טיפול בצלקות אקנה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

קרטוקונוס: בדיקת אופטומטריסט עשויה להציל את הראייה

האם אתם רואים מעוות או מטושטש? מומלץ להיבדק בהקדם אצל אופטומטריסט. ייתכן שמדובר בקרטוקונוס, מחלת קרנית קשה העלולה לגרום לאובדן ניכר בראייה. שימוש בעדשות מגע מיוחדות וטיפול חדשני הנקרא קרוס לינקינג עשויים להציל את הראייה קרטוקונוס ( Keratoconus; נקראת גם ניוון קרנית או קרנית חרוטית) היא מחלה הפוגעת בקרנית וגורמת לקרנית להיות דקה מהרגיל. כך, במקום להיות מעוגלת, הקרנית הופכת לבעלת צורה חרוטית. התוצאה של עיוות הקרנית היא קוצר ראייה ואסטיגמציה גבוהה (צילינדרים), הגורמים לעיוות או לטשטוש הראייה. התוצאה היא שיש מעין "הילה" סביב העצמים במרחב. המחלה עלולה לפגוע בעין אחת או בשתי העיניים. בשלב הסופי של המחלה, הקרנית הופכת להיות דקה מאוד ואינה מתפקדת, כך שהחולים למעשה עיוורים.    שפשוף יתר של העיניים. צילום: שאטרסטוק מה גורם לקרטוקונוס?  קרטוקונוס היא מחלה תורשתית. עם זאת, קיימים גם מקרים של קרטוקונוס בעקבות דלקות ואלרגיות הגורמות לשפשוף יתר של העיניים ועשויות לגרום לקרנית דקה ומעוותת, וגם כשהקרנית נפגעת...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לטיפול בצלקות אקנה

טיפולים קוסמטיים לפנים ולגוף - תמונת המחשה
טיפולים קוסמטיים לפנים ולגוף שעון החיים מתקתק ללא הרף - ולא ניתן לעצור את תהליך ההזדקנות. עם זאת, בעזרת הליכים רפואי...
אקנה - תמונת המחשה
אקנה כיצד פצעי הבגרות נוצרים? האם נכון שבנים סובלים מהם יותר? האם יש חשיבות לגנטיקה? איך תדע...
פילינג - תמונת המחשה
פילינג אקנה היא מחלת עור המתבטאת בפצעים דלקתיים בפנים ובאזורים נוספים. הודות לטיפולים קוסמטיים...
ללמוד עוד על טיפול בצלקות אקנה
ניתוח קטרקט והחלפת עדשות העין: המדריך המלא-תמונה

בניתוח קטרקט מחליפים את העדשה התוך עינית העכורה בעדשה...

מאת:~~כרמית פרי...
15/01/2015
כדורי שינה: האם הם מסוכנים?-תמונה

מחקר חדש טוען שכדורי שינה מגבירים את הסיכון לתחלואה ותמותה....

מאת: מערכת zap...
21/03/2012
גלאוקומה: כשהתרופה עושה נזק-תמונה

שימוש בטיפות עיניים להורדת הלחץ התוך עיני גורם לגרד,...

מאת: ד"ר שמעון...
20/12/2012
חרדה דנטלית והיפנוזה: לא מה שחשבתם-תמונה

נמנעים מללכת לרופא שיניים? עצם המחשבה על טיפול שיניים...

מאת: ד"ר אלקס
27/01/2019
אולי יענין אותך לדעת...
גסטרוסטום אנדוסקופי – PEG   - תמונה
גסטרוסטום אנדוסקופי – PEG
באנגלית percutaneous endoscopic gastrostomy...
אנגיוגרפיה פלואורסנטית - תמונה
אנגיוגרפיה פלואורסנטית
אנגיוגרפיה פלואורסנטית מבוצעת...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לטיפול בצלקות אקנה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

טיפול בצלקות אקנה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אני בן 53 בעל מבנה גוף רזה ,ודי בריא, בבדיקת דם אצל חבר עם מכשיר לבדיקת לחץ דם , בדיקה שהספקתי לערוך מספר פעמים מצאתי שלחץ הדם שלי נע בסביבות 100-60, האם זו סיבה לפנות לרופא המשפחה . בעבר לחץ הדם עמד על 80 -120

שלום, לחץ הדם מושפע מגורמים רבים- כמות הנוזלים בגוף, כמות המלחים בגוף, תזונה, מצב נפשי, עייפות וכו.. לחץ הדם שתארת נמצא בטווח התקין וכל עוד אינך סובל תסמינים של לחץ דם נמוך (חולשה, סחרחורת, טשטוש ראיה בשינויי תנוחה) הרי שהמצב תקין לחלוטין. בברכה, ד"ר נצר חירם

היום מול המחשב פתאום התחיל טשטוש בראייה בשתי העניים. זה היה מין טבעת כזו, בשתי העיניים, שלה מראה שקוף בצבע כסף עם כאילו זיגזג של צבע כסף. גם שעוצמים את העיניים רואים את זה. לכך לא התלווה משהו נוסף. זה נשמך 20 דקות והתפוגג. אחרי ההתפוגגות חטפתי כאב ראש, לא יודע אם מהלחץ הפסיכולוגי של מה שקרה או מסיבה רפואית שקשורה. בעבר, לפני כחודש וחצי, היה אותו דבר ולא זוכר בעניין כאב הראש. המקרה היה אז תוך כדי קניות בסופר. אז ניגשתי לרופא עיניים שבדק אותי בצורה יסודית: בדיקת ראיה, הרחבת אישונים והכול ונמצא תקין.

יש תופעה של מיגרנה עינית המתבטאת בהפרעות ראיה וזיגזוג. בהמשך מופיע כאב ראש. התאור שלך יכול להתאים לתופעה זו אך מומלץ בדיקה של רופא עיניים לשלול בעיה אחרת. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

18/12/2019 | 19:36 | מאת: האם אני צריכה להיות מודאגת?
מתוך פורום בריאות העין

זה בדיוק מה שקרה לי היום. גם כן בזמן קניות בסופרמרקט. פתאום אני רואה טבעת, בדיוק איפה שהעין מנסה להתמקד כדי לקרא. אלא, שדוקא שם זה מטושטש. הטבעת/עיגול עם הילה היתה בשתי העיניים וגם כאשר עצמתי את העיניים. כעבור כ 20 דקות זה חלף. מה זה יכול להיות?

שלום, אני בחורה בת 21 . סובלת מאקנה קל-בינוני. במשך השנים נגעתי בפצעים ועכשיו חלקם הותירו צלקות שוקועות (יחסית לא שקועות מאוד). שקלתי לעבור טיפול במכון כלשהו בלייזר/ גלי רדיו /כל דבר אחר שיעזור. עד שנתקלתי בהמלצה בפורום כלשהו במשחה שנקראת no scar, חיפשתי עליה מידע והגעתי לאתר שלהם, התקשרתי לברר ונאמרו לי הדברים הבאים - זוהי משחה שהיא טבעית לחלוטין (אצרף קישור בסוף ההודעה), שיש לה יכולות מאוד טובות לשקם ולטפל בצלקות אקנה חטטים, גם אם הם ישנים (יקח יותר זמן) וגם בצלקות חדשות, המשחה גורמת לעור לייצר קולגן וכככה לחדש את התאים וליצור שכבה חדשה של עור ולמלא את השקע שיש . בנוסף הבחור שדיבר איתי המליץ לי בשביל הצלקות המאוד ישנות, לרכוש גם חומצה גליקולית בריכוז של 17%, ובהדרכה צמודה שלו לעבור תהליך טיפול אשר ישלב את החומצה + המשחה. המטרה של החומצה היא לגרות את העור של הצלקת הישנה וליצור פצע מחדש , אשר מעליו יש לשים את המשחה וככה העור יתחדש בצורה טובה יותר ומהירה יותר . הוא אפילו שלח לי תמונונת שלו עצמו עם צלקות, תהליך הריפוי עם החומצה +המשחה והגיע לתוצאות מעולות וכל זה בשרשרת תמונות של כל שלב איך זה נראה. אחרי שקראתי באינטרנט על החומצה הבנתי שזה באמת מאוד אפקטיבי, אבל למרות הכל אני רוצה לשמוע חוות דעת נוספת, האם כדאי להכהס לזה? בגלל שיש לי צלקות בכל מיני אזורים הטיפול יעשה בחלקים על מנת לא להעמיס על העור שלי ולהיות עם צלקות ישנות שנפצעו מחדש בכל הפנים, אלא לעשות את זה בחלקים כדי שזה יהיה מתון. מה דעתך ?

האתר - http://no-scar.co.il/

שלום רב, באופן כללי קיימות שיטות רבות לשיקום צלקות פוסט אקנה. בכל השיטות מדובר בשיפור אך לא בהעלמה מוחלטת ועלייך לקחת זאת בחשבון כחלק מתהליך ההחלטה על הטיפול שבו תבחרי. איני נותנת בפורום המלצה או דיס-המלצה לתכשירים ספציפיים אלא תשובות מקצועיות. את החומר עצמו הנקרא חומצה גליקולית או לקטית (שניהם ממשפחת האלפא-הידרוקסי) אני אישית מאוד אוהבת ומרבה להשתמש בו, אולם, 17% חומצה גליקולית הוא תכשיר מאוד-מאוד חזק ואני אומרת זאת מתוך דאגה כנה לך ולעור פנייך. אני ממליצה לבדוק אם לתכשיר הספציפי שציינת יש אישורי משרד הבריאות, מי היצרן שלו ומה הפידבקים עליו (חיפוש בגוגל), הייתי מבקשת לראות את האישורים שציינתי, כמו כן הייתי מבקשת לשוחח אישית עם מספר מטופלות ושואלת אותן כמה זמן הן משתמשות בתכשיר והאם הוא פתר את הבעיה שלהן,וגם איזה אבחון הן עברו לצורך התאמת התכשירים והאם בתהליך הטיפולי היתה כתובת אליה יכלו לפנות במידה ונוצרה אדמומיות או גירוי (מדובר בחומר עוצמתי מאוד שעושה פילינג לשכבה הקרנית). במידה ויש לך שאלות נוספות אני כאן לרשותך, בברכה, שלי בן דור אחוזה 88 רעננה 09-9560060

בת 56 .בריאה בדרך כלל פרט להשימוט ואני מאוזנת.בגלל צרבת וכאבי בטן יש צורך בבצוע גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה .שאלתי היא ב2009 נעשתה לי בדיקת קולונוסקופיה ,אך למרות שקבלתי שתי מנות חומר מטשטש (פטידין)לדברי הגסטרולוג לא נרדמתי ,חשתי בכאב והגסטרולוג נאלץ להפסיק הבדיקה הגסטרולוג גם אמר ,שכנראה משהו עם מבנה המעי שלי לא היה נוח לו.ובאותו יום הופניתי לקולונוסקופיה וירטואלית שיצאה תקינה.שאלתי היא, כיום כשאני צריכה לעשות גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה ,האם שוב החומר טשטוש לא ישפיע עליי ,ואם כן מה עושים ?מה האפשרויות לגביי? האם אצטרך הרדמה מלאה בבית חולים ,והאם יש בזה סיכון גדול יחסית לטשטוש ?כמו כן שאלתי היא האם זה בעייתי לעשות באתו זמן גם גסטרוסקופיה וגם קולונוסקופיה? המון תודה על הסבלנות.

שלום רב, כיום משתמשים בעיקר ב "פרופופל" - חומר הרדמה פוטנטי מאד.