בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

11/08/2013 | 18:28 | מאת: לילי

שלום .אני סובלת ממתן שתן בתדירות גבוהה וכאבי גב ולכן פניתי לאורולוג וביצעתי אולטרסאונד אלא התוצאות: "כליה ימנית בגודל תקין עם אגן חוץ כליתי /ווריאנט אנטומי/ והרחבה קלה של המערכת המאספת עם אבן קטנה בתוכו. השופכן הודגם לכל אורכו ללא אבנים בתוכה. כליה שמאלית בגודל תקין עם אגן חוץ כליתי, ללא עדות לאבנים, גושים או הפרעה אורומכנית. כיס שתן במילוי חלקי ומבנה תקין, התרוקנות שלם. הודגם סילון של שתן חופשי בתוך השלפוחית דו-צדדי." האם יש לי בעיה ? תודה

שלום לילי, ממה שהצלחתי להבין לפי האולטראסאונד יש לך הרחבה קלה של אגני הכליה שכנראה זה ממצא אנטומי (המבנה שלך או בגלל שתיה מרובה לפני הבדיקה). לפי מה שציטטת מימין יש אבן קטנה. כל עוד אין לך כאבים אין לזה כנראה משמעות, אבל אם את ממשיכה לסבול חזרי לאורולוג ודברי עמו אולי כדאי שתעשי CT לבדוק האם האבן ירדה לשופכן. בנתיים מומלץ להקפיד לשתות מספיק.

26/08/2013 | 20:42 | מאת: לילי

שלום דר' בעקבות המלצתך ביקשתי מרופא שלי הפניה למיפוי כליות וזו תשובתו:שלב הפרופוזיציה והריכוז נמצא תקין חישוב תפקוד יחסי נמצא שהכליה השמאלית תורמת ל50% מסך התפקוד הכלייתי לעומת 50% בכליה הימנית .החישוב בוצע בדקה השלישית לאחר הזרקה . בשלב הניקוז: ניקוז טוב משתי הכליות אולם קיימת רנטציה באגן הכליה מימין אגן אקסטרא רנלי . מה אומר שלב הניקוז והתפקוד ?יש לי סיבה לדאגה ? אני כמובן אגש עם תשובה זו לרופא המטפל אך דעתך מאוד חשובה לי .תודה

מנהל פורום שלפוחית רגיזה