החמרה פתאומית - דחוף

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

16/11/2013 | 06:02 | מאת: מילי

שלום רב, אני בת 43, סובלת מזה 8 שנים מתסמונת פיברומיאלגיה. לפני כשנה התחלתי לסבול מתכיפות במתן השתן, במיוחד לפני הירדמות . הבנתי שזה יכול להיות אחד התסמינים של פיברומיאלגיה ובסהכ הסתדרתי עם המצב. בימים האחרונים אני מרגישה החמרה רבה עד כדי חוסר יכולת להרדם בלילה. כל הזמן יש לי תחושה של לחץ בשלפוחית וצורך להתרוקן. כשאני נמצאת בשירותים יוצאות כמה טיפות בודדות ולפעמים כלום. גם אחרי התרוקנות אין תחושת הקלה. הלילה לא הצלחתי להירדם כלל. במהלך היום אין לי בדרך כלל בעיה להיתפק והמצב הוא יותר סביר. אין בריחת שתן. אציין שאני נמצאת כעת בתהליך גמילה ממשככי כאבים נרקוטיים ( תהליך מבוקר) וכחלק מהשינוי התרופתי הורדתי לאחרונה כ30% מהמינון של הנרקוטיקה ובמקביל התחלתי ליטול ציפרולקס, כרגע 10 מג. אני משערת כי חלק מהקשיי שינה נובעים גם מהשינוי התרופתי אך יחד עם זאת כבר חוויתי בעבר תקופות כאלה ואף פעם לא היו תופעות השתנה בעייתיות כל כך. לא נראה שמדובר בדלקת כיוון שאין צריבה ואין כאבים. מה עליי לעשות? אני זקוקה לעזרה מיידית כי חוסר שינה מחמיר מאוד את כאבי הפיברומיאלגיה ואני נכנסת למעגל קסמים של החמרה במעגלים. האם יש תרופה שיכולה לעזור במיידי? האם יש טעם לפנות למיון או מוקד מיידי? תודה.

שלום רב, מתוך מכלל מה שציינת, אולי יש קשר לשינויים התרופתיים שעשית יכול להשפיע (נוגדי דיכאון יכולים להפריע למתן תקין של שתן), כמו גם STRESS נפשי. חשוב לבדוק שאין החמרה במחת הרקע. מה שאת יכולה לנסות זה להקפיד לשתות הרבה מים במהלך היום, להמנע מקפאין לסוגיו או אלכוהול. לנסות להתרוקן בזמנים קצובים גם לפני השינה.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה