.jpg?anchor=center&mode=crop&width=140&height=154&rnd=131927116750000000)
האם את ממהרת לשירותים פעמים רבות ביום - וחוששת לצאת מהבית?...
נוחרים במהלך השינה? מתעוררים עייפים בבוקר? מומלץ לבדוק האם...
ילד מתוק - אבל לא יותר מדי: מחלת הסוכרת הפכה למגיפה קשה...
חסימת דרכי הרוק, עד כדי היווצרות אבנים, פוגעת באיכות חייהם...
שלום, רציתי לדעת באיזה מצבים יש לקחת רוקסט ומהן התופעות המצויות לאחר שנוטלים תרופה זו? ובכלל האם יש קשר לרוקסט פלוס? מה ההבדל בינהן? תודה!
שושנה שלום. התרופה רוקסט מיועדת לשיכוך כאבים, להקלה בשיעול ולהורדת חום המלווה בכאבים. תופעות לוואי אפשריות- פגיעה בעירנות, יובש בפה, עצירות, בחילות והקאות, נמנום, תופעות אלרגיות, סחרחורת, קוצר נשימה. רוקסט פלוס היא תרופת מרשם, בעלת הרכב דומה, אך מכילה כמויות גדולות יותר של קפאין וקודאין. משמשת לאותן מטרות, אך בהוראת רופא ואמורה להיות יעילה יותר בדיכוי שיעול וכאבים. לבריאות.
שלום, האם ניתן להשתמש בתרופה זאת בחודש ראשון של הריון? (נגד כאבי גרון גדולים, ללא חום) תודה
האם הכדור מירו יכול להזיק לעיניים כאשר סובלים מלחץ? האם הכדור מירו גם נועד לשינה
שלום.מירטאזאפין (מירו) היא תרופה לטיפול בדיכאון בעלת מנגנון פעולה ייחודי, השונה מזה של שאר נוגדי הדיכאון. מירטאזאפין חוסמת במוח קולטנים מסוג אלפא 2, האחראים על משוב שלילי לשחרור נוראפינפרין. חסימה של קולטנים אלו מעלה את רמות נוראפינפרין בתאי המוח. נוסף לכך, מירטאזאפין גורמת לשחרור סרוטונין, ויחד עם זאת חוסמת תתי סוגים של קולטנים לסרוטונין. בכך יורד שיעור תופעות הלוואי כגון: חרדה, חוסר שינה, בחילה, ופגיעה בתפקוד המיני, האופיניים לתרופות החוסמות את הספיגה החוזרת של סרוטונין (SSRI), בעוד נשמרת רק הפעילות נוגדת הדיכאון בקולטנים אחרים לסרוטונין אשר אינם נחסמים. תופעות הלוואי הנפוצות הן: ישנוניות, עלייה ברמות הכולסטרול, עצירות, יובש בפה, תיאבון מוגבר, ועלייה במשקל.למירטאזאפין יש השפעה נוגדת חרדה, אשר יכולה להיות בעלת תועלת רבה בחולי דיכאון עם הפרעת חרדה. כמו כן, מירטאזאפין משפרת את דפוסי השינה אצל חולי דיכאון בברכה,
אצלי לפחות נקלט מצויין בלי תופעות לוואי וסם שינה מצויין. שינה רציפה ואיכותית ביותר שלא ידעתי לפני לקיחתו. אבל מתוך שמועות מבינה שלא הרבה עומדים בו בגלל שמרדים הרבה גם ביום. אצלי לא היו תופעות כאלה.
אני לקחתי מ י ר ו כשבוע ימים לפי המלצת הפסיכיאטרית שלי יחד עם הציפרלקס וזה הכדור היכניס אותי לפחדים וזוועה כשקמתי בלילה ופחדתי לחזור לישון ,חלומות זוועה סחרחורות ופחד עד כדי רצון ללכת מיד לבית חולים! כך שאצלי מ י ר ו לא יכנס יותר בחיים לפה!!!
שלום, לפני כשנה היה לי הליקובקטור שטופל. הכאבים המשיכו ובבדיקת גסטרו/קולונוסקופיה נמצא גסטריטיס קל. טופל עם אומפרדקס במשך חודש, בבדיקות נשלל קרוהן וצליאק. בלילה יש יובש בפה וטעם חומצי ובשעות אחה"צ וערב - גזים. תזונה הותאמה ע"י נטורופת ועדיין יש גזים. 2-3 יציאות בבוקר במרווח של חצי שעה, היציאות 5-6 בסולם בריסטול. שאלה: 1- כיצד יודעים אם יש אי סבילות למזון מסויים, ואם לקחת אנזימי עיכול 2- כיצד ניתן למנוע יציאות מרובות בבוקר ועם גזים לאחר השינה? במהלך שאר היום אם יש - אז הן תקינות.
שלום הדרך הקלה ביותר לאבחון אי סבילות למזון הינה המנעות והדגמת שיפור בתלונות אנזימי עיכול בדרך כלל אינם מסייעים במקרים אלה לגבי השאלה השנייה- מומלץ להפחית כמויות מזון לפני שינה, להמנע ממזון הידוע כגורם לרבוי גזים ( התייעצי עם הנטורופתית) וניתן גם להשתמש בפחם פעיל להפחתת כמות הגזים
מה לעשות ? נראה שהסד מונע מבלוטת הרוק לפעול .. (הרופאה שלי נסעה לחודשיים לחו'ל .יום אחרי שקיבלתי את הסד החדש ) יש רעיון ? אודה לתשובה .
טליה שלום! במידה שסד לילה חוסם את אחד מפתחי בלוטות הרוק, עלולה להיווצר בעיה, אבל רק בשעות הלילה כאשר את מניחה את הסד... אם המצב אכן כזה, כמעט כל רופא שיניים או כירורג פה ולסת יכולים לעזור בעיצוב מחדש של הסד. בהצלחה.