אולטרסאונד כליות ודרכי השתן: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בדיקת הערמונית: מדריך מקיף

סובל מתחושת חוסר התרוקנות גם לאחר מתן שתן? צריבה במתן שתן או זרם חלש? ייתכן שבלוטת הערמונית היא המקור לבעיה ממנה אתה סובל. מה עלול לגרום לתסמינים אלה? מהן הדרכים בהן ניתן לבדוק את מצב הערמונית? הערמונית (פרוסטטה, בלעז) היא בלוטה השייכת למערכת הרבייה הזכרית. הערמונית ממוקמת במוצא שלפוחית השתן ומקיפה את צינור השופכה. הערמונית הולכת וגדלה, ככל שהגבר מתבגר. הערמונית אחראית על ייצור נוזל הזרע של הגבר ומיקומה משפיע גם על תהליך מתן השתן.   מתי יש צורך בבדיקת ערמונית? הצורך בבדיקת ערמונית עולה כאשר הגבר מרגיש שינוי או הפרעה במתן שתן. מומלץ להגיע לאורולוג, שיבצע סדרת בדיקות, ובהן גם בדיקות שונות הקשורות למצב הערמונית. תסמינים שונים עלולים להעיד על בעיה בערמונית ומצריכים בדיקה, למשל: זרם שתן חלש, צריבה בשתן, תחושת חוסר התרוקנות, תכיפות או דחיפות במתן שתן, הטלת שתן לילית (נוקטוריה) וכו'.   עם הופעת הפרעות כגון תכיפות או דחיפות במתן שתן, יש לגשת לאורולוג. צילום:...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאולטרסאונד כליות ודרכי השתן

אבנים בכליות - תמונת המחשה
אבנים בכליות עץ התאנה מסייע בריפוי יבלות, עץ הזית מצטיין בתכונותיו האנטי חיידקיות, הערבה הוא המקור ל...
ציסטוסקופיה - תמונת המחשה
ציסטוסקופיה דימום בשתן הוא אחד התסמינים המובילים המחשידים לסרטן בשלפוחית השתן. החדשות המעודדות: ברו...
דלקת כליות - תמונת המחשה
דלקת כליות ריבוי עוברים, יתר לחץ דם, סוכרת - אלו הם רק חלק מהמצבים, המגדירים הריון בסיכון גבוה
חסימות בדרכי השתן - תמונת המחשה
חסימות בדרכי השתן הטיפול בעובר ובמומים מולדים בתינוקות מצוי כיום בחזית הרפואה. מהי רפואה עוברית, ומהו החז...
אבנים בדרכי השתן - תמונת המחשה
אבנים בדרכי השתן כאבים בבטן התחתונה, צריבה ומתן שתן תכוף, הופכים את החיים עם השלפוחית הכאובה לבלתי נסבלי...
בדיקת אולטראסאונד - תמונת המחשה
בדיקת אולטראסאונד החידושים הטכנולוגיים המשמעותיים לא פסחו על בדיקות אולטרסאונד, ניתן כיום לטפל בקלות בבעי...
ללמוד עוד על אולטרסאונד כליות ודרכי השתן
אורולוגיה-תמונה

כאן תוכלו לקרוא על בדיקות מאבחנות באורולוגיה ועל מיני...

מאת: כאן תוכלו...
18/01/2002
בדיקת הערמונית: מדריך מקיף-תמונה

סובל מתחושת חוסר התרוקנות גם לאחר מתן שתן? צריבה במתן שתן...

מאת: ד"ר...
20/12/2018
ערמונית מוגדלת שפירה: כך מטפלים-תמונה

הגדלה שפירה של הערמונית שכיחה בגילאי חמישים פלוס. חלק יחיו...

מאת: ד"ר מנס אהרון
06/03/2016
מדריך: שמירה על בריאות הכליות-תמונה

הכליות אחראיות על סינון הדם והפרשת רעלים ומלחים מהגוף. חולי...

מאת: פרופ' יוסף...
22/03/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאולטרסאונד כליות ודרכי השתן?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אולטרסאונד כליות ודרכי השתן: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלופ רב על מה מעידה בדחקת בנס גונס למבדה פרי lcללא ערכים מספריים.? נשלחתי לבדיקה בשל רמת אלבומין גבןהה בשתן. תודה

שלום רב, אני בת 57 ברקע צנתור לבהי מטופלת כרוני בכדורים מדללי דם ולחץ דם. במעקב של ספירת דם. החל משנת 2017 התחילה לי הפרשה מוגברת בשתן של אלבומין מערכים של 200 עד היום לערכים של 3.5 גרם ליממה באיסוף. לאור ספירת הדם האחרונה שהדגימה כמות מןפרשת של חלבון הופניתי ל us כליות תקין לגמרי. ערכי ספירת הדם של תפקודי הכליות תקינים כולל קריאטינין, אלבומין, סידן, קלצים פרוטאין טוטאל וכו. נשלחתי לאיסוף חדש כולל בנס גונס שהדגים lambada free lc ללא ערכים במספרים (בפורומים אני רואה שיש טווחים ואצלי לא היה כתוב) וכתוב שרמת האלבומין גבוה ורוב חלבוני הנסיןב נכחו. Iga בנורמה,igm בנורמה ואילו igg מתחת לנורמה 490 שהערך התקין מתחיל ב 530. שאלתי היא לאור ממצאים קליניים אלה על אילו מחלות יכול להעיד? האם בהכרח מיאלומה? ובנוסף מחכה לבדיקת אלפא גמא ובטא למה עליי לצפות..?? במידה וזה מיאלומה? אשמח לתשובה כנה.

היום קיבלתי תשובות לאלקטרופזה בה גלובלין אלא 1 מעל הנורמה 5.1 שהערך התקין הוא 4.9 אלפא 2 גבוה 16 שהערך התקין הוא 11 בטא 2 בנורמה

מבחינת בדיקת האלקטרופורזה של חלבונים-יש לדעת אם נמצא חלבון מונוקלונלי. בדיקה חשובה נוספת להשלמת התמונה היא שרשרות קלות בדם.

היי אם שרשראות קלות כמו אצלי מסוג למבדה מופיעות בשתן אז אין סיכוי שאינם בדם נכון?? בשתן אין הערות ולא ערך מספרי רק השרשרת למבדה free lc . ההערה שכתובה היא שאלפא 1 שהערך טיפה יותר גבוה מהנורמה היא במצב החריף של החלבונים?? מה זהה?? האם בנס גונס מעיד ההכרח על מילומה?? או שיתכן במצבים אחרים?

בבקשה אם אפשר הסבר. בבקשה!!!

בדיקת בנס גונס חיובית אינה מצביעה בהכרח על מיאלומה. לצורך איבחון של מיאלומה יש צורך בהערכה של פרמטרים שונים ובמקרים רבים בדיקת אלקטרופורזה חיובית או בנס גונס דורשת מעקב בלבד. ממליצה לפנות לבירור המטולוגי מסודר.

שאלתי היא באילו עוד מקרים נמצא חלבון מסוג זה בשתן? אם הוא בשתן הסבירות שכמותו בדם ככ מוגברת? אני בלחץ עד ההמטולוג. תודה מראש

