סידן ציטראט: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מניעת עששת בשיניים: איך תעשו את זה נכון?

עששת היא אחת ממחלות השיניים הנפוצות ביותר בעולם ולמזלנו היא ניתנת למניעה. כל המידע הדרוש כדי להגן על שיניים מפני עששת במבוגרים ובילדים, תוך שימוש בשיטות מוכחות ובטוחות עששת היא מחלה כרונית המתבטאת בהרס מינרלי של מרכיבי השיניים - האמייל והדנטין. התהליך מונע על ידי חיידקים בפלאק הדנטלי, אשר ניזונים משאריות מזון עתירות סוכר ופולטים חומצות המתקיפות את רקמות השן. עם הזמן, החומצות הללו מרסקות את המבנה המינרלי ויוצרות חורים או כתמים בשן.  ילדים בסיכון מוגבר לעששת עששת יכולה להתפתח בכל גיל, אך ילדים נמצאים בסיכון מוגבר מכמה סיבות. ראשית, אוכלוסיית החיידקים בפיהם שונה ועלולה להיות מזיקה יותר. שנית, שיניים חדשות רכות יותר וחשופות יותר לפגיעה. לבסוף, ילדים לרוב טרם רכשו את המיומנויות הנדרשות לשמירה על היגיינת פה טובה באופן עצמאי.    מבוגרים לעומת זאת, סובלים לעתים קרובות מעששת משנית שמתפתחת סביב שתלים, גשרים או כתרים שיקומיים. כמו כן, שימוש בתרופות...
ללמוד עוד על סידן ציטראט
העייפות הבלתי נסבלת של הקיום-תמונה

במשך שנים התעלם הממסד הרפואי ממטופלים שהתלוננו על תשישות...

מאת: מערכת zap...
12/12/2002
4 מחלות נדירות שניתן למנוע-תמונה

אבחון מחלות גנטיות בעובר מאפשר להורים לעתיד להחליט באופן...

מאת: ד"ר שגיא...
28/02/2019
זריקות מילוי: מראה צעיר תוך זמן קצר -תמונה

מסתכלת בעצמך במראה - ומרגישה את סימני הגיל? הרפואה האסתטית...

מאת: ד"ר דניאלה...
30/06/2019
כל הסודות, בדרך להנקה נכונה-תמונה

מה חשוב לדעת על תזונה בזמן הנקה? מדוע חלב האם כל כך חיוני,...

מאת: מירב נחום
03/05/2017
אולי יענין אותך לדעת...
מעקף קיבה - תמונה
מעקף קיבה
מדובר בניתוח הנפוץ ביותר בארצות הברית, שהולך...
ממוגרפיה - תמונה
ממוגרפיה
ממוגרפיה היא בדיקה חיונית לאבחון ומניעה של...

סידן ציטראט: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

האם לעירוי שניתן למניעת בריחת סידן פעם בשנה יש תופעות לוואי? האם התופעות לוואי מופיעות במהלך השנה עצמה? תודה סידני.

קיימות מספר תופיעות לוואי עירוי מהיר מידי עלול לגרום בחילה בכ 5% מופיע תגובה דמויית שפעת למספר ימים לאחר העירוי - לא נעים אך לא מסוכן. במידה ומצב השיניים לפני הטיפול לא טוב (כלומר עששת קשה או מצב לפני טיפולי שורש שהוזנח) עלול להתפתח בהמשך נמק בעצמות הלסת. מצב זה נדיר באנשים שאינם חולים אונקולוגיים ומקבלים את הטיפול רק לאוסטיאופורוזיס. תופעות לוואי רבות אחרות תוארו אך הן נדירות מאוד. סך הכל הטיפול בטוח ויעיל

לפני 10 ימים קבלתי עירוי אקלסטה. אחרי כ24 שעות החלו כאבי שרירים בכל הגוף וחום מעל 38 . לקחתי אקמול ואחרי כ 4 חלה הטבה גדולה. אבל כאבי השרירים חזרו . בשלב זה אחרי 10 ימים שתי הידיים (בעיקר שמאל) ורגל שמאל באזור הברך כואבים ברמה שקשה לבצע פעולות פשוטות. האם יש משהו לעשות ?

היי אני צריכה לקבל את התרופה אני מאוד פוחדת מתופעות הלוואי וגם כאן בפורום קראתי מה אתה מציעה לעשות האם התופאות יהיו גדולות יותר אני חולה בקוליטיס תודה על התשובה

יש לי דלקת קשה בקיבה. גמעט ואינני אוכלת ושותה. וכן כאבי מעיים. החשש שלי מפני תופעות הלוואי שהן בחילות. כיוון שאהח סובלת מבחילות כל יום חוששת לקבל התרופה. מה עלי לעשות?

13/04/2014 | 00:32 | מאת: מלי בנימין
מתוך פורום ראומטולוגיה

לפני שבוע קבלתי דרך הוריד את התרופה אקלסטה מאז כואב לי בארובות העניים האם יש קשר?

שלשום קבלתי עירוי שנמשך במשך שעה. לאחר מכן הרגשתי רגיל. רק למחרת התחלתי להרגיש כאילו חליתי בשפעת. בערב כבר היו לי צמרמורות חום נמוך. לקחתי אקמול. מקווה שיסתדר תוך יום יומיים.

מהם תופעות לוואי של אקלסטה לטווח?האם זה פוגע בכליות?

שלום וברכה בעניין אישתי הסובלת מאוסטופורוזיס.בעבר טופלה בפוסלן ,כדורים ואחר"כ זריקות .לפני 10 חודשים קיבלה עירוי אקלסטה .אודה לכם מאוד על התיחסותכם ביחס לסיכונים,אם קיימים ,של עקירות ושתל שיניים שזקוקה לעשות בימים הללו על רקע זה.(אם להמתין עם טיפול השיניים,כמה שמתאפשר,עד חלוף שנה ואם נכון גם לעשות הטיפול,בכל מקרה לפני עירוי כזה חדש,אם יינתן לה. תודה.

האם ביכלל אפשר לעשות כתר אחרי הזריקה אקל סטה

הסיכון בשתל שניים לאחר קבלת טיפול ורידי באלסטה

אני בת 53, עושה די הרבה ספורט ואוכלת בריא עם מודעות . וגם מתעמלת התעמלות בונה עצם, מזה שנים רבות, לא בגלל מצב העצם, אלא משום שהחוג נהדר. נוטלת 6 כדורי אומגה 3 ביום (להורדת טריגליצרידים, בהמלצת רופא+דיאטנית, זה המינון שעושה את העבודה אצלי), וכדור סימבקור 10 מ"ג לפני השינה, וגם הורמונים מסוג ליביאל. ובנוסף עוד כמה טיפות ויטמין D שלאחר התעקשות שלי משך שנתיים הרופאה החליטה סוף סוף ששינו את ההמלצות לגבי ערכים "נורמליים", ובאמת הערכים שלי נמוכים. מזה כשנתיים לאחר בדיקה שביצעתי על דעת עצמי, התגלה שיש לי אוסטאופניה בעצמות האגן. (בעמוד שדרה לא), הומלץ לי לקחת סידן 1200 מג. קופ"ח כללית והמרפאה שלי מנפקת את הסידן קרבונט הזול, של דרך חיים, ויטה קל + D. אני אמורה ליטול שתי גלולות ביום. הרופאה שלי משום מה המליצה לקחת עם דברי חלב. אני עשיתי תחקיר שלם וגיליתי שממש לא רצוי עם דברי חלב, תרד, וחיטה מלאה. אמנם חייבים לקחת עם אוכל. ארוחת בוקר וערב שלי הן חלביות, ולכן אני לוקחת כדור אחד בארוחת צהרים. א. מתי כדאי לקחת עוד כדור? הבנתי ששניים יחד לא מומלץ, כי הגוף לא סופג את שניהם. ב. האם לפני השינה (ואז לאכול עם זה משהו? מה? ולזכור שלפני השינה זה זמן הסימבקור) ג. האם סתם עם פרי בכל שעה ביום? לא מזמן הלכתי לעוד בדיקת צפיפות עצם (מחכה לתוצאות, רציתי לראות האם משהו השתפר עקב נטילת הסידן) וביקשתי לדבר עם אנדוקרינולוג שהם המפענחים של הבדיקות, להתייעץ בנוגע לויטה קל. להפתעתי הרבה אין להם מושג מכל ההמלצות שקראתי שאסור ליטול עם דברי חלב, הוא התווכח אתי שחלב נותן סידן...ולכן אין מניע לקחת עם דברי חלב, הוא בכלל לא הבין למה אני מתלבטת. בקיצור אני מבינה שגם רופא משפחה וגם רופא מומחה לא ממש מכירים את סוגי הסידן והמלצות הספיגה המיטבית שלהם. ואני מנסה לברר את זה בפורום הזה. מקווה שאני במקום הנכון. קראתי גם שהסידן קרבונט נספג ממנו במקרה המרבי רק כ 20%, לעומת הציטרט שיותר, וגם אפשר לקחת אותו מתי שרוצים. ד. האם כדאי להשקיע יותר (הרבה יותר יקר כי לא מסבסדים לנו) בסידן ציטרט? ומה המלצתכם כיצד מומלץ לקחת? ה. מה בנוגע להצטברות סידן במקום לא רצוי, במקום בעצמות? למשל בכליות – יצירת אבנים. איך לקחת סידן כך שזה לא יקרה? מודה מראש על התייחסות לכל שאלותי.

שלום רב נעמי סיבות אפשריות לירידה במסת העצם : 1.תזונה לקויה וצריכה נמוכה של סידן בתזונה. 2.היעדר פעילות גופנית. 3.גנטיקה. 4.גיל מעבר, כריתת שחלות או הפסקה מוקדמת של הווסת – כל אלה מובילים לרמות נמוכות של אסטרוגן, המעודדות פירוק עצם ומעכבות את בנייתה. 5.רמות טסטוסטרון נמוכות בגברים. 6.שימוש בתרופות. 7.עישון וצריכת אלכוהול. 8.רמות נמוכות של ויטמין D. 9.משקל גוף נמוך. 10.מחלות כרוניות (הפרעות עיכול המשפיעות על ספיגה לקויה של ויטמינים ומינרלים, מחלות דלקתיות של המעי, מחלות כבד, צליאק, סוכרת, מחלות בלוטת התריס, מחלות כליה). ניתוח קיבה.ועוד... לגבי הוראות לנטילת הסידן:מומלץ לקחת את הסידן עם המזון או מייד אחרי.להרחיק מ:מוצרי חלב,קפה כולל תה שחור וקולה,אכן מומלץ להפריד ממזונות המכילים חומצה אוקסלית כגון:תרד, עגבניות, חצילים, סלק, קישואים, בטטות, בוטנים, אוכמניות, תותים, ענבי קונקורד וקקאו. הסיבה שמומלץ להרחיק מומצרי חלב היא:מוצרי חלב מכילים כמות גדולה של זרחן שעלול להתחרות על ספיגה עם הסידן ,לכן כשאוכלים הרבה מוצרי חלב אין שום ערובה לכך שזה ימנע אוסטאופורוזיס, ואף בחלק מהכיתובים המקצועיים מדברים על כך שצריכה גבוהה של מוצרי חלב יכולה לגרום לבריחת סידן. זהו פרדוקס שצריך להתיחס עליו ברצינות ולצרוך סידן גם מהצומח כגון:כרוב,כרובית,טחינה ,פרג,סרדינים,מולסה,שקדים,תאנים, פטרוזילה ועוד... א.ב,ג:אני מסכימה עם כך ש 2 כדורי סידן קרבונט לא מומלצים יחד גם בגלל ספיגה פחותה עקב כמות גדולה, וגם בגלל תופעות לואי במערכת העיכול. עקב נטילת כמות גדולה בבת אחת יכולים להיווצר עצירויות וכאבי בטן, לכן ממליצה לקחת 2 כפסולות בנפרד . ניתן לקחת 1 עם פרי בארוחת 10 או ארוחת 4 ,או לקחת בערב בהפרש של שעתיים מהסימבקור עם פרי,ירק,פריכית,כמו כן ניתן לקחת בכל שעה ביום עם ארוחה גדולה בתנאי שהיא לא מכילה את מה שהמלצתי להרחיק מהסידן. ד.אני בהחלט ממליצה להשקיע קצת יותר כסף ולצרוך סידן ציטראט,כפי שאת בעצמך ציינת סידן קרבונט נספג פחות טוב,עלול לגרום לתופעות לואי במערכת העיכול כמו כן הוא כבד ויכול לשקוע בכלי דם וכליות. ההמלצה שלי היא ליטול פורמולה שמכילה סידן +מגנזיום כיוון שהמגנזיום תורם לספיגת הסידן ובונה את העצם וכמובן להוסיף ויטמין D (ציינת שאת כבר נוטלת אותו). לגבי הצטברות של הסידן: סידן ציטארט הוא סידן קל וברוב המקרים לא גורם לאבנים בכליות או משקע בכלי דם.כמו כן הוא נספג טוב ולא שוקע. כשנוטלים סידן יחד עם מגנזיום וויטמין D מבטיחים שלא ישקע בגוף. ישנם 2 מוצרים שאני ממליצה את יכולה לבחור את המוצר שנראה לך יותר נוח לשימוש . 1.סידן + מגנזיום +D - ממנו תצטרכי לצרוך 5 טבליות ביום בכדי להגיע ל -1000 מ"ג סידן .(הציטראט הוא מולקולה גדולה ולכן כל טבלית מכילה 200 מ"ג סידן בלבד) http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=233 2.קלמדין-סידן +מגנזיום+D +מינרלים נוספים המוצר מגיע במשקה -2 כפות מכילות 1200 מ"ג סידן.הסידן הוא מעורב שליש טריקלציום פוספט,שליש ציטראט ושליש גלוקונט. סוגים אלא דומים לציטראט ונספגים מצויין. על ידי נטילת 3 סוגים שונים של סידן במוצר אחד את מבטיחה ספיגה טובה כיוון שאם הגוף שלך לא סופג 1 מהם הוא יספוג את האחר ולכן הפורמולה מאד מומלצת. ישנם מחקרים על כך שסידן בנוזל נספג טוב יותר ונוכחות מגנזיום וויטמיןD תורמים עוד יותר לספיגה. http://www.supherb.co.il/%D7%A7%D7%9C%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%9F ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב

בני בן שישה וחצי חודשים, תינוק בריא, עירני ופעיל מאוד. בתקופה האחרונה, הוא מזיע מאוד במהלך השינה, בפרט בתחילת שנת הלילה. יש לציין כי אני מקפידה על טמפ' חדר נעימה, מלבישה אותו דק, ואף מכסה אותו בשמיכה דקה. על אף זאת, אני מוצאת שלולית מתחת לראשו.(בשעה שאני, המכוסה יותר לא מזיעה כלל).הוא מזיע בעיקר בעורף, או כך לפחות נראה לי. מהי משמעות הזיעה הזו? לאן עליי לפנות? אני מאוד מודאגת.

שלום, להרגע במיידי. כך זה אצל תינוקות רבים. יש להם חילוף חומרים מאד מהיר והם מייצרים הרבה חום ולכן מזיעים. כמעט תמיד זה בראש שהוא האיבר הגדול ביותר שלהם. אין כל מקום לדאגה-הוא בריא.

12/06/2013 | 23:34 | מאת: אלון
מתוך פורום רפואת ילדים

בהמשך לנושא של הזעת יתר ביתי בת 5 שנים ובאופן קבוע מזיעה בעיקר בפלג גוף עליון בלילה ובעיקר בחלק הראשון מיד עם ההירדמות, פנים עורף וגב. ההזעה ממשיכה כשעתיים עד שלוש שעות ובקיץ אף יותר, כרית רטובה וכן הבגדים. התופעה הזאת מלווה אותנו כבר שנים ולאחרונה לאחר פנייה לרופא בוצעה בדיקת תפקוד בלוטת תריס אשר נמצאה תקינה. יש לציין כי ביתנו מזיעה באופן יחסי מהר יותר מסביבתה בחשיפה לחום או לפעילות גופנית נמרצת. ביתנו ילדה מאוד פעילה ואנרגטית כל הזמן בתנועה, חיונית, רזה וחזקה. אשמח לקבל כיוון מה עלי לעשות, תודה.

13/01/2011 | 07:16 | מאת: ברוך, רופא ילדים
מתוך פורום רפואת ילדים

שלום הזעת יתר, במיוחד בלילות ובמיוחד בעורף, במיוחד בגיל של ילד שלך - מסביב 5-6 חודשים, במיוחד בחורף עם חשיפה לשמש כמאט אפסית - זה סימן קלאסי, טיפוסי למחלה בשם רככת. הבעיה של רככת היא שזו כאילו מחלה "שקטה": אף סימן שלה אינו "צועק". עם בעבר היו מקרים מרובים של רככת קשה מאוד אז בקלות היו מבחינים סימניה: גולגולת מוגדלת, עיווטים במבנה עצמות רגליים, התעבות אזורי חיבור צלעות עם עצם בריח ועוד, אך בעשרות השנית האחרונות נעלמו מקרים קשים כי ילדים מקבלים טפול מונע בויטמין די, כי הם מקבלים תזונה יותר אופטימלית כולל מיצים (ויטמין סי חשוב מאוד, הוא עובדת ביחד עם ויטמין די ומחזק השפעתו), כי תנאי מגורים השתפרו...אך עדיין ילדים אינם חשופים מספיק לשמש: אפילו כאשר אמא מספרת שילד שלה שעות ארוכות נמצא בחוץ, היא (וגם צוות מטפל לפעמים) בטעות חושבת שהוא נמצא במגע מספיק עם שמש. אך זו טעות כי למעשה כול הגוף שלו מכוסה בבגדים ורק שטח מבוטל של פנים מקבל רקנות שמש. אך כדי שעור ייצר מספיק ויטמין די כול הגוף במשך ימים ארוכים חייב להיות חשוף - הדבר עדיין קורה רק באפריקה מרכזית ובפולינזיה - ושם באמת מדענים מצאו שיעור קטן יותר של רככת למרות תנאי קיימה ירודים. אז בזמן האחרון גם רופאים כמאט לא מחפשים סמני רככת קלה - ואם אתה לא מחפש - אי אשפר לצמוא. סמנים ראשונים שמופיעים כבר מגיל 2-3 חודשים ומוקדם יותר לפעמים - זה בדיוק הזעת יתר, רגישות יתר של עצבים 0עצבניות, שנה שטחית לא עמוקה, עקיצות מרובות). במיוחד העורף מזיע - זה לא נעים לכן ילד מסובב כול הזמן את ראשו ותנועות האלה גורמות נשירת שיער בעורף. שאלה אליךף נכון, שעורף שלו טיפה קרח? אם תבקשי מרופא, הוא יכול למצוא סמני התרככות של עצמות. בדיקה קלאסית - זה לחיצה קלה ולא מסוכנת בכלל על הצקוות של עצמות שמהווים מרפס גדול. קצוות יהיו רכות מאט. ועוד סימן קלאסי - כאשר רופא לוחץ על עצמות עורף - הוא מרגיש כאילט הוא לחץ על הכדור לטניס שולחן - גמישות כזאות - כי בשעת רככת עצמות מאבדות סידן. ועכשיו לטיפול: קודם כול להרגע. כעת מחלה עוברת רק בצורה קלה - זה לא בריא, כמו כול מחלה, אך לא כול כך מסוכן. אז אלף - זה לא כול כך מסוכן, בת - בעוד כמה חודשים מחלה חולפת ובזמן אחרון לא משאירה סיבוכים ניכריים בעצמות גימל - לא לעשות טעות ריצינית - כאשר אמא נכנסת לפניקה ממילה רככת ומתחילה לתת כמויות מוגדלות של ויטימין די - זה מסוכן כי מנה גדולה יכולה לגרום סיבוכים בילתי הפיכים בכליות - לתת אך ורק כמות טיפות שרופא המליץ אין שום צורך בתוספת סידן - בכול סוגי אוכל יש המון סידן - לא רק בחלב, אך גם בלחם, בשר, ירקות ירוקים. זה לא נכון, שיש חוסר בסידן תזונתי. בעיה כאן לא חוסר בהספקת סידן אך רק בחוסר ספיגתו כאשר יש מחסור בויטמין די אז שורה תחתונה: גם כעת רוב ילדים סובלים מרככת אך בצורה קלה מאוד. אין צורך להגזים במנת ויטמין די. רק כאשר רופא מחפש סימנים הוא יכול לגלותם. סיבה של התפתחות רככת כמאט לכולם - כי לפי הטבע, כול בעל חיים כל החיים שלו - 100% של עור שלו חשוף לשמש, אך בני אדם התחקו מטבע: נסגרים בביתים ומבודדים משמש ע"י בגדים - וכמובן אף טיפה של ויטמין די כתרופה אינה יכולה להחליף חשיפה טבעית לשמש. אך מצד שלישי-רביעי - בזמן האחרון זה לא הכי מסוכן לכן - תמשיכו חיים רגילים ללא לחץ, תנו מיצים, תבטיחו תנועות חופשיות ומרובות לילד - וזהו. ====================== הסבר על הזעה כסימן של חלוף חומרים מוגבר - דבר חדיש, בעף מקור מדעי אין דבר כזה, הילד שלך בגיל 2-4 שבעות היה עוד יותר צעיר ולפי טאוריה כזאות חילוף חומרים היה עוד יותר מוגבר, אך הוא לא היה מזיע בצורה ניכרת כמו היום. למה? כי פשוט מחלת רככת טרם הספיקה להתפתח. אך הסבר על חילוף חומרים כסיבה של הזעת יתר היא אוריגינלי עד מאוד ואנחנו במועצה מדעית בתחום הרפואה - המועצה שמצורפת להסתדרות רופאים בירשאל נדון בשמחה את הגילוי הזה, אולי ביחד עם מי שגילה את התופעה מוזרה הזאות

אתה לא יותר מכסיל שאיבד את הראש בזכות חטא היוהרה. הפכנו להורים חולים בדיוק בגלל "רופאים" שכמותך. באיזו זכות אתה רץ ומאבחן מחלה מתוך תיאור של אם היסטרית באיזה פורום ??? איפה ההגיון הבריא המצופה מאיש במעמדך ?? מה לימדו אותך בבית ספר לרפואה ?? במקומך היתי מניחה את המפתחות על השולחן ואומרת שלום למקצוע.... אך לא לפני שתעשה הגהה נאותה ותמנע משגיאות כתיב !!

היא רשמה 5 שנים לא חודשים. אבחנת "רופא" לא מתבצעת בצורה כזאת חופשית מבלי לבדוק את הילדה!

אלון, אני מזדהה כמעט עם כל מילה שכתבת , רק שאצלי מדובר בבן ולא בת. אשמח לדעת האם הצלחתם לדעת מה מקור ההזעה והאם הצלחתם לטפל.

אלון, אני מזדהה כמעט עם כל מילה שכתבת , רק שאצלי מדובר בבן ולא בת. אשמח לדעת האם הצלחתם לדעת מה מקור ההזעה והאם הצלחתם לטפל.

בבדיקת איסוף שתן יצאו מספר ערכים גבוהים Urea urine 24h 21 Calcium urine 24h 332 Sodium urine 24h 225 כל השאר אינו חורג הקרטנין 1080 מה אומרות תוצאות אלו?

בהקשר לשאלתי הכמות שנאספה היתה 2200.אני מאוד מוטרדת אם יש עודף סידן יש אפשרות לסרטן בעצמות מאחר ויש לי כרבים באגן שמושכים לרגל.

היפרקלציאוריה היא הפרשת סידן עודפת בשתן. היא יכולה להיות מלווה בהיפרקלצמיה (קלציום מוגבר בדם) או לא . להיפרקלצמיה יש סיבות מגוונות כגון עודף פעילות של בלוטת יותרת התריס, הרעלת ויטמין D כתוסף או יצור עודף שלו כתוצאה ממחלה (למשל סרקואידוזיס), ממאירויות שונות ועוד. היפרקלציאוריה לאל היפרקלצמיה יכולה לנבוע מ מדיאטה עתירת מלח (כפי שמשתקף שקיים אצלך באיסוף השתן), משינית לטיפול תרופתי (למשל בפוסיד שהוא משתן), הפרעות בהחמצת השתן, מסיבה שאינה ידועה (היפרקלציאוריה אידיאופתית). אי אפשר על סמך בדיקת השתן להגיע לאבחנה ובטח לא להסיק שיש לך גידול . כל מה שניתן לאמר הוא שהדיאטה שלך היא ככל הנראה עתירת מלח (בהינתן שלא התחלת לקבל תרופה חדשה כגן פוסיד בדיוק במהלך האיסוף). אם 360 מ"ג מתייחס למ"ג קלציום שנאספו ב24 שעות או אם הפרשת הקלציום שלך לכל 1 ק"ג משקל גוף (צריך לדעת משקל כדי לחשב) עולה על 4 מ"ג/ק"ג אז שיש גם היפרקלציאוריה שבחלקה לפחות נתרמת על ידי דיאטה עתירת מלח. ממליצה לך הרגע, לעשות בדיקות דם שיכללו גם קלציום ואלבומין , ולחזור על איסוף השתן כשאת מגבילה את צריכת המלח. אם תתברר היפרקלציה תופני להמשך ברור מותאם על ידי רופא ההמשפחה

ראי תשובה בשאלת ההמשך

פורומים בנושא סידן ציטראט
פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
פורום תמיכה הדדית ודיון על תרופות ועל מידע רפואי/תרופתי. הגולשים מוזמנים...
פורום תרומת תרופות לנזקקים - בשיתוף עם עמותת "חברים לרפואה"
במסגרת הפורום יוכלו הגולשים שזקוקים לתרופות להתייעץ כיצד להגיע לאלו שיכו...
פורום שיקום נשימתי
ד"ר דיצה גרוס תסביר לגולשים כיצד ניתן להקל על בעיות המשפיעות על קושי נשימתי