תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

05/11/2013 | 08:53 | מאת: שירה

שלום, אני בת 18, יש לי תכיפות במתן שתן ביום ובלילה. לפעמים יש הרגשה של לחץ ויוצאת טיפת שתן, לפעמים השתן לא יוצא עד הסוף- בחלקים. עשיתי בדיקת דם לאחרונה, יצאה תקינה. לא שותה הרבה,לא עברתי ניתוח, אין לי עודף משקל או משהו דומה.. אשמח לעזרה

שלום לך שירה, האם ביצעת גם בדיקת שתן? חשוב לשלול דלקת. בעיקרון תחושת הדחיפות למתן השתן יכולה לנבוע מהרבה מאוד סיבות שהשכיחות בהן - דלקת, זיהום, אבן בדרכי השתן, גירוי יתר של השלפוחית (ממזון או שתיה כגון קפאין או אלכוהול), עצירות, שינויי טמפרטורה (אם קר מאוד- רצים יותר) , לחץ STRESS ועוד ועוד. בדקי וראי אם משהו מאלה קשור לתלונות שלך. בכל מקרה אם זה ממשיך להציק גשי לבדיקה אצל אורולוג.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה