תכיפות מוגזמת

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

14/07/2012 | 11:40 | מאת: מיואש

שלום , אני בן 39 סובל מתכיפות במתן שתן כבר עשור !!! מדובר בכ20 פעם ביום גיחה לשרותים , שהדבר המתסכל ביותר זה הקימה בלילה כ 7 פעמים.. כל הבדיקות תקינת כולל ארודינמיקה שעברתי האם יש תקווה ?

שלום רב, תמיד יש תקווה- זה תלוי בעיקר בך. לא ציינת אם ניסית איזשהו טיפול- ויש הרבה אופציות. משינויים הרגלים (אכילה שתיה עישון פעילות גופנית), דרך אימון השלפוחית להתרוקנות יזומה,ביופידבק ואימון רצפת אגן, תרופות אנטיכולינרגיות להקלה על התכיפות ועד הזרקת בולטולינום לשלפוחית ואפילו ניתוחים.. כדאי לך להתייעץ עם מומחה בתחום,להבדק על ידו בבדיקה גופנית, להראות לו את כל הבדיקות הרלוונטיות שביצעת ולהשלים מה שצריך במידה וחסרות בדיקות שיכולות לקדם את הטיפול בך, ובהתאם לבעיותיך ולממצאים- הוא יוכל גם להתאים לך טיפול. צריך להבין שבקבוצת "שלפוחית רגישה" יש תסמונות רבות ולא תמיד ניתן לרפא אותן באופן מוחלט אך המטרה היא להגיע למצב בו אתה שולט בתסמינים של ההשתנה ולא הם בך..

מנהל פורום שלפוחית רגיזה