....

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

09/07/2013 | 00:13 | מאת: ....

היי אני בת 25 ובמהלך השנה האחרונה אני סובלת מתכיפות במתן שתן. אני יכולה להגיע למצב של שאני צריכה להגיע לשירותים 4 פעמים בשעה אחת. אני לא עושה נסיעות ארוכות, אני משתדלת לא לנסוע עם אנשים, זה פוגע לי בחיפוש עבודה בחיי הזוגיים והחברתיים... הייתי אצל אורולוג, רופא נשים רופא משפחה וכלום לא עזר, כל פעם נותנים לי כדור אחר שלא עוזר ואף מחמיר ( לפעמים יש הרגשה של פיפי וזה פשוט לא יוצא) אני מרגישה שאני אף פעם לא מתרוקנת לחלוטין, שניה אחרי שאני מסיימת אני מרגישה שעדיין יש לי פיפי. אני מרגישה כאילו משהו לוחץ לי על השלפוחית כל הזמן. מה עושים עם זה?

שלום לך, יש הרבה מה לעשות. ממליצה לך לפנות לאורולוג לבדיקה מקיפה כולל בדיקה גופנית, בדיקות דם ושתן, אולטראסאונד. לפי צורך ניתן גם לבצע ציסטוסקופיה ואורודינמיקה. יש תרופות שונות שניתן לקבל להטבה. יש מצבים בהם שינוי הרגלי שתיה יכול לעוזר- להמנע מקפאין ושוקולד, להקפיד על שתית מים בלבד. להמנע מלשבת במקום ממוזג יתר על המידה (קור משפיע), להמנע מלחצים נפשיים (STRESS מאוד משפיע) ועוד ועוד.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה