פורום שלפוחית רגיזה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
'שלפוחית רגיזה' אינה מחלה, אלא מכלול של תופעות הקשורות בהפרעה להשתנה תקינה. מדובר בתופעה ידועה ומציקה שפוגמת מאוד באיכות החיים ומפריעה לתפקוד היומיומי. נמצא כי בסביבות 17% מהאוכלוסייה הכללית יסבלו מהפרעות בנקיטת שתן. בקרב נשים, הסיבות המוכרות לבעיה הן משקל יתר, ירידה ברמות האסטרוגן, לידות מרובות או ניתוחים באגן. אצל גברים היא מוכרת כחלק מהתסמינים של הגדלה שפירה של הערמונית, אך גם שינויים הורמונאליים כמו ירידה בטסטוסטרון משפיעים על מתן שתן. בנוסף, אצל נשים וגברים גם יחד, מחלות כרוניות כגון סוכרת, עצירות ועישון, והשפעת תרופות שונות על תפקוד השלפוחית - כולם תורמים לתופעה בעיתית זו, שאולי לא מסכנת את החיים, אך בהחלט עשויה למרר אותם. הגדרה הרשמית של "שלפוחית רגיזה" היא "פעילות יתר של השלפוחית - OVERACTIVE BLADDER OAB. הגדרה זו מתייחסת למכלול תסמינים, שעיקרם תחושת דחיפות - צורך ניכר ומיידי בהשתנה; תכיפות - מתן שתן מרובה (יותר משמונה פעמים) ביממה; קושי בהתאפקות, וקימה לילית לצורך מתן שתן - נוקטוריה. במצבים מסוימים הדחיפות להתרוקן כל כך משמעותית עד מצב של טפטוף או דליפה, היות ופשוט "לא מספיקים להגיע לשירותים". בושה, דעות קדומות וחוסר ידע מונעים מרבים הסובלים מבעיה זו פתרונות יעילים ופשוטים הנגישים לכולם. בואו לשאול להתעניין ולקבל מידע על הבעיה ודרכי הטיפול בה - בפורום שלפוחית רגיזה.
396 הודעות
384 תשובות מומחה

מנהל פורום שלפוחית רגיזה

30/04/2014 | 08:35 | מאת: איילת השחר

האם היפרקס יכול לחסל דלקת חידקית בדרכי השתן ללא אנטיביוטיקה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, היפרקס הוא מוצר שגורם להחמצת השתן ובכך מונע דלקות. הוא אינו אניביוטיקה.

28/04/2014 | 20:58 | מאת: בתיה

שלום רב, לפני מספר ימים ביצעתי את הבדיקה אשר בנידון עקב תלונה על ריבוי במתן שתן וזאת בשעות היום ולא הלילה. להלן הממצאים: כליה ימנית צורה, גודל ומבנה רגיל. אורכה של הכליה הימנית 9.2 ס"מ, פרנכימה מעט אקוגנית. ללא עדות לאבנים או הידרוניפרזיס. כליה שמאלית צורה גודל ומבנה רגיל. אורכה של הכליה השמאלית 9.5 ס"מ פרנוכימה מעט אקוגנית ודלה במקצת, הרחבה קלה של הגביע העליון. ללא עדות לאבנים. שלפוחית השתן בקיבולת תקינה, הדפנות סדירים. נצפתה שארית שתן לאחר התרוקנות של כ - 21 סמ"ק. סיכום: מראה סונוגרפי של הכליות מחשיד לאי ספיקה, לשקול בירור מעבדתי והרחבה קלה של הגביע העליון משמאל, לאחר קורולציה עם קליניקה שלקול המשך בירור הדמייתי. לאחר כל זה ברצוני לציין שאני בת 47 בריאה בד"כ, אין לי סוכרת ולא לחץ דם, מרגישה טוב ללא שום תלונות מלבד זה שכמה שבועות אני עושה הרבה פיפי יחסית(ברצוני לציין שאני שותה הרבה מים מתוך מודעות), במשפחה אין רקע למחלות כליה, לא כואב לי כלום. הכיצד יש אבחנה מסוג זה? אודה לך מאד באם תעזרי לי במתן תשובה אני מאד מאד לחוצה, ממש לא מתפקדת. תודה רבה. בתיה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סה"כ הבדיקה שציטטת בסדר, לא בטוחה שאני מסכימה עם המסקנות שכתב מי שביצע אותה.. אבל להחליט על אי ספיקת כליות צריך כמובן להשוות לבדיקות קודמות שלך, גם לראות את מצב השתן, תפוקה ותכולה(בדיקת חלבונים וכדו'), בדיקות דם לקראטינין ואוריאה- ועל כך יש להתייעץ עם נפרולוג.לפי צורך ניתן להשלים גם CT.

04/05/2014 | 15:21 | מאת: בתיה

צהריים טובים, ראשית כל תודה על תגובתך ושמחתי מאד לקרוא אותה ועל כך תבורכי. לאחר שעשיתי את בדיקת האולטרה סאונד ממש לא ישנתי כמה לילות רק ישבתי ובכיתי. בסך הכל התלוננתי על כך שאני עושה יחסית הרבה פיפי במשך היום ולא בלילה, רופאת המשפחה ליתר ביטחון נתנה לי לעשות בדיקות שתן ותרבית וגם אולטרה סאונד, בדיקות השתן והתרבית בסדר גמור, אלו הממצאים של בדיקות הדם: אני רושמת לך מה שרלוונטי לנושא: Albumin 4.8 ALT 12 Creatinine 0.76 Urea 35 כמו כן כל יתר בדיקות הדם המקיפות הן בסדר גמור. רופאת המשפחה אמרה לי שמעולם היא לא ראתה דיאגנוזה כזו ולא רושמים דברים כאלה ללא שום בסיס. כמו כן לדעתה האישית אין צורך להמשיך את הבירור כי כל הבדיקות תקינות ותמונה לא משקפת מציאות על אחת כמה וכמה שאני מרגישה טוב, לא סובלת מסוכר או לחץ דם גבוה. נ.ב זו פעם ראשונה שאני מבצעת בדיקה מסוג זה כלומר של הכליות. אשמח לשמוע את דעתך באם אני יכולה להיות רגועה כי האמת אני מרגישה שנכנסתי למערבולת ואני ממש לא מתפקדת נפשית. שוב אשמח מאד לשמוע את דעתך. תודה רבה, בתיה. נ.ב עשיתי גם איסוף שתן והוא תקין וגם באולטרה סאונד רשום שקיבולת השלפוחית תקינה.

28/04/2014 | 17:56 | מאת: ריקי

אני כנראה סובלת משלפוחית רגיזה (עדיין בבדיקות). האם כדאי לי להתאפק בכוונה, כדי לאמן את השלפוחית והאם התאפקות לא גורמת נזק או מרגיזה יותר את הרגיזה בלבהכיא. תודה ריקי

שלום לך, אם מדובר על התאפקות לתרגול הכוונה היא לנסות להגיע למצב שלא כל חמש או עשר דקות את הולכת לשירותים אלא לעלות בהדרגה את המרווחים בין התרוקנויות לאחת לשעה-שעתיים. בד"כ התאפקות של עד שעתיים שלוש אינה מזיקה.

28/04/2014 | 17:39 | מאת: ריקי

מה הקשר בבקשה בין למשל, אבנים בכליות, אם יתגלו בבדיקת אולטראסאונד לבין שתן מוגבר ? מודה על תשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא בטוח שיש קשר. יכול להיות שיש כמה בעיות בו זמנית- גם אבנים בכליות, וגם,למשל, שלפוחית רגיזה. אבל, יכול להיות שאבן במערכת השתן- אם עברה לשופכן ו"מנסה לצאת" יכולה לגרום לתחושת צורך ניכר לריקון. עליך לפנות לבדיקת אורולוג.

לקריאה נוספת והעמקה

בהמשך- אם גם בדיקת השתן שלך תקינה, היתי פשוט ממליצה לך להמנע מקפאין, קולה ,שוקולד, אלכוהול- אלו מגרים לשיתון יתר. אם את לא מוטרדת והבידקות תקינות, כנראה שאין בעיה. אם יש ממצא כלשהו או התכיפות מאוד מציקה- יש להתייעץ עם אורולוג לגבי טיפול תרופתי.

27/04/2014 | 22:31 | מאת: רוני

הי מאז הלידות (3 ילדים- הקטנה בת 3) כבר כמה שנים תדירות השתן של היא כל שעה, לפעמים אם אני עסוקה אני מצליחה להתאפק יותר. לא הלכתי לרופא בנושא. (אגב אני שותה בין 4-5 כוסות קפה ביום) חשוב לי לנסות להבין מה יכולות להיות הסיבות לכך? האם אני צריכה ללכת לרופא? האם זה לא נורמלי? ואם אלך לאורולוג (סובלת מפחד מבדיקות!), איזה בדיקות את ממליצה לי לבקש מממנו לעשות? תודה רבה רוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני. בהחלט יכול להיות שמדובר בתסמונת קלה של שלפוחית רגיזה. כל מיני דברים משפיעים על השלפוחית: קור, STRESS, קפאין, דלקות וסתם הרגלי שתיה שאימצת.. אם את מצליחה להתאפק שעתיים זה בסדר גמור. אם התלונות מציקות לך כדאי ללכת להבדק, ראשית לצורך שיחה מקפת על כל הבעיות והתסמינים ובהתאם לזאת ולבדיקות פשוטות כמו בדיקות שתן, דם ואולטראסאונד ניתן להחליט מה הטיפול העדיף עליך. לא כל אחד מיד צריך בדיקות מקיפות או פולשניות..אין לך מה לחשוש מבדיקות. בסופו של דבר את תקבעי מה חזק יותר: הטרדה מהפרעות ההשתנה או הפחד מבדיקות פשוטות..

22/04/2014 | 13:44 | מאת: שואלת

האם בדיקת אורופלומטריה מורכבת,אורודינמיקה כוללת בתוכה בדיקת הולכה עצבית (emg)?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ביצוע EMG בבדיקת אורודינמקיה תבוצע רק אם האורולוג ביקש זאת במפורש, ולא בכל מקום נעשית. יש לבדוק זאת מול המכון המבצע את הבדיקה.

23/04/2014 | 09:46 | מאת: המשך השאלה

תודה על תשובתך.מהי אותה בדיקת EMG?היא בודקת את ההולכה העצבית של השופכה?של השלפוחית?ודבר נוסף, אני פשוט מנסה כבר הרבה זמן לברר היכן מבצעים בדיקה זו (האורולוג אכן המליץ לעשות אותה) ולא מצליחה להבין.האורולוג ביקש שבדיקת ה-EMG תהיה יחד עם האורודינמיקה ובכל מקום שביררתי או לא מבינים על מה אני מדברת או שאומרים שבדיקה זו נעשית בנפרד..האם תוכלי להגיד לי באילו בתי חולים/מכונים מבצעים את שתי הבדיקות יחד?

שוב שלום לך, כפי שכבר עניתי- בדיקה ו מבוצעת רק אם הרופא ששלח אותך לבדיקה מבקש זאת מפורשות. כמוכן- זה לא מבוצע בכל מקום ויש לברר זאת במכון בו מבצעת בדיקת אורודינמיקה.

20/04/2014 | 11:18 | מאת: נטלי

שלום ד"ר חתומי, רציתי לדעת מהי הדרך החד משמעית לאבחון IC?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב נטלי, לצערי אין דרך כזו. IC אינה אבחנה "חד משמעית". מדובר בתסמונת עם מכלול תסמינים. דרך האבחנה לרוב היא על דרך השלילה- בודקים דברים שונים שיכולים לתת תסמינים דומים ושוללים: למשך זיהום, דלקת. אבן, מחלה סרטנית וכדומה. אבחון כזה כולל ריבוי בדיקות כמו בדיקות דם ושתן, תרביות, הדמיה כמו אולטראסאונד או CT ובסופו של דבר גם ציסטוסקופיה בהרדמה, כולל בדיקה שנקראית CYSTODISTENSSION. בבדקיה זו ניתן לזהות כיבים ודימומים שמתאימים לIC וכך ניתן לקבל את האבחנה.

20/04/2014 | 10:00 | מאת: נ

שלום, שאלתי היא האם בבדיקת שתן ודם ניתן לאבחן אבן שנמצאת בשלפוחית השתן ולא בכליות או בשופכנים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אבחון אבן בשלפוחית, או בכליות- ניתן רק באמצעות הדמיה כמו אולטראסאונד או CT. בדיקות דם או שתן לא נותנות אבחנה לכך אלא רק מעלות חשד.

16/04/2014 | 22:21 | מאת: שאלה

האם ניתן לאבחן היצרות של השופכה אצל נשים בCT פרוטוקול כליות?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. בדיקת CT אינה הבדיקה כלל לבדיקת היצרות בשופכה(הצינור שמוציא שתן מהשלפוחית החוצה), לא לנשים ולא לגברים. לצורך כך יש צורך בציסטוגרפיה וציסטוקופיה. בעיות שופכה כמו סעיף- ניתן לאבחן ב MRI לאגן. בכל מקרה אם מדובר בבעיה בשופכן(הצינור שמחבר בין הכליה לשלפוחית) CT עם חומר ניגוד (ולא פרוטוקול אבנים, שבו לא נותנים חומר ניגוד) יכול להדגים את השופכנים, אבל הבירור המלא כולל מיפוי כליות. CT פרוטוקול אבנים בודק אם יש אבנים במערכת השתן.

13/04/2014 | 18:58 | מאת: סיון

שלום רב ד"ר חתומי. אני בת 33, נוטלת את התרופות: 20 מ"ג זיפרקסה, 20 מ"ג סרוקסט ו- 750 מ"ג דפלפט כרונו. מגיל 22 אני סובלת משלפוחית רגיזה; הולכת להתפנות בתכיפות רבה והדבר מפריע לי מאוד בתפקוד היומיומי. רופאת המשפחה טוענת שאין מה לעשות בנידון. מה באמת ניתן לעשות? אני מיואשת. בתודה מראש וחג פסח שמח, סיון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב סיוון יכול להיות שחלק מהתלונות שלך הן תופעות לוואי של התרוות שאת נוטלת בחני זאת עם הרופא המטפל שלך- אולי יכול להחליף לך תרופה או לשנות מינון. היות שאת נוטלת טיפולים אלו לתת לך תרופות לטיפול בשלפוחית רגיזה צריך להעשות מאוד בזהירות בשל החשש להחמרת תופעות לוואי.. זה די מתסכל לצערי. מה שחשוב הוא שבנתיים תנסי להמנע מקפאין וגריינים נוספים לשלפוחית כמו אלכוהול, עישון, חריף או שקולד, תשתי מספיק מים. נסי לבצע ביופידבק או פני לרואה משלימה.

11/04/2014 | 22:43 | מאת: נ

שלום, רציתי לדעת אם בבית חולים הדסה עין כרם עושים בדיקת אורודינמיקה וEMG.. נאמר לי שעושים אותה באסף הרופא אך ברצוני לדעת גם אם בהדסה עין כרם. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בשביל לקבל תשובה- עליך לפנות לבי"ח הדסה. לפורום זה אין שום קשר לבתי החולים.

10/04/2014 | 11:29 | מאת: סובלת

ד"ר שלום, אני בת 25. ב-CT כליות (פרוטוקול אבנים) נמצאה אבן זעירה בגביע העליון של הכליה השמאלית וציסטה קורטיקאלית (אולי לא כתבתי את המונח המדויק).נמצאה גם ציסטה בשחלה. האם ממצאים אלה יכולים להסביר צורך עז ביותר להשתין כל הזמן 24 שעות! אין שניה הפוגה!השלפוחית כאילו מתפוצצת! התסמינים האלה ממשיכים כבר חודש וחצי!לפני כשבועיים אושפזתי תחילה מצאו לי שארית שתן 140 נתנו לי פעם אחת קסטרל, לאחר יום שארית שתן 96 ואחר כך בבדיקות שארית שתן 43. שוחררתי מהמחלקה האורולוגית כשנאמר לי שאין מה לעשות במסגרת אשפוז.. אך השאלה היא אם האבן הזעירה והציסטה יכולות להסביר את התופעה הזו? תרביות שתן ובדיקות שתן תקינות.מהי לדעתך הסיבה לתחושה הזו כל הזמן!! ללא רגע הפוגה! בלילה קמה לעיתים פעם אחת ומוקדם בבוקר עוד פעם ולפעמים גם 6-7 שעות רצוף ללא הפרעה.

11/04/2014 | 09:17 | מאת: סובלת

רציתי להוסיף שבכל בנגיעה באזור הבטן התחתונה ובחלק החיצוני של איבר המין מופיעה רגישות עזה ורצון להשתין! וכך גם כשאני נוסעת באוטו אני מרגישה ששלפוחית השתן מתפוצצת כאשר הכביש לא חלק נגיד או עולים על איזה באמפר אני מרגישה לחץ אדיר ורגישות בשלפוחית השתן ודחף להשתין!

שלום רב, התלונות שלך נשמעות כמו דלקת או שלפוחית רגיזה. חשוב לבצע גם תרביות שתן. ע"פ ה CT לממצאים האלו ככל הנראה אין קשר לתלונותיך.יש להתייעץ עם גניקולוג לגבי הציסטה בשחלה. ממליצה לך להמנע מעישון, שיית קפאין וקולה, אכילת שוקולד או חריף. לפנות לבדיקת אורולוג ולקבל טיפול תרופתי שיכול לעזור לך

07/04/2014 | 07:14 | מאת: שרון

כמה מומלץ ליטול ויטמין סי כחלק מטיפול בדלקות שתן חוזרות .

שלום רב ניתן לקחת טבליה אחת ליום, של 500 מג'.

06/04/2014 | 12:53 | מאת: בן 28

אני סובל כשבועיים מהפרעות בהשתנה(התחלת השתנה מהוססת, התחלת השתנה בטפטוף, זרם לפעמים מקוטע, מפוצל או עם נטייה חדה הצידה, תכיפות במתן שתן, במיוחד משפיע על התעוררות בלילה כדי להשתין גם אם השתנתי לפני השינה, דבר שבחיים לא היה לי)... כמו כן כשבוע אני סובל מכאבים באזור המפשעה בצד שמאל שלעיתים מקרין לאשכים(אזור המפשעה ללא ממצאים בבדיקת כירורג)... כמו כן כבר זמן מה אני מרגיש חלש ולא מרגיש טוב באופן כללי, הרגשה שאני מכווץ וסתום באזורי הבטן והמותניים, ולחץ תוך בטני גבוה, כאב במותן שמאל וכאבים עמומים בבטן תחתונה צד שמאל, סובל מעצירות מזה כחודש, סובל מריפלוקס ושיהוקים מזה כמה חודשים(קבוע לי תור גם לגסטרוקופיה)... אני ממש מודאג מבחינת בעיות ההשתנה, בדיקות דם, שתן ותרבית שתן יצאו תקינות, אני מחכה לעבור בדיקת אולטרה סאונד כליות ודרכי שתן, איזה עוד בדיקות כדאי שאני יעבור? מה יכול להיות הגורם לבעיות ההשתנה שלי? האם יכול להיות קשר לכאבים במפשעה ולכל הדברים שאני סובל מהם? אני ממש מודאג...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רוב התסמינים שציינת (למעט הרפלוקס והשיהוקים)יכולים להתאים דלקת בשתן או דלקת בערמונית. מומלץ גם לבצע בדיקת שתן PCR למחלות מין וגם תרבית לזרע. להבדק אצל רופא- בדיקה גופנית- לאזור המפשעה, האשכים, וכמובן גם בדיקת רקטאלית, ולקבל טיפול אנטיביוטי. כדאי להשלים את האולטראסאונד. אם עולה לך חום חשוב לגשת לבדיקה במיון.

04/04/2014 | 13:42 | מאת: רווית

יש לי תופעות לוואי מלקיחת התרופה כגון עצירה במתן שתן

שלום רב, אם הטיפול גורם לך תופעות לוואי הפסיקי אותו וידעי את הרופא המטפל שלך. ניתן לתת לך תרופות חלופיות.

03/04/2014 | 20:34 | מאת: שני

שלום רב ד"ר חתומי, לפני שבועיים אמי עברה ניתוח של הסרת סרט tvt משלפוחית השתן מאחר ויצא ממקומט ועשה בה שמות בשלפוחית. הניתוח היה מאוד קשה ומסובך ונעשה לאחר יותר משנה של כאבים אך בגלל אבחון ורופא לא נכון, רק לפני שבועיים עברה הניתוח. אתמול הוצא לה הקטטר לאחר שהיה מחובר אליה ל-10 ימים. מאז למעט כמה שעות אתמול, היא לא מצליחה להחזיק את השתן כלל למרות שהתרוקנה עשר דקות לפני כן, לאחר עשר דקות שוב יש שתן והיא פשוט כבר עושה בטיטול... האם המצב הזה מראה שככל הנראה השלפוחית שלה נפגעה לגמרי ופשוט כבר אין לה שום שליטה על השתן, מה שלא היה לפני הניתוח, לפניו היתה הולכת כל שעה וחצי, לא כל עשר דקות ומבלי יכולת לעצור את השתן! אנו מאוד מודאגים וחוששים שנגרם לה נזק בלתי הפיך שיהרוס כליל את איכות חייה. אין לנו אפילו את מי לשאול, לא את הרופא שאין לנו שום יכולת ליצור איתו קשר ושלא התריע על דבר כזה ולא נתן שום הוראות איך ולמה לצפות. בקיצור, אנו לבד בזה מבלי יכולת להתייעץ ולהבין מה מצבה. תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית חשוב כן ליצור קשר עם הרופא המנתח ולשוחח עמו. לא נראה לי הגיוני שאין דרך למצוא את המנתח. שנית בהרבה מהמקרים בתקופה הראשונה לאחר הניתוח יהיו בעיות שליטה בשתן אך הן עשויות להסתדר בהמשך. ע"פ מה שאת מספרת היה מהלך ניתוחי מורכב ולכן כנראה גם ההחלמה תתארך. כרגע חשוב שאמך תפנה לבדיקת אורולוג, תבצע תירגול לחיזוק שרירי רצפת האגן (ניתן לקבל הפניה לפיסיותרפיה ייעודית לכך דרך קופ"ח) ואולי תוכל להעזר גם בטיפול תרופתי בהתאם לצורך.

02/04/2014 | 16:07 | מאת: דנה

שלום, לפני כמה חודשים קראתי שיש לשתות ביום 1.5-2 ליטר מים ביום. התחלתי לשתות כמות זו ומאז אני מרגישה צורך ללכת לשירותים בערך 2-3 פעמים בשעה וכל פעם יוצאת כמות נכבדת של שתן. רציתי לדעת אם זה נורמלי, יכול להיות שכמות המים שאני שותה רבה מדי? תודה

שלום רב, העובדה שהגברת את כמות השתיה ובעקבות כך גבר מתן השתן מראה שככל הנראה הכליות שלך מתפקדו היטב. אם את אוכלת מאוזן יספיק לך כליטר- ליטר וחצי מים ליום, אלא אם את מבצעת פעילות גופנית מאומצת ואז רצוי לשתות יותר. אם זה מטריד אותך תורידי קצת בכמויות.

30/03/2014 | 16:00 | מאת: צעיר מדי

שלום, אני בן 29 כיום מאובחן כחולה בטרשת נפוצה, היה לי התקף לפני 12 שנים ומאז אני על תרופות מונעות מבלי התקף אחד. אני לוקח תרופה שנקראת גילאנייה. בשנה\שנתיים האחרונות אני סובל מדחיפות מטורפת לאחר שתיה של משקאות שמכילים קפאין (אני חולה על קפה) או אלכוהול. על כל חצי ליטר בערך הייתי רץ פעמיים לשירותים. לפני כמה חודשים התחיל אצלי עוד בעיה - טיפטוף שתן ותחושה של כל הזמן רטוב. בבדיקות שעברתי לאחרונה גילו אצלי שני דברים - Ureaplasma וגם שארית שתן. ב Ureaplasma טיפלו לי ע"י מתן אנטיביוטיקה (בבדיקה חוזרת היה תקין). בשארית שתן לא ממש טיפלו - נתנו לי לקחת כדור שנקרא Spasmex 30 אבל זה לא ממש עוזר לי. בעקרון אמרו לי שהבעיות שלי יכולות לנבוע מהטרשת אבל אני משום מה לא מאמין לזה. לאחרונה אני משתדל לא לשתות משקאות שמכילים קפאין או אלכוהול והדחיפויות שהיו לי קודם די נעלמו אבל אני עדין סובל מטיפטוף ומתחושה כללית של כאילו בורח (כל הזמן רטוב). אודם לכם אם תוכלו להמליץ לי על דרך אחרת לטיפול ו\או בדיקות אחרות. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לפי מה שאתה מתאר עיקר הבעיה היא דחיפות ואיבוד שתן. אכן יכול להיות שזה קשור לטרשת, וחשוב לבדוק מה המצב. ציינת שנמצא לך "שארית שתן". לא ציינת מהי (לא כל שארית היא משמעותית). בכל מקרה אם יש שארית גדולה ממש לא מומלץ לטפל בספזמקס. ממליצה לך כרגע לפנות בהקדם לאורולוג מומחה ולעבור בירור מלא כולל אורודינמיקה להערכת מצב תפקוד השלפוחית והדליפה, לצורך המלצה על הטיפול היעיל ביותר לך. יש בבתי החולים הגדולים (למשל רמב"ם, תה"ש, אסף הרופא..)- יחידות מצויינות של נוירו-אורולוגיה. שווה להתייעץ שם.

31/03/2014 | 18:25 | מאת: צעיר מיד

שלום ותודה על האינפורמציה. עשיתי שתי בדירות אולטראסאונד. הראשונה נשלחתי למכון מיוחד שם ביקשו ממני לשתות ליטר מים לפני הבדיקה. אחרי כוס וחצי לא יכולתי יותר והייתי חייב לרוקן קצת (זה כבר היה במכון). אחרי הריקון היה לי שלפוחית כמעט מלאה. ביקשו ממני לצאת, להמתין רבע שעה ולהתפנות לפחות פעמיים. אחרי זה בדקו שארית ומצאו 240 סמק. באותו יום לקחת כדור ספסמקס וכעבור 4 ימים שבמהלכם גם לקחתי כדור הגעתי לרופא המטפל. הוא שלח אותי להתרוקן שוב ובדק אותי באולטראסאונד מקומי שם גילו אצלי 63 סמק. זה היה בבוקר אחרי ארבעה ימים שהייתי על כדורים.

27/03/2014 | 13:52 | מאת: חסוי

שלום רב דר שירה, אני בן 15 ובחודש האחרון הופיעו לי פצעים על איבר המין זאת אומרת ממש על האיבר (על הכיפה) האם יש חשש ? מה זה אומר ? מה אני אמור לעשות ? ייש חשד למחלה כל שהיא ? תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עליך לפנות בהקדם לבדיקת רופא.

25/03/2014 | 17:11 | מאת: דביר

ד''ר שלוםDDWWW מזה כחודשיים יש לי תכיפות ודחיפות במתן שתן +צריבה בשופכה לאחר מתן שתן, אני נותן שתן כול 10 דקות ממש בוצעו כבר 7 בדיקות שתן ללא ממצאים חריגים , בוצע גם US כליות דרכי שתן ושלפוחית גם הוא נמצא תקין וללא ממצאים בוצעה גם בדיקת ארודינמיקה לבדיקת שלפוחית רגיזה וגם היא יצאה תקינה ללא ממצאים המראים על שלפוחית רגיזה ממה זה יכול לנבוע , הפסקתי לחיות ואני מיואש האם זה יכול להיות ממצא אונקולוגי ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דביר, ראשית הלחץ בו אתה נתון הוא אחד הגרומים העיקריים לתסמינים שלך וממליצה לך לנסות להרגע . כדאי גם להמנע מכל מה שמגרה את השלפוחית כמו קפאין, אלכוהול, שוקולד, אוכל חריף, עישון. שנית, עליך לשמוח שאין ממצאים חריגים בבדיקות. שלישית ניתן לתת לך תרופות שירגיעו את התלונות שלך- גש לאורולג שעוקב אחריך ושוחח עמו על האופציות לטיפול- ניתן לנסות טיפול צמחי, או תרופות רגילות להקלת התסמינים. אם עדיין יש תלונות ניתן לשלוח לך בדיקות שתן לציטולוגיה ולבצע גם ציסטוסוקפיה להשלמת הבירור.

19/03/2014 | 16:43 | מאת: אבי

שלום, אני נער בן 15, בזמן האחרון יש לי צורך להשתין המון פעמים כל יום, כל 30-60 דקות יש לי פיפי. אני יציין שכשאני ישן בלילה אני רוב הפעמים לא מרגיש שיש לי פיפי כל כך, וזה לא מעיר אותי. זה נורמלי? כדאי ללכת לבדוק אצל רופא משפחה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לעיתים המקור לצורך במתן השתן הוא בכמות השתיה היומית ובמה שותים- אם אתה שותה הרבה קולה או כל חומר שמכיל קפאין אתה תלך כל הזמן לשירותים ויש להמנע מכך. גם לחץ נפשי גורם לצורך ניכר להתרוקן, למשל לפני בחינות-- וכדאי לעשות כל מה שצריך להרגע. אם עדין זה מציק לך, צריך לשלול גם דלקת או הפרעות שונות אחרות- יש לגשת לבדיקה אצל אורולוג.

23/03/2014 | 17:49 | מאת: אבי

אחרי שזה התחיל לי הפסקתי לשתות קפה וקולה, ועדיין התופעה המשיכה. הלכתי לרופא משפחה והוא אמר שזו כנראה דלקת, ונתן לי אנטיביוטיקה, ואתחיל לקחת את הכדורים מיד אחרי שאני יעשה בדיקת שתן מחר. יש לי שאלה בנוסף, מותר לאונן בזמן שיש את הדלקת או שזה יכול להזיק? תודה רבה :)

18/03/2014 | 05:55 | מאת: אני

כל החיים סבלתי מבעיות במערכת השתן והייתי משתין הרבה לא מצאו כלום בבדיקות מקיפות יש עוד בעיה שאני צריך לקחת תרופות נוגדות דיכאון וכולם עושות לי הרגשה לא נוחה במערכת השתן כמו דלקת שאי אפשר לחיות עם זה האם יש תרופה שמרגיעה את מערכת השתן שאני ייפטר מתופעת הלוואי המציקה הזו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תרופות נגד דיכאון משפיעות על השלפוחית וגורמות לתחושת צורך להתרוקנות. כדאי אולי להתייעץ עם הרופא המשפל שלך ולשנות אותן או המינון שלהן. יש תרופות שניתן לתת לך להרגיע את התחושות בשלפוחית אך חובה לבדוק היטב מהן התרופות הקבועות שלך כי השלוב של תרופות אלו עם נוגדי דיכאון צריך להעשות בזהירות כדי להמנע מתופעות לוואי. כדאי לך להבדק אצל אורולוג.

17/03/2014 | 09:47 | מאת: דימה

כשאר אני שוכב עם חברה שלי וגומר בפנים, שורף לה מאוד . יש פתרון?

שלום רב, אינך בפורום הנכון אולי כדאי להתייעץ עם גניקולוג

16/03/2014 | 22:49 | מאת: יעל

בעקבות יחסי מין נהיו לי כאבים בשלפוחית וכבר כמה ימים שיש לי כאבים לקראת סיום מתן השתן יש לי כאבים חזקים עשיתי סטיק והיה דם בשתן ללא דלקת אבל מידי פעם הכאבים מתחזקים ומידי פעם הם מפסיקים.כואב לי לפעמים קצת בבטן התחתונה. מה עושים? מה זה יכול להיות?זה ממש מלחיץ אותי.יכול להיות שנגרם לי נזק??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה שיש לך דלקת בשתן. בדיקת STICK אינה מהימנה וכדאי לגשת לשלוח בדיקת שתן כללית ותרבית דרך קופ"ח. בנתיים שתי הרבה מים וקחי ויטמין C. בהתאם למה שיצא בתרבית תוכלי לקבל אנטיביוטיקה. בכל מקרה אם יש כאבים צריך לגשת לבדיקת רופא.

16/03/2014 | 05:55 | מאת: כרמלה

לאחר אורודינמיקה אני מועמדת לניתוח ציסטוצל (ללא דליפת שתן)., יש שארית שתן גדולה בגלל הציסטוצל שמפריע לריקון.בדיקת שתן ותרבית =תקינות מלבד 10 ארתרוציטים. זה מצריך בדיקה נוספת? תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, בעקרון ממצא זניח בד"כ, אלא אם הוא חוזר בבדיקות עוקבות ואז יש לפנות לאורולוג להמשך בירור

08/03/2014 | 07:48 | מאת: אמיר

לפני כשנה ולאחר 10 שנות סבל של "שלפוחית רגיזה " אובחנתי עם תסמונת ic שלרוב מופיעה אצל נשים ,"זכיתי"להיות בין אותם גברים בודדים עם מחלה ארורה לכל החיים , עברתי את כל הבדיקות כולל ניתוח פולשני לתוך כיס השתן וכולל קטטר למשך 8 ימים . לצערי הרב כלום לא עוזר , לא ניקוי הכיס , ולא עשרות סוגי כדורים למינהם. ההרגשה הנוראית לחיות כל היום והלילה סביב מיקומה של האסלה היא נוראית מגעילה ומתסכלת !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר, אני מבינה את התסכול שלך ואכן אתה צודק, אבחון וטיפול ב IC הוא מהמורכבים בתחום, ולרוב בעיתי הן למטופל והן למטפל. בכל מקרה ממליצה לראות מה כן מקל עליך מבחינת התרופות שניסית, ומה אתה יכול לשנות מבחינת הרגלים של שתיה/תזונה/עישון וכד'. באינטרנט אתה יכול למצוא הרבה חומר עיוני על תזונה ופעילות גופנית להקלה על התסמונת ממנה אתה סובל.ממליצה לך גם לפנות לרפואה משלימה, זה עשוי להקל עליך. אתה צריך לנסות להגיע למצב בו אתה שולט בתסמונת ולא היא בך.

12/03/2014 | 08:02 | מאת: אמיר

בוקר טוב ד"ר שירה , אני לא מעשן , חי בצורה הכי בריאה עברתי ניתוח לא פשוט אצל פרופסור שנפלד ל"ניקוי" כיס השתן אך לצערי כלום לא עוזר !!! התחלתי לחפור בעבר הרחוק למצוא סיבה לתסמונת , האם יש ברפואה מידע מה הגורמים למחלה הארורה ? תודה מראש אמיר

05/03/2014 | 14:43 | מאת: הגר

בעבר אבים שרוסקו. מזה שנתיים דם בשתן, כאב לא נעים בזמן השתנה, נע בין צריבה ללחץ. ימים שלמים בלי הליכה לשירותים , עיקר השתנה בלילה. הזרם אינו אחיד, ומוזר - כמו דליפה. ב-CTU אין אבנים , נמצאה ציטסטה על שחלה ושלפוחית מכווצת . המלצה ל US מיוחד לשלפוחית. מה פירוש ההמצאים ? רוצה כבר להגיע להסבר ולהמשיך לחיות חיים נורמאלים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפרטים שנתת לא ברורים. יש הרבה שניתן לעשות אבל צריך לעבור בדיקה מסודרת. לא ברור למה הכוונה ב"שלפוחית מכווצת"? אולי היית לא מספיק מלאה בבדיקה. בכל מקרה אכן ניתן לבצע US דרכי שתן ובמקרה שלך בוודאי אם היה לך דם בשתן צריך להשלים ציסטוסקופיה- זה גם ייתן מידע על מצב השלפוחית. לאור מה שציינת יש מקום לבצע בדיקות כמו שתן לציטולוגיה, תרביות שתן, ציטוסקופיה ואולי גם אורודינמיקה-אזי ניתן יהיה להבין אכן מה מקור הבעיה וכיצד לטפל.

20/02/2014 | 15:43 | מאת: ליבי

שלום רב. כבר במשך שבוע אני סובלת מלחץ נןראי על השלפוחית.חוסר ריקון סופי עם כל מתן שתן. המון פעמים ביום. אציין כי זה התחיל אחר י קיום יחסי מין. תוצאות בדיקת שתן ותרבית תקינות וכן ב.דם. וגם בדיקה גניקולוגית תקינה. אני כמעט שנתיים אחרי לידת בני הראשון .תמיד היתה לי חולשה באזור ומאז שאני קטנה היו מקרים בהם ברח לי פיפי בזמן צחוק למשל. אציין עוד שאני עושה יוגה בחודשיים האחרונים. האם יש סייכוי שהתפתחה שלפוחית רגיזה בצורה קיצונית כעת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכולה להיות דלקת גם אם אין ממצאים בבדיקת שתן רגילה. נסי לשלוח בדיקת PCR בשתן לחידקים כו מיקופלזמה ואויראופלזמה כדי לשלול מחלת מין ( הפניה מרופא מהשפחה שלך). בנוסף, ניתן לחזק את רצפת אגן בפיסיותרפיה ייעודית דרך קופת החולים. המנעי מגריינים כגון קפאין אלכוהול שוקל או שתיה/אוכל חריף או חמוץ מדי. הקפידי לשתות הרבה מים. תה קמומיל יכול להרגיע. אם לא בדקת- כדאי לבצע אולטראסאונד לדרכי השתן אם התלונות לא חולפות- גם אבן יכולה לגרום לתסמינים אלו

18/02/2014 | 15:32 | מאת: איציק

שלום בן 59 ברקע ראומטיד צינטור לב ללא בעיות לב מפרצת ראש ללא בעיות נירולוגיות לפני כשבוע התחלתי לקחת ציפרלקס כרגע רבע כדור מ10 מ"ג למנוע תופעות לואי בקיבה משום מה יש לי הרגשה שהשתן לא חזק וגם קושי במתן שתן עברתי אולטרהסאונד כליות ופרוסטטה הכול תקין כולל בדיקות שתן כללית הכול תקין יש מצב שהציפרלקס גורם לתופעה והאם היא תחלוף (לפני כמה שנים הייתי מטופל בסרוקסט ולא הייתה בעיה ) תודה איציק מה עושים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לךף לעיתים תרופות אלו משפיעות על השתן דבר עם הרופא המטפל ונסה לשנות מינון או להחליף לתרופה אחרת

18/02/2014 | 13:36 | מאת: סמי

ובכול זאת .למרות שאני מצליח לשלוט ןלאתאפק שלוש שעות . ההתאפקות שלי מתחילה מייד אחרי 20 דקות מהטלת השתן .כך שיוצא ששעתיים ןחצי שלמות אני מרגיש צורך עז לשתן האם עצם ההתאפקות מראה על בעייה מסויימת ? ואם אני מצליח להתאפק אז באמת אפשר להתגבר עלייה ? וממש זה לא עושה נזק אם מתאפקים ?

לקריאה נוספת והעמקה

לסיום: כמו כל אימון לשריר- זה לוקח זמן להתרגל. ריקון אחת לשעתיים לא יגרום לך שום נזק.

13/02/2014 | 12:56 | מאת: סמי

בן 47 כול חצי שעה יש לי שתן . לאחר בירור הסתבר שזאת שלפוחית רגיזה . עכשיו אני מצליח להתאפק ועושה כול שלוש שעות . במשך היום זה מצליח אבל בלילה זה לא מצליח. .על מנת לשלוט בדחיפות לשתן ..האם זה לא מסוכן להתאפק כשיש צורך לעשות שתן? ואם כן אז לכמה זמן צריך להתאפק ? ומה המטרה של ההתאפקות? ועל מנת לא לצרוך תרופות . האם ההרגל של להתאפק יהפוך לטבע שני?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין שום בעיה בהתאפקות של שעתיים שלוש. השלפוחית היא איבר שרירי שיכול ללמוד כיצד להתנהג. חשוב שאתה תשלוט בשלפוחית ולא להיפך. בכל מקרה אם אתה מסתדר רק בעקבות אימון השלפוחית ומתרוקן לפי זמנים קצובים זה מצויין וזה אכן יהפך עם הזמן להרגל שלך.אם בלילה עדין זה קשה לך כדאי להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך אילו תרופות יכולות לעזור.

18/02/2014 | 09:00 | מאת: סמי

ובכול זאת .למרות שאני מצליח לשלוט ןלאתאפק שלוש שעות . ההתאפקות שלי מתחילה מייד אחרי 20 דקות מהטלת השתן .כך שיוצא ששעתיים ןחצי שלמות אני מרגיש צורך עז לשתן האם עצם ההתאפקות מראה על בעייה מסויימת ? ואם אני מצליח להתאפק אז באמת אפשר להתגבר עלייה ? וממש זה לא עושה נזק אם מתאפקים ?

13/02/2014 | 08:29 | מאת: שרית

אני שואלת בקשר לאבא שלי . בן 55 ויש לו קושי במתן שתן הבדיקות יצאו תקינות אבל .האם שימוש ארוך בנרות גליצרין נגד עצירות .גורם או משבש משהוא ביכולת העצמית לתת שתן? שיבוש בחלק העיצבי או השרירי שמשפיע באזור השלפוחית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עצירות היא מצב משמעותי שמשפיע על איברי האגן וכך גם על מתן השתן באופן כלליץ כדאי שאביך יתיעץ עם פרוקטולוג או גסטרואנטרולוג כיצד לטפל ולהקל על העצירות. במקביל שישגש לבדיקת אורולוג ויקבל טיפול שיקל עליו את מתן השתן.

11/02/2014 | 09:55 | מאת: יערה

שלום אני בת 25, סובלת משלפוחית רגיזה בערך 4 שנים. עזבתי את הפיזיותרפיה שבקושי התחלתי ואני לא מטופלת. בשבועות האחרונים בעת מתן שתן, אני חשה כאבים. יתכן שמרוב התאפקות (צריכה להתרוקן לעתים קרובות ובמיידיות ולכן המון פעמים נאלצת להתאפק) נוצרו כאבים? קיימת תופעה כזאת? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יחערב, כאבים במתן השתן יכולים לנבוע מהרבה סיבות. כדאי לך בתור התחלה לפנות לרופא שלך לבדיקת שתן לשלול דלקת ולעבור לפחות הדמיה באולטרסאונד של מערכת השתן. ולגשת לבדיקה אישית אצל אורולוג. יש הרבה אפשרויות לטיפול.

09/02/2014 | 19:48 | מאת: ע

קושי בהטלת שתן- כול חצי שעה יש שתן -בן 50 בדיקת אולטרסאונד -כליה ימנית: באורך כ-9.2 ס"מ, מבנה תקין ללא אבנים וללא הידרונפרוזיס. כליה שמאלית: באורך כ-9.9 ס"מ, מבנה תקין ללא אבנים וללא הידרונפרוזיס. שלפוחית שתן בעלת דפנות סדירים ערמונית בגודל 2.6X3.2X2.2 ס"מ (10 סמ"ק) שארית שתן 27 סמ"ק PSA 0.25 האם הבדיקות תקינות ?אם כן מה הבעייה? האם זאת דלקת סמוייה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הבדיקות שציינת תקינות. אכן כדאי לבדוק שתן שאין דלקת. גם בהנתן בדיקות תקינות יכולים להיות כל מיני גורמים לתכיפות במתן השתן- בדוק שאינך שותה יותר מדי, ובעיקר לא משקאות מכילי קפאין. עדיין, חשוב שגם תיבדק אצל אורולוג והוא גם יוכל לרשום לך תרופה שתקל עליך.

אני הולך להשתנה לעיתים תכופות 30-45 דק וגם אז לוקח לפיפי לצאת בין 5 לעשר דק. זה מפריע לי ביומיום ביעילות בעבודה. האם זו שלפוחית רגיזה? מה יש לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בוודאי שיש מה לעשות. עליך לפנות לבדיקה גופנית אצל אורולוג וגם לעברו בדיקות דם, שתן ואולטראסאונד כדי לראות מה המקור לבעיה ובהתאם לקבל טיפול.

06/02/2014 | 02:13 | מאת: כרמלה בת 77

קיימת ציסטוצלה. US כליות ודרכי שתן תקין פרט להרחבה קלה בפתח השלפוחית, ושארית 170 סמ"ק לאחר התרוקנות. אין הידרונפרוזיס ואין אבנים. אבל - אם אני לא שותה במשך הלילה, אז בבוקר אין לי שתן. כעת גם כשאני שותה, אני לא מרגישה צורך לתת שתן, ויש לי רושם שהכמות מעטה ביחס לכמות הנוזלים שאני שותה. מה לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, יכול להיות שהציסטוצל מפריע לריקון. יש מקום להתייעץ לגבי ניתוח לתיקונו וכדאי לפני כן לבצע אורודינמיקה כולל רדוקציה של הציסטוצל (החזרתו פנימה) כדי לראות האם זה משפיע על ההתרוקנות.

30/01/2014 | 13:07 | מאת: לאה

כבר יותר משנה אני סובלת מדקירות צד ימין מפסעה בבטן צד ימין במיוחד צד ימין יש סימנים לשלפוחית רגיזה אני הולכת מלא פעמים ביום לפיפי אני אובדת עצות עברתי צילומים בדיקות הכל תקין רק יצא רגישןת צד ימין הם הורסים לי את איכות חיי לא יודעת מזה יש ימים שייש לי שקט ויש ימים שאני הולכת יושבת זה מוזר לפעמים לפני הליכה לשירותים יש לי דקירות אני בת 27 בבקשה תעזרי לי...

שלום לאה, לתלונות שאת מתארת יכולים להיות מקורות רבים, איני יודעת אילו בדיקות עברת ובכל מקרה הפורום כאן אינו המקום לטיפול- עליך להבדק אצל אורולוג בצורה מסודרת, ואולי יש צורך להשלים בדיקות. כאבים בבטן ימנית תחתונה יכולים לנבוע לא רק ממערכת השתן כך שחוץ מבירור מקיף אצל אורולוג עליך להבדק גם אצל גניקולוג ואצל כירורג. יש הרבה אופציות לטיפול והקלה על התסמינים שלך, אבל זה חייב להעשות בצורה מסודרת אצל הרופא לאחר השלמת כל הבדיקות הרלוונטיות.

19/01/2014 | 11:34 | מאת: כוכב

שלום בני בן 6.5 סובל מהרטבת לילה. מעולם לא קם יבש. ביום נגמל לפני גיל שנתיים גמילה חלקה ללא פספוסים כלל. טופל לאחרונה חודש וחצי במינרין 2 כדורים ביום. ללא הטבה כלל. התחיל נוביטרופן כדור אחד ליום וקם יבש מיד בבוקר שלמחרת. כמה זמן צריך טיפול בתרופה זאת? האם התופעה עלולה לחזור עם הפסקת הטיפול ומה בעצם עושה התרופה? תודה כוכב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי אין זה הפורום המתאים לשאלתך.. בכל מקרה בקצרה אסביר שניתן להמשיך בטיפול בנוביטרופן שעוזר לו כנראה למנוע התכווצויות יתר בשלפוחית שגורמות לאיבוד השתן. כדאי שתתיעצי עם אורולוג ילדים בדיוק לכמה זמן יש צורך להמשיך בטיפול וכיצד להפסיקו.

16/01/2014 | 20:12 | מאת: אלה

שלום, אני בת 19 וסובלת בשנה האחרונה מתכיפות נוראית במתן שתן. גם אחרי שאני עושה אני מרגישה שלא התרוקנתי עד הסוף, ולפעמים אני מרגישה שאני צריכה להתאמץ בכדי שהשתן ייצא. עשיתי בדיקות דם (יש חוסר קל בברזל) ובדיקת שתן שיצאה תקינה. בנוסף אני סובלת מעצירות קשה ונפיחות בבטן. קשה לי לתפקד בגלל המגבלה הנ"ל וזה פשוט מנהל לי את החיים. במיוחד כשאני צריכה להירדם ומרגישה כל הזמן ששלפוחית השתן מלאה למרות שהיא לא. אשמח מאוד לתשובה, תודה.

שלום רב, עצירות היא גורם מאוד מאוד משמעותי להפרעות השתנה וכדאי מאוד שתטפלי בה, ואז גם יהיה לך קל יותר לרוקן שתן חשוב שתקפידי לשתות מספיק, ותנסי להוריד גם מה STRESS (לחץ כללי). אם התלונות ממשיכות עליך לגשת לבדיקה כולל הדמיה באולטראסאונד

16/01/2014 | 10:33 | מאת: הדס

שלום, מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת ממתן שתן תכוף. התופעה אינה אחידה אצלי. יש שעות ארוכות בהן אני לא צריכה כלל לתת שתן. לאחרונה שמתי לב שזה מגיע במעין "התקפים" שלא קשורים לכמות השתייה שנצרכה. ההתקפים מופיעים בשעות קבועות בערב, בערך בין השעות 19:00 ל 21:00. בשעות אלו, אני צריכה לתת שתן בכל 10 דקות! לפעמים יש התקפים נוספים בשעות אחרות במהלך היום. אני שותה 3 כוסות קפה בשעות היום, רובם בשעות הבוקר, וכחצי ליטר מים ביום. האם יש הסבר לתופעה. זה מאד מקשה לי על החיים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא לכל תופעה יש לנו הסברים. כדאי לוודא שאינך מפריזה בשתיה דווקא אחר הצהריים, ונמנעת מקפאין ושוקולד. כמוכן ניתן לנסות לתרגל אימון השלפוחית וריקונה בשעות קצובות ואם זה לא עוזר לפנות לבדיקה אצל אורולוג ולנסות טיפול תרופתי.

15/01/2014 | 19:30 | מאת: מור

לד"ר שירה חתומי שלום רב, אני בן 25 סטודנט מתחיל, האמת היא שאני ממש בור בכל מה שקשור לבעיית שלפוחית רגיזה, עד היום בכלל לא חשבתי שאני אולי סובל מבעיה זו, עד שחבר ללימודים האיר את עיניי, בממוצע אני נכנס לשירותים בין 8-10 פעמים ביום, וזה במידה ושתיתי כחצי ליטר מים (במשך כל היום) בימים שאני שותה קצת יותר, אם אני עושה כושר, אני מגיע לצריכה שלפחות ליטר וחצי ובמצב הזה אני בשירותים אחת לשעה (תלוי באיזה שעה אני מתאמן), ובלילה מתעורר עוד פעמיים לפחות. לאחר שאני מסיים להשתין, לאחר כמה דקות אני מרגיש שמשתחרר לי עוד קצת פיפי, וזה בתדירות גבוהה, ז"א קורה לפחות כל פעם שלישית לאחר מתן השתן. וזה ניכר בסימנים בתחתון ולפעמים רטיבות באיזור הרגל (ממש לא נעים) ומצב זה קורה גם כשאני מתרגש, אם זה צוחק או לחץ לפני מבחן. תופעה זו מפריעה לי למהלך תקין של סדר היום, לא שיש לי בעיה להשתין כל שעה פשוט זה מפריע לי בלימודים ובמבחנים ובמהלך השיעור. היועצת ביקשה ממני שאראה מומחה ואמסור לה חו"ד. ופה אני צריך את עזרתך, אם המקרה שתיארתי באמת מרמז על בעיה של שלפוחית רגיזה או שמא זה יכול להתפרש לכיוון אחר שאת חושבת? לא ציינתי, אבל אני גם נולדתי עם היפוספדיאס זה יכול להיות קשור? המון המון תודה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן התסמינם שאתה מתאר יכולים להתאים לתסמונת השלפוחית הרגיזה אבל מחייבים המשך בירור מלא כדי למצוא את המקור להן ולטפל בך.. רצוי לבצע בדיקות שתן, הדמיה באולטראסאונד, בדיקה גופנית ואולי גם אורודינמיקה כדי לקבוע בדיוק מה הבעיה. יכול להיות שבגלל ההיפוספדיאס יש לך היצרות בשופכה והריקון אינו תקין ובשל כך אתה סובל- ולכן כדאי יהיה לבצע גם ציסטוסקופיה. אנא פנה לאורולוג לבדיקות כדי שאפשר יהיה לעזור לך.

15/01/2014 | 18:54 | מאת: יעקב

היי דוקטור שירה. קודם כל תודה רבה על התשובות המפורטות שאת נותנת כאן לאנשים כה לחי! לעניינו : אני בן 33 בשבוע האחרון התגברה אצלי תופעה של הרגשת שתן בשעה שאני צריך ללכת לישון. התופעה מאוד חזקה וגורמת לכך שאני לא נרדם עד לשעות מאוד מאוחרות ולמעשה מאמללת את חיי והופכת אותם לבלתי אפשריים. אני קם כ20-30 פעמים הלוך וחזור מהמיטה כל פעם מטיל כמה טיפות ושוב מנסה להירדם אך הלחץ חוזר ולא מאפשר לי. אכן מעגל אכזרי! קבעתי כבר תור לאורולוג השבוע אך בינתיים ביאושי מצאתי פורום זה ומקווה שתוכלי לשער במה מדובר האם זוהי שלפוחית רגיזה או מדובר במשהו אחר... רציתי גם לציין שאינני נמצא בלחץ נפשי כזה או אחר והדבר קורה רק בלילה לפני השינה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כדאי לברר אם אין לך הפרעות במתן השתן במהלך היום. לברר מה וכמה ומתי אתה שותה (רצוי לבצע יומן שתיה והתרוקנות כולל הכמויות שנכנסות ויוצאות), לשלוח בדיקות שתן לשלול דלקת, ובדיקות דם לרמות גלוקוז וקראטינין. כמובן לעבור בדיקה גופנית אצל אורולוג. כדי בנתיים שתמנע משתיה מופרזת בערב, בעיקר לא קפאין לסוגיו, תמנע משוקולד ואלכוהול, ולא לאכול פירות לפני השינה. לאחר השלמת הבדיקות ניתן יהיה להחליט האם יש מקום לטיפול תרופתי.

12/01/2014 | 23:37 | מאת: מירי

שלום,אובחנתי כבעלת שלפוחית רגיזה. ניסיתי להשתמש בכדורים אך זה לא עזר ולמדתי לחיות עם זה בצורה הכי טובה שאני יכולה. יש לי דלקת בשתן והחיידק שנמצא מסוג קולי. נמצאו גם כמות של חלבונים בשתן (ערך 500). רופאת המשפחה נתנה לי אנטיביוטיקה "מוקסיפן" 500 ג' 3 פעמים ביום ל-7 ימים. נראה לי מוזר!? אשמח לקבל חוות דעת נוספת והרחבה לגבי החלבונים בשתן. האם יש צורך בבקידה של כליות. תודה. מירי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך מירי. חיידק בשתן יכול להיות לכולם, ואין לו קשר לשלפוחית רגיזה. בכל מקרה מוקסיפן אינה תרופה מאוד מומלצת לדלקות בשתן בשל יצירת עמידות לטיפול. אבל יש לברר עם הרופאה אולי ניתנה לך תרופה זו מסיבה ספציפית כמו רגישויות החיידק (האם עמיד לתרופות אחרות?) או רגישות שלך לתרופות. ממליצה לברר עם הרופאה אם החיידק רגיש לתרופות כמו מאקרודנטין או צפורל, רספרים או פוספומיצין- אלו עדיפות בד"כ. כמובן חייב מרשם מסודר. ממליצה להקפיד לשתות הרבה מים כמניעה, ולקחת וטמין C .

10/01/2014 | 11:55 | מאת: הדר

בבדיקת כליות ודרכי השתן הודגמו סילוני שתן דו צדדיים. מה זה אומר והאם זה יכול להיות קשור לכאבי הגב שלי?ז

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סילוני שתן דו צדדים זה אומר ששתן מגיע בצורה תקינה משתי הכליות, כך שאין עדות לחסימה של מעבר השתן מהכליות לשלפוחית וככל הנראה לא זו הסיבה לכאבי הגב שלך. אם אין לך אבנים בכליות ואין לך הרחבה של הכליות ככל הנראה הכאב לא מגיע ממערכת השתן וכדאי שתפנה לבירור מכיוון אורטופדי.

05/01/2014 | 15:36 | מאת: נועה

שלום ד"ר חתומי, אני בת 20 וקצת. בריאה לגמרי ולא לוקחת תרופות, גם לא גלולות. לסבתא שלי יש שלפוחית רגיזה וגם לאמא שלי. מאז שאני זוכרת, אני צריכה פיפי בערך כל שעה וחצי. זה ממש לא מפריע לי בחיי היומיום - אני פשוט ניגשת לעשות פיפי. אבל, עוד חודש יש לי מבחן שייארך 4 שעות, ללא הפסקות שירותים, ואני מאד חוששת שלא אצליח להתמודד עם ההתאפקות הארוכה. מה שמוסיף לחשש זה שבמבחנים ארוכים אני חייבת לשתות קצת כדי להשאר מרוכזת. כדי שיאפשרו לי לצאת לשירותים במהלך 4 השעות האלה, אני צריכה לספק אישור מאורולוג. ביקרתי אצל אורולוג, שהפנה אותי לבדיקת שתן. הבדיקה יצאה לא חד משמעית (הוא אמר שכנראה לא ניקיתי את עצמי מספיק לפני הבדיקה). אז עשיתי עוד אחת ואין לי דלקת והכל תקין. הוא אמר שהוא רוצה בכל זאת לרשום לי אנטיביוטיקה, שננסה, ושאקח 10 ימים ואחזור אליו שוב. ואם זה לא יפתור את הבעיה, נחפש דרך אחרת לטפל. בינתיים הזמן עובר והמבחן מתקרב. הבדיקות תקינות לגמרי, גם לפי מה שהוא אומר, ואין לי דלקת ואני לא רוצה לקחת סתם אנטיביוטיקה כדי לפסול את האפשרות. האמת שאני לא רוצה שום טיפול תרופתי כרגע, זה לא מפריע לי בחיי היום יום. אני צריכה פיתרון לסיטואציה אחת יחידה ויוצאת דופן שבה לא מאפשרים לי לעשות פיפי במשך 4+ שעות. חשבתי לבוא עם חיתול למבחן, לקחתי מסבתא רבא שלי חיתול למבוגרים וניסיתי לשבת איתו 4 שעות, אבל ברגע שהוא נרטב זה ממש לא נוח ומגרד וגם מביך אותי מאד שיתגלה. האם יש לך רעיון אחר מלבד חיתול? אולי יש איזה מכשיר שאפשר לקחת ולעשות בו פיפי בדיסקרטיות בכיתה בזמן המבחן? תודה רבה וסליחה על המכתב הארוך... נועה

לקריאה נוספת והעמקה

הי נועה. ממש לא חושבת שאת צריכה לשבת עם חיתול בעת מבחן! גשי שוב לאורולוג דברי עמו ופשוט בקשי ממנו מכתב אישור. כמוכן אפשר לבקש מהרופא מרשם לתרופה שתעזור לך לא לחוש בצורך התמידי להתרוקן- למשל ספמקס/וסיקייר/דטרוסיטול/טוביאס- אלו תרופות שמחייבות מרשם. עדיף לנסות אותן לפני המבחן כדי לראות אם הן עוזרות ושלא גורמות לך תופעות לוואי. גם רופא המשפחה יכול לרשום לך. בהצלחה.

שלום ד"ר חתומי, תודה רבה על תשובתך. האם ניתן לבוא אליך עם בעיה כזו? אם כן, כיצד עדיף לקבוע תור, כדי להגיע בהקדם האפשרי? (אני בקופת חולים כללית ולפי *2700 אין תורים עד שאצטרך להגיש את האישור). תודה רבה!

04/01/2014 | 09:18 | מאת: ברק בן אריה

שלום רב. בחודש האחרון, ברח לי שתן במהלך שינת לילה. בפעם הראשונה התעוררתי מכך, ובפעם השנייה שמתי לב לכך רק בבוקר. אני בריא באופן כללי, פרט לתרופות נגד דיכאון שהפסקתי לקחת באופן הדרגתי במשך החודשים האחרונים. אני גם סובל משיתוקי שינה, מעט משקל עודף ונמצא תחת לחץ משמעותי בעקבות קשיים כלכליים. אני מבקש למצוא סיבה ופיתרון לבעיתי. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עודף משקל והפסקות נשימה בשינה מאוד קשורים להפרעות במתן השתן ולנוקטוריה(קימה בלילה לשירותים ). ברור לך שירדה במשקל תעזור.גם הפחתת STRESS חשובה מאוד. עדיין, הייתי ממליצה לאור מה שציינת כאן שתיגש לבדיקת רופא: גם בנושא התרופות שאתה לוקח וגם לעבור מעבדת שינה ואולי לקבל טיפול ב C-PAP (מסיכה לנשימה במהלך הלילה, שיכולה לעזור לך לישון כמו שצריך). בנוסף לשלוח בדיקות שתן ודם ולהמנע משתיה מופרזת לפני השינה, בעיקר לא קפאין לסוגיו,פירות ואלכוהול. באם נקיטת צעדים שמרניים אלו לא עוזרת, יש אופציה לטיפול תרופתי כמובן במרשם- או למנוע שיתון יתר בלילה (למשל עם מינירין), או להרגיע פעילות יתר של השלפוחית (עם תרופות אנטיכולינרגית דוגמת ספזמקס, וסיקייר או טוביאס). כל הנ"ל מחייב בדיקה ומרשם מרופא.

03/01/2014 | 00:29 | מאת: בחורה_28

שלום, עשיתי בדיקת השתן, האם התוצאות הבאות מעידות על דלקת בדרכי השתן? Protein 30 mg/dL Red Blood Cell 2 /HPF White Blood Cell 9 /HPF Squamous Epith. MANY /LPF Mucus MANY /LPF Leukocytes 250 MOD Leu/uL Urine,Culture no growth תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. בבדיקת השתן אכן יש תאי דם לבנים שיכולים להעיד על דלקת , אבל התרבית שלילית. בכל מקרה גם אם התרבית שלילית- אם יש לך תסמינים צריבה, כאבים, דחיפות להתרוקן וכו'- כדאי לגשת לרופא המטפל ולקבל אנטיביוטיקה.

ד"ר יקרה שמי איתי ולי ולאשתי נולה בת לפני שבועיים וחצי. במהלך ההריון היו לה אגני כליות מודגשים וזה הסתדר לקראת סוף ההריון. הילדה ממש מתאמצת בעת מתן השתן, נהיית אדומה, נשימות קצת מהירות יותר וכן עושה קולות של מאמץ. בנוסף בפעמים שהחלפנו לה חיתול ראינו כי השתן יוצא בזרם חזק וקשתי, הכוונה כאילו הלחץ האטמוספרי בתוך צינורית השתן הוא גבוה יותר מהרגיל. האם יש קשר לאגני הכליות המורחבים והאם יכול להיות שפשוט הצינורית שלה קטנה מדי או הפתח קטן מדי ואז זה דורש מאמץ. ואן כן מה הפיתרון.

שAום רב, ומזל טוב! אכן אולי מדובר בבעיה אנטומית. אנא פנו להתייעצות ובדיקה אצל אורולוג ילדים- יש בקופות החולים השונות או במרכזים כמו שניידר, איכילוב ועוד.

30/11/2013 | 12:48 | מאת: daniel

היי שירה אובחנתי לפני כחודש כחולת IC לאחר שהרופא ראה דימומים במערכת השתן לאחר ריקון השלפוחית ..אני חייבת לציין שהתסמינים היו ממש קטנים לא היתה לי כלל תכיפות במתן שתן רק לפעמים הדבר היחידי שהרגשתי זה צורך מן צורך להטיל עוד שתן במידה והייתי פונה לשירותים גירוי כזה שאין באמת פיפי...הרופא החליט על טיפול בDMSO לאחר הכנסת הקטטר והחומר אני מרגישה כל שניה רצון לתת שתן והכאב אף החמיר כ5 ימים כבר הרופא טוען שהשלפוחית רגישה כי לקחנו תרבית שיצאה שלילית לשלול זיהום ... האם זו תופעת לוואי של החומר?כי שמעתי שישנה דלקת כימית שנוצרת לפעמים...יכולה להיות פגיעה בשופכה או גירוי בשופכה עקב ההכנסה? מיואשת אשמח לייעוץ...אגב לא נלקחה לי ביופסיה ולא נשללו מחלות אחרות לפני שהגענו לאבחנה זו...רציתי לדעת אם שחפת או פטריה בכיס השתן כן יכלות לגרום לתסמינים אלו...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, כל מה שציינת אכן יכול להיות גורם לתלונות: הפעולה עצמה, החומר שהוכנס לשלפוחית, דלקת, זיהום, פטריה, וגם STRESS ומאכלים מסויימים, קפה אלכוהול, שוקולד ועוד ועוד. כרגע התרכזי בלנסות להקל על עצמך- קחי משהו נגד כאבים, שתי הרבה מים ותה קמומיל והמנעי מאותם גריינים. אני מאמינה שלבסוף זה ישתפר. בכל מקרה עליך לחזור לרופא שביצע את הטיפול ולדווח לו על הבעיה ולקבל ממנו הוראות להמשך הטיפול. ד"ר חתומי.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 > ... 8