דחיפות במתן שתן בלילה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

24/10/2013 | 19:00 | מאת: שיר

שלום רב, אני ב28 אחרי 2 לידות קור לי לפני השינה אני יכולה לקום 6 פעמים לשירותים אני מרגישה לא מרוקנת וזה מקשה עלי להרדם וכל פעם יוצא לי שתן. גם במהלך היום אני הולכת לשירותים לא מידי מפריעה לי בעיקר שאני שותה ולא הרבה אני ישר צריכה להתרוקן. אבל בלילה אני מרגישה כמו בהריון זה היה קורה לי המון. לקום מהמיטה עד שזה חולף זה מרגיז זה לא קורה כל לילה. האם זה נורמאלי? משהו השתבש שם אחרי לידות? תודה

24/10/2013 | 19:22 | מאת: ד'

אני הייתי מציע לך לפנות בהקדם לרופא משפחה , ברור לי אפילו בלי להיות רופא שלקום 6 פעמים להתרוקן מצריך בירור וחבל שתחכי לתשובה בפורום.

שלום רב, זה נכון שהריון ולידה משפיע על רצפת באגן ויש כאלו שההשפעה הזו אצלן משמעותית. בכל מקרה כדאי לך לגשת לבצע בדיקות שתן לשלול דלקת, לעבור בדיקה גופנית אצל גניקולוג ולפי צורך לבצע בדיקות נוספות כמו אוטראסאונד לדרכי השתן כולל שארית. מומלץ לבצע "יומן שתיה והתרוקנות" ל-48 שעות: כלומר לרשום במדויק מתי,כמה ומה שתית במהלך 48 שעות ובמקביל כמה ומתי התרוקנות- זה יכול לתת הסבר גם על המצב בלילה.אם את שותה מעל 2 ליטר ביום זה כנראה הרבה. אם רוב השתיה שלך מכילה קפאין זה מאוד משפיע.. לפי זה ניתן יהיה להתאים לך גם טיפול תרופתי שיכול לעזור לך מאוד.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה