דליפת שתן בהליכה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

28/07/2013 | 12:09 | מאת: מייק

בן 66 + .עברתי כריתה רדיקלית של הערמונית לפני 18 חודשים וקרינה למיטת הערמונית לפני 11 חודשים עקב שאת גליקסון 9 עם חדירות מעבר לקופסה. נמצא בטיפול הורמונלי,זולקדס, 15 חודשים,סיום צפוי36 חודש.נמצא בטיפול פיזיוטרפי לחיזוק הסוגר.משתמש בסופגנים כל הזמןכולל בלילה. קם מספר פעמים בשינה ונותן 200-240 סמ"ק. במצב ישיבה נותן 100-120 סמ"ק. במצב הליכה,קצב של כ- 20 דקות לק"מ,קיימת דליפה לסופגן, שארית בשלפוחית 20-25 סמ"ק.לפני חודש כבר הגעתי למצב של 40-50 סמ"ק. ועכשיו המצב מדרדר,לכאורה,בשל ירידה בכמות המצטברת בשלפוחית . יש אורולוגים הטוענים כי צריך לחכות ועם הזמן אפילו לאחר שנתיים אגיש שיפור.אני מעוניין -לבדוק את האפשרות- לקצר את הזמן באמצעות פעולות יזומות.(פיזיוטרפיה עם טיפולים נוספים) מכל מקום אני מעוניין לעשות את הטיפול הנדרש בכדי להקטין את הדליפה בפרט במצב הליכה. שאלה 1-האם צפוי שמצבי ישתפר עם הזמן ללא טיפול מיוחד? שאלה 2 - האם ישנם טיפולים שיכולים לקצר את הזמן לדוגמא שילוב של גלים חשמליים בפיזיותרפיה ו/או טיפול אחר?

מייק שלום רב, מה שאתה סובל ממנו נקרא "דליפת שתן במאמץ, וזו תופעה מאוד מוכרת בגברים לאחר כריתה רדיקאלית של הערמונית ובוודאי בשלוב עם קרינה לאזור. אם אתה מבצע חיזוק רצפת אגן בהדרכת פיזיותרפיסטים ייעודיים לכך אזי שחשוב שתיידע אותם שלמרות התרגול זה לא עוזר ואולי צריך ללמד אותך תרגילים נוספים. יש אופציה תרופתית לשיפור התלונות והיא נקראת DULOXETIN (משווקת כ"ינטריב" או "סימבלטה"), אתה יכול לבקש זאת במובן במרשם רופא. עד כמה שידוע לי אלו תרופות שאינן בסל ומחייבות תשלום נוסף. באותם גברים שהדליפה משמעותית ואין הטבה בטיפולים שמרניים יש אופציה ניתוחית -שימת "מתלה שופכה" שמונע את הדליפות.זה דומה לניתוח שמבוצע בנשים שסובלות מדלחיפת שתן במאמץ, רק קרוי "MALE SLING" .ממליצה לך להתייעץ עם האורולוג המטפל/מנתח שלך .בכמה מבתי החולים המרכזיים בארץ יש אורולוגים שמבצעים ניתוחים אלו.

29/07/2013 | 16:44 | מאת: מייק

שלום ד"ר שירה, תודה על תגובתך ובהמשך לה. לפי המלצתך אבדוק את האפשרות לבצע תרגילים אחרים ונוספים בפיזיוטרפיה. לפי דברי האורולוג,להבנתי הבעיה היא בסוגר. להלן שאלותי - 1.0 - מדוע הסוגר מתפקד טוב יותר במצב שינה פחות טוב במצב ישיבה ויורד במצב הליכה ? 2.0 האם הטיפול התרופתי ב-DULOXETIN או אחר משפיע ומשפר את תפקוד הסוגר בהיבט של כושר אטימה בעת מצב ההליכה? שימי לב שזאת הבעיה המטרידה,בשלב זה,לא דווקא דחיפות במתן שתן. 3.0 האם רצוי לשלב את הטיפול התרופתי הנ"ל יחד תרגילי הפיזיותרפיה או לשלבו לאחר מיצוי השיפור המקווה עקב התרגילים. מכול מקום האפשרות הניתוחית הועלתה גם ע"י האורולוג,משום שהוא חושש שעבר מספיק זמן להתאוששות הסוגר .ברם אשקול לבצעה לאחר ניסיון נוסף בפיזיותרפיה . בתודה מראש מייק

מנהל פורום שלפוחית רגיזה