שאלה

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

24/11/2013 | 16:57 | מאת: מורן

ד"ר שירה שלום, אני בת 26 רווקה, בחורה בריאה לחלוטין לא נוטלת תרופות/גלולות . סובלת מגיל צעיר משלפוחית רגיזה. עם השנים למדתי את ההשפעה של סטרס ותזונה (סוכרים, קפה, משקאות מוגזים וכאלה...) כיום אני שומרת על תזונה מצויינת,שותה רק מים\תה צמחים בלי סוכר.. כושר ועבודה מדהימה על רצפת אגן. ועדיין אני באופן כמעט תמידי מרגישה את השלפוחית (מרגישה כאילו יש לי קצת פיפי... וזה יוצר אצלי התאפקות תמידית עד שהצורך יתגבר ואני מרגישה שיש לי נפח סביר כדי ללכת להתרוקן. בעוונותי, אני מעשנת בערך 8 סיגריות ביום(מגיל 17). רציתי לדעת האם\ עד כמה חזק הקשר בין עישון לתופעה שציינתי. ובכלל, חוץ מדלקות בשתן (שאין לי) מה יכולה להיות הבעיה והפתרון (חוץ מתרופות)? תודה,

שלום מורן. את דוגמא לנשים עם בעית שלפוחית רגישה שהצליחו בעזרת שינוי הרגלים לטפל בעצמן ולהיטיב את המצב. רוב הבעיה היא בסוג של "רגישות יתר" של האיזור, ואכן סיגריות הן גריין רציני לרירית השלפוחית ואני מאמינה שאם תפסיקי לעשן לחלוטין זה גם יעזור. חוץ מזה שסיגריות הן גורם סיכון משמעותי לתחלואה מסוכנת כולל סרטן בשלפוחית השתן. עשי כל מאמץ להמנע לחלוטין מעישון. אם התלונות מציקות מאוד ושוללים דלקת בסופו של דבר ניתן להעזר בתרופות שיכולות מאוד להקל.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה