תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

20/08/2013 | 00:39 | מאת: שני

שלום ד"ר, אני בת 26.5, בריאה בד"כ. לא עברתי ניתוחים מעולם חוץ מהארכת כותרת לאחרונה, וכן לא עברתי הריון כלל. לא יודעת מה ההגדרה למשקל יתר, אבל אני רזה למדי. אני סובלת כבר שנים מתכיפות במתן שתן. לא דחיפות, כי להתאפק לא קשה לי גם לאורך זמן, מלבד אי הנוחות הכרוכה בכך. התכיפות היא היסטרית, יש שעות ביום בהן אני יכולה לקום לשירותים כל עשר דקות ואף פחות (רק במהלך הכתיבה עכשיו כבר קמתי שלוש פעמים.) בדרך כלל אני לא קמה לשירותים בלילה, אלא אם כן משהו העיר אותי, ואז אני מרגישה את הצורך וקמה. בדיקות המעבדה יוצאות תקינות, והסיבה היחידה שאני יכולה לקשור לתכיפות הזו, היא הצמאון... אני צמאה המון ושותה המון באופן מוגזם (בעיקר מים או תה נטול סוכר, אני לא נוגעת בממותק). אם השתייה המרובה היא הדרך היחידה להסביר את התופעה, מה יכול להיות הגורם לצימאון המוגזם, ואיך אפשר לפתור אותו? אם תוכלי לעזור לי, אהיה ממש אסירת תודה, שני.

שלום שני, אם הכליות שלך עובדות באופן תקין הרי שבשל שתיה מרובה את תלכי הרבה לשירותים ולכן יש לנסות לשנות הרגלים ולהפחית בכמויות השתיה. ממליצה לך לפנות לבירור לריבוי השתיה דרך רופא המשפחה - האם זה יובש בפה בשל פטרת בלשון? האם בבדיקות דם רמות הסוכר בדם וגם המוגלובין מסוכרר מוגברות? האם את מרבה לשתות סתם מתוך הרגל או בשל חרדה ולחץ נפשי? כל אלו צריכים להבדק ולהשלל . זו כנראה לא בעיה אורולוגית.

21/08/2013 | 00:06 | מאת: שני

לא נראה לי שרופאת המשפחה שלי יכולה לעזור בעניין, כמדומני שהיא לא מאבחנת מוצלחת במיוחד (אני כבר מאבחנת טוב יותר) לצערי אני נעזרת בה בעיקר עבור מרשמים והפניות לרופאים מקצועיים ובדיקות דם. פטרת בלשון - הייתי יודעת אם יש לי, לא? יש לי מדי פעם אפטות בפה וגם בלשון, זה נחשב? בכל אופן התכיפות בכלל לא באה בקורלציה עם הופעת האפטה. סוכר - כמדומני שרמת הגלוקוז שלי תקינה, הסוכרת כאמור נשללה. הרגל? לא נראה לי, אני שותה מתוך צמאון מוגבר שתוקף אותי. כשזה קורה, אני יכולה לשתות גלונים של מים ועדיין להיות צמאה. חרדה ולחץ נפשי? לא יודעת, אנחנו במאה ה-21, לכולנו יש את זה, ולא נראה לי שיש לי מזה באופן חריג. נגיד וכן, איך אפשר לבדוק את זה? ואיזה אפשרויות אחרות ישנן? (יהיה טוב אם אוכל לכוון את רופאת המשפחה שלי לבדיקת אופציות שלא עלו בראשה כשהתלוננתי...) תודה רבה על עזרתך, מקווה שאמצא פתרון בקרוב! שני.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה