שלום דר' חתומי.

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

27/10/2013 | 15:57 | מאת: ניר

האם תפקוד מיני תקין בגיל מבוגר (מעל 60)כפעמיים בשבוע עשוי להצביע על מצבה של הערמונית מבחינת הגודל שלה ורמת הסכון לסרטן הערמונית? או לחילופין. האם ערמונית מוגדלת או נגועה בסרטן מאפשרים קיום פעילות מינית סדירה?

שלום ניר, גודלה של הערמונית אינו קשור ליכולת לתפקד מינית ולא קשור לגיל. אם בגיל 60 אתה פעיל מינית- אשריך וזה אומר שסה"כ אתה איש בריא. אין קשר בין גודלה של הערמונית או היכולת לתפקד מינית לבין הסיכון לסרטן ערמונית. אם מישהו במשפחתך הקרובה- אח או אבא חלה בסרטן ערמונית אתה בקבוצת סיכון. אם אין הסטוריה כזו ואתה חושש בכל מקרה- עליך לגשת לבדיקה אצל אורולוג- בדיקת גופנית למישוש הערמונית ובדיקת דם לסמן שנקרא PSA. גם אנשים שחוו סרטן בערמונית כולל כאלו שעברו טיפולים שונים- יכולים להמשיך לתפקד מינית.

27/10/2013 | 17:05 | מאת: טום

תודה האם חובה ליטול בלילה, או שאיען זה משנה?

מנהל פורום שלפוחית רגיזה