דחיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

17/04/2012 | 12:19 | מאת: טל

שלום, אני בת 26 ואני מרגישה צורך ללכת בדחיפות לשירותים כל כמה דקות כבר תקופה ארוכה. הייתי עשיתי בדיקות שתן והן היו תקינות הייתי אצל אורולוגית והיא רשמה לי תרופה בלי שעברתי בדיקה כלשהי היא רשמה לי וסיקר 5 מ"ג שאני לוקחת קרוב לחודש. אך אני עדיין מרגישה צורך ללכת לשירותים כל כמה דקות . ואני מרגישה צורך להתפנות גם לאחר שיצאתי מהשירותים אני מרגישה שאני לא מתרוקנת עד הסוף והשתן יוצא בכמויות קטנות. מה אפשר לעשות. (יש לי מרשמים נוספים האם להמשיך בנטילת התרופה או שיש משהו אחר כי קשה לי לתפקד ככה ביום יום) תודה

טל שלום לך יש הרבה סיבות לתלונת שאת מתארת, למשל שתיה מרובה, בעיקר של קפאין; מחלות שונות דוגמת סכרת, השמנת יתר, דלקות בדרכי השתן, ואפילו לחץ נפשי. גם שלפוחית רגיזה היא חלק מהאבחנה המבדלת לתלונותיך.מציעה לך לפנות לבדיקת אורולוג בצורה מקיפה כולל בדיקות דם, שתן ואולטראסאונד, כדי לברר את ההפרעה שלך ולתת לך טיפול הולם, ויש הרבה אפשריות (מהגבלת שתיה ושינוי הרגלים, ירידה במשקל, הרגעות, לימוד התרוקנות תקינה ועד תרופות ועוד..)

18/04/2012 | 11:09 | מאת: טל

הייתי אצל אוורלוגית והיא רשמה לי וסיקר 5 מ"ג שאני לוקחת קרוב לחודש וחוץ מיובש בפה אין שיפור משמעותי ואני עדיין הולכת בדחיפות כל כמה דקות לשירותים זה משבש לי את שיגרת היום. הייתי אצל רופא נשים שעשה לי אולטרסאונד ואמר שהכל תקין גם בדיקת שתן לא הראתה דלקת והיא תקינה. אין לי סכרת אני לא שותה הרבה ובכל הנוגע לקפאין אני שותה רק תה פעם ביום, ואני לא שמנה כלל. בנוסף אני אנמית אני לא יודעת אם יש קשר רציתי לדעת אם אני סובלת משלפוחית רגיזה ואיזה תרופה תעזור לי לחזור לתפקד כרגיל בהקדם.כי כשהייתי אצל אורולוגית לא עברתי בדיקה היא פשוט רשמה לי וסיקר כי לפני 3 שנים בערך גם סבלתי אבל לא בצורה משמעותית כמו עכשיו וזו התרופה שקיבלתי. האם אפשר לאבחן שלפוחית רגיזה על סמך הסממנים שלי ולקבל תרופה אחרת שמועילה יותר

23/04/2012 | 13:51 | מאת: טל

שירה שלום, הבדיקה "אירודינמיקה" אני אמורה לעשות אותה מה משמעות הבדיקה והאם היא לא נעימה כפי ששמעתי שזו בדיקה פולשנית ואולי מסוכנת האם לאחר הבדיקה אני אדע בוודאות מה הבעיה ואוכל לטפל אחת ולתמיד בצע פעילויות מסוימות כי אני מעוניינת לחזור לתפקוד רגיל אני מווה שאחרי הבדיקה אני אוכל לחזור ולתפקד כרגיל ולא אצטרך לדאוג כל פעם שזה יחזור ואני ארגיש אי נוחות כמו שאני חשה בתקופה האחרונה

מנהל פורום שלפוחית רגיזה