לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

15/07/2013 | 21:13 | מאת: ד.

האם שלפוחית רגיזה יכולה להעלות את לחץ הדם או שזה להיפך ? יש לי קפיצות לחץ דם בלילה בשעות שאני מתעוררת לשירותים. האם הורדת לחץ דם על ידי תרופות יכולה להרגיע קצת את השלפוחית ?

שלום לך, ממליצה לך לבדוק האם את מתעוררת בגלל הצורך ללכת לשירותים(נוקטוריה) או שאת הולכת לשירותים כי ממילא התעוררת (הפרעות שינה). לחץ הדם עולה אם את קמה משינה ופעילה בלילה. כדאי גם למדוד כמותית את כמות השתיה וכמות השתן שאת נותנת במהלך 48 שעות (כולל יום ולילה) כדי לשלול מצב של שיתון יתר לילי. לכל אחד מהתלונות הללו יש טיפול תרופתי למניעה, ואז ניתן במקביל גם לעקוב גם אחרי לחצי הדם, ולטפל גם בו. בירור וטיפול בתלונותייך צריך להעשות במקביל ע"י אורולוג(להפרעות ההשתנה) ונפרולוג/פנימאי (לחץ דם).

מנהל פורום שלפוחית רגיזה