תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

14/10/2012 | 19:06 | מאת: לירן

שלום ד"ר. אני בן 33 בריא בדר"כ. מזה כעשרה ימים תכיפות במתן שתן, בדיקת שתן ותרבית תקינות. האורולוג טוען שאין מה לדאוג מפאת גילי ונתן לי כדור שיקל על התופעה. התכיפות הינה בערך פעם בשעתיים, מתעורר פעם אחת ללילה. ההרגשה היא כאילו נשאר שתן בקצה הפין (ולאו דווקא ממש לחץ בשלפוחית). אציין כי בשמונת החודשים האחרונים עברתי תקופת לחץ-חרדתית מאוד קשה עבורי. הרופא טוען כי זו הסיבה. שאלתי: האם עליי לדאוג מסרטן ערמונית? האם יש קשר ללחץ בו אני מצוי, ואם כן - כיצד הוא משפיע על השתן (משהו פיזי ממש לוחץ על השלפוחית)? מודה לך על תשובתך

שלום לירן. חרדה ולחץ נפשי מאוד משפיעים על הגוף, ובמקרים רבים גורמים לתחושות של תכיפות ודחיפות במתן השתן, ובהחלט יכול להיות שזה חלק מהגורמים לתלונתיך. אם אתה שותה הרבה, בעיקר קפאין (שיש בקפה, תה קולה, שוקולד וכדומה), או אלכוהול- זה כמובן גם משפיע ורצוי למתן או להמנע לחלוטין מחומרים אלו, ולשתות מים באופן מתון (ליטר וחצי ליממה). אם אתה פעיל מיני וקיימת יחסים ללא קונדום, בוודאי אם יש לך הפרשות מהאיבר- יכול להיות שמדובר במחלת מין ומומלץ לבצע בדיקות שתן לשלול זאת. בגיל 33 אין לך מה לדאוג מסרטן ערמונית, זו מחלה של מבוגרים (ממוצא מגיל 60 ומעלה). אם מישהו במשפחה שלך(אבא, אח) סבל מסרטן ערמונית מגיל 45 רצוי שתהיה במעקב חד שנתי אצל אורולוג. כרגע באמת ממליצהלך בעיקר לנסות להוריד את החרדות והחששות.

16/10/2012 | 12:26 | מאת: לירן

תודה על המענה המהיר. בצעתי בדיקת שתן והיא תקינה. אין היסטורייה משפחתית של סרטן ערמונית. בכל זאת, ם זה אכן נובע ממתח נפשי, מה לוחץ לי על השלפוחית וגורם לתכיפות למרות שבפועל אין לי הרבה שתן לתת?

מנהל פורום שלפוחית רגיזה