שלום רב. אני מתנצל מראש על המכתב הארוך אבל זה בא מכיוון שאני על סף יאוש טוטאלי. עמך הסליחה. פשוט כבר שנה שלמה אני סובל מכאבים באשכים שמטרידים את מנוחתי ופשוט אין לי מנוח והחיים שלי סובבים כל היום רק סביב האשכים ויכול להיות שעוד יפטרו אותי מהעבודה בגלל העדריות הרבות שלי עקב המצב... אז ככה זה הסיפור שלי: אני בן 30, רווק, בריא ללא שום בעיות בריאות. לא מקיים יחסי מין. מחסנאי , עבודה פיזית. מרים דברים כבדים. לפני שנה וחודשיים בדיוק התחילו לי כאבי תופת באשך שמאל. ישר הלכתי למיון ושם שחררו אותי עם אבחנה של וריקוצלה דרגה 3 באשך שמאל ומשככי כאבים והמשך בירור בקופ"ח. לא מצאו שום דבר אחר. עשיתי US אשכים דופלר בקופ"ח שנתן את התוצאה הבאה: "דופלר אשכים: "הודגם וריקוצלה בינוני מצד שמאל עם היפוך זרימת דם בוולסלווה. כל השאר תקין בבדיקה. הלכתי לרופאים הבאים: יורם זיגל וד"ר שי שפי שהלכו על כיוון של אבנים בכליות\דרכי השתן ושללו שהכאבים נובעים מהוריקוצלה. (שי שפי אפילו לא הסתכל עלי ולא בדק לי את האשכים לפני שישר נתן לי הפניה ל-CT) עשיתי עוד בדיקות והם: 1. US כליות ודרכי השתן – הכל תקין. אין אבנים ואין שום ממצא חריג. ערמונית בנפח 15 סמ"ק. 2. CT פרוטוקול אבנים בדרכי השתן – הכל תקין. אין אבנים ואין שום ממצא פתולוגי בכל האיברים בבטן (בדקו שם הכל). 3. בדיקות שתן ותרבית – מס' פעמים ביצעתי בדיקות שתן ותרבית והכל תקין. 4. בדיקות דם כלליות ובדיקות דם לזיהוי דלקות – הכל תקין. אין ממצא חריג. אין דלקות. 5. בדיקת US מפשעות – הכל תקין. אין בקע מפשעתי. בדיקת כירורוג גם שללה ממצא חריג באיזור. בהתאם לתוצאות הנ"ל האורולוג (ד"ר יעקב בן חיים) קבע שהכאבים כנראה נובעים מהוריקוצלה והמליץ על ניתוח. נותחתי באסותא בשיטת הקשירה העליונה. להגנתו אומר שהוא ציין שרוב הסיכויים שהכאבים יעברו אבל הוא לא מוכן להתחייב על כך. אחרי 4 חודשים מהניתוח חזרו הכאבים באשך שמאל. והפעם הכאבים לווו בכל מיני אפיזדות שונות של כאבים: פעם זה כאב חד מאוד בצד שמאל, פעם כאב עמום בצד ימין, פעם זה כאבים חזקים בשני האשכים, ובד"כ זה כאבים של גודש, לחץ וכבדות ורגישות מטורפת בשק האשכים עד שאני בקושי מצליח ללכת. הבעיה המרכזית שלי זה הגודש והכבדות והרגישות בשק האשכים כאילו מישהו שם לי סלעים בתוך שק האשכים והם נהיים כבדים בטירוף ומכבידים עלי אפילו ללכת עד כדי כך שבא לי לחתוך אותם בגלל הכבדות. שכיבה על הגב לא מקילה על הכאבים. חזרתי כמובן לד"ר יעקב בן חיים שבדק ואמר שהאשכים שלי תקינים ואין וריקוצלה. ביצעתי US אשכים דופלר שוב והתוצאה: "הודגמו ורידים תפוחים עד 0.4 ס"מ עם זרימת דם מוגברת בעת וולסלבה אך ללא עדות להיפוך זרימה ורידית-וריקוצלה משמאל. חוץ מהנ"ל לא נמצא שום ממצא חריג בבדיקה. לא הידרוצלה ולא שום דבר. בן חיים אמר שכנראה אני סובל מאפדידימטיס כימית והמליץ לי להשתין לפני כל מאמץ גופני גם אני לא חש צורך להשתין. ביצעתי את המלצתו במשך מס' חודשים וזה לא עזר. הגודש והלחץ באשכים המשיכו. לאחר מכן נתן לי אנטיביוטיקה בשם "דוקסילין 100" פעמיים ביום למשך שבועיים שגם לא עזר. לאחר מכן אמר שאזלו לו הפתרונות ואין לו מה להציע לי. לקחתי גם אנטיביוטיקה "מוקסיפן 500" למשך 10 ימים ולא עזר. הלכתי לרופאים הבאים: "דב לסק" "ופרופ' רביב גל" (במכון האורולוגי בשיבא) שגם הם אמרו שהכל תקין באשכים והם לא מוצאים שום בעיה. מקסימום הם רואים וריקוצלה מינימלית שלא גורמת לכאבים. רביב גיל אמר שעשיתי טעות שהלכתי על הניתוח כי זה לא הצריך ניתוח. המליץ לי על מרפאת כאב. בשבת האחרונה הכאבים באשכים כ"כ החמירו וגרמו לי סבל שאפילו לא הצלחתי להרדם ששוב הלכתי למיון ושוב לא מצאו כלום ושחררו אותי עם המלצה להבדק אצל אורטופד אולי הכאב מוקרן מגב תחתון למרות שאני לא סובל מכאבים בגב בכלל. קבעתי תור לאורטופד. אז כרגע יש לי *תור למרפאת כאב. *תור לאורטופד (בספק גדול אם שם הבעיה כי אין לי כאבים בגב) *בדיקת US אשכים דופלר נוספת בקרוב. *תור לכירורוג לבירור כאבים בפי הטבעת כרגע אני חי על משככי כאבים שלא בדיוק עוזרים לבעיה של הגודש והלחץ באשכים (כי זה לא כאבים אז הכדורים לא בדיוק נותנים מענה) מעניין לציין שהכאבים באים בתקופות ובגלים והם לא רצופים כל הזמן. עד האפיזודה האחרונה של הכאבים היה לי תקופה של חודשיים רצוף שלא כאב לי כלום והכל היה תקין ללא שום כאב\גודש\לחץ. ופתאום התפרץ הגל האחרון של הכאבים שכבר נמשך שבוע ולא רואה את הסוף. (בנוסף יש לציין שמידי פעם בגלים של הכאבים גם מתווסף לזה: כאבים קלים בפין בראש העטרה ו\או כאבים קלים ושריפה בפי הטבעת. אבל זה ממש נדיר שזה מגיע הכאבים האלו.) אז הייתי רוצה לשמוע ממך לאיזה כיוון היית הולך במקרה שלי. האם היית שולל \מאשש את הוריקוצלה כגורם לכאבים? לא מצאו שום ממצא אחר בכל הבדיקות. רק ורידים תפוחים כפי שצויין בתוצאת US האחרונה. מה עוד יכול להיות הסיבה לכאבים באשכים? האם המקור באשכים? בשק האשכים? האם המקור מאיבר אחר? מה עוד הבדיקות שהיית ממליץ לי לעשות לפני שאני מרים ידיים סופית? האם זאת דלקת? האם זה זיהום? מה עוד יכול לגרום לכאבים האלו? אני יודע שאתה כמובן לא יכול להגיד לי דרך המחשב מה הבעיה שלי בלי לבדוק אותי אבל על סמך הנתונים המפורטים שציינתי מה עוד נותר לי לברר? האם נשאר לי רק מרפאת כאב כמוצא אחרון? היית ממליץ על טיפול אנטיביוטי נוסף לנסות? כדורים אחרים? כי ברצותי למצוא את הבעיה מהיסוד (במידה ויש בעיה) ולא להתחיל לחיות על משככי כאבים של מרפאת כאב וכד' אשמח לעזרתך וסבלנותך הידועה לטובה כי באמת כלו כבר כל הקיצין מבחינתי ואיני יודע מה עוד לעשות באמת שאיני מחפש מזור דרך האינטרנט בלי להבדק על ידך אבל אשמח להכוונה לכיוונים שונים שהיית ממליץ לי ללכת עליהם. תודה רבה רבה מראש ושוב, סליחה על המכתב הארוך הזה , יודע אני שזמנך קצוב ואולי לא תספיק אפילו לקרוא בעיון את המגילה אבל לנסות ניסיתי. אני מתנצל מראש. תודה רבה !!!

שלום רב, כאשר מדובר בכאב באשכים - אנו עובדים על דרך השלילה. החשוב ביותר הוא לשלול מצב מסכן חיים (גיגול ממאיר באשכים), מצב המסכן את האשך עצמו (תסביב - מצב בו האשך הסתובב, פסקה אספקת הדם אליו והוא עובר תהליך של נמק) ומצב המסכן את פוריותך (למשל תהליך זיהומי באשך). אנו נושמים לרווחה כאשר לא מדובר באחת הבעיות האלה. בהמשך מבצעים ברורים נוספים. לעיתים מוצאים סיבה בה ניתן לטפל, לפעמים מוצאים סיבה בה לא ניתן לטפל. לפעמים לא מוצאים סיבה כלל. במקרים כאלה - הטיפול הוא טיפול בכאב עצמו - על ידי רופאי כאב. וריקוצלה אינו גורם לכאבי תופת או לכאב המגביל תפקודית. גברים עם וריקוצלה משרתים ביחידות שדה קרביות, עוסקים בספורט אתגרי, ובעצם חיים אורח חיים מלא. לכן נראה כי לא מדובר בוריקוצלה במקרה שלך. אינני עוסק בכאב באשכים באופן ספציפי. הייתי ממליץ לפנות לרופא אורולוג העוסק בנושא - למשל ד"ר רונן הולנד. בברכת בריאות טובה, ד"ר רענן טל

שלום אני בן 26 וחצי לפני כ 4 חודשים עברתי אולטרה סאונד אשכים בגלל כאבים שהיו לי והתברר שהבדיקה יצאה תקינה עכשיו אני סובל שוב מכאבי תופת מה עלי לעשות למרות שהבדיקה מאז יצאה בסדר??

בבדיקת סיטי עם חומר ניגוד נתגלה:"הכליה השמאלית בגודל וצורה תקינים. הודגם מבנה ציסטי אקזופיטי כ 1- ס''מ, רושם לדופן מעט הפרדנסי. לאחר הזרקת ח.נ. רושם להאדרה קלה. ארטפקט מהאדרה של הכליה? לא הודגמו אבנים. הפרשה תקינה ואין עדות לחסימה אורומכנית." האם מימצא זה דורש התערבות פולשנית כלשהיא ?

ממליצה להשלים גם אולטרסאונד כליות לאיפיון הממצא ולגשת לאורולוג עם הממצאים

שלום, לאחר תקופה ממושכת של קריאטנין בדם בערך של 1.3 (יציב לאורך שנים), נשלחתי לבדיקת איסוף שתן 24 שעות. היקף האיסוף הוא: 3800. להלן התוצאות: ======================= CALCIUM- URINE 24h - 38mg24HR ערך תקין 100-250 CALCIUM- U SAMPLE - 1mg/dl CREATININE- U 24h - 1925mg/24hr ערך תקין 800-2000 CREATININE- U SAMPLE - 50.7mg/dl MICROALBUMIN- U 24h - לא ניתן לחישוב MICROALBUMIN-U SAMP - מתחת לסף רגישות PHOSPHORUS- U 24h - 833mg/24hr ערך תקין 400-1300 PROTEIN- URINE 24h - 118mg/24hr ערך תקין 0-150 UREA- URINE 24h - 23mg/24hr ערך תקין 26-43 URIC ACID- URINE 24h - 479mg/24hr ערך תקין 250-750 POTASSIUM- U SAMPLE - 25mEq/L SODIUM-URINE SAMPLE - 49mEq/L POTASSIUM- URINE 24h - 94mEq/24hr ערך תקין 25-125 SODIUM- URINE 24h - 185mEq/24hr ערך תקין 40-220 PHOSPHORUS- U SAMPLE - 22mg/24dl PROTEIN- U SAMPLE 3.1mg/dl UREA- URINE SAMPLE - 605mg/dl URIC ACID- U SAMPLE - 12.6mg/dl ====================== במקביל בוצעה בדיקת שתן כללית שיצאה תקינה לחלוטין. ====================== קלציום בדם יצא : 9.99mg/dl ערך תקין 8.5-10.5 ====================== ויטמין D יצא 81.9nmol/L ערך תקין 75-250 ====================== PTH יצא 25.1pg/ml ערך תקין 4.6 - 38 ====================== מבקש לברר בעיקר לגבי משמעות החריגה באיסוף השתן: קלציום מאוד נמוך. להבנתי אני אוכל מספיק מוצרי חלב , יכולה להיות סיבה אחרת? יש לזה משמעות? 12 שעות אחרונות של האיסוף היו בצום בגלל בדיקות דם נוספות. תודה לעזרתכן.

בנוסף US כליות תקין מלפני 10 חודשים, ובמהלך האיסוף היו לי קצת שלשולים.

אין חשד להפרעה בהפרשת הקלציום בכליה שכן שאר הבדיקות שקשורות במאזן קלציום תקינות. לא רשמת אם יש שימוש בתרופות. דיזוטיאזיד (טיפול שכיח ביתר לחץ דם) למשל היא תרופה שמורידה את הפרשת הקלציום בשתן. אם אין הסבר תרופתי יש לשקול יעוץ תזונאי/ת לוודא שהתזונה שלך תואמת ומכילה מספיק קלציום ולשקול את הצורך בביצוע צפיפות עצם ביחד עם רופא/ת משפחה

תודה דוקטור, אכן לוקח אומפרדקס על בסיסי יומי 10 מג יכול להסביר את החריגה?

אומפרדקס יכול להשפיע על ספיגת מגנזיום במערכת העיכול. לא ידוע שמשפיע על הפרשת סידן בכליות