הטלת שתן לעיתים תכופות

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

10/10/2012 | 20:52 | מאת: איריס

ד"ר שירה שלום, לבני בעיה מאוד דומה כפי שתארה אחת האמהות בהודעה ששלחה לפורום. ספורטאי שלפתע החל להטיל שתן כל חצי שעה, כל הבדיקות שעשינו תקינות כולל איסוף שתן , אולטראסאונד, בדיקות דם שונות. אני אחות ומבינה שבנתיים "הכל בסדר" אבל הילד מאוד סובל, גם עומד לקראת גיוס. אנחנו חברי הכללית ומבקשים לדעת לאיזה מרכז רפואי או איזה רופא יוכל לתת מענה בהקדם האפשרי. בנתיים יש לנו תור לסוף החודש לאורולוג באשקלון. הבן מאוד מוטרד וכנראה שיש גם אלמנט רגשי מעורב, הוא לא ישן בלילות, לומד לבגרויות ומאוד עייף. אנא עזרי בבקשה.

שלום לך איריס. יש הרבה מאוד סיבות לדחיפות במתן השתן , גם בבחורים צעירים. הבדיקות שצריך לבצע הן בדיקות שתן לשלול דלקת, בדיקות דם לרמות סוכר ותפקוד כליות, והדמיה בסונר. אם הכל תקין, צריך לראות מה שותה ואוכל- זה כמובן מאוד משפיע: שתיה מרובה, בעיקר של קפאין, משקאות דיאט , שוקו וכמובן אלכוהול- מאוד משתנים ולכן כדאי להמנע מהם להעדיף מים (וגם כאן- אין צורך ביותר מ 2 ליטר ליממה).צריך לראות אם נוטל ויטמינים או תוספי מזון שגם עשויים לשתן. מרכיב לחץ-נפשי, בין אם בשל הבגרויות ובין אם בשל הגיוס הקרב -חד משמעתית משפיע, וחשוב לנסות לתרגל קצת הרפיות,מנוחה ושינה מספקת, ואולי שווה להתייעץ עם בעל מקצוע בתחום ( כמו פסיכיאטר/פסיכולוג), לפני שנותנים תרופות לטיפול בתלונות ההשתנה. בקופ"ח כללית יש אורולוגים מצויינים גם באזור הדרום ובוודאי במרכז. כרגע לא היתי מבצעת שום בדיקות פולשניות שרק יחריפו את הבעיה. תקפידו עמו על מזון בריא, שתיה נכונה ומנוחה, שוחחו עמו על פחדיו חששותיו ואני מאמינה שהדברים יירגעו.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה