שלפוחית "לא רגיזה"

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

05/08/2013 | 21:50 | מאת: דן

שלום , לפעמים ישנם ימים שאני לא מרגיש כמעט צורך להשתין , למרות שאני שותה בערך 2 ליטר ביום , יום למחרת אני מרגיש פשוט לא טוב. רציתי לדעת האם קיים קשר בין השתן המועט לבין התחושה ביום שאחרי זה(נזק זמני לכליה , עומס על הכליה). בהנחה שאני שותה 2 ליטר כמה זה נורמלי להשתין? ומה אני יכול לעשות כדי לגרות את הצורך להשתין?

דן שלום רב לך. בגברים בריאים שהכליות שלהן מתפקדות היטב, כמות הפרשת השתן צריכה להיות דומה לכמות השתיה ומעט גבוהה ממנה היות ויש יצור שתן גם מתהליכים שונים בגוף ללא קשר לאכילה ושתיה. עדיין יש גורמים שונים המשפיעים על כמות השתן ועל יכולת ההפרשה. כדי לדעת בדיוק את הכמויות פשוט ערוך יומן למשך 48 שעות ברציפות (גם בלילה): לרשום מתי שתית (שעה), מה שתית (מים, מיץ, קפה, קולה וכו), וכמה שתית (בסמ"ק, למשל כוס=150 סמ"ק, פחית= 300 סמ"ק וכדומה). במקביל, רשום מתי וכמה התרוקנת. אתה יכול לקנות כוס מדידה ולהתרוקן לתוכה ולאחר שרשמת מה כמות השתן שהפרשת, אתה יכול לרוקן אותה לאסלה. בסיכום ניתן להשוות בין כמה נכנס לכמה יצא. באופן תקין צריך סביב 1.5-2 ליטר לשתות וכ 2-2.5 ליטר להפריש. בצורה זו ניתן לדעת מהן כמויות השתיה והפרשת השתן היומית שלך, באופן די מדוייק.לפי מה שיצא תדע האם אתה שותה הרבה/מעט ומפריש הרבה/מעט. צריך לזכור שכמות השתן תלויה גם בפעילות הגופנית שלך, בבריאותך ובתרופות שאתה נוטל, במזסון שאתה אוכל וכמובן בשתיה. כמוכן, אם אתה מזיע הרבה (כתוצאה מעבודה גופנית מאומצת בחוץ למשל, או מיובש מאוד (יותר מדי זמן במזגן.. וכו)- זה גם יפריע. חלק מהנוזלים מהגוף מופרש גם בצואה וגם זה משפיע. כלומר- זה מערך מורכב. פן נוסף הוא האם יש משהו שפמריע לשתן לצאת- ערמונית מוגדלת? היצרות בשופכה? הפרעה לתפקוד תקין של השלפוחית? ועוד ועוד.. עדיין, התאפקות של למעלה מארבע- חמש שעות אינה בריאה. אם אתה לא מרגיש צורך להטיל שתן כל כך הרבה שעות למרות שאתה שותה הרבה- חשוב לגשת ולהבדק בהקדם! יכולות להיות לזה סיבות רבות ומחלות שונות שמצריכות איבחון וטיפול. לכן מומלץ לבצע בדיקות דם לתפקודי כליות -קראטינין, אוריאה, רמת אלקטרוליטים כמו נתרן ואשלגן, וכמובן רמות גלוקוז. מומלץ לבצע בדיקות שתן כללית ותרבית, שתן לאוסמולריות ולבצע אולטראסאונד של דרכי השתן כדי לראות את מצב הכליות, השלפוחית ,הערמונית והאם יש לך שארית שתן. אנא פנה לרופא המשפחה שלך קודם כל לביצוע הבדיקות הראשוניות ולפיהן הוא יפנה אותך הלאה לפי הצורך.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה