אנדוסקופיה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

חשיבות הגילוי המוקדם של סרטן המעי הגס

סרטן המעי הגס נחשב סרטן מאוד נפוץ והסיכון לחלות במחלה 1 ל-20. החדשות הטובות: בדיקות מתקדמות ויעילות לגילוי מוקדם מאפשרות למנוע לגמרי התפתחות של המחלה או להגדיל מאוד את סיכויי ההישרדות במקרה שהמחלה כבר התפרצה סרטן המעי הגס הוא הסרטן השני בשכיחותו: בקרב כלל האוכלוסיה, קיים סיכון בשיעור 1 ל-20 לחלות במחלה. גילוי מוקדם של סרטן המעי הגס, משמעותו אחוזי הישרדות גבוהים במיוחד - כ-90%! לכן, ניתן דגש משמעותי לבדיקות לגילוי מוקדם, המאפשרות לעתים מניעה מוחלטת. זאת, כדי לא להגיע אפילו לשלבים מוקדמים של המחלה.     יציאות תכופות ורבות יותר . צילום: שאטרסטוק   מתי כדאי להתחיל בביצוע בדיקות לגילוי מוקדם? באופן כללי, אדם שאינו נמצא בקבוצת סיכון לסרטן המעי הגס, יתחיל להגיע לבדיקות שגרתיות לאבחון מוקדם של המחלה בגיל 50. כל עוד יישאר מחוץ לקבוצות הסיכון, תעמוד תדירות הבדיקות על בדיקה אחת בכל עשר שנים. אנשים הנמצאים בקבוצת סיכון יתחילו מעקב בגיל מוקדם יותר ותדירות הבדיקות שלהם תהיה גבוהה יותר. מעבר לכך, יש...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאנדוסקופיה

אנדוסקופיה של מערכת העיכול - תמונת המחשה
אנדוסקופיה של מערכת העיכול בני הזוג שלכם נמנעים במבוכה מנשיקות? ייתכן כי אתם סובלים מריח רע מהפה (הליטוזיס). במקום...
דלקת בוושט - תמונת המחשה
דלקת בוושט על הגורמים והטיפולים האפשריים בכתבה הבאה.
גודש באף - תמונת המחשה
גודש באף חסימת דרכי הניקוז של חלל הסינוסים יכולה לגרום לתסמינים לא נעימים. הפתרונות העיקריים: שת...
אדנואידים מוגדלים - תמונת המחשה
אדנואידים מוגדלים דלקת של האוזן התיכונה שכיחה יותר בקרב ילדים, בהשוואה למבוגרים: מהם הגורמים לדלקת? מהם ה...
ניתוח בלוטות הרוק - תמונת המחשה
ניתוח בלוטות הרוק ילדים חולי CP (שיתוק מוחין) סובלים מריור מוגבר קבוע, הגורם נכות חברתית מטרידה. טיפול בב...
ניתוח מחיצת אף - תמונת המחשה
ניתוח מחיצת אף ניתוח אף נעשה משיקולים אסתטיים ולעתים גם מסיבות רפואיות כמו שיפור דרכי הנשימה. על אף וא...
ללמוד עוד על אנדוסקופיה
שיני בינה כלואות: עקירה חכמה-תמונה

שיני בינה כלואות עלולות לגרום לכאב כרוני בחלל הפה - ובמקרים...

מאת: ד"ר שלמה...
13/01/2015
עושים סוף לצרבת-תמונה

צרבת היא תופעה נפוצה ומטרידה של מחלת ההחזר הקיבתי-ושטי, מה...

מאת: ד"ר רם...
11/12/2011
ריח רע מהפה: איך נפטרים מזה?-תמונה

בני הזוג שלכם נמנעים במבוכה מנשיקות? ייתכן כי אתם סובלים...

מאת: ד"ר זאב רם
05/03/2018
בדיקת צליאק-תמונה

מדריך בדיקות רפואיות: בדיקה למחלת...

מאת: ד"ר עמית...
01/01/2015
אולי יענין אותך לדעת...
אנדוסקופיה - תמונה
אנדוסקופיה
מדריך בדיקות רפואיות: אנדוסקופיה מאפשרת...
אנדוסקופיה של בלוטות הרוק - תמונה
אנדוסקופיה של בלוטות הרוק
נפיחות באזור הלסת התחתונה, המלווה לעתים...

אנדוסקופיה: רופאים מומלצים

ד"ר מטר אברהים

ד"ר מטר אברהים

רופא כירורג ,מומחה לכירורגיה כללית
(0 דירוג ממוצע)
(0 חוות דעת)
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאנדוסקופיה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אנדוסקופיה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב ד׳׳ר רציתי להתייעץ עשיתי צילום us לפני יומיים והתגלה לי בלוטת לימפה מוגדלת קשרית היפו איזואקוגנית 6 מ׳׳מ בלוטות לימפה יוגלריות משמאל עד 18 מ׳׳מ בעלות מבנה שמור בזווית הלסת משמאל בלוטות לימפה 26 מ׳׳מ עם קורטקס מעובה עשיתי אתמול בדיקות דם מורחבות והכל יצא תקין לחלוטין אני ממש לחוץ מהנושא,האם יש עניין לעשות ביופסיה?או צילום ct?אין לי חום או חולשה או משהו אחר הכל רגיל,תודה רבה על העזרה

בן כמה אתה?

25

נא לבצע בדיקת אא"ג מקיפה כולל אנדוסקופיה. ניתן לשקול לטפל אנטיביוטית ולחזור על ה US. רמת החשד אינה גבוהה אך יש להקפיד על הבירור. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

ד"ר שלום רב, מתנצלת מראש על אורך כתיבת המייל, אך ניסיתי להעלות רקע כמה שיותר. רקע אודותי: בת 61. לא מעשנת, לא שותה אלכוהול,רזה. משנת 2009 במעקב גסטרו עקב פוליפ סיסלי באנטרום. בתחילה הפוליפ היה בגודל 5-6 מ"מ, אחר כך 8-9 מ"מ ובשנת 2017 גדל ל-1.5 ס"מ. בחודש אפריל 2017 לערך החלו לי כאבים ברום הבטן האמצעית, מעין לחץ באזור השקע למעלה. פניתי לגסטרו, וכיוון שגם הייתי צריכה באותה עת לחזור על אנדוסקופיה כמעקב ביקורת כאמור אחר הפוליפ ומכיוון שהפוליפ גדל ל- 1.5 ס"מ רופא הגסטרו שלח אותי לבי"ח בלינסון לבצע בדיקת EUS +FNA מהממצא. דו"ח EUS מחודש מאי 2017 הינו כך: באנטרום מודגם ממצא סבמוקוזלי בקוטר 1.5 ס"מ עם שקע מרכזי - בהנחת המתמר - הממצא בעל רקמה זהה לרקמת לבלב - יכול להתאים שארית לבלב, הודגם לבלב במרקם תקין. אבחנה EUS = Gastric Small Pancreatic Rest נשלחה פתולוגיה = לא. המלצות= הממצא בקיבה שפיר ואין צורך במעקב מיוחד. לא בוצע FNA כפי שאתה מבין כי לא ראו צורך. במשך כל אותו זמן ומעת לעת המשכתי להתלונן ואמרתי לרופא שיש לי כאב ברום הבטן וכי בעצם זה לא נרגע, ולא נשלחתי לבירור נוסף. אציין כי אין לי חס וחלילה בחילות או הקאות או ירידה במשקל , אלא רק כאב מידי פעם שמתעורר ברום הבטן להאמצעית ממש למספר דקות , לחץ חזק באזור לעיתים מרגישה אותו כמו שיפוד גם בגב העליון האמצעי, כאשר אני לוחצת עליו עם היד אצבע אני ממש מרגישה את הכאב, זה יכול להיות לעיתים יום יומי או פעם בשבוע לפעמים שוכחת מזה ולפעמים חוזר, לא קשור לאוכל או משהו כזה, כך סתם מתעורר לו כאב ברום הבטן\לחץ וכפי שציינתי גם בלחיצה על המקום אני מרגישה את הכאב. כעט, אתמול,(כבר שנה וחצי מאז בדיקה EUS) חזרתי לרופא בגסטרו שבעצם אותו רופא הוא זה שעוקב אחרי הפוליפ שלי משנת 2009 וסיפרתי לו שוב על הכאב אותו אני חשה מזה זמן רב כאמור, הוא בדק אותי ורשם: "במישוש יש רגישות מעל חיבור צלעות וסטרנום" הוא ביקש שאבצע כעט C.T. מכוון ללבלב עם חתכים דקים. אני מאד בחרדה, מכיוון שאני מתלוננת בעצם על הכאב ברום הבטן מחודש אפריל אולי אפילו לפני משנת 2017. (עוד לפני ביצוע ה-EUS כאמור) עבר הרבה זמן. ואני בחשש גדול שמא ימצא לי משהו מאד מאד מסוכן. שאלתי היא האם זה שביצעתי בדיקת EUS במאי 2017 היו יכולים לראות אם יש משהו בלבלב? הבדיקה שהתבקשה אז היתה מכוונת לפוליפ, ולא לפי הבנתי ללבלב, אך האם זה שראו באנטרום את הממצא שתואר כשארית לבלב, זה אומר שגם בדקו לי את הלבלב? בכל מקרה? רופא הגסטרו אמר שהפוליפ לא יכול לגרום לי לכאב אותו אני מתארת, וכן הבנתי שיכלו לראות בEUS אם חלילה זה היה גיסט, ואמר שרקמת לבלב אותה ראו בבדיקת ה- EUS אינה גורמת לכאב. אני מאד חוששת וחרדה הן מכיוון שאני מתלוננת כבר למעלה משנה וחצי על הכאב ברום הבטן ולא בוצעה לי בדיקה כלשהי לענין זה למעט ה-EUS שכפי שאמרתי היה על מנת לאבחן את הפוליפ הסיסלי. אני מבינה שעלי לבצע כעט C.T. בטן אך אנא ממך מכיוון שהתורים מאד ארוכים, האם זה שעשו לי EUS היה יכול להראות משהו אם היה בלבלב אפילו שהבדיקה לא היתה מכוונת ללבלב? האם מכיוון שזה היה שארית לבלב, אז כן בדקו את הלבלב לדעתך? האם C.T. מכוןן ללבלב בחתכים דקים יכול לגלות עשו מהו אחר? נוסף? אנא ממך תשובותיך וסבלנותך האדיבה בברכה

שלום הנושא של מחלות לבלב הוא מורכב, כפי שגם משתקף מהמכתב שלך סיטי עם חתכים דקים אפשר לעשות במספר פרוטוקטלים. כדי להתוות את התוכנית הטיפולית המתאימה לך, (וזו המלצתי) עליך להבדק פנים אל פנים, בהקדם, על ידי רופא המתמחה במחלות לבלב. שיהיו בשורות טובות, ערו

ד"ר שלום רב, תודה רבה על תשובתך המהירה. שאלתי היתה האם בדיקת EUS שביצעתי בבי"ח בלינסון יכלה לראות גם ממצא חשוד כלשהו בלבלב? או שרק בדיקת C.T. מכוןן ללבלב יכולה לראות ממצא חשוד בלבלב? האם זה שב-EUS ראו מרקם הלבלב תקין אומר משהו? אנא תשובתך לגבי שאלתי זו. תודה מראש

אנא פני לבדיקת רופא בהקדם המקרה מורכב מדי לדיון שלא פנים אל פנים

בבדיקת אנדוסקופיה נמצא אודם ברירית הקיבה ונלקחה ביופסה.מה זה אודם בקיבה?

זה תיאור של הבודק שראה רירית אדומה של הקיבה, ייתכן שהאודם מרמז על דלקת של הקיבה ולעתים זה ממצא נורמלי.

שלום לפני 4שבועות הבן אושפז עם דלקת בכליות בשלב זה לאחר תהליך של בדיקות יש חוסר חמור בחלבון ונתרן הבחור הגיע במשקל 240 קג כיום הוא שוקל 256 קג כל גופו נפוח מבצקות ונוזלים שהחלו לצאת מכפות הרגלים הקראטין עלה ל2.7 מחר הוא אמור לעבור אנדוסקופיה עקב חשד לצליאק, לאור המצב אני ואימו מאד מודאגים, האם ניתן להביא לבית החולים רופא מומחה מתעמנו כמו כן נשמח לקבל את עצתכם אודה לתשובה מהירה

ראשית בוודאי שמותר לכם להביא רופא חיצוני אך יש לתאם זאת מול הצוות המטפל ונהלי בית החולים בו הוא מאושפז. יש הרבה חסרים במידע שמסרת לא ברור הרקע הרופאי ומהלך המחלה,בדיקות מעבדה וכ"ו. אומר רק שמצבו של בנך נשמע חמור ושלא ניתן לתת מענה בייעוץ אינטרנטי. אני הייתי ממליצה לך ראשית לשבת ולשוחח עם רופא בכיר במחלקה מהמטפלת ולהבין מהם מה הם חושבים. בעודף נפח כזה משמעותי סביר להניח שיציעו לכם טיפול בדיאליזה לצורך פינוי נוזלים כחלק מטיפול אקוטי. לאחר שמתייצב מצבו ואם אפשרי טכנית (אם אין השמנת יתר חריגה ברקע) סביר להניח שתבוצע ביופסיית כליה. בהצלחה

26/02/2018 | 20:57 | מאת: בהמשך לתשובת דר הילה סוטנדורף
מתוך פורום נפרולוגיה

שלום דר הילה סטנדורף תודה לגובתך המהירה ובכן לטענת הרופאים במחלקה עקב עובי השומן על גופו לא ניתן לקחת ביופציה מהכיליה לא ניתן לעשות דיאליזה עקב קושי לזהות את כלי הדם לחיבור למכשיר הדיאלזה,הדמית סיטי מאחר והמיטה מוגבלת ל200 קג וגופו לא עובר בפתח המכשיר כמו כן לא הצליחו לקבל תמונה ברורה באולטראסאוד אקו לב, הבוקר עבר אנדוסקופיה לשלילת ציליאק והיום החלו לדבר על שיחררו הביתה אשמח לשמוע את דעתך תודה דוד

כפי שד"ר סוטנדורף ציינה המקרה מורכב מדי ליעוץ אינטרנטי. בטוחה שנפרולוג מעורב במקרה הסבוך וכדאי להפנות אליו את שאלותיך. אם יש חשד למצב הנקרא תסמונת נפרוטית, מניחה שנשלחו כל בדיקות הדם והשתן האפשריות שעשויות לעזור לאבחנה בעקיפין. לעיתים לוקח זמן עד שהתשובות מתקבלות. הטיפול בינתיים הינו תסמיני לטיפול בעודף הנוזלים הניכר ממנו סובל באמצעות תרופות משתנות. אם התרופות המשתנות לא מספקות ולא יהיה מנוס אלא לעשות דיאליזה, ישנן דרכים שונות להחדרת צנתר לדיאליזה, גם באנשים עם עודף משקל קיצוני. נכון שזה קשה ומסובך יותר. בנוגע ל- CT - איני יודעת מהי האינדיקציה לביצוע הבדיקה אך גם כאן, במידה ואכן יש הכרח רפואי - ניתן לבצע את הבדיקה במכון הוטרינרי בבית דגן. יתכן והרופאים סברו שאינה הכרחית, וזה לגיטימי. בהצלחה בבירור ובטיפול.