אוכל וכמובן בשתיה. כמוכן, אם אתה מזיע הרבה (כתוצאה מעבודה גופנית מאומצת בחוץ למשל, או מיובש מאוד (יותר מדי זמן במזגן.. וכו)- זה גם יפריע. חלק מהנוזלים מהגוף מופרש גם בצואה וגם זה משפיע. כלומר- זה מערך מורכב. פן נוסף הוא האם יש משהו שפמריע לשתן לצאת- ערמונית מוגדלת? היצרות בשופכה? הפרעה לתפקוד תקין של השלפוחית? ועוד ועוד.. עדיין, התאפקות של למעלה מארבע- חמש שעות אינה בריאה. אם אתה לא מרגיש צורך להטיל שתן כל כך הרבה שעות למרות שאתה שותה הרבה- חשוב לגשת ולהבדק בהקדם! יכולות להיות לזה סיבות רבות ומחלות שונות שמצריכות איבחון וטיפול. לכן מומלץ לבצע בדיקות דם לתפקודי כליות -קראטינין, אוריאה, רמת אלקטרוליטים כמו נתרן ואשלגן, וכמובן רמות גלוקוז. מומלץ לבצע בדיקות שתן כללית ותרבית, שתן לאוסמולריות ולבצע אולטראסאונד של דרכי השתן כדי לראות את מצב הכליות, השלפוחית ,הערמונית והאם יש לך שארית שתן. אנא פנה לרופא המשפחה שלך קודם כל לביצוע הבדיקות הראשוניות ולפיהן הוא יפנה אותך הלאה לפי הצורך.

05/08/2013 | 08:56 | מאת: אריק

היי בהמשך לתשובתך למתי לקחת וסיקר. את הטוביאס לקחתי 5 שעות לפני השינה כך אמר לי הרוקח כי רק אז משפיע. אני לא סובל מנוקטוריה. אלא מתכיפות שמקשה על כניסתי לשינה. אני הולך לישון ב22:00. את הטוביאס הונחיתי לקחת 5 שעות לפני השינה . אם ככה תשובתך היא שונה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שוב שלום לך, טוביאס נספג באופן מהיר מאוד ואינו עובר פירוק בכבד ולכן יעיל יחסית. בכל מקרה ריכוז מקסימאלי של התרופה בפלזמה מושג תוך 5 שעות.אין התייחסות לשעה ספציפית ביממה. כך גם עם וסיקייר- אין התייחסות לזמן הנטילה, ניתן לקחת עם או בלי מזון. זמני נטילת תרופות אינם מדע מדוייק. נסה לפי המלצת הרוקח. אם זה לא עוזר, נסה קרוב יותר למועד השינה- ותראה.

01/08/2013 | 19:59 | מאת: ש

אני עוברת תקופה מאד מאד מתוחה, בתקופה הזאת היתה לי דלקת בשתן פעם אחת ומאז התוצאות תקינות. יש לי כל הזמן צורך להטיל שתן,לפעמיים (לא כל רגע)יש תחושת חום וכאבים חזקים באזור השלפוחית, כל הזמן הרגשה שיש שם שתן, אני הולכת לשרותים וההרגשה כאילו יוצא חלקית. אני יכולה לחכות חצי שעה בשרותים ולא יוצא!והרגשה שיש שם! משגע אותי, ופוגע בתיפקוד. מידי פעם בריחת שתן. יש לציין שאני סובלת גם מעצירות כרונית. בת 19. הרופא משפחה אומר שזה מלחץ ולא כדי להיכנס לבדיקות. אני מודעת ללחץ זו תקופה קשה מאד.השאלה היא האם כל התסמינים שציינתי , הם תסמינים של שלפוחית רגיזה?

לקריאה נוספת והעמקה
01/08/2013 | 19:55 | מאת: ש

לגבי תחושת החום והכאבים זה הולך ובא במהלך היום.

שלום רב, ממליצה לך לדבר עם רופא המשפחה ולשלול בכל זאת שאין לך דלקת, בעיקר אם את מקיימת מגע מיני שיכול "לעזור" לקבל זיהום חוזר. ניתן לשלוח בדיקות שתן כללית ותרבית וגם בדיקת PCR למחלות מין כמו כלמידיה, מיקופלזמה, אוריאופלזמה, וגונוריאה- תמיד כדאי לשלול. בנתיים בהחלט יכול להיות שהלחץ/מתח בו את שרוייה משפיע והיתי ממליצה לך להמנע ממנו ולנסות להרגע, במקביל להמנע מקפאין (שיש בקפה, תה, קולה, שוקולוד ועוד) לשתות רק מים או תה קמומיל, ולנסות להמנע מגירויים לשלפוחית כמו מגע מיני תכוף, אוכל חריף מאוד וכדומה. את יכולה לנסות טיפולי רפואה משלימה כמו דיקור סיני וכדומה שיכולים לעזור מאוד. ניתן לתת לך גם תרופות להקלת התסמינים אם שום דבר לא עוזר- יש לפנות לאורולוג לקבלת מרשם.

04/08/2013 | 22:27 | מאת: ש

תודה רבה על ההתייחסות. איך מבצעים את הבדיקות הנ"ל? אציין שוב שדלקת אין. עשיתי כמה בדיקות. האם גם רופא משפחה יכול לרשום טיפול לשלפוחית רגיזה (כפי שזה נראה)? או רק אורולוג? ותודה על ההמלצות כנראה אני בטיפול רפלקסולוגיה. משתדלת להמנע מהלחץ, כמה שאפשר.

29/07/2013 | 17:46 | מאת: גד

שלום רב, אני קיבלתי מרשם לוסיקר. התכיפות בפיפי היא בעיקר בלילה שאני הולך לישון בערך ב22:00-23:00. באיזו שעה לקחת את התרופה שתהיה השפעה מיטבית בעת ההליכה לשינה?

לקריאה נוספת והעמקה
29/07/2013 | 19:22 | מאת: אותו שואל

היי שכחתי לשאול כמה זמן תקופה הכוונה שאני צריך לתת לכדור הזדמנות להשפיע? מתי אני אמור לחשוב על חלופה אחרת?

שלום רב, ההמלצה היא לרוב ליטול את התרופה כחצי שעה לפני השינה ללא מזון עם קצת מים. מצד שני, יש אנשים שנוטלים אותה בבוקר. תראה מה מתאים לך. ולשאלתך הנוספת- בד"כ מינימום של חודש ימים לטיפול נותן מידע האם משהו עוזר או לא. כמובן שאם תרופה גורמת תופעות לוואי יש להפסיקה.

28/07/2013 | 19:28 | מאת: דני

שלום, התחלתי לנטול היום וסיקר 5 מ"ג נגד תכיפות מתן שתן מובה. אני שותה כוס יין 5 ימים בשבוע בשל הסגולות הרפואיות שלו. האם יין אדום יכול לנטרל בכלל או במקצת את השפעת התרופה? תודה רהב מראש דני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב. אני מניחה שאתה נוטל וסיקייר להקלת תלונות של תכיפות ודחיפות במתן השתן. יין אדום , כמו כל סוגי האלכוהול, משפיע בכך שהוא משתן, ועשוי להחמיר תסמינים אלו. לא מומלץ לשלב בין השניים.

28/07/2013 | 12:09 | מאת: מייק

בן 66 + .עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית לפני 18 חודשים וקרינה למיטת הערמונית לפני 11 חודשים עקב שאת גליקסון 9 עם חדירות מעבר לקופסה. נמצא בטיפול הורמונלי,זולקדס, 15 חודשים,סיום צפוי36 חודש.נמצא בטיפול פיזיוטרפי לחיזוק הסוגר.משתמש בסופגנים כל הזמןכולל בלילה. קם מספר פעמים בשינה ונותן 200-240 סמ"ק. במצב ישיבה נותן 100-120 סמ"ק. במצב הליכה,קצב של כ- 20 דקות לק"מ,קיימת דליפה לסופגן, שארית בשלפוחית 20-25 סמ"ק.לפני חודש כבר הגעתי למצב של 40-50 סמ"ק. ועכשיו המצב מדרדר,לכאורה,בשל ירידה בכמות המצטברת בשלפוחית . יש אורולוגים הטוענים כי צריך לחכות ועם הזמן אפילו לאחר שנתיים אגיש שיפור.אני מעוניין -לבדוק את האפשרות- לקצר את הזמן באמצעות פעולות יזומות.(פיזיוטרפיה עם טיפולים נוספים) מכל מקום אני מעוניין לעשות את הטיפול הנדרש בכדי להקטין את הדליפה בפרט במצב הליכה. שאלה 1-האם צפוי שמצבי ישתפר עם הזמן ללא טיפול מיוחד? שאלה 2 - האם ישנם טיפולים שיכולים לקצר את הזמן לדוגמא שילוב של גלים חשמליים בפיזיותרפיה ו/או טיפול אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

מייק שלום רב, מה שאתה סובל ממנו נקרא "דליפת שתן במאמץ, וזו תופעה מאוד מוכרת בגברים לאחר כריתה רדיקאלית של הערמונית ובוודאי בשלוב עם קרינה לאזור. אם אתה מבצע חיזוק רצפת אגן בהדרכת פיזיותרפיסטים ייעודיים לכך אזי שחשוב שתיידע אותם שלמרות התרגול זה לא עוזר ואולי צריך ללמד אותך תרגילים נוספים. יש אופציה תרופתית לשיפור התלונות והיא נקראת DULOXETIN (משווקת כ"ינטריב" או "סימבלטה"), אתה יכול לבקש זאת במובן במרשם רופא. עד כמה שידוע לי אלו תרופות שאינן בסל ומחייבות תשלום נוסף. באותם גברים שהדליפה משמעותית ואין הטבה בטיפולים שמרניים יש אופציה ניתוחית -שימת "מתלה שופכה" שמונע את הדליפות.זה דומה לניתוח שמבוצע בנשים שסובלות מדלחיפת שתן במאמץ, רק קרוי "MALE SLING" .ממליצה לך להתייעץ עם האורולוג המטפל/מנתח שלך .בכמה מבתי החולים המרכזיים בארץ יש אורולוגים שמבצעים ניתוחים אלו.

29/07/2013 | 16:44 | מאת: מייק

שלום ד"ר שירה, תודה על תגובתך ובהמשך לה. לפי המלצתך אבדוק את האפשרות לבצע תרגילים אחרים ונוספים בפיזיוטרפיה. לפי דברי האורולוג,להבנתי הבעיה היא בסוגר. להלן שאלותי - 1.0 - מדוע הסוגר מתפקד טוב יותר במצב שינה פחות טוב במצב ישיבה ויורד במצב הליכה ? 2.0 האם הטיפול התרופתי ב-DULOXETIN או אחר משפיע ומשפר את תפקוד הסוגר בהיבט של כושר אטימה בעת מצב ההליכה? שימי לב שזאת הבעיה המטרידה,בשלב זה,לא דווקא דחיפות במתן שתן. 3.0 האם רצוי לשלב את הטיפול התרופתי הנ"ל יחד תרגילי הפיזיותרפיה או לשלבו לאחר מיצוי השיפור המקווה עקב התרגילים. מכול מקום האפשרות הניתוחית הועלתה גם ע"י האורולוג,משום שהוא חושש שעבר מספיק זמן להתאוששות הסוגר .ברם אשקול לבצעה לאחר ניסיון נוסף בפיזיותרפיה . בתודה מראש מייק

25/07/2013 | 03:53 | מאת: גיא

שלום. אני סובל מחוסר גירוי בשופכה במתן שתן, מרגיש את הצורך להשתין בבטן,בשלפוחית או במוח!!?? תודה לאל השתן לא דולף מעצמו אלא עולה למעלה דבר היוצר לי בעיה במתן צואה(כך לפחות אני מרגיש !!) בנוסף שלפוחית רגיזה- מתן שתן לעיתים קרובות. בברכה. גיא - בן 37.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממה שציינתה קשה להבין את תלונותיך. בכל מקרה רצוי שתפנה לרופא לבדיקות שתן כדי לשלול דלקת, כדאי גם לעשות אולטראסאונד כדי לראות אם נשארת לך שארית לאחר התרוקנות וממליצה שתפנה לבדיקת אורולוג כולל בדיקה גופנית וגם לבצע אורופלומטריה- בדיקת זרימת השתן. בהתאם לבדיקות יוכל האורולוג לתת לך טיפול.

19/07/2013 | 17:17 | מאת: מאיר

שלום רב, מזה כשנה אני קם בלילה למתן שתן, והדבר גורם לי לישון כ- 5 שעות בלילה, כך שאני עייף הרבה פעמים. רופאת משפחה המליצה לא לשתות 3 שעות לפני השינה, אולם גם אם אני לא שותה 4 שעות לפני השינה, עדיין אני צריך לקום להשתין. איך ניתן לעזור לי? בתודה מראש,

שלום לך מאיר לא ציינת את גילך. יש הרבה מה לעשות - פנה לאורולוג. אם עברת את גיל 50 יכול להיות שההפרעות שלך הן בשל הגדלת הערמונית ויש הרבה אופציות טיפול- שינויי הרגלים, תרופות ועוד. בנתיים ממליצה לך להמנע לחלוטין מקפאין לפני השינה (לא קפה, תה, שוקולד, קולה וכדומה,) וגם לא פירות ואלכוהול. גש להבדק.

18/07/2013 | 12:39 | מאת: josef

לדר הנכבדה מזה זמן רב אני סובל מהשתנה מרובה במיוחד בלילה אתמול הייתי אצל אורולוג והוא שלח אותי לצילום ואולטראסאנד אבל במקביל נתן לי ללא כל בדיקה לקחת דטרוסיטרול וקסטרל אני בן 52 הוא טוען שיש לי תסמניים של פרוסטטה מה דעתך האם לחכות קודם לצילום או אפשר לקחת את הכדורים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אם התסמינים מאוד מציקים אתה יכול להתחיל בטיפול ובמקביל לבצע את שאר הבדיקות.

16/07/2013 | 20:15 | מאת: אבירם

היי האם שיטת פאולה מתאימה לבעיית תכיפות שתן להבדיל מדליפות ודחיפות? זה עובד על חיזוק השריר אבל בתכיפות הבנתי שדרוש ההיפך להרגיע ולא לחזק אותו. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבירם, שיטת פאולה ושיטות חיזוק רצפת אגן אחרות אכן מומלצות לגבי מי שסובל מדליפת שתן במאמץ - כלומר שבשל חולשת שרירי האגן יש קושי בהתאפקות. אם מדובר על דחיפות- יכול להיות שלימוד הרפיה יעזור. ממליצה לך לברר על ביופידבק.

28/07/2013 | 19:25 | מאת: אבירם

אני סובל רק מתכיפות מרובה לא מדחיפות או דליפה. מה שאת אומרת לי שפאולה לא תעזור לגבי תכיפות? כמו כן רציתי לדעת האם זריקת בוטוקס עוזרת גם נגד בעיות של תכיפות? תודה

16/07/2013 | 14:04 | מאת: רמי

שלום, האם אוננות יכולה להחמיר באותו הרגע או בכלל את הצורף לתת שתן , את התכיפות שגם ככה קיימת לי?

שלום רב, היות ומערכת השתן והמין בגבר היא אותה מערכת, וזרע עובר באותו צינור שתן- בהחלט לגירוי מיני לצורותיו השונות יש השפעה על השתנה, ואולי זה מחמיר את התלונות שלך. תמיד אפשר להמנע קצת ולבדוק את ההשפעה.

15/07/2013 | 21:13 | מאת: ד.

האם שלפוחית רגיזה יכולה להעלות את לחץ הדם או שזה להיפך ? יש לי קפיצות לחץ דם בלילה בשעות שאני מתעוררת לשירותים. האם הורדת לחץ דם על ידי תרופות יכולה להרגיע קצת את השלפוחית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, ממליצה לך לבדוק האם את מתעוררת בגלל הצורך ללכת לשירותים(נוקטוריה) או שאת הולכת לשירותים כי ממילא התעוררת (הפרעות שינה). לחץ הדם עולה אם את קמה משינה ופעילה בלילה. כדאי גם למדוד כמותית את כמות השתיה וכמות השתן שאת נותנת במהלך 48 שעות (כולל יום ולילה) כדי לשלול מצב של שיתון יתר לילי. לכל אחד מהתלונות הללו יש טיפול תרופתי למניעה, ואז ניתן במקביל גם לעקוב גם אחרי לחצי הדם, ולטפל גם בו. בירור וטיפול בתלונותייך צריך להעשות במקביל ע"י אורולוג(להפרעות ההשתנה) ונפרולוג/פנימאי (לחץ דם).

15/07/2013 | 17:13 | מאת: דרק

שלום, אני נוטל כדור קלונקס להרגעה, בונדרומין וסטילנוקס לסירוןגין לעת הצורך. האם תרופות אלו גורמות למתן שתן תכוף? דרק

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לחלק מהתרופות הללו יש השעה על התכווצויות שריר השלפוחית (השפעה אנטיכולינרגית). ויכול להיות שזו הסיבה.

16/07/2013 | 09:53 | מאת: דרק

היי על גבי הקלונקס רשום שזה מרפה שרירים. זה לא מסתדר לי עם זה שהוא מכווץ את שריר השלפוחית? כמו כן, האם התרופות הספציפיות האלה גורמות להתכווצויות? בונדרומין, סטילנוקס וקלונקס וכן אם ניתן להגיד לגבי למיקטל ולא אשגע אותך יותר:) הרבה תודות

שלום דרק, אני חושבת שאתה צריך להתייעץ עם הרופא שרשם לך את כל התרופות הללו. אם כדור מרפה שרירים תיאורטית זה יכול לשפיע על ההשתנה . היות ומדובר בתרופות שאינן בתחום המתחותי -זה לא הפרום הנכון לשאלות אלה ממליצה לף להתייעץ עם פסיכיאטר/נוירולוג וכדומה..

09/07/2013 | 00:13 | מאת: ....

היי אני בת 25 ובמהלך השנה האחרונה אני סובלת מתכיפות במתן שתן. אני יכולה להגיע למצב של שאני צריכה להגיע לשירותים 4 פעמים בשעה אחת. אני לא עושה נסיעות ארוכות, אני משתדלת לא לנסוע עם אנשים, זה פוגע לי בחיפוש עבודה בחיי הזוגיים והחברתיים... הייתי אצל אורולוג, רופא נשים רופא משפחה וכלום לא עזר, כל פעם נותנים לי כדור אחר שלא עוזר ואף מחמיר ( לפעמים יש הרגשה של פיפי וזה פשוט לא יוצא) אני מרגישה שאני אף פעם לא מתרוקנת לחלוטין, שניה אחרי שאני מסיימת אני מרגישה שעדיין יש לי פיפי. אני מרגישה כאילו משהו לוחץ לי על השלפוחית כל הזמן. מה עושים עם זה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, יש הרבה מה לעשות. ממליצה לך לפנות לאורולוג לבדיקה מקיפה כולל בדיקה גופנית, בדיקות דם ושתן, אולטראסאונד. לפי צורך ניתן גם לבצע ציסטוסקופיה ואורודינמיקה. יש תרופות שונות שניתן לקבל להטבה. יש מצבים בהם שינוי הרגלי שתיה יכול לעוזר- להמנע מקפאין ושוקולד, להקפיד על שתית מים בלבד. להמנע מלשבת במקום ממוזג יתר על המידה (קור משפיע), להמנע מלחצים נפשיים (STRESS מאוד משפיע) ועוד ועוד.