תרופות SSRI

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

22/10/2013 | 19:31 | מאת: ג'

התחלתי ליטול רסיטל , ונהיו לי קשיים להשתין , אני מרגיש שאני צריך להפעיל לחץ בבטן. הבנתי שזו תופעת לוואי של התרופה. אם את יכולה להסביר לי למה מבחינה פיזיולוגית קשה לי להשתין? ומה עושים במצב כזה? (חוץ מלעבור תרופה).

שלום רב, לתרופות SSRI יכולת השפעה על איזור מרכז ההשתנה ב PONS במוח ומכאן עשויה להיות הפרעה למתן השתן. כמוכן לחלק מתרופות אלו יש אפקט אנטיכולינרגי שמשפיע על שריר השלפוחית ועשוי לגרום להפרעת בהתרוקנות. אם יש לך תופעות לוואי אלו מתרופה זו דבר עם הרופא שלך והחלף תרופה.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה