תודה עבור תגובתך המהירה.

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

28/10/2013 | 07:48 | מאת: ניר

שאלה נוספת.לפני כחודשיים ולראשונה בחיי התעוררתי באישון לילה עם כאבים בלתי נסבלים והקאות, ונאלצתי לפנות למיון. האבחנה היתה RENAL CLINIC ובבדיקת שתן לויקוציטים 13.3 וקראטנין 1.29. צילום בטן ללא עדות לאבנים. גם בבדיקת NCCT שנעשתה לאחר שהכאבים חלפו (כחמש שעות לאחר שהחלו) לא היתה עדות לאבנים באורטר. (כליה ימנית מסובבת על צירה-פגם מולד)התמונה מתאימה למצב אחרי פליטת אבן.שוחררתי מהמיון עם טיפול אנטיביוטי, סבלתי מחום וחולשה במשך שלושה ימים נוספים וכמו כן מצמרמורת חזקה באחד הלילות. הגיל המדויק שלי 64. סובל משלפוחית רגיזה אבל התופעה לא מפריעה לנהל אורח חיים רגיל, הכוללת פעילות גופנית סדירה תזונה מאוזנת ובריאות תקינה.מתמודד עם התופעה ע"י הקפדה על לבוש חם גם בלילות, ומשטר שתיה. שאלתי היא, מה יכולות להיות הסיבות להווצרות האבן, וכיצד אפשר למנוע התרחשות ארוע כזה בעתיד.אוסיף רק שאני מסתייג מתרופות, ובגלל השקפת עולם מסוימת, משתדל להתרחק מהרפואה הרגילה ומבדיקות עד כמה שניתן. שוב תודה.

שלום ניר, שאלותיך מתרחבות מחוץ לתחום הפורום הספציפי של שלפוחית רגיזה, אבל אענה בקצרה: היווצרות אבן תלויה בגורמים רבים כמו אנטומיה,נטיה משפחתית, סוג וכמות השתיה היומית, סודגי מזון , משקל, כמות מלח במזון ובעיות שונות במערך שינוע סידן וחומרים נוספים בדם ובשתן. להמשך בירור לפי הצורך פנה לבדיקת אורולוג בקופ"ח והוא יעיין בבדיקות שביצעת ויוכל להפנות אותך להמשך בירור כמו בדיקות דם נוספות, איסוף שתן וכדומה. כרגע הקפדה על שתיה מספקת של מים, המנעות ממלח ובשר אדום ותוספת סיבים תזונתיים תעזור לך באופן כללי להמנע מאבנים.

28/10/2013 | 10:00 | מאת: ניר.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה