בעיה דחופה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

29/09/2013 | 21:54 | מאת: קורל

שלום רב, שמי קורל ואני בת 20 וחצי. כבר כשלושה חודשים סובלת מתכיפות בשתן ומתחושה של חוסר התרוקנות. חשוב לציין שהתחושות באות והולכות ולעיתים מרגישה "מרוקנת". כמו כן אין קימה בלילה לשירותים ובמהלך היום לא יותר מ-8 פעמים. לעיתים קרובות יושבת על האסלה ממושכות כיוון שהשתן יוצא בחלקים, מרגישה שצריכה ללחוץ, משתדלת להימנע מכך אבל אז יש תחושה של לחץ בבטן התחתונה. חשוב לי לומר שאיני סובלת מבריחת שתן ואפילו יש הטבה מסוימת מבחינת רצפת האגן-בעבר היה בורח טיפה בעת התעטשות. כיום לא. לפני כשנה וחצי ממש לפני מתן השתן ברח לי בדיוק לפני השירותים. לאחר מכן במשך שבוע בערך פחדתי שיברח ווידאתי שאני מרוקנת בכל פעם,וכן סבלתי מאותם סימפטומים כמו עכשיו. אבל הם נעלמו ומאז הופיעו לסירוגין ולא ברמה רצינית כמו עכשיו. אני לא יודעת אם בעיה פיזית גרמה לבריחה מהתחלה, או שהדבר פשוט "קרה" ומאז אני קצת בלחץ באופן לא מודע וזה מה שגורם להכל. עשיתי בדיקת שתן, תרבית שתן, אולטראסאונד של אברי האישה ושל דרכי השתן-הכל תקין. גם בבדיקת שארית שתן נאמר לי שההתרוקנות שלי מלאה. הרופא טען שאולי יש סוכר בדם ומחר אני עושה בדיקת דם. הוא גם הפנה לאורולוג מומחה ואני מחכה לתור. במהלך השנתיים האחרונות עליתי גם במשקל, לא במידה ניכרת אבל עודף של כ-6 קילוגרמים. האם יש קשר? מצטערת על "החפירה", אני כבר ממש במצוקה ולא יודעת מה לעשות, פוחדת שהמצב יחמיד למרות שזה on and off... תודה מראש על ההתייחסות! שבוע טוב:)

שלום לך קורל. לפי מה שאת מציינת לא נשמע שיש בעיה אנטומית של מערכת השתן. לעיתים יש דחיפות להתרוקנות שמקורה בשתיה מרובה (בעיקר של קפאין) או אכילת מתוק/חריף מדי, או מתוך לחץ-סטרס. אם כל הבדיקות תקינות מה שממליצה זה לנסות לאמן את עצמך להתרוקנות נכונה- כלומר לא מיד לרוץ לשבת על האסלה כשמרגישים לחץ אלא לאפשר לעצמך להתאפק לפחות חצי שעה, אח"כ שעה, שעה וחצי, ועד שעתיים בין התרוקנות להתרוקנות. זה אימון הדרגתי שלוקח זמן. נראה לי גם שאת יכולה להתייעץ בנידון גם ברפואה משלימה ולבצע ביופידבק. אם עדיין יהיו לך הפרעות התרוקנות בסופו של דבר אולי יומלץ לבצע אורודינמיקה- שכרגע ממש לא נראה לי שאת צריבה. הכי חשוב זה להרגע ולנסות לחזור לריקון תקין.

30/09/2013 | 12:28 | מאת: קורל

שלום רב, ראשית אני ממש מודה לך על המענה המהיר! אני מסכימה עם מה שאת אומרת וכמובן הרגעת אותי כשאמרת שככל הנראה לא מדובר בבעיה פיזית. כרגע אני מנסה לעשות כפי שאת מייעצת, מה שמוזר הוא שלמשל אחרי התרוקנות אני כאילו מרגישה שיש עוד, למרות שאין, ואז התחושה הזו עוברת לאחר כחצי שעה, ואז אני לא צריכה שירותים למשך פרק זמן נורמטיבי. הבעיה היא שהאי נוחות "הקצרה" הזו מאוד מפריעה.... האם לאחר התייעצות עם אורולוג את חושבת שיהיה צורך בתרופה כלשהיא? יש משהו שיכול לעזור? בדרך כלל אני לא ממש חובבת תרופות ולכן גם חיכיתי המון עם תחילת הטיפול בבעיה כי קיויתי שזה יעבור לבד... אולי משהו טבעי? בכל אופו תודה רבה לך שוב על ההתייחסות והעזרה!

מנהל פורום שלפוחית רגיזה