תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

08/08/2013 | 11:26 | מאת: דרור

שלום ד"ר. שמי דרור, בן 33, בריא בדרכ. השנה החולפת הייתה מתוחה ולחוצה מאוד מבחינתי. לפני כחצי שנה החלה תופעה של תכיפות במתן שתן, לעיתים תחושת לחץ שמתבטאת בקצה הפין. בהנחיית אורטלוג ביצעתי בדיקות לזיהום, אולטרסאונד כליות כלל הבדיקות תקינות והתופעה חלפה. הבעיה היא שבמהלך חצי השנה האחרונה התופעה חוזרת לסירוגין, מידי פעם. יכולה להופיע לשבועיים שלושה ולהיעלם לאותו פרק זמן. מדובר על תכיפות לא חזקה במיוחד, בדרכ ללא קימה בלילה, אבל ללא ספק מעט מטריד ושונה מהמצב הטבעי והרגיל שלי. אציין כי תחושת התכיפות מלווה במעין אי נוחות גם באזור חיץ הנקבים ופי הטבעת, כאילו שהכל מכווץ שם. שאלתי: האם ייתכן כי מדובר בשרירים פנימיים תפוסים והם אלה שגורמים לתכיפות בשתן? האם עליי לגשת שוב לבדיקות? אני מעט מודאג..

שלום דרור, תופעה כמו שאתה מתאר מוכרת מאוד. הרבה דברים משפיעים על מתן השתן או מפריעים לו- מבעיות כמו דלקת זיהום ומחלות שונות ועד תרופות שונות, מאכלים או שתיה וגם מצב נפשי. אם התלונות תכופות ומציקות שווה להבדק שוב אצל רופא ולבצע שוב בדיקות שתן והדמיה לפי צורך. אם זה רק לסרוגין כדאי לך לשים לב מה בדיוק מעורר את התלונות הללו- האם שתית קפאין או אלכוהול? שוקולד? אכילת מזון חריף מאוד? תרופה שנטלת? האם לחץ נפשי? האם מגע מיני תכוף? ולפי זה אתה יכול למתן או לשנות את ההרגלים(להמנע מקפאין ואלכוהול,להמנע משוקולד ומאכילים חריפים מדי, לברר אם נטלת תרופה כלשהי האם יש לה הפשעות על ריקון השתן.. וכיוב'). באם זה כל כך מציק ניתן לפנות לבדיקת אורולוג והוא יחליט אם יש צורך בטיפול תרופתי להטבת ריקון השתן.

11/08/2013 | 13:46 | מאת: דרור

תודה ד"ר על המענה המהיר והמפורט. רק עוד שאלה אחת ברשותך. קראתי על דלקת בערמונית. האם מה שאני מתאר יכול להתאים? האם קיימת סבירות שמדובר חלילה במחלות קשות יותר שקשורות בערמונית או השלפוחית? אציין כי אין היסטוריה של מחלות כלשהן בתחום

דרור שלום שוב. לשאלתך- כן, לעיתים זו יכולה להיות דלקת בערמונית, אך ככל הנראה מדובר בדלקת כרונית שאינה זיהום פעיל ולכן לא בטוח שיש מה לעשות חוץ מלהקל על התסמינים ולהמנע ממה שגורם להם. כפי שאמרתי- אם זה מציק כל הזמן שווה להבדק שוב ולשלוח תרביות חוזרות ולפי צוך תקבל אנטיביוטיקה. יש גם בדיקות פולשניות שניתן לבצע שכלל איני חושבת שאתה צריך לעבור אלא אם שום דבר לא עוזר (כמו ציסטוסקופיה למשל). הבעיה בדלקות ערמונית שהן לרוב ללא זיהום כך שאנטיביוטיקה לא תמיד עוזרת. לגבי מחלות אחרות- הסיכוי שמדובר במחלה מסוכנת כמו סרטן ערמונית או שלפוחית- בגילך- זניח לחלוטין. אך בכל מקרה אם אתה חושש גש לאורולוג לבדיקה ציין בפניו את חששותיך והוא יחליט אילו בדיקות נוספות אם בכלל כדאי לערוך לך..

מנהל פורום שלפוחית רגיזה