רגישות בשלפוחית ותוצאות בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

24/06/2012 | 22:29 | מאת: יעקב

שלום ד"ר חתומי אני בן 55 מטופל ב - קומדין(נטיה לקרישיות יתר), ליפיטור,אמלודיפין( כ- 4 חודשים) ואלטרוקסין. סך הכל (למרות כל הכדורים...) שומר על אורך חיים בריא ומרגיש טוב כולל פעילות גופנית אינטנסיבית יומיומית בחדר כושר - ריצה ומשקלות. בימים האחרונים חשתי כעין רגישות ולחץ בשלפוחית השתן שגרמה לי ללכת בדחיפות יותר גדולה לשירותים. בבדיקת שתן כללית כל הערכים היו תקינים חוץ מ ERYTHROCYTES-U STRIP שתוצאתו - 10. ראיתי שבבדיקות קודמות בעבר התוצאה הייתה - 0 והאמת...נלחצתי. מה המשמעות? האם אפשר להירגע? מה צריך לעשות? בתודה רבה

שלום לך יעקב, אריטרוציטים (ERYTHROCYTES) הם תאי דם אדומים, שניתן לעיתים לזהות בבדיקות שתן. לממצא של 10 תאים כאלה, בעיקר במי שמתאמן באופן תדיר בחדר כושר, לרוב אין שום משמעות. מומלץ להקפיד על שתיה מספקת ולבצע בדיקות שתן חוזרות ולראות שהכל נעלם, או להשוות האם בעבר היו לך ממצאים כאלה. מה שאתה מתאר מבחינת התסמינים יכול להגרם מסיבות רבות כמו אבן קטנה במערכת השתן, או דלקת, או הפרעות מהערמונית שזה מוכר מאוד בגילך. גם טיפול בקומדין יכול לגרום להופעה של דם בשתן. ולכן פשוט צריך לעקוב ולהחליט אם זה מחמיר בוודאי- להמשיך בירור בבדיקות נוספות. כי לבצע לפחות עו שתי בדיקות שתן כללית עוקבות בחודשים הרובים ואם זה מחמיר לפנות לאורולוג

מנהל פורום שלפוחית רגיזה