לחץ וכאבים בשלפוחית השתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

16/05/2012 | 20:51 | מאת: יעל

שלום, בחודשים האחרונים (כ-5 חודשים) הבטן שלי נפוחה, בעיקר בצהריים-ערב. בדיקות דם ושתן תקינות. בדיקה להליקובקטר פילורי - תקינה. בדיקות גניקולוגיות - תקינות. אני מרגישה פעמים רבות לחץ ולעיתים מעין כאב וצורך ללכת לשירותים לעיתים קרובות - תופעות אלה אינן כל היום וכל הזמן אלא מדי פעם. רק הבטן הנפוחה היא כל יום בחודשים האחרונים. יש לציין שעד כה בכל בדיקות השתן שלי בשנים האחרונות היו אריטרוציטים ודווקא בדיקה שעשיתי היום הייתה תקינה לחלוטין. לפי תחושתי הבעיה היא בשלפוחית השתן (מה גם ששאר הבדיקות - גסטרו, גניקולוגית - תקינות). מה ניתן לעשות, ולמה הנפיחות הזו בבטן ? האם זה מוגדר כשלפוחית רגיזה ? אילו עוד בדיקות היית ממליצה לי לעשות ? בתודה מראש

שלון רב, צריך להבדיל פה בין תסמינים שונים: 1. תפיחות/נפיחות בטנית: זה משהו ששייך למערכת העיכול- ואם יש לך גזים או שינויים ביציאות צואה (עצירות או שלשלולים) עליך לפנות לגסטרואנטרולוג לבדיקה כולל קולונוסקופיה. 2. תכיפות במתן השתן(צורך לרוץ הרבה פעמים) או דחיפות להתרוקן (תחושה עזה של צורך דחוף להטיל שתן) : אלו תלונות שמראות יותר לכיוון הפרעות בשלפוחית אך לאו דווקא שלפוחית רגיזה. אם לא נמצאו סימני דלקת בבדיקות השתן אזי ממליצה לך לבצע אולטרסאונד לשלפוחית ולכליות, ולראות אם יש לך אבנים, ואם נשארת לך שארית שתן לאחר התרוקנות. רצוי גם לבדוק מה את שותה וכמה- ריבוי שתיה, בעיקר של קפאין או חומרים מכילי קפאין- גורם לריבוי השתנה. גם לחץ נפשי,תרופות שונות, עצירות ודלקות יכולים להיות סיבות לתופעות אלו. רצוי לעבור גם בדיקות כולל רמת סוכר בדם ולשלול סכרת. תמיד כדאי להבדק גם אצל אורולוג /כירורג/גניקולוג- בדיקה גופנית מקיפה. נוירולוגיות.

21/05/2012 | 20:11 | מאת: יעל

תודה רבה על תשובתך. 1. הבטן נפוחה בעיקר מהצהריים - אין גזים, אין שינויים ביציאות. 2. התכיפות במתן שתן אינה על בסיס יום-יומי. אך מרגישה לעיתים מעין לחץ בבטן - שאני משערת שזה מהשלפוחית. עשיתי u.s כליות ושלפוחית שתן - תקין. שותה בעיקר מים ותה. בדיקות דם, כולל סוכר - תקין. מפריעה לי מאוד הנפיחות בבטן בעיקר בשל הצד האסטטי, שכן אני רזה וזה מפריע. עשיתי אף בדיקת דם לציליאק celiac screen 3.5 . אודה לך אם תוכלי לכוון אותי אילו בדיקות או לאילו רופאים עליי לפנות לבירור העניין. ושוב תודה מראש !

מנהל פורום שלפוחית רגיזה